Από Wiki Grepolis GR
Αναθεώρηση ως προς 05:35, 9 Σεπτεμβρίου 2018 από τον Jbgt (Συζήτηση | συνεισφορές) (Τελευταία Αντίσταση)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Domination.png

Η Κυριαρχία είναι ένα παιχνίδι τέλους, όπου οι συμμαχίες μάχονται για την κυριαρχία του Κόσμου. Για να νικήσετε στους Κόσμους με Κυριαρχία, θα πρέπει να σκεφτείτε στρατηγικά, να σφυροκοπείστε τους αντιπάλους σας μέχρι να παραδοθούν, ώστε τελικά να μπορείτε να πείτε ότι κατακτήσατε τον Κόσμο.

Αντικειμενικός Σκοπός

Η κατάληψη και η διατήρηση στην κατοχή σας υψηλού ποσοστού πόλεων στον Κόσμο.

Εποχή Κυριαρχίας

Η εποχή Κυριαρχίας ξεκινά μετά από κάποια χρονική περίοδο που εξαρτάται από την ταχύτητα και τις ρυθμίσεις του Κόσμου. Η προ Κυριαρχίας εποχή θα πρέπει να είναι αρκετή για σας και την συμμαχία σας ώστε να γίνετε συμπαγείς, αλλά όχι τόσο μεγάλη ώστε να νιώθετε ασφαλείς.

Ταχύτητα Κόσμου Χρόνος εκκίνησης εποχής Κυριαρχίας (ημέρες από έναρξη)
Αργά Κανονικά Γρήγορα
1 300 240 180
2 225 180 135
3 187,5 150 112,5
4 150 120 90


Μόλις ξεκινήσει η εποχή της Κυριαρχίας, επιλέγονται κάποια νησιά του Κόσμου, ως έγκυρα. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό, παρακάτω. Η εποχή της Κυριαρχίας διαρκεί μέχρι μία συμμαχία να μπορέσει να καταλάβει και να διατηρήσει υπό τον έλεγχό της το 40% των έγκυρων πόλεων όπως θα φαίνονται στην καρτέλα της Κυριαρχίας.

Στόχος της Κυριαρχίας

Ο στόχος της Κυριαρχίας ξεκινά στο 40%. Αυτή η τιμή θα αρχίσει να μειώνεται καθώς περνά ο χρόνος στον Κόσμο (αυτός ο χρόνος προκαθορίζεται από την ταχύτητα και τις ρυθμίσεις του Κόσμου). Ο στόχος θα μειώνεται με βάση την τρέχουσα πρόοδο των κορυφαίων συμμαχιών μέχρι να γίνει τόσος που να μπορείτε να τον προσεγγίσετε. Μόλις ξεκινήσει η μείωση του στόχου, θα μειώνεται συνεχώς κάθε 14 ημέρες.

Έγκυρα Νησιά

Valid island.png

Μόλις ξεκινήσει η εποχή της Κυριαρχίας, το σύστημα θα σαρώσει όλον τον Κόσμο από το κέντρο του προς τα έξω, ελέγχοντας για ικανοποιητική παρουσία παικτών και σημειώνοντας τα έγκυρα νησιά. Το σύστημα θα σταματήσει μόλις φθάσει ένα προκαθορισμένο όριο παρουσίας παικτών. Μόνο οι πόλεις σε αυτά τα νησιά θα προσμετρώνται στην συνολική τιμή της Κυριαρχίας. Μόνο τα μεγάλα νησιά (αυτά με τα χωριά πόρων) θα σημειώνονται ως έγκυρα.

Τελευταία Αντίσταση

Μόλις μία συμμαχία φθάσει την τιμή της Κυριαρχίας, θα μπορεί να ξεκινήσει την Τελευταία Αντίσταση. Αυτή η συμμαχία έχει 14 μέρες να ενεργοποιήσει την τελευταία αντίσταση, αλλιώς θα ενεργοποιηθεί από μόνη της. Μόλις τεθεί σε ενέργεια η Τελευταία Αντίσταση, η συμμαχία πρέπει να κρατήσει την τιμή της κυριαρχίας της πάνω από τον στόχο, για έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών που εξαρτάται από την ταχύτητα του Κόσμου. Μόλις επιτευχθεί αυτό, η συμμαχία ανακηρύσσεται νικήτρια του κόσμου.

Ταχύτητα Κόσμου Διάρκεια Τελευταίας Αντίστασης
1 28 ημέρες
2 21 ημέρες
3 17,5 ημέρες
4 14 ημέρες


Να θυμάστε:"

  • Κατά την τελευταία αντίσταση, όλες οι πόλεις που βρίσκονται σε έγκυρα νησιά, μπορούν να δεχθούν επίθεση, ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένες οι διακοπές.
  • Αν η τιμή της Κυριαρχίας πέσει κάτω από τον στόχο σε οποιαδήποτε στιγμή, η Τελευταία Αντίσταση απενεργοποιείται άμεσα και η συμμαχία χάνει την δυνατότητα να την ενεργοποιήσει, μέχρι να ξαναπιάσει τον στόχο.

Τέλος Κόσμου

Μόλις μία συμμαχία ανακηρυχθεί νικήτρια του Κόσμου, αυτός ο Κόσμος μπαίνει σε κατάσταση ειρήνης. Η ειρήνη διαρκεί 14 ημέρες και μετά ο Κόσμος κλείνει.