Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Στο Grepolis, ενώ ξεκινάτε το παιχνίδι με μία και μόνο πόλη, κάποια στιγμή θα θέλετε να επεκτείνετε την αυτοκρατορία σας με την απόκτηση νέων πόλεων. Υπάρχουν δύο διαδικασίες μέσω των οποίων μπορείτε να αποκτήσετε μία νέα πόλη, η Αποίκηση και η Κατάκτηση. Από αυτές, η κατάκτηση θεωρείται ως η πλέον αποτελεσματική, παρόλο που είναι λίγο πιο περίπλοκη. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να την κάνετε, η Πολιορκία και η Εξέγερση: Μερικοί κόσμοι χρησιμοποιούν την πολιορκία και άλλοι την εξέγερση και μπορείτε να δείτε ποια μέθοδος χρησιμοποιείται στον κόσμο που παίζετε πατώντας στις Πληροφορίες Κόσμων. Η παρούσα σελίδα είναι μία γρήγορη εισαγωγή στις μεθόδους κατάκτησης πόλεων γενικά.


Προϋποθέσεις

Πριν μπορέσετε να κατακτήσετε μια πόλη άλλου παίκτη, υπάρχουν μερικές βασικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχετε στην διάθεσή σας. Αυτές είναι : Κτήρια, Μονάδες, Πολιτισμός.

Κτήρια

Κτήριο Ελάχιστο επίπεδο Σκοπός
Ακαδημία Ακαδημία Επίπεδο 28 Απαραίτητα οι έρευνες Αποικιακό Πλοίο (Ακαδημία επίπεδο 22), και Κατάκτηση (Ακαδημία επίπεδο 28)
Λιμάνι
Λιμάνι
Επίπεδο 20 Απαραίτητα για την κατασκευή του Αποικιακού πλοίου

Μονάδες

Για να κατακτήσετε μια πόλη χρειάζεστε ένα Αποικιακό πλοίο. Αυτή την μονάδα μπορείτε να την κατασκευάσετε στο Λιμάνι, και μόνο όταν την έχετε ερευνήσει.

Μονάδα Ονομασία Κόστος
Αποικιακό πλοίο Αποικιακό πλοίο 10,000 ξύλο 10,000 πέτρα 10,000 ασήμι 170 πληθυσμός

Θα πρέπει δε το Αποικιακό πλοίο να συνοδεύεται από επαρκή στρατό, τόσο χερσαίο όσο και ναυτικό, για να σιγουρέψετε την νίκη σας.

Πολιτισμός

Η βασική αλλά και τελική προϋπόθεση για την κατάκτησή σας είναι να έχετε επαρκείς πόντους πολιτισμού. Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι, σας δίνονται 2 πόντοι πολιτισμού, δηλαδή την δυνατότητα να αποκτήσετε άλλη μία πόλη. Έτσι για την δεύτερη πόλη δεν θα χρειαστείτε πόντους πολιτισμού, αλλά για τις επόμενες θα πρέπει να προνοήσετε ώστε να μην έχετε πρόβλημα.

Μέθοδοι κατάκτησης

Για την Κατάκτηση

Καταρχάς χρειάζεστε επαρκείς πόντους πολιτισμού. Μπορείτε να δείτε στην Αγορά πως θα τους αποκτήσετε, αλλά και πόσους έχετε.

Επιπρόσθετα ένα Αποικιακό πλοίο είναι απαραίτητο για την κατάκτηση. Αυτό κοστίζει σε ύλες Ξύλο, 10.000 Πέτρα 10.000 and Ασήμι 10.000. Φυσικά θα πρέπει να έχετε αρκετά στρατεύματα για να εκτελέσετε μια πετυχημένη κατάκτηση. Παρακάτω θα δείτε μία αναφορά στις μονάδες που είναι σπουδαιότερες για την κατάκτηση.

Η επίθεση

Μόλις επιλέξετε έναν κατάλληλο στόχο, μπορείτε να ξεκινήσετε την διαδικασία κατάκτησης.

Η κατάκτηση αρχικά μοιάζει με μία κανονική επίθεση. Μπορεί να σας μπερδεύει το γεγονός ότι υπάρχει μόνο η επιλογή "Επίθεση" στη φόρμα που ετοιμάζετε, αλλά μόλις επιλέξετε το αποικιακό σας πλοίο ως μέρος του στρατού που θα στείλετε στην εν λόγω επίθεση, το σύστημα του παιχνιδιού, εκλαμβάνει την επίθεση αυτή ως "κατάκτηση". Για να ξεκινήσετε μία τέτοια επίθεση κατάκτησης, πρέπει μαζί με το αποικιακό σας να συμπεριλάβετε χερσαίες και ναυτικές μονάδες. Επίσης ο χρόνος ταξιδιού του αποικιακού πλοίου περιορίζεται κατ' ανώτερο στις 48 ώρες.

Η πιο σημαντική μονάδα στην δύναμη κρούσης σας είναι το αποικιακό σας πλοίο. Δεν πρέπει να καταστραφεί σε καμία περίπτωση, αλλιώς η κατάκτηση ματαιώνεται και τα υπόλοιπα στρατεύματα επιστρέφουν πίσω. Άρα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη τακτική αν στείλετε ένα ή περισσότερα κύματα επιθέσεων για να εξουδετερώσετε τις εχθρικές άμυνες, πριν καταφθάσει η κυρίως επίθεση κατάκτησης. Σε αυτήν την αποστολή θα πρέπει να έχετε συμπεριλάβει και αμυντικές μονάδες, δηλαδή Διήρεις για να αποκρούσουν τυχόν επιτιθέμενες ναυτικές μονάδες και αρκετές χερσαίες μονάδες με ισχυρές αμυντικές παραμέτρους για να αντισταθούν στις επερχόμενες επιθέσεις με χερσαίες μονάδες του εχθρού. Φυσικά μπορείτε να υποστηρίξετε την κατάκτησή σας από άλλες πόλεις. Εδώ πρέπει να προσέξετε ότι στρατό στέλνετε εκ των υστέρων προς βοήθεια των στρατευμάτων στην κατάκτηση, πρέπει να αποσταλούν με την μορφή της "Υποστήριξης" ώστε να υποστηρίξουν τις ήδη εμπλεκόμενες μονάδες σας στις μάχες για την κατάληψη της πόλης.

Οι μυθικές μονάδες μπορούν να υποστηρίξουν την κατάληψη, μόνο αν η υπό κατάληψη πόλη λάτρευε τον θεό στον οποίο ανήκουν. Αν δεν είστε σίγουροι για την θεότητα που λατρεύει η πόλη που θέλετε να κατακτήσετε, στείλτε τις μυθικές μονάδες μαζί με την επίθεση κατάκτησης.

Η κατάληψη

Κατάκτηση με πολιορκία

Αυτός ο τύπος κατάκτησης εφαρμόζεται στους Κόσμους με σύστημα κατάκτησης την Πολιορκία. Επίσης εφαρμόζεται στον Κόσμο Hyperborea για τις πόλεις - φαντάσματα. Στους Κόσμους με σύστημα την εξέγερση, δείτε το επόμενο κεφάλαιο και την σελίδα Εξέγερση.

Αν έχετε ένα κατάλληλα υψηλό επίπεδο πολιτισμού, μπορείτε να στείλετε τα στρατεύματά σας μαζί με ένα αποικιακό πλοίο στην εχθρική πόλη, για να νικήσετε τα στρατεύματα εντός της πόλης αυτής και να καταλάβετε την πόλη.

Όταν όμως φτάνετε, ακόμα κι όταν έχετε διαλύσει τους πυρήνες αντίστασης της πόλης, οι κάτοικοι δεν ενθουσιάζονται αμέσως με την ιδέα ενός νέου Κυβερνήτη - κατακτητή. Έτσι η βασική άμυνα της πόλης μπορεί ακόμα να καταστρέψει το αποικιακό σας πλοίο. Για να το αποτρέψετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι τόσο οι χερσαίες όσο και οι ναυτικές δυνάμεις επιβιώνουν και παραμένουν μέσα στην υπό πολιορκία πόλη μετά την αρχική τους επίθεση.

Ο στρατός κατάκτησης θέλει ένα συγκεκριμένο χρόνο για να πείσει τους πολίτες ότι είστε καλύτερος Κυβερνήτης και να αποφασίσουν να λιποτακτήσουν προς το μέρος σας. Αυτή είναι η φάση της πολιορκίας.

Η διάρκεια της πολιορκίας διαφέρει από κόσμο σε κόσμο. Στους περισσότερους εξαρτάται από την ταχύτητα, αλλά μπορεί και να καθοριστεί ξεχωριστά. Οι ακριβείς διάρκειες πολιορκίας τις βλέπετε στις πληροφορίες των Κόσμων. Ερευνώντας την δημοκρατία η πολιορκία μπορεί να επεκταθεί σε διάρκεια κατά 10%.

Κατά την περίοδο της πολιορκίας ο αμυνόμενος δεν έχει έλεγχο της πόλης. Όμως τα στρατεύματά σας μπορούν αν δεχθούν επίθεση έτσι κι αλλιώς, όπως επίσης μπορούν να υποστηριχθούν. Μπορείτε να δείτε τις εισερχόμενες επιθέσεις και υποστηρίξεις αν πάτε στην πόλη σας που έστειλε το αποικιακό πλοίο και κάνετε κλικ στο εικονίδιο που δείχνει την κατάκτηση κάτω από τις "κινήσεις στρατευμάτων". Αν τα στρατεύματα κατοχής επιβιώσουν κατά την περίοδο της πολιορκίας, τότε στο τέλος αυτής της περιόδου, η πόλη περνά στην κατοχή σας.

Όλα τα κτήρια και έρευνες που έχουν ερευνηθεί παραμένουν ως έχουν, εκτός αν έχετε συγκεκριμένα επιτεθεί με θεϊκές δυνάμεις (ξόρκια) ή καταπέλτες.

Το αποικιακό πλοίο καταστρέφεται αν ο ο εκτελών επίθεση στην υπό κατάληψη πόλη κερδίσει την μάχη κατά θάλασσα ή κατά ξηρά, δηλαδή αν κατέστρεψε όλες τις χερσαίες ή ναυτικές μονάδες και δεν έχασε όλα τα στρατεύματά του κατά την διαδικασία αυτή.

Κατάκτηση με Εξέγερση

Αυτός ο τύπος κατάκτησης εφαρμόζεται στους Κόσμους με σύστημα κατάκτησης την Εξέγερση. Σε όλους τους άλλους κόσμους κάνετε "Κατάκτηση με Πολιορκία" (δείτε το παραπάνω κεφάλαιο).

Στην Ακαδημία πρέπει να ερευνήσετε την "Κατάκτηση". Αυτό θα σας επιτρέψει να υποδαυλίσετε εξεγέρσεις σε άλλες πόλεις. Έτσι για να κάνετε δική σας την πόλη με εξέγερση, πρέπει να κάνετε υποχρεωτικά τα ακόλουθα: Αν εξαπολύστε μία αποστολή στρατευμάτων ως επίθεση εξέγερσης, και στη μάχη εξουδεετερώσετε πλήρως τουλάχιστο τις εχθρικές χερσαίες μονάδες, τότε οι κάτοικοι της πόλης αρχίζουν να αναρωτιόνται αν κυβερνώνται από τον κατάλληλο ηγέτη. Χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα πριν οι φήμες και οι διαδόσεις εξαπλωθούν στην πόλη και η δυσανασχέτηση μεγαλώσει. Έτσι λοιπόν μετά από 12 ώρες μετά την επιτυχημένη επίθεση εξέγερσης, η πόλη εξεγείρεται.

Κατά την εξέγερση, ο πληθυσμός της πόλης θέλει να σας δεχθεί ως τον νέο ηγέτη τους. Άλλωστε με την επιτυχημένη επίθεσή σας του δείξατε ότι είστε πιο ανταγωνιστικός κυβερνήτης από αυτόν που έχουν αυτή τη στιγμή. Επομένως, αν στείλετε άλλη μία επιτυχημένη (κανονική) επίθεση, που να συμπεριλαμβάνει αποικιακό πλοίο κατά την περίοδο αυτή, μπορείτε να πάρετε άμεσα τον έλεγχο της πόλης. Πρέπει όμως να γνωρίζετε δύο πράγματα: Ακόμα και όταν ο πλαός της πόλης εξεγείρεται, ο τρέχων ηγέτης διατηρεί τον πλήρη έλεγχο της πόλης του, άρα μπορεί να διατάξει και να στρατολογήσει στρατεύματα, ή να καλέσει άλλες μονάδες προς υποστήριξη, τα οποία πρέπει να έχετε εξουδετερώσει πριν φτάσει το αποικιακό σας. Και σε αυτήν την περίπτωση, τόσο οι χερσαία όσο και η κατά θάλασσα μάχη πρέπει να είναι νικηφόρες!

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα έχετε μόνο 12 ώρες μετά την έναρξη της εξέγερσης, για να φτάσει το αποικιακό πλοίο στην εξεγερμένη πόλη. Όταν παρέλθει το διάστημα αυτό, ο ηγέτης της πόλης θα καταφέρει να καταστείλει την εξέγερση.

Οι 12 ώρες πριν την εμφάνιση της εξέγερσης, όπως και η 12ωρη περίοδος αυτής καθαυτής της εξέγερσης, δεν επηρεάζονται από την ταχύτητα του Κόσμου.

Σε μία πόλη μπορούν να ξεκινήσουν ταυτόχρονα παραπάνω από μία εξεγέρσεις. Όμως την πόλη μπορούν να την καταλάβουν μόνο οι παίκτες που έχουν ξεκινήσει μία εξέγερση στην δεδομένη πόλη, δηλαδή, κανείς δεν μπορεί να καπιταλευθεί μία εξέγερση που ξεκίνησε από άλλο παίκτη.

Ένας παίκτης δεν μπορεί να ξεκινήσει μια νέα εξέγερση σε μια πόλη, όταν έχει ήδη ξεκινήσει μία εντός των τελευταίων 24 ωρών. Η παράταση του χρόνου εξέγερσης, ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατή.


Πόλεις - Φαντάσματα σε Κόσμους με Εξέγερση

Μπορείτε βέβαια να κατακτήσετε πόλεις-φαντάσματα σε κόσμους με εξέγερση. Αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας ηγέτης να επαναστατήσουν εναντίον, μια επίθεση για να προκαλέσει μια επανάσταση δεν είναι απαραίτητη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα αποικιακό πλοίο (που να συνοδεύεται από τα απαραίτητα για την προστασία του, στρατεύματα ) να καταλάβει αυτή την πόλη και να την εντάξει σε αυτοκρατορία σας. Εάν το αποικιακό πλοίο επιβιώσει κατά την άφιξή του, η πόλη θα είναι δική σας αμέσως, με την προϋπόθεση ότι θα έχετε τις απαραίτητες προϋποθέσεις (επαρκείς πόντους πολιτισμού) για μία ακόμα πόλη. Στην πόλη, από την οποία το αποικιακό πλοίο σαλπάρει, δεν χρειάζεται κατ 'ανάγκη να έχει ερευνηθεί η "Κατάκτηση" για να γίνει επιτυχής η κατάληψη της πόλης - φάντασμα.

Σας έχουν κατακτήσει;

Και οι εχθροί πήραν τα πάντα από εσάς; Μην ανησυχείτε, στο Grepolis αυτό δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου για εσάς. Αν η όμορφη πόλη σας έγινε το βραβείο-αμοιβή ενός άλλου παίκτη, θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε μια νέα αυτοκρατορία αμέσως, όπου μπορείτε να αποφύγετε όλα τα λάθη που μπορεί να κάνατε στην προηγούμενη προσπάθειά σας. Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά την επανεκκίνηση, οι πόλεις σας θα είναι λίγο πίσω από τις άλλες μεγαλύτερες πόλεις. Αλλά το διορθώνουμε αυτό, τοποθετώντας την νέα σας πόλη σε μια θέση όπου οι γείτονές σας έχουν ένα παρόμοιο επίπεδο, όπως εσείς. Έτσι, ένα νέο ξεκίνημα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει και θα αναπτυχθείτε και θα γίνετε μια πολύ πιο ισχυρή δύναμη για την επόμενη φορά.