Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Η μάχη εναντίων των Τρώων)
Γραμμή 39: Γραμμή 39:
 
'''Ένα παράδειγμα: '''
 
'''Ένα παράδειγμα: '''
  
''Skirmishers προκαλούν 50% επιπλέον ζημιά ενάντια στα War Horses. Εάν η εχθρική δύναμη είναι 50 War Horses στο πεδίο της μάχης και εσείς έχετε 70 Skirmishers στην διάθεσή σας, είναι μια καλή ιδέα να επιλέξετε τους 50 Skirmishers. Το πλεονέκτημα της ζημιάς που θα προκαλέσουν οι 50 Skirmishers, δεν αυξάνετε αν στείλετε και τους υπόλοιπους kirmishers. Ας υποθέσουμε ότι το πεδίο μάχης έχει όριο χρήσης 80 μισθοφόρους. Θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες 30 κενές θέσεις (οι 50 είναι ήδη κατειλημμένες από τους 50 Skirmishers που επιλέξατε) σύμφωνα με την δική σας στρατηγική. Όμως, δεν θα ήταν σοφό να στείλετε Ferocious Warriors, καθώς τα εχθρικά War Horses θα προκαλούσαν επιπλέον ζημιά έναντι στους Ferocious Warriors!''
+
''Οι Ιππακοντιστές προκαλούν 50% επιπλέον ζημιά ενάντια στα Πολεμικά άλογα. Εάν η εχθρική δύναμη είναι 50 Πολεμικά άλογα στο πεδίο της μάχης και εσείς έχετε 70 Ιππακοντιστές στην διάθεσή σας, είναι μια καλή ιδέα να επιλέξετε τους 50 Ιππακοντιστές. Το πλεονέκτημα της ζημιάς που θα προκαλέσουν οι 50 Ιππακοντιστές, δεν αυξάνετε αν στείλετε και τους υπόλοιπους Ιππακοντιστές. Ας υποθέσουμε ότι το πεδίο μάχης έχει όριο χρήσης 80 μισθοφόρους. Θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες 30 κενές θέσεις (οι 50 είναι ήδη κατειλημμένες από τους 50 Ιππακοντιστές που επιλέξατε) σύμφωνα με την δική σας στρατηγική. Όμως, δεν θα ήταν σοφό να στείλετε Άγριοι πολεμιστές, καθώς τα εχθρικά Πολεμικά άλογα θα προκαλούσαν επιπλέον ζημιά έναντι στους Άγριοι πολεμιστές!''
  
 
Όπως διαπιστώνετε, χρειάζεται μια μικρή στρατηγική σκέψη.
 
Όπως διαπιστώνετε, χρειάζεται μια μικρή στρατηγική σκέψη.

Αναθεώρηση της 14:08, 5 Φεβρουαρίου 2015

Battle of troy logo2.png


Η εκδήλωση "Μάχη της Τροίας" είναι μία παραλλαγή της προηγούμενης εκδήλωσης "Θρακική Κατάκτηση". Η Τροία κυβερνάται από έναν κίβδηλο Βασιλέα και πρέπει να απελευθερωθεί. Ο Αχιλλέας σου ζητάει να τον βοηθήσεις να κατακτήσει την πόλη. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για σένα να ηγηθείς ενός στρατεύματος μισθοφόρων στην μάχη και να κερδίσεις μοναδικά βραβεία έτσι ώστε να κάνεις την αυτοκρατορία σου στο Grepolis ακόμα ισχυρότερη.


Ο χάρτης της εκστρατείας

Troy map.jpg

Οι επιδρομές εναντίον της Τροίας απεικονίζονται στον χάρτη, όπου μπορείτε να δείτε όλα τα διαφορετικά πεδία μάχης. Κάθε πεδίο μάχης επισημαίνεται με ένα σύμβολο ανάλογα με την κατάσταση του:

Σύμβολο Έννοια
Symbol attack.png
Αυτό το πεδίο μάχης μπορεί να κατακτηθεί από τους μισθοφόρους σου.
Symbol cooldown.png
Αυτό το πεδίο μάχης έχει ήδη υποστεί πρόσφατη επίθεση και πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα πριν καταφθάσουν νέοι εχθροί.
Symbol locked.png
Δεν έχετε δικαίωμα ακόμα να επιτεθείτε σε αυτό το πεδίο μάχης. Πρέπει να κατακτήσετε το προηγούμενο πεδίο τουλάχιστον μία φορά.
Symbol lootable.png
Υπάρχει μία αμοιβή που δεν την έχετε λάβει ακόμα σε αυτό το πεδίο μάχης. Δεν μπορείτε να επιτεθείτε ξανά σε αυτό το πεδίο αν δεν παραλάβετε την αμοιβή που εκκρεμεί.

Κατά διαστήματα θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ δύο δρόμων. Εσείς θα αποφασίσετε ποιες αμοιβές θα διεκδικήσετε. Όμως μπορείτε πάντα να κατακτήσετε όλα τα πεδία!!

Η μάχη εναντίων των Τρώων

Εάν επιλέξετε ένα πεδίο μάχης που μπορείτε να επιτεθείτε, ένα ξεχωριστό παράθυρο θα ανοίξει. Οι εχθροί και η δύναμη που έχουν θα φανεί σε αυτό το παράθυρο, στο κάτω μέρος και εσείς θα μπορείτε να επιλέξετε τους μισθοφόρους στο πάνω μέρος.

Troy attack.jpg

Παρακαλούμε να έχετε υπόψιν ότι, το κάθε πεδίο μάχης έχει τα δικά του όρια στρατευμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εάν έχετε περισσότερους μισθοφόρους υπό την διοίκησή σας και απ΄όσους το πεδίο επιτρέπει, θα πρέπει να πάρετε μια στρατηγική απόφαση ποιους και πόσους θα στείλετε στην μάχη. Κάθε μονάδα μισθοφόρων έχει την δική του αξία δύναμης και αδυναμίας εναντίον συγκεκριμένων μονάδων.

Ένα παράδειγμα:

Οι Ιππακοντιστές προκαλούν 50% επιπλέον ζημιά ενάντια στα Πολεμικά άλογα. Εάν η εχθρική δύναμη είναι 50 Πολεμικά άλογα στο πεδίο της μάχης και εσείς έχετε 70 Ιππακοντιστές στην διάθεσή σας, είναι μια καλή ιδέα να επιλέξετε τους 50 Ιππακοντιστές. Το πλεονέκτημα της ζημιάς που θα προκαλέσουν οι 50 Ιππακοντιστές, δεν αυξάνετε αν στείλετε και τους υπόλοιπους Ιππακοντιστές. Ας υποθέσουμε ότι το πεδίο μάχης έχει όριο χρήσης 80 μισθοφόρους. Θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες 30 κενές θέσεις (οι 50 είναι ήδη κατειλημμένες από τους 50 Ιππακοντιστές που επιλέξατε) σύμφωνα με την δική σας στρατηγική. Όμως, δεν θα ήταν σοφό να στείλετε Άγριοι πολεμιστές, καθώς τα εχθρικά Πολεμικά άλογα θα προκαλούσαν επιπλέον ζημιά έναντι στους Άγριοι πολεμιστές!

Όπως διαπιστώνετε, χρειάζεται μια μικρή στρατηγική σκέψη.

Troy2014 Units Ferocious Warriors.png
Troy2014 Units Gastraphetes Archers.png
Troy2014 Units Myrmidons.png
Troy2014 Units Skirmishers.png
Troy2014 Units War Horses.png

Μόλις θα έχετε νικηφόρα έκβαση σε κάποιο πεδίο, θα λάβετε την αντίστοιχη αμοιβή. Εναλλακτικά, μπορείτε να μην παραλάβετε το βραβείο σας, και να το αφήσετε ως το τέλος της εκδήλωσης, όπου μπορείτε να το παραλάβετε μέχρι τότε. Μόλις παραλάβετε το βραβείο όμως, εχθροί θα επανέλθουν στο πεδίο μετά από 4 ώρες, αλλά κάθε φορά δυνατότεροι και περισσότεροι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να διεκδικείτε το βραβείο σας κάθε φορά που η πρόκληση από τους εχθρούς θα φαίνεται στον ορίζοντα!

Κάτι άλλο που αξίζει να θυμάστε είναι πως ακόμα και αν ηττηθείτε, η δύναμη του εχθρού που θα απομείνει στο πεδίο μάχης θα είναι η εναπομείνουσα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποδυναμώνετε τον εχθρό σιγά σιγά, μέχρι να είστε ο τελικός νικητής.

Αχιλλέας

Όταν επιτίθεστε σε ένα εχθρικό πεδίο, ο Αχιλλέας μπορεί να σας βοηθήσει στην επίθεση, γεγονός που με τη σειρά του θα ανυψώσει το ηθικό των μισθοφόρων σας και κατά συνέπεια την ισχύ τους κατά 20%. Βέβαια μετά τις ηρωϊκές του πράξεις πρέπει να ξεκουραστεί για 12 ώρες, ώστε να επανέλθει. Μπορείτε όμως να τον δελεάσετε με λίγο χρυσό για να επανέλθει άμεσα στα πεδία των μαχών.

Troy2014 Achilles.png
Troy achilles.jpg

Οι μισθοφόροι

Αν και ξεκινάτε με λίγους μισθοφόρους τον δρόμο της κατάκτησης, δεν θα πρέπει να μείνετε με μία τόσο μικρή δύναμη. Οι ακόλουθες δραστηριότητες του παιχνιδιού θα σας βοηθήσουν να βρείτε με τυχαίο τρόπο νέες ομάδες μισθοφόρων και συνεπώς να φτιάξετε ένα ισχυρότερο στρατό:

  • Επιθέσεις και Υποστηρίξεις
  • Στρατολόγηση μονάδων
  • Έρευνες
  • Κατασκευή κτηρίων
  • Εξαπόλυση θεϊκών δυνάμεων (ξόρκια)
Troy mercenaries.jpg

Αν βρείτε μία ομάδα από μισθοφόρους, 8 - 12 τυχαίοι πολεμιστές θα συνταχθούν με τις δυνάμεις σας (Μυρμιδόνες). Να θυμάστε ότι το ημερήσιο όριο είναι η εύρεση κατά μέγιστο 10 ομάδων μισθοφόρων. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε 10 μισθοφόρους με χρυσό και οι οποίοι θα παραμείνουν μαζί σας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης. Η τιμή σε χρυσό για κάθε τύπο μονάδας, αυξάνεται από την βασική τιμή με κάθε χρήση. Η τιμή επανέρχεται στην βασική, τα μεσάνυχτα.

Αν οι μισθοφόροι σας πληγωθούν σοβαρά, δεν υπάρχει λόγος να απορρίψετε αυτούς τους σκληρούς και ικανούς πολεμιστές. Γιατί; Διότι κάθε 7 ώρες καταφθάνει στο στρατόπεδο των μισθοφόρων ένας θεραπευτής που έχει την τάση να θεραπεύει κάθε πληγωμένο μισθοφόρο. Αν θέλετε βέβαια να έχετε το συντομότερο δυνατό, τον στρατό σας ετοιμοπόλεμο, μπορείτε να πληρώσετε τον θεραπευτή λίγο χρυσό και αυτός θα καταφθάσει άμεσα.

Troy healer.png


Θα λάβετε μία ειδική αμοιβή για την εκκαθάριση του τελευταίου πεδίου μάχης (πεδίο 34) για την πρώτη φορά:

Culturepoint.jpg

Στους κόσμους χωρίς ήρωες, όλοι οι παίκτες θα λάβουν ένα επιπλέον επίπεδο πολιτισμού δωρεάν.

Hector.jpg

Στους κόσμους με ήρωες, θα λάβετε, επιπρόσθετα από το δωρεάν επίπεδο πολιτισμού και τον νέο αποκλειστικό ήρωα, τον "Έκτορα".