Από Wiki Grepolis GR
Αναθεώρηση ως προς 22:56, 21 Ιουλίου 2014 από τον Jbgt (Συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με 'Η εκδήλωση "Θρακική Κυριαρχία" είναι ένας εντελώς νέος τύπος εκδήλωσης στο Grepolis. Μερικοί αντ...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η εκδήλωση "Θρακική Κυριαρχία" είναι ένας εντελώς νέος τύπος εκδήλωσης στο Grepolis. Μερικοί αντάρτες άρχισαν να προκαλούν χάος στην Θρακική επικράτεια. Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία να επαναφέρετε την ειρήνη στη χώρα, ως επικεφαλής ενός μισθοφορικού στρατού, οδηγώντας τον εναντίον των επαναστατών, ενώ παράλληλη θα κερδίσετε και αρκετά λάφυρα από την όλη εκστρατεία.

Ο Χάρτης της Εκστρατείας

Αρχείο:Thrace map.jpg

Η επιδρομή μέσα στην Θρακική επικράτεια φαίνεται σε ένα χάρτη όπου μπορείτε να διακρίνετε όλα τα διαφορετικά πεδία μάχης. Κάθε πεδίο μάχης υποδεικνύει την κατάστασή του με αντίστοιχο σύμβολο:

Σύμβολο Επεξήγηση
Symbol attack.png Αυτό το πεδίο μάχης μπορεί να δεχθεί επίθεση από τους μισθοφόρους σου.
Symbol cooldown.png Το πεδίο μάχης δέχθηκε πρόσφατα επίθεση και θέλει χρόνο πριν νέοι αντάρτες φθάσουν σε αυτό.
Symbol locked.png Δεν έχετε προχωρήσει αρκετά για να μπορείτε να επιτεθείτε σε αυτό το πεδίο μάχης. Πρέπει να νικήσετε προηγούμενα πεδία μάχης τουλάχιστο άπαξ.
Symbol lootable.png Υπάρχει ακόμη ένα λάφυρο προς συλλογή σε αυτό το πεδίο μάχης. Δεν θα μπορέσετε να επιτεθείτε εκ νέου σε αυτό πριν ολοκληρώσετε την συλλογή του λάφυρου.

Από καιρό σε καιρό θα σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ δύο δρόμων. Εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε ποια λάφυρα θέλετε να συλλέξετε!

Μάχη εναντίον των ανταρτών

Εάν επιλέξετε ένα πεδίο μάχης που μπορεί να δεχθεί επίθεση, το παράθυρο μάχης θα ανοίξει. Οι παρόντες αντάρτες φαίνονται με την ισχύ τους στο κάτω μέρος και σεις επιλέγετε τους Θράκες μισθοφόρους στο πάνω μέρος του παραθύρου.

Αρχείο:Thrace attack.jpg

Να θυμάστε ότι κάθε πεδίο μάχης έχει το δικό του όριο στον αριθμό των μονάδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αν διαθέτετε περισσότερους μισθοφόρους απ' ότι επιτρέπει το συγκεκριμένο πεδίο μάχης, θα πρέπει να κάνετε μία επιλογή τακτικής σχετικά με το είδος και τον αριθμό των μισθοφόρων που θα στείλετε στη μάχη. Κάθε μονάδα Θράκων πολεμιστών έχει τα δυνατά του σημεία και τις αδυναμίες του ενάντια σε συγκεκριμένες μονάδες. Παράδειγμα:

Οι Πελεκοφόροι πολεμιστές των τοπικών φυλών καταφέρνουν επιπλέον 50% ζημιά ενάντια στους Πελταστές. Αν στο πεδίο μάχης υπάρχουν 50 Πελταστές και διαθέτετε 70 Πελεκοφόρους, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε 50 από αυτούς για να ρίξετε στη μάχη. Το επιπλέον μπόνους ζημιάς δεν ισχύει για τους επιπλέον Πελεκοφόρους. Ας υποθέσουμε ότι τα όρια του πεδίου μάχης είναι για 80 μισθοφόρους, τότε στο προηγούμενο παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εναπομείνασες 30 θέσεις (50 είναι ήδη κρατημένες από τους Πελεκοφόρους που είχατε επιλέξει) όπως σας αρέσει. Δεν θα ήταν όμως σοφή επιλογή να στείλετε Ακοντιστές καθώς οι εχθρικοί Πελταστές έχουν επιπλέον μπόνους ζημιάς ενάντια στους Ακοντιστές.

Όπως βλέπετε, χρειάζεται και αρκετή δόση στρατηγικής σκέψης για την μάχη.

Αρχείο:Thrace unit.jpg

Υποθέτοντας ότι κερδίζετε την μάχη, θα λάβετε ένα αντίστοιχο λάφυρο - επιβράβευση από το πεδίο μάχης. Εναλλακτικά μπορείτε να το αφήσετε στο πεδίο μάχης μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και να το παραλάβετε αργότερα εντός του χρόνου της εκδήλωσης. Παραλαμβάνοντας το λάφυρο, οι αντάρτες επανέρχονται στο πεδίο μάχης μετά από 4 ώρες, αλλά κάθε φορά οι δυνάμεις τους είναι ισχυρότερες από την προηγούμενη μάχη. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να συλλέγετε το ίδιο λάφυρο επανειλημμένα ενώ η πρόκληση για νίκη θα ανεβαίνει συνεχώς.

Ένα άλλο σημείο προσοχής είναι ότι ακόμα κι όταν νικηθείτε από τους αντάρτες, οι απώλειές τους είναι μόνιμες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απομειώσετε τον εχθρό σταδιακά με πολλές μικρές επιθέσεις μέχρι να τον νικήσετε τελικά.

Ο Ηρακλής

Ο περιβόητος και επιβλητικός ήρωας, ο Ηρακλής, αυτοπροσώπως, ενώνει τις δυνάμεις του με τον στρατό σου ώστε να επιβληθεί τάξη στην Θρακική επικράτεια. Όταν επιτίθεστε σε ένα πεδίο μάχης, ο Ηρακλής μπορεί να σας βοηθήσει στην επίθεση, που με τη σειρά του θα ανυψώσει το ηθικό των μισθοφόρων σας και θα ανεβάσει τη μαχητική τους ισχύ κατά 20%. Μετά από αυτή την ηρωϊκή ενέργεια χρειάζεται ξεκούραση για 12 ώρες. Αλλά μπορείτε να τον δελεάσετε να επανέλθει γρηγορότερα, χρησιμοποιώντας λίγο χρυσό.

Αρχείο:Thrace hercules.jpg

Οι Θράκες Μισθοφόροι

Αν και ξεκινάτε το μονοπάτι της εκστρατείας σας με λίγους μισθοφόρους (που σας δίδονται από την αρχηγό τους Τένια), δεν θα πρέπει να περιοριστείτε σε μία τόσο μικρή δύναμη. Οι ακόλουθες δραστηριότητες θα σας βοηθούν να βρίσκετε νέες ομάδες μισθοφόρων στην τύχη και έτσι να φτιάξετε έναν ισχυρότερο στρατό:

  • Επίθεση και Άμυνα
  • Στρατολόγηση
  • Έρευνα
  • Κατασκευή κτηρίων
  • Εξαπόλυση θεϊκών δυνάμεων (ξόρκια)

Αρχείο:Thrace mercenaries.jpg

Αν βρείτε μία νέα ομάδα μισθοφόρων, 8 - 12 τυχαίοι πολεμιστές θα ενσωματωθούν στο στρατό σας (Πελταστές, Πελεκοφόροι, Ακοντιστές, Οδηγοί Ελεφάντων και Βετεράνοι). Να έχετε κατά νου, ότι μπορείτε να βρείτε το πολύ 10 ομάδες μισθοφόρων κάθε μέρα. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε 10 μισθοφόρους με Χρυσό, οι οποίοι θα παραμείνουν μαζί σας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Αν οι μισθοφόροι σας τραυματιστούν σοβαρά, δεν υπάρχει λόγος να απορρίψετε αυτούς τους σκληροτράχηλους και ικανούς πολεμιστές. Γιατί; Διότι κάθε 7 ώρες ένας θεραπευτής καταφθάνει στο στρατώνα με σκοπό την ίαση των τραυματιών. Αν βέβαια θέλετε τον στρατό σας άμεσα διαθέσιμο, μπορείτε να πληρώσετε τον θεραπευτή με χρυσό και θα καταφθάσει άμεσα.

Αρχείο:Thrace healer.jpg