Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Ηρα)
 
(27 ενδιάμεσες εκδόσεις από 8 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Category:Help File]]
+
{{Πρότυπο:Gods}}
Οι Θεοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων. Ο Δίας (βασιλιάς των θεών) διοικεί το Όρος Όλυμπος, το σπίτι των θεών. Είναι πολύ σημαντικό για τους Αρχαίους Έλληνες, να ευχαριστούν τους θεούς, ειδεμή θα αντιμετωπίσουν την τιμωρία τους μέσω φυσικών φαινόμενων. Για αυτό το λόγο, ο ρόλος των θεών είναι πολύ σημαντικός στο Grepolis.
 
  
==Βασικά==
+
{|style="text-align:center;"
 +
|colspan=6 align=center|<div style="margin-bottom:6px;"><font size=4>'''Επιλέξτε έναν Θεό'''</font></div>
 +
|-
 +
|align=center colspan=1 style="text-align:center;"|[[File:Framed_Zeus.png|100px|link=Δίας]]
 +
<font size=3>'''[[Δίας]]'''</font>
  
'''"Όταν η μία πλευρά επιτίθεται στον εχθρό με τη βοήθεια των δώρων των θεών για πιο δυνατό ηθικό, κατά κανόνα, οι αντίπαλοι δεν μπορούν να αντέξουν" - Ξενοφών'''  
+
''Θεός του ουρανού''
 +
|align=center colspan=1|[[File:FramedPos.png|100px|link=Ποσειδώνας]]
 +
<font size=3>'''[[Ποσειδώνας]]'''</font>
  
Στο Grepolis υπάρχουν τέσσερεις θεότητες, ο Δίας, ο Ποσειδώνας, η Ήρα και η Αθηνά. Κάθε θεότητα μπορεί να θεσπίσει τέσσερεις διαφορετικές θεϊκές εξουσίες και να καλέσει δύο μοναδικά Μυθικά Είδη.
+
''Θεός της θάλασσας''
Στο Ναό μπορείτε να επιλέξετε ποια θεότητα θέλετε να λατρέψετε. Κάθε πόλη μπορεί να λατρέψει διαφορετικές θεότητες, αλλά μόνο μία θεότητα κάθε φορά. Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο του [[Ναού]], τόσο πιο πολύ θα κερδίζετε από την επιλεγμένη θεότητά σας. Μπορείτε να ξοδέψετε αυτό το κέρδος είτε για να θεσπίσετε νέα θεϊκή εξουσία ή για να καλέσετε Μυθικά είδη.
+
|align=center colspan=1|[[File:FramedAth.png|100px|link=Αθηνά]]
Ποια θεότητα αρμόζει για τη πόλη σας εξαρτάται από τη κατάσταση σας. Πάντως θα ήταν χρήσιμο να αλλάζετε θεότητες που θα λατρέψετε, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάντε το προσεκτικά, γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που αλλάζετε θεότητα, χάνετε τα κέρδη και τα Μυθικά είδη της προηγούμενης θεότητας που είχατε επιλέξει.
+
<font size=3>'''[[Αθηνά]]'''</font>
  
==Δίας==
+
''Θεά της Σοφίας''
 +
|align=center colspan=1|[[File:FramedHera.png|100px|link=Ήρα]]
 +
<font size=3>'''[[Ήρα]]'''</font>
  
Σαν κυρίαρχος του ουρανού και της γης, ο Δίας θεωρείται από τους Αρχαίους Έλληνες ο πιο δυνατός θεός από όλους τους υπόλοιπους. Κατάφερε να πάρει το θρόνο του Ολύμπου όταν σκότωσε τον πατέρα του τον Κρόνο σε μία φοβερή μάχη.
+
''Θεά της Οικογενείας''
Στο Grepolis ο Δίας έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη του Μινώταυρου και του Μαντιχώρα. Ο Μινώταυρος  – μισός άνθρωπος, μισός ταύρος – είναι μία δυνατή αμυντική μονάδα. Ο Μαντιχώρας – τέρας που μοιάζει με λιοντάρι– είναι μία δυνατή επιθετική μονάδα.
 
Ο Δίας είναι γνωστός για την επιθετικότητά του, για αυτό οι θεϊκές του δυνάμεις επηρεάζουν το ρόλο της επίθεσης. Με το κεραυνό του Δία, μπορείτε να καταστρέψετε ένα εχθρικό κτήριο κατά ένα επίπεδο ή να διαλύσετε τον εχθρικό στρατό. Εάν έχετε αρκετούς θεϊκούς πόντους, μπορείτε να καλέσετε τον Δία να δυναμώσει τις ναυτικές μονάδες σας ή να εξαπολύσει την καταστροφική οργή του εναντίον των  μονάδων του εχθρού.
 
  
===Θεϊκές Δυνάμεις===
+
|align=center colspan=1|[[File:FramedHades.png|100px|link=Άδης]]
*'''Θεϊκός οιωνός:''' Η επιλεγμένη πόλη λαμβάνει ένα άρμα.
+
<font size=3>'''[[Άδης]]'''</font>
*'''Κεραυνός:''' Καταστρέφει ένα τυχαίο εχθρικό κτίριο κατά ένα επίπεδο.
 
*'''Ούριος άνεμος:''' Οι ναυτικές δυνάμεις μάχονται με αυξημένη κατά 10% ισχύ.
 
*'''Οργή του Δία:''' Καταστρέφει το 10-30% των μονάδων ξηράς του εχθρού.
 
  
===Μυθικά Είδη===
+
''Θεός του Κάτω Κόσμου''
*[[Μινώταυρος]]
 
*[[Μαντιχώρας]]
 
  
==Ποσειδώνας==
+
|align=center colspan=1|[[File:FramedArtemis.png|100px|link=Άρτεμις]]
 +
<font size=3>'''[[Άρτεμις]]'''</font>
  
Ο Ποσειδώνας είναι αδελφός του Δία. Είναι κυρίαρχος της θάλασσας και ζει στα βάθη των ωκεανών στο Κρυστάλλινο Παλάτι του. Οι Έλληνες ναυτικοί θυσιάζουν άλογα προς τιμήν του, για να έχουν ασφαλή ταξίδια. Ο Ποσειδώνας είναι γνωστός για την έχθρα του με τον Οδυσσέα, ο οποίος τύφλωσε ένα από τα παιδιά του θεού, τον Κύκλωπα Πολύφημο.
+
''Θεά του Κυνηγιού''
Στο Grepolis ο Ποσειδώνας έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη των Κυκλώπων και της Ύδρας. Οι Κύκλωπες – γίγαντες με ένα μάτι – είναι δυνατοί σε όλα αλλά είναι και ευάλωτοι σε απευθείας άμεσες επιθέσεις, επιθέσεις όπως αυτή που έκανε ο Οδυσσέας στον Πολύφημο, τον οποίο και τύφλωσε με τη χρήση ενός δόρατος. H Ύδρα – ένα γιγαντιαίο ερπετό με εννέα κεφάλια - είναι το μοναδικό μυθικό τέρας της θάλασσας. Είναι πολύ δυνατό απέναντι σε οποιοδήποτε ναυτικό στόλο αλλά πολύ ακριβό για να παραχθεί.
 
Ο Ποσειδώνας είναι γνωστός για τις δυνάμεις του στη θάλασσα, για αυτό οι θεϊκές δυνάμεις του αφορούν επί το πλείστον ναυμαχίες. Ο Ποσειδώνας μπορεί να δημιουργήσει καταιγίδες που μπορούν να καταστρέψουν ναυτικούς στόλους ή  σεισμούς για να καταστρέψουν τα τείχη μίας εχθρικής πόλης. Παρόλα αυτά, ο Ποσειδώνας έχει και μία φιλική όψη. Συχνά, μπορεί να σας εφοδιάζει με ξύλο και να κάνει τους ναυπηγούς σας να δουλεύουν πιο γρήγορα για τη δημιουργία πλοίων στο Λιμάνι.
 
  
===Θεϊκές Δυνάμεις===
+
|}
*'''Δώρο της θάλασσας:''' Η πόλη παραλαμβάνει 800 ξύλο σαν δώρο.
 
*'''Κάλεσμα της θάλασσας:''' Η παραγωγή στο Λιμάνι αυξάνεται 100% για 12 ώρες.
 
*'''Σεισμός:''' Τα τείχη της πόλης χάνουν 1-3 επίπεδα.
 
*'''Θαλάσσια Καταιγίδα:''' Καταστρέφει το 10-30% των πολεμικών πλοίων του εχθρού.
 
  
===Μυθικά Είδη===
+
[[Category:Οι Θεοί]]
*[[Κύκλωπες]]
 
*[[Υδρα]]
 
 
 
==Ηρα==
 
 
 
Η Ήρα είναι αδελφή και σύζυγος του Δία, μία όχι και τόσο φυσιολογική σχέση στην Ελληνική Μυθολογία. Είναι η θεά του γάμου και της τεκνοποιίας και συχνά αναφέρεται ως θεά της οικογένειας. Εδώ αναφέρεται ότι είναι γνωστή και για τις επιρροές της σε φυσικά φαινόμενα.
 
Στο Grepolis η Ήρα έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη της Άρπυιας και της Μέδουσας. Η Άρπυια – μισός αετός, μισή γυναίκα – είναι το δεύτερο πιο γρήγορο είδος. Στην Ελληνική Μυθολογία οι Άρπυιες ταξίδευαν με τη βοήθεια του ανέμου. Αυτό το πλεονέκτημα ταχύτητας, είναι χρήσιμο για επιθετικούς λόγους αλλά δεν είναι πολύ καλό για αμυντικούς λόγους. Η Μέδουσα – ένα τέρας με μαλλιά από φίδια – λέγεται ότι είχε τη δύναμη να μετατρέπει τους ανθρώπους σε πέτρες. Στο Grepolis η Μέδουσα είναι ένα πάρα πολύ δυνατό είδος σε όλα τα επίπεδα (επίθεση και άμυνα).
 
Η Ήρα είναι γνωστή για την επιρροή της στα συναισθήματα, για αυτό οι θεϊκές δυνάμεις της βοηθάνε στην αύξηση ηθικού των πολιτών σας. Όταν η Ήρα ετοιμάζεται για την γαμήλια γιορτή της, η πόλη λαμβάνει δώρα από φίλους σας. Μπορεί, επίσης, να φτάσει στη καρδιά των ανθρώπων σας και να τους επηρεάσει στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους ή να επιταχύνει την παραγωγή πολεμικών μονάδων στους [[Στρατώνες]]. Η Ήρα μπορεί να σας βοηθήσει όταν ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Οι επιτιθέμενοι στρατιώτες αισθάνονται κουρασμένοι και άρρωστοι και χάνουν λίγο από τη δύναμή τους.
 
 
 
===Θεϊκές Δυνάμεις===
 
*'''Γάμος:'''Η πόλη παραλαμβάνει 125 Ξύλο, 200 Πέτρα και 200 Ασημένια νομίσματα.
 
*'''Ευτυχία:'''Αυξάνει τη παραγωγικότητα σε Ξύλο, Πέτρα και Ασημένια νομίσματα κατά 50% για 12 ώρες.
 
*'''Αύξηση πληθυσμού:'''Στους Στρατώνες, όλες οι στρατολογήσεις επιταχύνονται κατά 100% για τις επόμενες 12 ώρες.
 
*'''Πόθος:'''Οι επιτιθέμενες μονάδες πολεμούν με 10% λιγότερη δύναμη.
 
 
 
===Μυθικά Είδη===
 
*[[Αρπυια]]
 
*[[Μέδουσα]]
 
 
 
==Αθηνά==
 
 
 
Η Αθηνά είναι η κόρη του Δία. Είναι η προστάτιδα θεά της πόλης των Αθηνών και τα ψευδώνυμά της είναι "Η Ακατανίκητη" και "Η Ακούραστη". Στην Ελληνική Μυθολογία, η Αθηνά ήταν η θεότητα των τακτικών πολέμου και της στρατηγικής, γνωστή για τη συμμετοχή της στο Τρωικό πόλεμο, στο πλευρό των Ελλήνων.
 
Στο Grepolis η Αθηνά έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη του Κενταύρου και του Πήγασου. Ό Κένταυρος –  μισός άνθρωπος, μισός άλογο – είναι ένα γρήγορο αμυντικό είδος, αρματωμένο με ένα τόξο και βέλη. Ό Πήγασος – ένα μυθικό άλογο – είναι το παιδί του Ποσειδώνα και της Μέδουσας. Στο Grepolis ο Πήγασος είναι το πιο γρήγορο είδος, με δυνατές αμυντικές δεξιότητες.
 
Εάν ψάχνετε για μία θεότητα που θα σας προστατέψει από εχθρικούς σεισμούς και κεραυνούς, η Αθηνά είναι αυτή που χρειάζεστε. Με τη Προστασία Πόλης, η πόλη σας δεν μπορεί να επηρεαστεί από τις θεϊκές δυνάμεις άλλων θεοτήτων για 12 ώρες. Η Αθηνά έχει τη δυνατότητα να κατασκοπεύσει τις επιτιθέμενες μονάδες πριν αυτές φτάσουν στη πόλη σας. Και, ως προστάτιδα θεά, σας δίνει 5 πολεμιστές, οι οποίοι θα ενταχθούν στον στρατό σας. Η Αθηνά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στις μάχες, εμψυχώνοντας το στρατό σας και κάνοντάς τον να πολεμήσει με 10% περισσότερη δύναμη.
 
 
 
===Θεϊκές Δυνάμεις===
 
*'''Ενίσχυση:'''Η πόλη παραλαμβάνει 5 τυχαία πολεμικά στρατεύματα.
 
*'''Σοφία:'''Παραλαβή μίας κατασκοπευτικής αναφοράς, σχετικά με τον στρατό που σας κάνει επίθεση.
 
*'''Προστασία Πόλης:'''Η πόλη δεν επηρεάζετε από καμιά θεϊκή δύναμη για 12 ώρες.
 
*'''Δύναμη Ηρώων:''' Οι επίγειες στρατιωτικές δυνάμεις είναι 10% πιο δυνατές στην επόμενης επιθέση.
 
 
 
===Μυθικά Είδη===
 
*[[Κένταυρος]]
 
*[[Πήγασος]]
 

Τελευταία αναθεώρηση της 18:55, 24 Νοεμβρίου 2017

Στο Grepolis υπάρχουν έξι Θεοί: Δίας, Ποσειδώνας, Ήρα, Αθηνά, Άδης και Άρτεμις.
Κάθε θεός μπορεί να εξαπολύσει τέσσερις διαφορετικές θεϊκές δυνάμεις - ξόρκια (τα οποία επιδρούν με διάφορους τρόπους στις παραμέτρους του παιχνιδιού όπως στη δύναμη επίθεσης ενός στρατού, στη παραγωγή υλών ή ακόμα και στην άμυνα) και μπορούν να καλέσουν μέχρι δύο διαφορετικούς τύπους μυθικών μονάδων.
Στον Ναό μπορείτε να επιλέξετε ποιον θεό θέλετε να λατρέψετε. Κάθε πόλη σας μπορεί να επιλέξει διαφορετικό θεό, όμως κάθε πόλη μπορεί να λατρεύει έναν θεό κάθε φορά. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο του Ναού σας, τόσο γρηγορότερα μαζεύετε εύνοια για τον θεό που λατρεύετε. Μπορείτε να ξοδέψετε αυτή την εύνοια, για να εξαπολύσετε ξόρκια ή να στρατολογήσετε μυθικές μονάδες.
Για να βρείτε ποιος είναι ο κατάλληλος θεός για την πόλη σας, πρέπει να εκτιμήσετε την κατάστασή σας μέσα στο παιχνίδι. Είναι λοιπόν αρκετά χρήσιμη η εναλλαγή θεών κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού, όπως επίσης να έχετε διαφορετικούς θεούς στις διάφορες πόλεις. Τις εναλλαγές να τις κάνετε με σύνεση, καθώς όταν αλλάζετε θεό που λατρεύετε, χάνετε όλη τη συσσωρευμένη εύνοια που έχετε για τον προηγούμενο θεό καθώς και όλες τις μυθικές μονάδες και ξόρκια σε ισχύ.
Τα Ξόρκια μπορείτε να τα εξαπολύσετε μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Π.χ. ένα ξόρκι που επιδρά σε στρατεύματα μπορεί να εξαπολυθεί μόνο σε κίνηση στρατευμάτων.


Επιλέξτε έναν Θεό
Framed Zeus.png

Δίας

Θεός του ουρανού

FramedPos.png

Ποσειδώνας

Θεός της θάλασσας

FramedAth.png

Αθηνά

Θεά της Σοφίας

FramedHera.png

Ήρα

Θεά της Οικογενείας

FramedHades.png

Άδης

Θεός του Κάτω Κόσμου

FramedArtemis.png

Άρτεμις

Θεά του Κυνηγιού