Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Σπηλιά)
(Αμυνόμενος)
 
(15 ενδιάμεσες εκδόσεις από 3 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
  
 
==Σπηλιά==
 
==Σπηλιά==
Το κτήριο που χρειάζεστε για να κατασκοπεύσετε αντιπάλους, είναι η [[Σπηλιά]]. Αυτό είναι το κτίριο στο οποίο θα αποθηκεύσετε Ασήμι. Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο της Σπηλιάς, τόσο περισσότερο Ασήμι μπορείτε τα αποθηκεύσετε (στο επίπεδο 10, που είναι και το μεγαλύτερο επίπεδο, μπορείτε να αποθηκεύσετε άπειρο Ασήμι). Χρειάζεται ακόμα να κρατήσετε κάποια ποσότητα Ασημιού στη σπηλιά, καθώς αυτό αποτρέπει τους αντιπάλους σας από το να σας κατασκοπεύσουν.
+
 
 +
Το κτήριο που χρειάζεστε για να κατασκοπεύσετε αντιπάλους, είναι η [[Σπηλιά]]. Αυτό είναι το κτήριο στο οποίο θα αποθηκεύσετε Ασημένια νομίσματα. Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο της Σπηλιάς, τόσο περισσότερα Ασημένια νομίσματα μπορείτε να αποθηκεύσετε (στο επίπεδο 10, που είναι και το μεγαλύτερο επίπεδο, μπορείτε να αποθηκεύσετε άπειρο Ασήμι).  
 +
Χρειάζεται ακόμα να κρατήσετε κάποια ποσότητα Ασημιού στη σπηλιά, καθώς αυτό αποτρέπει τους αντιπάλους σας από ενδεχόμενη επιτυχημένη κατασκοπία.
 
   
 
   
Το κύριο πλαίσιο σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε Ασήμι στη σπηλιά, είτε χρησιμοποιώντας την ειδική μπάρα, είτε με το ειδικό κουμπάκι για να επιλέξετε όλο το Ασήμι στην [[Αποθήκη]] σας. Όταν αποθηκεύσετε το Ασήμι στη Σπηλιά, δεν μπορείτε να το βάλετε ξανά στην Αποθήκη. Υπάρχει ακόμα μια λίστα με τις τελευταίες αναφορές κατασκοπείας από όλες τις πόλεις σας.
+
[[file:Spilia.jpg‎]]
  
==Sending a spy==
+
Το παράθυρο που ανοίγει όταν επιλέξετε την σπηλιά, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε Ασημένια νομίσματα μέσα, είτε χρησιμοποιώντας την ειδική μπάρα, είτε με το ειδικό κουμπάκι για να επιλέξετε όλο το Ασήμι της [[Αποθήκη|Αποθήκης]] σας. Όταν αποθηκεύσετε τα Ασημένια νομίσματα στη Σπηλιά, δεν μπορείτε να τα επιστρέψετε ξανά στην Αποθήκη.  
[[Αρχείο:180px-Spypic.png|thumb|alt=alt_text|Spy tab]]
+
Υπάρχει ακόμα μια λίστα με τις τελευταίες αναφορές κατασκοπείας από/προς όλες τις πόλεις σας.
In order to send a spy, you must first have at least 1000 silver in your cave. Find the city you want to spy on, click on it and find the espionage tab (a hooded figure). Here you will find a slider allowing you to choose how much silver you want to spend on this mission. There are also buttons allowing you to quickly choose either 1000 (the lowest possible amount) or all the silver in your cave, whatever that may be. It also shows how long the spy will take to reach the city. A picture will appear in your city overview side bar telling you that you currently have a espionage mission running.    
 
  
In order for the espionage to be successful, you must pay more silver than the enemy city has in their cave. You only need to send 1 more silver then their cave has to succeed, so it is unadvisable to send spies with round numbers like 5000.
+
''Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν μπορείτε να ξαναγεμίσετε σπηλιά σας, ενώ η κατασκοπεία έχει σταλεί σε έναν στόχο και είναι καθ' οδόν.''
  
If you succeed then you will recieve a report showing all the enemies troops and building levels and the enemy will not know that you spied on them and the silver in their cave will not be depleted. If you fail then both you and your enemy will recieve reports that you failed and their cave will lose silver equal to the silver you spend on the mission. Therefore sometimes you just need to send one more espionage attempt to be successful.
+
==Στέλνοντας ένα Κατάσκοπο==
  
==Defending against espionage==
 
In order to defend against attempts to spy on your city, you just have to keep your cave stocked up with as much silver as possible. Since the enemy spy will need more silver than is in your cave, having a level 10 cave and constantly adding more silver is essential. It is normal in the mid to late game that players will have silver in the millions stored in their caves.
 
  
If an enemy espionage attempt fails in your city, you will get a report and will thus know that they are interested in it. If they succeed, you will not get a report and your silver will not be depleted. This gives the enemy the element of surprise when they attack.
+
[[Αρχείο:Kataskopia.jpg‎]]
  
By researching [[Cryptography|cryptography]], you can also make it 20% harder for enemy spies to carry out espionage in your city.
 
  
By building the special building [[oracle]], you will be able to see when people have spied on you successfully, thus you will know that they are interested in your city and you can prepare for it (Note, they will be able to see that you have an oracle in their report and so they will know that you know).
+
Για να στείλετε έναν Κατάσκοπο, πρέπει πρώτα να έχετε αποθηκεύσει τουλάχιστον 1.000 ασημένια νομίσματα στη Σπηλιά σας. Βρείτε την πόλη που θέλετε να κατασκοπεύσετε, κάντε κλικ πάνω της και βρείτε την καρτέλα «Κατασκοπεία» (η φιγούρα με την κουκούλα). Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου εδώ θα βρείτε μια μπάρα που σας επιτρέπει να επιλέξετε πόσο ασήμι θέλετε να ξοδέψετε στην αποστολή σας. Υπάρχουν επίσης κουμπάκια που σας επιτρέπουν να επιλέξετε γρήγορα είτε 1.000 (το χαμηλότερο ποσό ασημιού) ή όλο το ασήμι στη σπηλιά σας, όσο και να είναι αυτό. Επίσης σας δείχνει πόσο χρόνο χρειάζεται ο κατάσκοπος να φτάσει την πόλη. Μια εικόνα θα εμφανιστεί στη μπάρα επισκοπήσεων στην πόλη σας, που θα σας λέει ότι ένας κατάσκοπος είναι καθ’ οδόν. 
 +
 
 +
Για να είναι επιτυχημένη η κατασκοπεία σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο ασήμι από αυτό που ο αντίπαλος έχει αποθηκευμένο στη Σπηλιά του. Χρειάζεται απλά να στείλετε ένα (1) παραπάνω ασήμι από αυτό που έχει η Σπηλιά του αντιπάλου για να το καταφέρετε, οπότε δεν συνιστούμε να στέλνετε κατασκόπους με στρογγυλούς αριθμούς, για παράδειγμα 5.000. Υπόψιν, ότι στην [[Ακαδημία]] υπάρχει η έρευνα [[Κρυπτογραφία]], η οποία δυσκολεύει το έργο του κατασκόπου κατά 20% αν έχει ερευνηθεί από τον αντίπαλο σας. Το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να στείλετε 20% παραπάνω ασήμι από αυτό που υποθέτετε ότι έχει ο αντίπαλος στην σπηλιά του για να πάρετε μια επιτυχημένη αναφορά.
 +
 +
Αν τα καταφέρετε θα λάβετε μια αναφορά που θα δείχνει όλα τα στρατεύματα του αντιπάλου και τα επίπεδα των κτιρίων του. Ο αντίπαλος δεν θα γνωρίζει ότι τον κατασκοπεύσατε και το ασήμι στη σπηλιά του δεν θα μειωθεί (η μόνη προϋπόθεση για να γνωρίζει πάντα κάποιος πότε τον κατασκοπεύουν είναι να έχει στην πόλη του το ειδικό κτήριο [[Μαντείο]]. Αν αποτύχετε τότε θα λάβετε και οι δύο μια αναφορά που θα λέει πως αποτύχατε, και το ασήμι στη σπηλιά του αντιπάλου θα μειωθεί τόσο, όσο ήταν και το ασήμι που χρησιμοποιήσατε. Οπότε λοιπόν, κάποιες φορές πρέπει να στέλνετε άλλον ένα κατάσκοπο για να καταφέρετε να κατασκοπεύσετε τον αντίπαλο.
 +
 
 +
== Αμυνόμενος ==
 +
 
 +
Για να αμυνθείτε και να μην πάρουν κατασκοπεία από την πόλη σας, πρέπει να έχετε στην σπηλιά σας όσο περισσότερα ασημένια νομίσματα μπορείτε. Δεδομένου ότι ο αντίπαλος κατάσκοπος θέλει περισσότερα ασημένια νομίσματα απ΄ ότι έχετε στην σπηλιά σας, είναι απαραίτητο να έχετε την σπηλιά σας στο επίπεδο 10 και να προσθέτετε ασημένια νομίσματα. Είναι φυσιολογικό στα μέσα του παιχνιδιού, προς το τέλος του, οι σπηλιές να έχουν εκατομμύρια ασημένια νομίσματα αποθηκευμένα.
 +
 
 +
Αν μια προσπάθεια κατασκοπείας από τον εχθρό αποτύχει στην πόλη σας, θα πάρετε μια αναφορά και θα ξέρετε ότι ενδιαφέρονται για εσάς. Αν επιτύχουν, δεν θα πάρετε αναφορά και το ασήμι σας δεν θα εξαντληθεί. Αυτό δίνει στον εχθρό το στοιχείο του αιφνιδιασμού όταν επιτίθεται.
 +
 
 +
Ερευνώντας την [[Κρυπτογραφία|Κρυπτογραφία]], είναι δυσκολότερο κατά 20% να πάρουν κατασκοπεία οι αντίπαλοι κατάσκοποι.
 +
 
 +
Με την κατασκευή του ειδικού κτηρίου [[Μαντείο|Μαντείου]], θα μπορείτε να δείτε πότε κάποιος σας έχει κατασκοπεύσει, έτσι θα ξέρετε ότι κάποιος ενδιαφέρεται για την πόλη σας και θα είστε προετοιμασμένοι.
 +
''(Σημείωση, είναι σε θέση να δουν στην αναφορά ότι έχετε το Μαντείο και έτσι γνωρίζουν ότι γνωρίζετε για την κατασκοπεία).''
 +
 
 +
== Αναφορές κατασκοπείας ==
 +
 
 +
[[Αρχείο:Kataskopia1.jpg‎]]
 +
Οι αναφορές θα πάνε κατευθείαν στο φάκελο αναφορών, στην δεξιά πλευρική μπάρα, αλλά μπορείτε να δείτε και τις πιο πρόσφατες από την σπηλιά σας.
 +
Aν δεν χρησιμοποιήσετε αρκετά ασημένια νομίσματα, ο κατάσκοπος σας θα αποτύχει, και ο αντίπαλος σας όπως και εσείς θα πάρετε αναφορά.
 +
 
 +
[[Αρχείο:Kataskopia3.jpg|center|400px‎]]
 +
 
 +
Αν επιτύχετε, τότε θα δείτε τα στρατεύματα της πόλης, τα επίπεδα των κτιρίων και τους πόρους στην αποθήκη.
 +
 
 +
[[Αρχείο: Kataskopia2.jpg‎|750px]]
 +
 
 +
Υπάρχουν επίσης δυο επιλογές στο τέλος της αναφοράς; Προσομοίωση και δημοσίευση. Η επιλογή "προσομοίωση" θα εισάγει τα στρατεύματα της πόλης και το επίπεδο του τοίχους (και τον πύργο, αν υπάρχει) στον [[Προσομοιωτής|Προσομοιωτή]] στα αμυντικά στρατεύματα, έτσι ώστε να υπολογίσετε αν μπορείτε να καθαρίσετε την πόλη. Η κατασκοπία δεν αναφέρει αν ο αντίπαλος έχει ερευνήσει την [[Φάλαγγα|Φάλαγγα]] ή τον [[Πολιορκητικός_κριός|πολιορκητικό κριό]], ή αν έχει ενεργοποιήσει τον [[Premium #Διοικητής|Διοικητή]], [[Premium #Καπετάνιος|Καπετάνιο]] ή την [[Premium #High Priestess|Αρχιέρεια]]. Επίσης δεν αναφέρει αν η πόλη βρίσκεται υπό κατάκτηση ή όχι.
 +
 
 +
Η επιλογή της Δημοσίευσης, σας επιτρέπει να δημοσιεύσετε την αναφορά για να την δουν και άλλοι. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να δουν  και τα στρατεύματα του αντιπάλου ή τους πόρους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σώσετε την αναφορά, να αντιγράψετε τον κώδικα που αναγράφεται και να τον επικολλήσετε στο μήνυμα που θα στείλετε ή στο Φόρουμ του παιχνιδιού.
 +
 
 +
==Μερικές διευκρινίσεις==
 +
 +
Ο παίκτης '''Α''' έχει 10.000 ασήμι στη σπηλιά του. Ο παίκτης '''Β''' στέλνει 6.000 ασήμι με τον κατάσκοπό του στην πόλη σας. Ο κατάσκοπος του παίκτη '''Β''' θα αποτύχει αφού ο παίκτης '''Α''' έχει περισσότερα από 6.000 ασήμι στη σπηλιά του.  
  
==Espionage reports==
+
Ο παίκτης '''Β''' δεν ξέρει τι ποσότητα ασημιού έχει στην πόλη του ο παίκτης '''Α'''. Ο παίκτης '''Α''' θα λάβει όμως μια αναφορά που θα λέει ότι ο παίκτης '''Β''' έχει προσπαθήσει να κατασκοπεύσει την πόλη του. Στην σπηλιά του τώρα πια, ο παίκτης '''Α''' θα έχει 4.000 ασημένια νομίσματα.
Reports will come straight to your reports folder, but you can also view the most recent ones in your cave.
 
  
[[Αρχείο:180px-Spyfail.png|thumb|alt=alt_text|Failed espionage report]]
+
==Έρευνες και Κατασκοπεία==
If you don't use enough silver, your espionage attempt will fail and both you and the player you tried to spy on will get a report.
 
[[Αρχείο:180px-Spyreport.png|thumb|alt=alt_text|Successful espionage report]]
 
If you succeed, then you will see the current troops in that city, the level of the buildings and the resources in the warehouse. There are also two buttons at the bottom of the report; Simulation and Publication. The simulation button will insert the cities troops and wall level (as well as the Tower if they have it) into the [[Beginners Guide 3#Agora battle simulator|simulator]] as defending troops to allow you to quickly determine whether your troops could clear the city. The report, however, doesn't tell you if they have researched [[Phalanx|phalanx]] or [[Battering Ram|battering ram]], nor whether they have activated [[Premium #Commander|commander]], [[Premium #Captain|captain]] or [[Premium #High Priestess|high priestess]].
 
  
The publication button allows you publish the report for other to see. You can choose to allow your troops to be seen or not, as well as defending troops and booty. All you have to do is save the report, copy the code which appears and paste it into a message or the in-game forum.
+
[[Κρυπτογραφία]]

Τελευταία αναθεώρηση της 17:34, 28 Φεβρουαρίου 2014

Η κατασκοπεία στο Grepolis είναι η τέχνη της κατασκοπείας σε μια εχθρική πόλη για να δείτε τον αριθμό των στρατευμάτων και τα επίπεδα των κτηρίων. Αυτό χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί αν αξίζει να κατακτήσετε μια πόλη ή να υπολογίσετε τις πιθανότητες για να νικήσετε τις αμυντικές μονάδες της πόλης. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε κατασκόπους όπως τα άλλα στρατεύματα, είναι κάτι σαν πράκτορας που τον πληρώνετε και να δουλεύει για εσάς.

Σπηλιά

Το κτήριο που χρειάζεστε για να κατασκοπεύσετε αντιπάλους, είναι η Σπηλιά. Αυτό είναι το κτήριο στο οποίο θα αποθηκεύσετε Ασημένια νομίσματα. Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο της Σπηλιάς, τόσο περισσότερα Ασημένια νομίσματα μπορείτε να αποθηκεύσετε (στο επίπεδο 10, που είναι και το μεγαλύτερο επίπεδο, μπορείτε να αποθηκεύσετε άπειρο Ασήμι). Χρειάζεται ακόμα να κρατήσετε κάποια ποσότητα Ασημιού στη σπηλιά, καθώς αυτό αποτρέπει τους αντιπάλους σας από ενδεχόμενη επιτυχημένη κατασκοπία.

Spilia.jpg

Το παράθυρο που ανοίγει όταν επιλέξετε την σπηλιά, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε Ασημένια νομίσματα μέσα, είτε χρησιμοποιώντας την ειδική μπάρα, είτε με το ειδικό κουμπάκι για να επιλέξετε όλο το Ασήμι της Αποθήκης σας. Όταν αποθηκεύσετε τα Ασημένια νομίσματα στη Σπηλιά, δεν μπορείτε να τα επιστρέψετε ξανά στην Αποθήκη. Υπάρχει ακόμα μια λίστα με τις τελευταίες αναφορές κατασκοπείας από/προς όλες τις πόλεις σας.

Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν μπορείτε να ξαναγεμίσετε σπηλιά σας, ενώ η κατασκοπεία έχει σταλεί σε έναν στόχο και είναι καθ' οδόν.

Στέλνοντας ένα Κατάσκοπο

Kataskopia.jpg


Για να στείλετε έναν Κατάσκοπο, πρέπει πρώτα να έχετε αποθηκεύσει τουλάχιστον 1.000 ασημένια νομίσματα στη Σπηλιά σας. Βρείτε την πόλη που θέλετε να κατασκοπεύσετε, κάντε κλικ πάνω της και βρείτε την καρτέλα «Κατασκοπεία» (η φιγούρα με την κουκούλα). Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου εδώ θα βρείτε μια μπάρα που σας επιτρέπει να επιλέξετε πόσο ασήμι θέλετε να ξοδέψετε στην αποστολή σας. Υπάρχουν επίσης κουμπάκια που σας επιτρέπουν να επιλέξετε γρήγορα είτε 1.000 (το χαμηλότερο ποσό ασημιού) ή όλο το ασήμι στη σπηλιά σας, όσο και να είναι αυτό. Επίσης σας δείχνει πόσο χρόνο χρειάζεται ο κατάσκοπος να φτάσει την πόλη. Μια εικόνα θα εμφανιστεί στη μπάρα επισκοπήσεων στην πόλη σας, που θα σας λέει ότι ένας κατάσκοπος είναι καθ’ οδόν.

Για να είναι επιτυχημένη η κατασκοπεία σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο ασήμι από αυτό που ο αντίπαλος έχει αποθηκευμένο στη Σπηλιά του. Χρειάζεται απλά να στείλετε ένα (1) παραπάνω ασήμι από αυτό που έχει η Σπηλιά του αντιπάλου για να το καταφέρετε, οπότε δεν συνιστούμε να στέλνετε κατασκόπους με στρογγυλούς αριθμούς, για παράδειγμα 5.000. Υπόψιν, ότι στην Ακαδημία υπάρχει η έρευνα Κρυπτογραφία, η οποία δυσκολεύει το έργο του κατασκόπου κατά 20% αν έχει ερευνηθεί από τον αντίπαλο σας. Το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να στείλετε 20% παραπάνω ασήμι από αυτό που υποθέτετε ότι έχει ο αντίπαλος στην σπηλιά του για να πάρετε μια επιτυχημένη αναφορά.

Αν τα καταφέρετε θα λάβετε μια αναφορά που θα δείχνει όλα τα στρατεύματα του αντιπάλου και τα επίπεδα των κτιρίων του. Ο αντίπαλος δεν θα γνωρίζει ότι τον κατασκοπεύσατε και το ασήμι στη σπηλιά του δεν θα μειωθεί (η μόνη προϋπόθεση για να γνωρίζει πάντα κάποιος πότε τον κατασκοπεύουν είναι να έχει στην πόλη του το ειδικό κτήριο Μαντείο. Αν αποτύχετε τότε θα λάβετε και οι δύο μια αναφορά που θα λέει πως αποτύχατε, και το ασήμι στη σπηλιά του αντιπάλου θα μειωθεί τόσο, όσο ήταν και το ασήμι που χρησιμοποιήσατε. Οπότε λοιπόν, κάποιες φορές πρέπει να στέλνετε άλλον ένα κατάσκοπο για να καταφέρετε να κατασκοπεύσετε τον αντίπαλο.

Αμυνόμενος

Για να αμυνθείτε και να μην πάρουν κατασκοπεία από την πόλη σας, πρέπει να έχετε στην σπηλιά σας όσο περισσότερα ασημένια νομίσματα μπορείτε. Δεδομένου ότι ο αντίπαλος κατάσκοπος θέλει περισσότερα ασημένια νομίσματα απ΄ ότι έχετε στην σπηλιά σας, είναι απαραίτητο να έχετε την σπηλιά σας στο επίπεδο 10 και να προσθέτετε ασημένια νομίσματα. Είναι φυσιολογικό στα μέσα του παιχνιδιού, προς το τέλος του, οι σπηλιές να έχουν εκατομμύρια ασημένια νομίσματα αποθηκευμένα.

Αν μια προσπάθεια κατασκοπείας από τον εχθρό αποτύχει στην πόλη σας, θα πάρετε μια αναφορά και θα ξέρετε ότι ενδιαφέρονται για εσάς. Αν επιτύχουν, δεν θα πάρετε αναφορά και το ασήμι σας δεν θα εξαντληθεί. Αυτό δίνει στον εχθρό το στοιχείο του αιφνιδιασμού όταν επιτίθεται.

Ερευνώντας την Κρυπτογραφία, είναι δυσκολότερο κατά 20% να πάρουν κατασκοπεία οι αντίπαλοι κατάσκοποι.

Με την κατασκευή του ειδικού κτηρίου Μαντείου, θα μπορείτε να δείτε πότε κάποιος σας έχει κατασκοπεύσει, έτσι θα ξέρετε ότι κάποιος ενδιαφέρεται για την πόλη σας και θα είστε προετοιμασμένοι. (Σημείωση, είναι σε θέση να δουν στην αναφορά ότι έχετε το Μαντείο και έτσι γνωρίζουν ότι γνωρίζετε για την κατασκοπεία).

Αναφορές κατασκοπείας

Kataskopia1.jpg Οι αναφορές θα πάνε κατευθείαν στο φάκελο αναφορών, στην δεξιά πλευρική μπάρα, αλλά μπορείτε να δείτε και τις πιο πρόσφατες από την σπηλιά σας. Aν δεν χρησιμοποιήσετε αρκετά ασημένια νομίσματα, ο κατάσκοπος σας θα αποτύχει, και ο αντίπαλος σας όπως και εσείς θα πάρετε αναφορά.

400px‎

Αν επιτύχετε, τότε θα δείτε τα στρατεύματα της πόλης, τα επίπεδα των κτιρίων και τους πόρους στην αποθήκη.

Kataskopia2.jpg

Υπάρχουν επίσης δυο επιλογές στο τέλος της αναφοράς; Προσομοίωση και δημοσίευση. Η επιλογή "προσομοίωση" θα εισάγει τα στρατεύματα της πόλης και το επίπεδο του τοίχους (και τον πύργο, αν υπάρχει) στον Προσομοιωτή στα αμυντικά στρατεύματα, έτσι ώστε να υπολογίσετε αν μπορείτε να καθαρίσετε την πόλη. Η κατασκοπία δεν αναφέρει αν ο αντίπαλος έχει ερευνήσει την Φάλαγγα ή τον πολιορκητικό κριό, ή αν έχει ενεργοποιήσει τον Διοικητή, Καπετάνιο ή την Αρχιέρεια. Επίσης δεν αναφέρει αν η πόλη βρίσκεται υπό κατάκτηση ή όχι.

Η επιλογή της Δημοσίευσης, σας επιτρέπει να δημοσιεύσετε την αναφορά για να την δουν και άλλοι. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να δουν και τα στρατεύματα του αντιπάλου ή τους πόρους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σώσετε την αναφορά, να αντιγράψετε τον κώδικα που αναγράφεται και να τον επικολλήσετε στο μήνυμα που θα στείλετε ή στο Φόρουμ του παιχνιδιού.

Μερικές διευκρινίσεις

Ο παίκτης Α έχει 10.000 ασήμι στη σπηλιά του. Ο παίκτης Β στέλνει 6.000 ασήμι με τον κατάσκοπό του στην πόλη σας. Ο κατάσκοπος του παίκτη Β θα αποτύχει αφού ο παίκτης Α έχει περισσότερα από 6.000 ασήμι στη σπηλιά του.

Ο παίκτης Β δεν ξέρει τι ποσότητα ασημιού έχει στην πόλη του ο παίκτης Α. Ο παίκτης Α θα λάβει όμως μια αναφορά που θα λέει ότι ο παίκτης Β έχει προσπαθήσει να κατασκοπεύσει την πόλη του. Στην σπηλιά του τώρα πια, ο παίκτης Α θα έχει 4.000 ασημένια νομίσματα.

Έρευνες και Κατασκοπεία

Κρυπτογραφία