Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Ορθογραφικά λάθη)
Γραμμή 9: Γραμμή 9:
  
 
===Αναλογίες===  
 
===Αναλογίες===  
Μόλις βρείτε ένα τοπικό χωριό που είναι έτοιμο να εμπορευθεί μαζί σας, πάτε στο μενού του χωριού για να δείτε ποιοί πόροι μπορούν να εμπορευθούν. Το πράσινο βέλος δείχνει το τί θα παραλάβετε και το κίτρινο βέλος δείχνει τι πρέπει να αποστείλετε. <br />[[File:Handel 1.png|200px|thumb|right|alt text]] Στο παράδειγμα δίπλα μπορείτε να δείτε ότι οι ντόπιοι επιθυμούν να εμπορευθούν Πέτρα ([[File:Stone.png]]) και σε αντάλλαγμα επιθυμούν να παραλάβουν Ξύλο ([[File:Wood.png]]).
+
Μόλις βρείτε ένα τοπικό χωριό που είναι έτοιμο να εμπορευθεί μαζί σας, πάτε στο μενού του χωριού για να δείτε ποιοι πόροι μπορούν να εμπορευθούν. Το πράσινο βέλος δείχνει το τι θα παραλάβετε και το κίτρινο βέλος δείχνει τι πρέπει να αποστείλετε. <br />[[File:Handel 1.png|200px|thumb|right|alt text]] Στο παράδειγμα δίπλα μπορείτε να δείτε ότι οι ντόπιοι επιθυμούν να εμπορευθούν Πέτρα ([[File:Stone.png]]) και σε αντάλλαγμα επιθυμούν να παραλάβουν Ξύλο ([[File:Wood.png]]).
  
 
<br style="clear: both;" />
 
<br style="clear: both;" />

Αναθεώρηση της 13:51, 25 Δεκεμβρίου 2010

Το Παζάρι σας επιτρέπει να εμπορεύεστε τους 3 πόρους σας, Πέτρα, Ξύλο και Ασημένια νομίσματα. Επειδή κάθε νησί είναι φυσικά προικισμένο με ένα είδος πόρου και με λιγότερο παραγωγή στα άλλα δύο, το εμπόριο είναι πολύ σημαντικό για την απόκτησή τους και την ανάπτυξη της πόλης σας.

Εμπόριο με τα τοπικά χωριά

The Market Place when it is being built

Για να εξισορροπήσετε την παραγωγή των τριών πόρων, είναι σημαντικό να εμπορεύεστε τους πλεονάζοντες πόρους με τα τοπικά χωριά.

Προϋποθέσεις

Για να εμπορεύεστε με την πόλη σας, θα πρέπει να έχετε ένα Παζάρι. Τα τοπικά χωριά που θα θέλατε να εμπορευθείτε, θα πρέπει να έχουν διάθεση τουλάχιστον 80%, που είναι ένα καλό ποσοστό για να διατηρηθούν οι καλές σχέσεις με τα κοντινά χωριά. Για να κάνετε εμπόριο, θέλετε τουλάχιστον Παζάρι στο επίπεδο 5.

Αναλογίες

Μόλις βρείτε ένα τοπικό χωριό που είναι έτοιμο να εμπορευθεί μαζί σας, πάτε στο μενού του χωριού για να δείτε ποιοι πόροι μπορούν να εμπορευθούν. Το πράσινο βέλος δείχνει το τι θα παραλάβετε και το κίτρινο βέλος δείχνει τι πρέπει να αποστείλετε.

Στο παράδειγμα δίπλα μπορείτε να δείτε ότι οι ντόπιοι επιθυμούν να εμπορευθούν Πέτρα (Stone.png) και σε αντάλλαγμα επιθυμούν να παραλάβουν Ξύλο (Wood.png).


Εμπορικές αναλογίες

Οι εμπορικές αναλογίες μπορούν επίσης να φανούν στο μενού (σε αυτή τη περίπτωση: 1.09). Δείχνει την αναλογία που έχει το χωριό για να εμπορευθεί. Για παράδειγμα, 1.00 δείχνει ότι το χωριό θα κάνει συναλλαγή με αναλογία 1:1.

Στο παράδειγμά μας η εμπορική αναλογία είναι 1:1.09, άρα:

  • Για κάθε Wood.png 100 Ξύλο θα πάρετε Stone.png 109 Πέτρα.

Αν η εμπορική αναλογία δημιουργήσει δεκαδικές τιμές, η στρογγυλοποίηση θα γίνει στο κοντινότερο ακέραιο αριθμό:

  • Για Wood.png 10 Ξύλο θα πάρετε Stone.png 11 Πέτρα.

Τα τοπικά χωριά κρατούν 2000 πόρους για εμπόριο σε κάθε χρονική στιγμή, το οποίο εξαρτάται από το επίπεδο του Παζαριού σας.

Ενέργειες

alt text

Για να ξεκινήσετε να εμπορεύεστε, πάτε στο Συναλλαγή. Σε αυτήν την οθόνη μπορείτε να επιλέξετε πόσους πόρους θέλετε να στείλετε και μπορείτε να δείτε πόσους πόρους θα παραλάβετε σε αντάλλαγμα και το χρονικό όριο που θα χρειαστεί για αυτήν τη συναλλαγή. Μόλις ολοκληρώσετε, πατήστε Επιβεβαίωση, για να στείλετε τους εμπόρους σας στα τοπικά χωριά.Όταν ξεκινήσει η συναλλαγή, οι εμπορεύσιμοι πόροι (100 Ξύλο) αφαιρούνται άμεσα από την Αποθήκη. Σε λίγα λεπτά οι έμποροι των τοπικών χωριών θα αφιχθούν, κουβαλώντας τους πόρους που συμφώνησαν να σας δώσουν (109 Πέτρα).

  • Όταν
    alt text
    Όταν οι έμποροι των τοπικών χωριών φθάσουν, θα παραλάβετε μία αναφορά με τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.
  • Το εμπόριο με τα τοπικά χωριά επιδρά είτε στη διάθεση είτε στη δύναμη.
  • Μετά την συναλλαγή, η εμπορική αναλογία πέφτει κατά 0.03 πόντους για κάθε 100 παραδομένους πόρους.
  • Ανεξάρτητα από την διάθεση ή την δύναμη των τοπικών χωριών, η εμπορική αναλογία θα αυξηθεί κατά 0.02 πόντους ανά ώρα μέχρι να φτάσει το 1.25 για άλλη μία φορά.

Εμπόριο με παίχτες

Αν τα τοπικά χωριά αδυνατούν να σας καλύψουν με την επιθυμητή προσφορά, μπορείτε να εμπορευθείτε με άλλους παίχτες.

Προσφορές από άλλους

Οι προσφορές από άλλους παίχτες μπορούν να προβληθούν από το μενού του Παζαριού. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε επιλογές φίλτρων στο αριστερό μέρος του μενού, για να ψάξετε για κατάλληλες προσφορές. Για να αποδεχθείτε μία προσφορά, μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού, για να δείτε πόσους πόρους θέλετε να εμπορευθείτε στην εμπορική αναλογία και πατήστε στην Αποδοχή.

Δημιουργήστε προσφορά

Για να δημιουργήσετε μία προσφορά, απαιτείται πρώτα απ' όλα να είναι το Παζάρι σας στο επίπεδο 5. Για να ξεκινήσετε, πατήστε στο Δημιουργία Προσφοράς στο Παζάρι. Επιλέξτε τον αριθμό και το τύπο των πόρων, που θέλετε να προσφέρετε και να λάβετε. Μετά, θέστε τον μέγιστο χρόνο παράδοσης (σε ώρες). Μόλις ολοκληρώσετε, πατήστε Δημιουργία. Οι άλλοι παίχτες μπορούν να αποδεχτούν την προσφορά σας ολόκληρη, αλλά επίσης έχουν την επιλογή να εμπορευθούν μικρότερη ποσότητα από αυτήν που αρχικά έχετε εσείς ορίσει. Υπάρχει μέγιστη αναλογία του 3:1 όταν δημιουργείτε προσφορές.