Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το Παζάρι σας επιτρέπει να εμπορεύεστε τους 3 πόρους σας, Πέτρα, Ξύλο και Ασημένια νομίσματα. Επειδή κάθε νησί είναι φυσικά προικισμένο με ένα είδος πόρου και με λιγότερο παραγωγή στα άλλα δύο, το εμπόριο είναι πολύ σημαντικό για την απόκτησή τους και την ανάπτυξη της πόλης σας.

Εμπόριο με τα τοπικά χωριά

The Market Place when it is being built

Για να εξισοροπήσετε την παραγωγή των τριών πόρων, είναι σημαντικό να εμπορέυεστε τους πλεονάζωντες πόρους με τα τοπικά χωριά.

Προϋποθέσεις

Για να εμπορεύεστε με την πόλη σας θα πρέπει να έχετε ένα Παζάρι. Τα τοπικά χωριά που θα θέλατε να εμπορευθείτε, θα πρέπει να έχουν διάθεση τουλάχιστον 80%, που είναι ένα καλό ποσοστό για να διατηρηθούν οι καλές σχέσεις με τα κοντινά χωριά. Για να κάνετε εμπόριο θέλετε τουλάχιστον Παζάρι στο επίπεδο 5.

Αναλογίες

Μόλις βρείτε ένα τοπικό χωριό που είναι έτοιμο να εμπορευθεί μαζί σας, πάτε στο μενού του χωριού για να δείτε ποιοί πόροι μπορούν να εμπορευθούν. Το πράσινο βέλος δείχνει το τί θα παραλάβετε και το κίτρινο βέλος δείχνει τι πρέπει να αποστείλετε.

Στο παράδειγμα δίπλα μπορείτε να δείτε ότι οι ντόπιοι επιθυμούν να εμπορευθούν Πέτρα (Stone.png) και σε αντάλαγμα επιθυμούν να παραλάβουν Ξύλο (Wood.png).


Εμπορικές αναλογίες

Οι εμπορικές αναλογίες μπορούν επίσης να φανούν στο μενού (σε αυτή τη περίπτωση: 1.09). Δείχνει την αναλογία που έχει το χωριό για να εμπορευθεί. Για παράδειγμα, 1.00 δείχνει ότι το χωριό θα κάνει συναλλαγή με αναλογία 1:1.

Στο παράδειγμά μας η εμπορική αναλογία είναι 1:1.09, άρα:

  • Για κάθε Wood.png 100 Ξύλο θα πάρετε Stone.png 109 Πέτρα.

Αν η εμπορική αναλογία δημιουργήσει δεκαδικές τιμές, η στρογγυλοποίηση θα γίνει στο κοντινότερο ακέραιο αριθμό:

  • Για Wood.png 10 Ξύλο θα πάρετε Stone.png 11 Πέτρα.

Τα τοπικά χωριά κρατούν 2000 πόρους για εμπόριο σε κάθε χρονική στιγμή, το οποίο εξαρτάται απο το επίπεδο του Παζαριού σας.

Ενέργειες

alt text

Για να ξεκινήσετε να εμπορεύεστε πάτε στο Συναλλαγή. Σε αυτήν την οθόνη μπορείτε να επιλέξετε πόσους πόρους θέλετε να στείλετε και μπορείτε να δείτε πόσους πόρους θα παραλάβετε σε αντάλαγμα και το χρονικό όριο που θα χρειαστεί για αυτήν την συναλλαγή. Μόλις ολοκληρώσετε πατήστε Επιβεβαίωση για να στείλετε τους εμπόρους σας στα τοπικά χωριά.Όταν ξεκινήσει η συναλλαγή οι εμπορεύσιμοι πόροι (100 Ξύλο) αφαιρούνται άμμεσα απο την Αποθήκη. Σε λίγα λεπτά οι έμποροι των τοπικών χωριών θα αφιχθούν, κουβαλώντας τους πόρους που συμφώνησαν να σας δώσουν (109 Πέτρα).

  • Όταν
    alt text
    οι έμποροι των τοπικών χωριών φθάσουν θα παραλάβετε μία αναφορά με τις λεπτομέερεις της συναλλαγής.
  • Το εμπόριο με τα τοπικά χωριά επιδρά ήτε στην διάθεση ήτε στην δύναμη.
  • Μετά την συναλλαγή, η εμπορική αναλογία πέφτει κατά 0.03 πόντους για 100 παραδομένους πόντους.
  • Ανεξάρτητα απο την διάθεση ή την δύναμη των τοπικών χωριών, η εμπορική αναλογία θα αυξηθεί κατά 0.02 πόντους ανά ώρα μέχρι να φτάσει το 1.25 για άλλη μία φορά.

Εμπόριο με παίχτες

Αν τα τοπικά χωριά αδυνατούν να σας καλύψουν με την επιθυμητή προσφορά μπορείτε να εμπορευθείτε με άλλους παίχτες.

Προσφορές απο άλλους

Οι προσφορές απο άλλους παίχτες μπορούν να προβληθούν απο το μενού του Παζαριού. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε επιλογές φίλτρων στο αριστερό μέρος του μενού για να ψάξετε για κατάλληλες προσφορές. Για να αποδεχθείτε μία προσφορά μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού για να δείτε πόσους πόρους θέλετε να εμπορευθείτε στην εμπορική αναλογία και πατήστε στην Αποδοχή.

Δημιουργήστε προσφορά

Δημιουργώντας μία προσφορά απαιτείται πρώτα απο όλα να είναι το Παζάρι σας στο επίπεδο 5. Για να ξεκινήσετε πατήστε στο Δημιουργεία Προσφοράς στο Παζάρι. Επιλέξτε τον αριθμό και το τύπο των πόρων που θέλετε να προσφέρετε και να λάβετε, μετά θέστε τον μέγιστο χρόνο παράδοσης (σε ώρες). Μόλις ολοκληρώσετε πατήστε Δημιουργεία. Οι άλλοι παίχτες μπορούν να αποδεχτούν την προσφορά σας ολόκληρη, αλλά επίσης έχουν την επιλογή να εμπορευθούν μικρότερη ποσότητα απο αυτήν που αρχικά έχετε εσείς ορίσει. Υπάρχει μέγιστη αναλογία του 10:1 όταν δημιουργήτε προσφορές.