Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
(14 ενδιάμεσες εκδόσεις από 6 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
<br>
+
=Κανόνες παιχνιδιού=
==> Κανόνες Παιχνιδιού: <==
 
  
§1) Ένας Λογαριασμός για κάθε παίκτη
+
Μπορείτε να βρείτε τους κανόνες παιχνιδιού στην ιστοσελίδα του Grepolis. Εάν παραβιαστούν αυτοί οι κανόνες,  ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις.
  
Οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε κάθε κόσμο με ένα μόνο λογαριασμό. Η κοινή χρήση κωδικού με άλλους παίκτες απαγορεύεται. Ο κάθε λογαριασμός του παιχνιδιού μπορεί να ελέγχεται από ένα μόνον παίκτη.
+
=='''1) Εισαγωγή'''==
Παραδείγματα:
 
  
    * Οι παίχτες μπορούν να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή για παραπάνω από ένα λογαριασμούς. <BR>    Οι παίχτες αυτοί που μοιράζονται την σύνδεση πρέπει να δώσουν βάση στον κανόνα 2.
+
Το Grepolis (το παιχνίδι) είναι ένα διαδικτυακό, πολλαπλής πλατφόρμας, παιχνίδι που αναπτύσσεται και διανέμεται από την InnoGames GmbH. Το παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εσάς ως χρήστη (παίκτη) μέσω υπολογιστών, φορητές συσκευές, κονσόλες παιχνιδιών, σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο, εικονικά ή πραγματικά δίκτυα (μέσα σύνδεσης) και μπορείτε να παίξετε υπό συγκεκριμένους κανόνες (οι κανόνες) όπως αυτούς που ακολουθούν, ώστε να διασφαλιστεί ένα δίκαιο παιχνίδι για όλους τους παίκτες. Ως παίκτης του Grepolis, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό που θα σας δίνει πρόσβαση στους διάφορους servers (κόσμους παιχνιδιού) του παιχνιδιού. Οι Κανόνες καθορίζονται από την InnoGames και εφαρμόζονται από την ομάδα υποστήριξης και διαχείρισης της InnoGames (η ομάδα). Με την δημιουργία ενός λογαριασμού στο παιχνίδι, δεσμεύεστε να ακολουθείτε αυτούς τους κανόνες. Η Ομάδα θα διασφαλίζει ότι οι όροι των Κανόνων θα εφαρμόζονται, με προειδοποιήσεις και τιμωρίες (αποκλεισμοί). Ένας παίκτης που έχει αγοράσει χρυσό, υπόκειται εξίσου στους ίδιους κανόνες και τιμωρίες όπως όλοι οι άλλοι παίκτες.
    * Απαγορεύεται να ελέγχεις λογαριασμό άλλου παίχτη ακόμα και αν παίκτης αυτός απουσιάζει για <BR>    οποιοδήποτε λόγο.
 
    * Απαγορεύεται να επιχειρήσεις να εισέλθεις σε άλλους λογαριασμούς.
 
  
§2) Αρκετοί παίκτες σε μία μόνο σύνδεση στο internet
+
=='''2) Χρήση Λογαριασμού'''==
  
Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι παίκτες χρησιμοποιούν μία σύνδεση Internet ή έναν υπολογιστή, κοινές αλληλεπιδράσεις με τρίτους παίκτες επιτρέπεται μόνο εάν έχουν περάσει 48 ώρες από την προηγούμενη δράση. Ο κανόνας αυτός ισχύει για όλους που παίζουν από ένα υπολογιστή ή δίκτυο, όπως το ίδιο το σπίτι, το χώρο εργασίας ή το σχολείο. Δεν έχει σημασία αν αυτό είναι μια καθημερινή ή μια σπάνια δραστηριότητα.
+
Κάθε παίκτης μπορεί να παίξει, σε κάθε Κόσμο, μόνο με έναν λογαριασμό. Δεν επιτρέπεται η χρήση λογαριασμών άλλων παικτών.
Παραδείγματα:
 
  
    * Οι παίκτες Α και Β μοιράζονται μια σύνδεση Internet στο χώρο εργασίας τους. Και οι δύο θέλουν <BR>    να επιτεθούν στον παίκτη Γ, σε μια κοντινή Πόλη του. Θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες<BR>    ανάμεσα στις επιθέσεις μεταξύ τους. Ο παίχτης Α θα μπορούσε να επιτεθεί μέχρι και 5 φορές μέσα σε<BR>    2 ώρες, αλλά όταν ο παίχτης Β θα θέλει να επιτεθεί θα πρέπει να περιμένει 48 ώρες από την τελευταία<BR>    επίθεση του παίχτη Α.
+
Ένας λογαριασμός μπορεί να δωριστεί σε άλλο άτομο, μόνο με την γραπτή συναίνεση της Ομάδας Διαχείρισης, η οποία όμως μπορεί να αρνηθεί την αλλαγή αυτή. Μόλις αυτό γίνει αποδεκτό, δεν μπορεί πλέον να ακυρωθεί.
    * Οι παίκτες Ε και ΣΤ μοιράζονται ένα δίκτυο στο σπίτι. Και οι δύο θέλουν να στείλουν πόρους στον παίχτη<BR>    Ζ, ένα σύμμαχο. Πρέπει να περάσουν 48 ώρες από την ώρα άφιξης των πόρων του παίκτη Ε για να μπορεί ο<BR>    παίχτης ΣΤ να αποστείλει πόρους.
 
  
§3) Επικοινωνία
+
Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό για οικονομικό όφελος.
  
Προσβολές ενάντια σε άλλους παίκτες δεν επιτρέπονται. Πολιτικά ακραίο, πορνογραφικό ή άλλο παράνομο ή ακατάλληλο υλικό απαγορεύεται στο παιχνίδι, καθώς και συνδέσεις με το εν λόγω υλικό. Επίσης, δεν επιτρέπουμε διαφημίσεις / συνδέσεις με άλλα web-based games, συστήματα αναφορών ή προβολή στοχευμένων διαφημίσεων. Αυτό αφορά όλους τους τομείς του παιχνιδιού όπου οι παίκτες μπορούν να δημοσιεύσουν το δικό τους κείμενο ή τα γραφικά τους.
+
Καθώς το παιχνίδι υπάρχει σε διάφορες εκδόσεις, οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιούν την γλώσσα της έκδοσης που παίζουν, δηλαδή στην συγκεκριμένη έκδοση την Ελληνική και αυτό έχει εφαρμογή, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά, στα μηνύματα, προφίλ παίκτη και τα συναφή.
Παραδείγματα:
 
  
    * Επιτρέπεται να καλέσετε έναν παίκτη "αρχάριο" (noob).
+
Η διαφήμιση οποιουδήποτε είδους δεν επιτρέπεται. Αυτό ισχύει και για την αποστολή ομαδικών μηνυμάτων.
    * Απαγορεύεται η προσβολή άλλων παικτών.
 
    * Εκβιασμός άλλων παικτών για χρυσό (premium) απαγορεύεται αυστηρά.
 
    * Απαγορεύεται να ονομάσεις την πόλη σου απρεπώς.
 
    * Ονόματα παικτών όπως "Αδόλφος Χίτλερ" ή "βιαστής" θα τους οδηγήσει σε άμεσο αποκλεισμό από το παιχνίδι.
 
    * Επιτρέπεται η σύνδεση με κατάλληλα βίντεο Youtube
 
    * Επιτρέπεται η σύνδεση με άλλα παιχνίδια της InnoGames GmbH, αλλά με κανένα άλλο.
 
  
§4) Πώληση Λογαριασμών
+
'''Παραδείγματα:'''
  
Απαγορεύεται οι λογαριασμοί να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα. Ένας λογαριασμός δεν μπορεί να προσφερθεί για πώληση.
+
* Επιτρέπεται σε δύο παίκτες να χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα σύνδεσης, εφόσον ο κάθε παίκτης ελέγχει τις ενέργειες μόνο του καθορισμένου, γι'αυτόν, λογαριασμού.
Παραδείγματα:
+
* Οι παίκτες που μοιράζονται τα ίδια μέσα σύνδεσης πρέπει να εφαρμόζουν τον κανόνα §3.
 +
* Απαγορεύεται να παίζετε για άλλον παίκτη ακόμα κι αν λείπει προσωρινά.
 +
* Απαγορεύεται να συνδέεστε στους λογαριασμούς άλλων παικτών.
  
    * Ένας παίκτης δεν μπορεί να προμηθευτεί, να πουλήσει ή προσφέρει ένα λογαριασμό παιχνιδιού στο ebay ή<BR>    σε άλλο μέσο πωλήσεων.
 
    * Η προσφορά χρυσού(Premium) σε άλλους παίχτες με σκοπό την ανταλλαγή δραστηριοτήτων εντός παιχνιδιού,<BR>    όπως επίθεση σε άλλους παίκτες απαγορεύεται αυστηρά.
 
  
§5) Bugs
+
=='''3) Κοινή χρήση μέσων σύνδεσης'''==
  
Κάθε παίκτης οφείλει να αναφέρει κρίσιμα προβλήματα του παιχνιδιού αμέσως, με την υποστήριξη παιχνιδιού. Η εκμετάλλευση ενός Bug θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το παιχνίδι ή την κατάλληλη τιμωρία.
+
Παίκτες που, εν γνώσει τους, μοιράζονται μία σύνδεση και/ή ένα υπολογιστή και διαχειρίζονται λογαριασμούς στον ίδιο κόσμο, πρέπει να δηλώσουν την κοινή τους σύνδεση (αυτό γίνεται από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού).
Παραδείγματα
 
  
    * Αν παρατηρήσετε ότι η Πόλη σας παράγει περισσότερους πόρους από ό,τι θα έπρεπε, θα πρέπει να το<BR>    αναφέρετε.
+
Δεν επιτρέπεται σε παίκτες που μοιράζονται τα ίδια μέσα σύνδεσης να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους εντός του παιχνιδιού (αυτό περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, στις επιθέσεις, υποστηρίξεις, εξαπόλυση θεϊκών δυνάμεων, εμπόριο).
    * Αν παρατηρήσετε ένα ορθογραφικό λάθος, λάθος στη μετάφραση ή τυπογραφικό λάθος, δεν χρειάζεται να το<BR>    αναφέρετε.
 
  
§6) Bots
+
Οι παίκτες που μοιράζονται ένα μέσο σύνδεσης δεν μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον ίδιο τρίτο παίκτη (αυτό περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, στις επιθέσεις, υποστηρίξεις, εξαπόλυση θεϊκών δυνάμεων, εμπόριο), πριν την παρέλευση τουλάχιστον 48 ωρών μεταξύ των ενεργειών.
  
Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με ένα συμβατικό πρόγραμμα περιήγησης. Bots ή άλλα προγράμματα που συνδέονται αυτόματα ή ενεργοποιούν δράσεις στο παιχνίδι απαγορεύονται.
+
'''Εξαιρέσεις:'''
Παράδειγμα:
+
* Εμπόριο μέσω προσφορών στο παζάρι.
 +
* Αποστολή πόρων σε Θαύμα.
  
    * Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που βάζει αυτόματα ουρές εργασιών για ένα λογαριασμό.
+
=='''4) Τρόποι Συμπεριφοράς'''==
  
§7) Γλώσσα
+
Οι παίκτες θα πρέπει να συμπεριφέρονται στους άλλους παίκτες με σεβασμό και να επιδεικνύουν κόσμιο τρόπο συμπεριφοράς όταν παίζουν το παιχνίδι.
  
Επειδή αυτή είναι η ελληνική έκδοση του Grepolis, η οποία δημιουργήθηκε για την Ελλάδα, στην οποία η πλειονότητα των παικτών μας είναι ελληνόφωνοι, ζητάμε τα προφίλ να είναι γραμμένα στα ελληνικά ή να έχουν μια ελληνική μετάφραση των κειμένων. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επικοινωνίες μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε γλώσσα.
+
Το παιχνίδι απευθύνεται σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών και απαγορεύεται όποια συμπεριφορά ή/και υλικό το οποίο περιέχει, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά, ύβρεις, πορνογραφικά στοιχεία, ακραίες πολιτικές θέσεις, ρατσιστικά στοιχεία, παράνομες ενέργειες και ουσίες.
Παραδείγματα:
 
  
    * Πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε σε ερωτήσεις από την ομάδα διαχείρισης σε καλά ελληνικά.
+
'''Παραδείγματα:'''
    * Το φόρουμ μιας συμμαχίας στο παιχνίδι μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 
    * Οι επικοινωνίες μεταξύ των παικτών μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 
    * Μια συμμαχία δεν μπορεί να εμποδίσει έναν παίκτη από την ένταξη του, λόγω της εθνικότητάς του.
 
  
§8) Διαγραφή λογαριασμού
+
Επιτρέπεται:
 +
* Να αποκαλείτε παίκτη noob (αρχάριο) και αντίστοιχες εκφράσεις.
 +
* Να εκβιάζετε έναν άλλον παίκτη για ύλες αλλά όχι για χρυσό και υπηρεσίες premium.
  
Ένας παίκτης μπορεί να διαγραφεί για διάφορους λόγους. Εάν ένας λογαριασμός είναι ανενεργός για πάνω από 14 ημέρες μπορεί να διαγραφεί αυτόματα. Η ομάδα υποστήριξης δεν θα διαγράψει τον λογαριασμό εκ μέρους κανενός παίκτη.
+
Απαγορεύεται:
Παραδείγματα:
+
* Να ασκείτε βία ή να βλάπτετε άλλους παίκτες σωματικά ή ψυχολογικά.
 +
* Να ονομάζετε την συμμαχία σας με επιθετικούς ή ανάρμοστους όρους.
 +
* Να εξυμνείτε τρομοκρατικές ενέργειες ή αυτουργούς αυτών.
 +
* Να προσβάλλετε παίκτες μέσω του συστήματος μηνυμάτων του παιχνιδιού.
 +
* Να στέλνετε μηνύματα με σκοπό το spam.
 +
* Να αναρτάτε διαφημιστικούς συνδέσμους ή συνδέσμους αναφοράς.
 +
* Να κάνετε διακρίσεις ανάμεσα στους παίκτες που οφείλονται, στην καταγωγή, την φυλή, την θρησκεία, το φύλο, την σωματική τους αναπηρία, την ηλικία ή οτιδήποτε σχετικό.
  
    * Δεν υπάρχει επιστροφή χρησιμοποιημένου χρυσού (premium) αν ένας λογαριασμός έχει αποκλειστεί σε έναν<BR>    κόσμο για οποιοδήποτε λόγο.
+
=='''5) Εμπορία - Πώληση λογαριασμών'''==
    * Ακατάλληλη συμπεριφορά προς τη διαχείριση ή την ομάδα υποστήριξης, καθώς και η κατάχρηση του<BR>    συστήματος υποστήριξης, μπορεί να οδηγήσει ένα λογαριασμό σε αποκλεισμό.
 
    * Οι κανόνες μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Μια αλλαγή των κανόνων θα ανακοινώνεται στο<BR>    φόρουμ και στην αρχική σελίδα του Grepolis.
 
<br />
 
<br>
 
  
==> Κανόνες Φόρουμ: <==
+
Δεν επιτρέπεται η αγορά, πώληση, ανταλλαγή ή δωρεά λογαριασμών και μέρος αυτών εκτός των λειτουργιών του παιχνιδιού.
  
1) Ανοίγοντας Θέματα
+
'''Παραδείγματα:'''
  
-Μόνο Ελληνικά
+
Επιτρέπεται:
Αυτό εδώ είναι ένα ελληνικό φόρουμ αν δεν αναφέρετε τίποτα άλλο σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Προσπαθήστε θα γράφετε μόνο ελληνικά. Για αγγλικούς κανόνες διαβάστε τους κανόνες του αγγλικού φόρουμ.
+
* Η εμπορία πόρων για χρυσό μέσω του παζαριού του παιχνιδιού.
 +
* Η εμπορία πόρων για πόρους μέσω του παζαριού του παιχνιδιού.
  
-Greeklish
+
Απαγορεύεται:
Σε αυτό εδώ το φόρουμ απαγορεύονται τα Greeklish. Η τιμωρία για άτομα που γράφουν Greeklish είναι infraction με 5 πόντους για κάθε μήνυμα η απάντηση σε Greeklish. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 4 μηνύματα η απαντήσεις με Greeklish μπαίνει αποκλεισμός για 1 μήνα. Απαγορεύονται οι αιτήσεις υποστήριξης γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες (Greeklish) και τέτοιες δεν θα απαντιούνται.
+
* Η διαπραγμάτευση με άλλους παίκτες, στοιχείων του λογαριασμού για χρυσό ή πόρους, όπως, χωρίς να περιορίζεται, στρατεύματα, πόλεις κ.α.
 +
* Η προσφορά ή η απόκτηση υπηρεσιών (προστασία, επιθέσεις κ.α.) ή προνομίων από άλλους παίκτες σε αντάλλαγμα με χρυσό.
  
 +
=='''6) Προβλήματα Παιχνιδιού'''==
  
2) Γενικά
+
Το παιχνίδι δεν αποτελεί ένα τελικό προϊόν και βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη και βελτίωση και γι' αυτό είναι αναμενόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Η χρήση ή/και η εκμετάλλευση αυτών των δυσλειτουργιών προς όφελος ενός παίκτη απαγορεύεται. Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με μία τέτοια δυσλειτουργία, θα πρέπει να την αναφέρετε στην Ομάδα Διαχείρισης.
  
    * Παρακαλώ να συμπεριφέρεστε μεταξύ σας με σεβασμό και να παραμένετε ευγενικοί. Είστε σε θέση να<BR>    χρησιμοποιήσετε τις τακτικές σας για να κερδίσετε τις εντυπώσεις απέναντι στους αντιπάλους σας στο<BR>    παιχνίδι, στα φόρουμ των κόσμων (Βλέπε Π & Π)
+
=='''7) Αυτοματοποίηση λειτουργιών - Χρήση proxy'''==
  
    * Προσωπικές ύβρεις δεν επιτρέπονται πουθενά σε αυτό το φόρουμ, καθώς η δυσφήμησε και τα προσωπικά<BR>    μηνύματα.
+
Το παιχνίδι είναι προορισμένο για λειτουργία σε κανονικούς φυλλομετρητές (browsers) χωρίς την χρήση αυτοματοποιημένων λειτουργιών. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν χρήση μικροπρογραμμάτων αυτοματοποίησης(scripts) που έχουν αναρτηθεί σε συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ και έχουν αντίστοιχα εγκριθεί από την Ομάδα Διαχείρισης. Μέχρις ότου ένα script λάβει έγκριση δημοσίως από την Ομάδα Διαχείρισης, θεωρείται ως παράνομο και δεν επιτρέπεται η χρήση του.
  
    * Οι χρήστες δεν επιτρέπονται να προκαλούν τους διαχειριστές.
+
Η χρήση διακομιστή μεσολάβησης (proxy) και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος συγκάλυψης της σύνδεσης του παίκτη με τους servers του Παιχνιδιού, απαγορεύεται. Εντούτοις οι παίκτες μπορούν σε ειδικές περιπτώσεις να αιτηθούν μία εξαίρεση.
  
    * Spam και εκτός θέματος σχόλια θα διαγράφονται. Αυτό περιλαμβάνει σχόλια όπως "Στο θέμα πριν κλειδωθεί"<BR>    και μονολεκτικά θέματα.
+
=='''8) Διαγραφή Λογαριασμού'''==
  
 +
Οι λογαριασμοί μπορούν να διαγραφούν σε διάφορες περιπτώσεις (δείτε τα παραδείγματα που ακολουθούν), είτε αυτόματα, είτε μετά από αίτημα του παίκτη. '''Η αυτόματη διαγραφή ΔΕΝ πραγματοποιείται εφόσον είναι σε ισχύ λειτουργίες premium.''' Μόλις ο λογαριασμός διαγραφεί, δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησής του.
  
    * Οι παίκτες που ενεργούν σκοπίμως εναντίον της οικοδόμησης της κοινότητας μας, θα τους απαγορεύετε η<BR>    πρόσβαση σε αυτά τα φόρουμ.
+
'''Παραδείγματα:'''
  
    * Μην χρησιμοποιείτε υλικό που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα στα θέματα σας.
+
* 30 ημέρες μη δραστηριότητας (η κατάσταση διακοπών δεν υπολογίζεται ως "μη δραστηριότητα").
 +
* Λογαριασμοί με μόνιμο αποκλεισμό.
  
    * Δεν επιτρέπεται να σχολιάζετε άλλο χρήστη, σχετικά με τη γραμματική του 'η την ορθογραφία του. <BR>    Αν η γραμματική / ορθογραφία του χρήστη είναι τόσο κακή, παρακαλούμε αναφέρετε το συγκεκριμένο σχόλιο.
+
=='''9) Δίκαιο και ισόνομο παιχνίδι'''==
  
    * Παρακαλούμε να μην περιλαμβάνετε πολλά περιττά σχόλια
+
Το Grepolis είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι και τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης είναι οι διαιτητές. Οι διαφωνίες για τις παραβάσεις των κανόνων και τις αμφιλεγόμενες περιπτώσεις, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ομάδας Διαχείρισης και οι αποφάσεις της τελεσίδικες.
  
 +
=='''10) Λοιποί Κανόνες'''==
  
 +
Η InnoGames μπορεί να αλλάξει μέρος ή το σύνολο (συμπεριλαμβανομένης διαγραφής ή αλλαγής) λογαριασμών, κόσμων, διαμορφώσεων και άλλων πτυχών του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των Κανόνων, σε οποιαδήποτε στιγμή θεωρήσει ότι επιβάλλεται. Μία τέτοια αλλαγή θα ανακοινώνεται με κατάλληλο τρόπο.
  
3) Εικόνες
+
Έκδοση: Ιανούαριος 2015
 
+
© (Copyright) InnoGames GmbH 2015. All rights reserved.
    * Μέγιστο μέγεθος εικόνας που σας επιτρέπεται είναι 640 pixels πλάτος, 600 pixels ύψος.
 
 
 
    * Δεν επιτρέπονται κινούμενες εικόνες.
 
 
 
 
 
4) Θέματα
 
 
 
    * Βεβαιωθείτε δημιουργείτε θέματα στο σωστό φόρουμ.
 
 
 
    * Αποφύγετε την επανάληψη των θεμάτων. Αν γραφτεί ένα θέμα που έχει επαναληφθεί, παρακαλούμε να<BR>    ειδοποιείται ο διαχειριστής!
 
 
 
    * Επιλέξτε κατάλληλους τίτλους για τα θέματα σας. Ένα κακό παράδειγμα θα ήταν "Βοήθεια!" Ή "Ερώτηση".
 
 
 
 
 
5) Π & Π (Πολιτική και Προπαγάνδα)
 
 
 
-Η ιδέα της Π & Π είναι για το σχολιασμό τρεχουσών συγκρούσεων σε μια προσπάθεια για τη διάδοση πληροφοριών, ιδεών ή ακόμη και φημών για να βοηθήσετε τον εαυτό σας ή να βλάψετε τους αντιπάλους σας. Το Π & Π μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για το φόρουμ και να φέρει νέα στοιχεία στο παιχνίδι. Για να μπορεί ένα θέμα να χαρακτηριστεί ως Π & Π, πρέπει να μπει κατά τη δημιουργία του θέματος το πρόθεμα Π & Π.
 
Όλα τα Π & Π, θα πρέπει να γίνονται με γενικούς χαρακτηρισμούς. Δεν επιτρέπονται οι προσωπικές επιθέσεις ή flaming.
 
-Για παράδειγμα "Ο παίκτης Joe είναι ένας δειλός γιατί κρύβει τα στρατεύματά του από τις επιθέσεις μας." Ή "Metropolis είναι γεμάτη noobs που δεν μπορούν να πυροβολούν οι εκσφεντονιστές τους ευθεία"
 
Απαράδεκτα παραδείγματα: "Ο παίκτης ο Joe χρειάζεται ψυχίατρο και πραγματικά πρέπει να κλείσει τον υπολογιστή. "
 
 
 
6) Διαφήμιση
 
 
 
-Απαγορεύονται Θέματα και / ή τα σχόλια που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το σκοπό την διαφήμιση άλλης ιστοσελίδας που δεν είναι συνδεδεμένη με το Grepolis ή την InnoGames GmbH.
 
Σύνδεσμοι για τρόπους κλεψίματος στο παιχνίδι απαγορεύονται αυστηρά. Επιτρέπονται οι συζητήσεις σχετικά με άλλα μη-browser παιχνίδια.
 
 
 
7) Υπογραφές και Άβαταρ
 
 
 
-Τα άβαταρ μπορούν να είναι μέχρι 80χ80 εικονοστοιχεία.
 
Οι υπογραφές μπορούν να έχουν έχω και 120 εικονοστοιχεία ύψος και 700 εικονοστοιχεία μήκος.
 
Και τα δυο πρέπει να υπακούν όλους τους προηγούμενους κανόνες.
 
Δεν μπορούν αν είναι κινούμενα.
 
 
 
 
 
8) Διαχείριση
 
 
 
  -Πληροφορίες:
 
-Όλοι οι διαχειριστές είναι εθελοντές και επιλέγονται από τον Community Manager.
 
Υπάρχουν δύο ειδών διαχειριστές, φόρουμ και παιχνιδιού.
 
-Οι διαχειριστές του φόρουμ διαχειρίζονται τα θέματα του φόρουμ και απαντάνε σε ερωτήσεις όσον αναφορά την λειτουργία του.
 
-Οι διαχειριστές του παιχνιδιού δεν ασχολούνται ενεργά με το φόρουμ. Για να μιλήσετε μαζί τους πρέπει να στείλετε αίτηση υποστήριξης.
 
 
 
  -Οδηγίες για το φόρουμ
 
 
 
-Αν έχεις κάποια απορία ή πρόβλημα με την διαχείριση μην ανοίγεις θέμα στο φόρουμ. Στείλε προσωπικό μήνυμα στον Zaitsev.
 
 
 
9) Τιμωρίες
 
 
 
    * Την πρώτη φορά που θα παραβείς ένα κανόνα θα λάβεις ειδοποίηση. Την επόμενη θα τιμωρηθείς.
 
 
 
    * Σε ακραίες περιπτώσεις θα υπάρχει απευθείας τιμωρία.
 
    * Αν αποκλεισθείς από το φόρουμ, απαγορεύεται να φτιάξεις δεύτερο λογαριασμό στο φόρουμ. <BR>    Εάν το κάνεις η τιμωρία σου θα αυξηθεί κατά ένα μήνα.
 
 
 
    * Διαφωνία με την ομάδα διαχείρισης που έφτιαξε αυτούς τους κανόνες θα τιμωρείτε και τα θέματα που<BR>    δημιουργούνται με σκοπό να προκαλέσουν προβλήματα θα διαγράφονται.
 
 
 
    * Επαναλαμβανόμενες καταπατήσεις των κανόνων θα οδηγούν σε μόνιμο αποκλεισμό από το φόρουμ.
 
 
 
    * Διατηρούμε το δικαίωμα να τιμωρήσουμε παίχτες ακόμα και αν δεν έχουν παραβεί του δηλωμένους κανόνες<BR>    του φόρουμ.
 
 
 
 
 
10) Λοιπά
 
 
 
-Προσωπικά μηνύματα
 
 
 
    * Συνομιλίες, συζητήσεις και διαφωνίες πρέπει να γίνονται προσωπικά, είτε μέσω του συστήματος<BR>    μηνυμάτων του παιχνιδιού είτε μέσω άλλων προγραμμάτων (IRC, Skype...)
 
 
 
    * Μην παρενοχλείτε άλλους παίχτες μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Η επανειλημμένη αποστολή προσωπικών<BR>    μηνυμάτων (spamming) με σκοπό το προσωπικό όφελος ή την ενόχληση κάποιων παιχτών θα τιμωρείται. <BR>    Οι κανόνες του φόρουμ ισχύουν και για τα προσωπικά μηνύματα.
 
 
 
 
 
 
 
-Εάν είστε αβέβαιος για το αν θα παραβείτε έναν κανόνα, στείλτε μήνυμα σε ένα διαχειριστή φόρουμ και περιμένετε να σας απαντήσει πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.
 
<br />
 

Τελευταία αναθεώρηση της 19:11, 13 Φεβρουαρίου 2019

Κανόνες παιχνιδιού

Μπορείτε να βρείτε τους κανόνες παιχνιδιού στην ιστοσελίδα του Grepolis. Εάν παραβιαστούν αυτοί οι κανόνες, ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις.

1) Εισαγωγή

Το Grepolis (το παιχνίδι) είναι ένα διαδικτυακό, πολλαπλής πλατφόρμας, παιχνίδι που αναπτύσσεται και διανέμεται από την InnoGames GmbH. Το παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εσάς ως χρήστη (παίκτη) μέσω υπολογιστών, φορητές συσκευές, κονσόλες παιχνιδιών, σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο, εικονικά ή πραγματικά δίκτυα (μέσα σύνδεσης) και μπορείτε να παίξετε υπό συγκεκριμένους κανόνες (οι κανόνες) όπως αυτούς που ακολουθούν, ώστε να διασφαλιστεί ένα δίκαιο παιχνίδι για όλους τους παίκτες. Ως παίκτης του Grepolis, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό που θα σας δίνει πρόσβαση στους διάφορους servers (κόσμους παιχνιδιού) του παιχνιδιού. Οι Κανόνες καθορίζονται από την InnoGames και εφαρμόζονται από την ομάδα υποστήριξης και διαχείρισης της InnoGames (η ομάδα). Με την δημιουργία ενός λογαριασμού στο παιχνίδι, δεσμεύεστε να ακολουθείτε αυτούς τους κανόνες. Η Ομάδα θα διασφαλίζει ότι οι όροι των Κανόνων θα εφαρμόζονται, με προειδοποιήσεις και τιμωρίες (αποκλεισμοί). Ένας παίκτης που έχει αγοράσει χρυσό, υπόκειται εξίσου στους ίδιους κανόνες και τιμωρίες όπως όλοι οι άλλοι παίκτες.

2) Χρήση Λογαριασμού

Κάθε παίκτης μπορεί να παίξει, σε κάθε Κόσμο, μόνο με έναν λογαριασμό. Δεν επιτρέπεται η χρήση λογαριασμών άλλων παικτών.

Ένας λογαριασμός μπορεί να δωριστεί σε άλλο άτομο, μόνο με την γραπτή συναίνεση της Ομάδας Διαχείρισης, η οποία όμως μπορεί να αρνηθεί την αλλαγή αυτή. Μόλις αυτό γίνει αποδεκτό, δεν μπορεί πλέον να ακυρωθεί.

Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό για οικονομικό όφελος.

Καθώς το παιχνίδι υπάρχει σε διάφορες εκδόσεις, οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιούν την γλώσσα της έκδοσης που παίζουν, δηλαδή στην συγκεκριμένη έκδοση την Ελληνική και αυτό έχει εφαρμογή, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά, στα μηνύματα, προφίλ παίκτη και τα συναφή.

Η διαφήμιση οποιουδήποτε είδους δεν επιτρέπεται. Αυτό ισχύει και για την αποστολή ομαδικών μηνυμάτων.

Παραδείγματα:

 • Επιτρέπεται σε δύο παίκτες να χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα σύνδεσης, εφόσον ο κάθε παίκτης ελέγχει τις ενέργειες μόνο του καθορισμένου, γι'αυτόν, λογαριασμού.
 • Οι παίκτες που μοιράζονται τα ίδια μέσα σύνδεσης πρέπει να εφαρμόζουν τον κανόνα §3.
 • Απαγορεύεται να παίζετε για άλλον παίκτη ακόμα κι αν λείπει προσωρινά.
 • Απαγορεύεται να συνδέεστε στους λογαριασμούς άλλων παικτών.


3) Κοινή χρήση μέσων σύνδεσης

Παίκτες που, εν γνώσει τους, μοιράζονται μία σύνδεση και/ή ένα υπολογιστή και διαχειρίζονται λογαριασμούς στον ίδιο κόσμο, πρέπει να δηλώσουν την κοινή τους σύνδεση (αυτό γίνεται από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού).

Δεν επιτρέπεται σε παίκτες που μοιράζονται τα ίδια μέσα σύνδεσης να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους εντός του παιχνιδιού (αυτό περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, στις επιθέσεις, υποστηρίξεις, εξαπόλυση θεϊκών δυνάμεων, εμπόριο).

Οι παίκτες που μοιράζονται ένα μέσο σύνδεσης δεν μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον ίδιο τρίτο παίκτη (αυτό περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται, στις επιθέσεις, υποστηρίξεις, εξαπόλυση θεϊκών δυνάμεων, εμπόριο), πριν την παρέλευση τουλάχιστον 48 ωρών μεταξύ των ενεργειών.

Εξαιρέσεις:

 • Εμπόριο μέσω προσφορών στο παζάρι.
 • Αποστολή πόρων σε Θαύμα.

4) Τρόποι Συμπεριφοράς

Οι παίκτες θα πρέπει να συμπεριφέρονται στους άλλους παίκτες με σεβασμό και να επιδεικνύουν κόσμιο τρόπο συμπεριφοράς όταν παίζουν το παιχνίδι.

Το παιχνίδι απευθύνεται σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών και απαγορεύεται όποια συμπεριφορά ή/και υλικό το οποίο περιέχει, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά, ύβρεις, πορνογραφικά στοιχεία, ακραίες πολιτικές θέσεις, ρατσιστικά στοιχεία, παράνομες ενέργειες και ουσίες.

Παραδείγματα:

Επιτρέπεται:

 • Να αποκαλείτε παίκτη noob (αρχάριο) και αντίστοιχες εκφράσεις.
 • Να εκβιάζετε έναν άλλον παίκτη για ύλες αλλά όχι για χρυσό και υπηρεσίες premium.

Απαγορεύεται:

 • Να ασκείτε βία ή να βλάπτετε άλλους παίκτες σωματικά ή ψυχολογικά.
 • Να ονομάζετε την συμμαχία σας με επιθετικούς ή ανάρμοστους όρους.
 • Να εξυμνείτε τρομοκρατικές ενέργειες ή αυτουργούς αυτών.
 • Να προσβάλλετε παίκτες μέσω του συστήματος μηνυμάτων του παιχνιδιού.
 • Να στέλνετε μηνύματα με σκοπό το spam.
 • Να αναρτάτε διαφημιστικούς συνδέσμους ή συνδέσμους αναφοράς.
 • Να κάνετε διακρίσεις ανάμεσα στους παίκτες που οφείλονται, στην καταγωγή, την φυλή, την θρησκεία, το φύλο, την σωματική τους αναπηρία, την ηλικία ή οτιδήποτε σχετικό.

5) Εμπορία - Πώληση λογαριασμών

Δεν επιτρέπεται η αγορά, πώληση, ανταλλαγή ή δωρεά λογαριασμών και μέρος αυτών εκτός των λειτουργιών του παιχνιδιού.

Παραδείγματα:

Επιτρέπεται:

 • Η εμπορία πόρων για χρυσό μέσω του παζαριού του παιχνιδιού.
 • Η εμπορία πόρων για πόρους μέσω του παζαριού του παιχνιδιού.

Απαγορεύεται:

 • Η διαπραγμάτευση με άλλους παίκτες, στοιχείων του λογαριασμού για χρυσό ή πόρους, όπως, χωρίς να περιορίζεται, στρατεύματα, πόλεις κ.α.
 • Η προσφορά ή η απόκτηση υπηρεσιών (προστασία, επιθέσεις κ.α.) ή προνομίων από άλλους παίκτες σε αντάλλαγμα με χρυσό.

6) Προβλήματα Παιχνιδιού

Το παιχνίδι δεν αποτελεί ένα τελικό προϊόν και βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη και βελτίωση και γι' αυτό είναι αναμενόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Η χρήση ή/και η εκμετάλλευση αυτών των δυσλειτουργιών προς όφελος ενός παίκτη απαγορεύεται. Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με μία τέτοια δυσλειτουργία, θα πρέπει να την αναφέρετε στην Ομάδα Διαχείρισης.

7) Αυτοματοποίηση λειτουργιών - Χρήση proxy

Το παιχνίδι είναι προορισμένο για λειτουργία σε κανονικούς φυλλομετρητές (browsers) χωρίς την χρήση αυτοματοποιημένων λειτουργιών. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν χρήση μικροπρογραμμάτων αυτοματοποίησης(scripts) που έχουν αναρτηθεί σε συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ και έχουν αντίστοιχα εγκριθεί από την Ομάδα Διαχείρισης. Μέχρις ότου ένα script λάβει έγκριση δημοσίως από την Ομάδα Διαχείρισης, θεωρείται ως παράνομο και δεν επιτρέπεται η χρήση του.

Η χρήση διακομιστή μεσολάβησης (proxy) και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος συγκάλυψης της σύνδεσης του παίκτη με τους servers του Παιχνιδιού, απαγορεύεται. Εντούτοις οι παίκτες μπορούν σε ειδικές περιπτώσεις να αιτηθούν μία εξαίρεση.

8) Διαγραφή Λογαριασμού

Οι λογαριασμοί μπορούν να διαγραφούν σε διάφορες περιπτώσεις (δείτε τα παραδείγματα που ακολουθούν), είτε αυτόματα, είτε μετά από αίτημα του παίκτη. Η αυτόματη διαγραφή ΔΕΝ πραγματοποιείται εφόσον είναι σε ισχύ λειτουργίες premium. Μόλις ο λογαριασμός διαγραφεί, δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησής του.

Παραδείγματα:

 • 30 ημέρες μη δραστηριότητας (η κατάσταση διακοπών δεν υπολογίζεται ως "μη δραστηριότητα").
 • Λογαριασμοί με μόνιμο αποκλεισμό.

9) Δίκαιο και ισόνομο παιχνίδι

Το Grepolis είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι και τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης είναι οι διαιτητές. Οι διαφωνίες για τις παραβάσεις των κανόνων και τις αμφιλεγόμενες περιπτώσεις, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ομάδας Διαχείρισης και οι αποφάσεις της τελεσίδικες.

10) Λοιποί Κανόνες

Η InnoGames μπορεί να αλλάξει μέρος ή το σύνολο (συμπεριλαμβανομένης διαγραφής ή αλλαγής) λογαριασμών, κόσμων, διαμορφώσεων και άλλων πτυχών του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των Κανόνων, σε οποιαδήποτε στιγμή θεωρήσει ότι επιβάλλεται. Μία τέτοια αλλαγή θα ανακοινώνεται με κατάλληλο τρόπο.

Έκδοση: Ιανούαριος 2015 © (Copyright) InnoGames GmbH 2015. All rights reserved.