Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Ποσειδώνας)
(Ηρα)
Γραμμή 44: Γραμμή 44:
 
==Ηρα==
 
==Ηρα==
  
Η Ήρα είναι αδελφή και σύζυγος του Δια, μια όχι και τόσο φυσιολογική σχέση στην Ελληνική Μυθολογία. Είναι η θεά του γάμου και της τεκνοποιίας και συχνά αναφέρετε ως θεά της οικογένειας. Εδώ αναφέρετε ότι είναι γνωστή και για τις επιρροές της σε φυσικά φαινόμενα.
+
Η Ήρα είναι αδελφή και σύζυγος του Δία, μία όχι και τόσο φυσιολογική σχέση στην Ελληνική Μυθολογία. Είναι η θεά του γάμου και της τεκνοποιίας και συχνά αναφέρεται ως θεά της οικογένειας. Εδώ αναφέρεται ότι είναι γνωστή και για τις επιρροές της σε φυσικά φαινόμενα.
Στο Grepolis η Ήρα έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη της Άρπυας και της Μέδουσας. Η Άρπυα – μισός αετός, μισή γυναίκα – είναι το δεύτερο πιο γρήγορο είδος. Στην Ελληνική Μυθολογία οι Άρπυες ταξίδευαν με τη βοήθεια του ανέμου. Αυτό το πλεονέκτημα ταχύτητας, είναι χρήσιμο για επιθετικούς λόγους αλλά δεν είναι πολύ καλό για αμυντικούς λόγους. Η Μέδουσα – ένα τέρας με μαλλιά από φίδια – λέγετε ότι είχε τη δύναμη να μετατρέπει τους ανθρώπους σε πέτρες. Στο Grepolis η Μέδουσα είναι ένα πάρα πολύ δυνατό είδος σε όλα τα επίπεδα (επίθεση και άμυνα).  
+
Στο Grepolis η Ήρα έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη της Άρπυιας και της Μέδουσας. Η Άρπυια – μισός αετός, μισή γυναίκα – είναι το δεύτερο πιο γρήγορο είδος. Στην Ελληνική Μυθολογία οι Άρπυιες ταξίδευαν με τη βοήθεια του ανέμου. Αυτό το πλεονέκτημα ταχύτητας, είναι χρήσιμο για επιθετικούς λόγους αλλά δεν είναι πολύ καλό για αμυντικούς λόγους. Η Μέδουσα – ένα τέρας με μαλλιά από φίδια – λέγεται ότι είχε τη δύναμη να μετατρέπει τους ανθρώπους σε πέτρες. Στο Grepolis η Μέδουσα είναι ένα πάρα πολύ δυνατό είδος σε όλα τα επίπεδα (επίθεση και άμυνα).  
Η Ήρα είναι γνωστή για την επιρροή της στα συναισθήματα, για αυτό οι θεϊκές δυνάμεις της βοηθάνε στην αύξηση ηθικού των πολιτών σας. Όταν η Ήρα ετοιμάζετε για το γαμήλιο πάρτυ της, παίρνει πόρους από τους ανθρώπους σας. Μπορεί, επίσης, να φτάσει στη καρδιά των ανθρώπων σας και να τους επηρεάσει στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους ή να αυξήσει το συνολικό αριθμό στρατιωτών που μπορεί να κατασκευαστεί στους [[Στρατώνες]]. Η Ήρα μπορεί να σας βοηθήσει όταν ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Οι επιτιθέμενοι στρατιώτες αισθάνονται κουρασμένοι και άρρωστοι και χάνουν λίγο από τη δύναμή τους.
+
Η Ήρα είναι γνωστή για την επιρροή της στα συναισθήματα, για αυτό οι θεϊκές δυνάμεις της βοηθάνε στην αύξηση ηθικού των πολιτών σας. Όταν η Ήρα ετοιμάζεται για την γαμήλια γιορτή της, η πόλη λαμβάνει δώρα από φίλους σας. Μπορεί, επίσης, να φτάσει στη καρδιά των ανθρώπων σας και να τους επηρεάσει στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους ή να επιταχύνει την παραγωγή πολεμικών μονάδων στους [[Στρατώνες]]. Η Ήρα μπορεί να σας βοηθήσει όταν ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Οι επιτιθέμενοι στρατιώτες αισθάνονται κουρασμένοι και άρρωστοι και χάνουν λίγο από τη δύναμή τους.
  
 
===Θεϊκές Δυνάμεις===
 
===Θεϊκές Δυνάμεις===

Αναθεώρηση της 07:09, 18 Ιουνίου 2010

Οι Θεοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων. Ο Δίας (βασιλιάς των θεών) διοικεί το Όρος Όλυμπος, το σπίτι των θεών. Είναι πολύ σημαντικό για τους Αρχαίους Έλληνες, να ευχαριστούν τους θεούς, ειδεμή θα αντιμετωπίσουν την τιμωρία τους μέσω φυσικών φαινόμενων. Για αυτό το λόγο, ο ρόλος των θεών είναι πολύ σημαντικός στο Grepolis.

Βασικά

"Όταν η μία πλευρά επιτίθεται στον εχθρό με τη βοήθεια των δώρων των θεών για πιο δυνατό ηθικό, κατά κανόνα, οι αντίπαλοι δεν μπορούν να αντέξουν" - Ξενοφών

Στο Grepolis υπάρχουν τέσσερεις θεότητες, ο Δίας, ο Ποσειδώνας, η Ήρα και η Αθηνά. Κάθε θεότητα μπορεί να θεσπίσει τέσσερεις διαφορετικές θεϊκές εξουσίες και να καλέσει δύο μοναδικά Μυθικά Είδη. Στο Ναό μπορείτε να επιλέξετε ποια θεότητα θέλετε να λατρέψετε. Κάθε πόλη μπορεί να λατρέψει διαφορετικές θεότητες, αλλά μόνο μία θεότητα κάθε φορά. Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο του Ναού, τόσο πιο πολύ θα κερδίζετε από την επιλεγμένη θεότητά σας. Μπορείτε να ξοδέψετε αυτό το κέρδος είτε για να θεσπίσετε νέα θεϊκή εξουσία ή για να καλέσετε Μυθικά είδη. Ποια θεότητα αρμόζει για τη πόλη σας εξαρτάται από τη κατάσταση σας. Πάντως θα ήταν χρήσιμο να αλλάζετε θεότητες που θα λατρέψετε, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάντε το προσεκτικά, γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που αλλάζετε θεότητα, χάνετε τα κέρδη και τα Μυθικά είδη της προηγούμενης θεότητας που είχατε επιλέξει.

Δίας

Σαν κυρίαρχος του ουρανού και της γης, ο Δίας θεωρείται από τους Αρχαίους Έλληνες ο πιο δυνατός θεός από όλους τους υπόλοιπους. Κατάφερε να πάρει το θρόνο του Ολύμπου όταν σκότωσε τον πατέρα του τον Κρόνο σε μία φοβερή μάχη. Στο Grepolis ο Δίας έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη του Μινώταυρου και του Μαντιχώρα. Ο Μινώταυρος – μισός άνθρωπος, μισός ταύρος – είναι μία δυνατή αμυντική μονάδα. Ο Μαντιχώρας – τέρας που μοιάζει με λιοντάρι– είναι μία δυνατή επιθετική μονάδα. Ο Δίας είναι γνωστός για την επιθετικότητά του, για αυτό οι θεϊκές του δυνάμεις επηρεάζουν το ρόλο της επίθεσης. Με το κεραυνό του Δία, μπορείτε να καταστρέψετε ένα εχθρικό κτήριο κατά ένα επίπεδο ή να διαλύσετε τον εχθρικό στρατό. Εάν έχετε αρκετούς θεϊκούς πόντους, μπορείτε να καλέσετε τον Δία να δυναμώσει τις ναυτικές μονάδες σας ή να εξαπολύσει την καταστροφική οργή του εναντίον των μονάδων του εχθρού.

Θεϊκές Δυνάμεις

 • Θεϊκός οιωνός: Η επιλεγμένη πόλη λαμβάνει ένα άρμα.
 • Κεραυνός: Καταστρέφει ένα τυχαίο εχθρικό κτίριο κατά ένα επίπεδο.
 • Ούριος άνεμος: Οι ναυτικές δυνάμεις μάχονται με αυξημένη κατά 10% ισχύ.
 • Οργή του Δία: Καταστρέφει το 10-30% των μονάδων ξηράς του εχθρού.

Μυθικά Είδη

Ποσειδώνας

Ο Ποσειδώνας είναι αδελφός του Δία. Είναι κυρίαρχος της θάλασσας και ζει στα βάθη των ωκεανών στο Κρυστάλλινο Παλάτι του. Οι Έλληνες ναυτικοί θυσιάζουν άλογα προς τιμήν του, για να έχουν ασφαλή ταξίδια. Ο Ποσειδώνας είναι γνωστός για την έχθρα του με τον Οδυσσέα, ο οποίος τύφλωσε ένα από τα παιδιά του θεού, τον Κύκλωπα Πολύφημο. Στο Grepolis ο Ποσειδώνας έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη των Κυκλώπων και της Ύδρας. Οι Κύκλωπες – γίγαντες με ένα μάτι – είναι δυνατοί σε όλα αλλά είναι και ευάλωτοι σε απευθείας άμεσες επιθέσεις, επιθέσεις όπως αυτή που έκανε ο Οδυσσέας στον Πολύφημο, τον οποίο και τύφλωσε με τη χρήση ενός δόρατος. H Ύδρα – ένα γιγαντιαίο ερπετό με εννέα κεφάλια - είναι το μοναδικό μυθικό τέρας της θάλασσας. Είναι πολύ δυνατό απέναντι σε οποιοδήποτε ναυτικό στόλο αλλά πολύ ακριβό για να παραχθεί. Ο Ποσειδώνας είναι γνωστός για τις δυνάμεις του στη θάλασσα, για αυτό οι θεϊκές δυνάμεις του αφορούν επί το πλείστον ναυμαχίες. Ο Ποσειδώνας μπορεί να δημιουργήσει καταιγίδες που μπορούν να καταστρέψουν ναυτικούς στόλους ή σεισμούς για να καταστρέψουν τα τείχη μίας εχθρικής πόλης. Παρόλα αυτά, ο Ποσειδώνας έχει και μία φιλική όψη. Συχνά, μπορεί να σας εφοδιάζει με ξύλο και να κάνει τους ναυπηγούς σας να δουλεύουν πιο γρήγορα για τη δημιουργία πλοίων στο Λιμάνι.

Θεϊκές Δυνάμεις

 • Δώρο της θάλασσας: Η πόλη παραλαμβάνει 800 ξύλο σαν δώρο.
 • Κάλεσμα της θάλασσας: Η παραγωγή στο Λιμάνι αυξάνεται 100% για 12 ώρες.
 • Σεισμός: Τα τείχη της πόλης χάνουν 1-3 επίπεδα.
 • Θαλάσσια Καταιγίδα: Καταστρέφει το 10-30% των πολεμικών πλοίων του εχθρού.

Μυθικά Είδη

Ηρα

Η Ήρα είναι αδελφή και σύζυγος του Δία, μία όχι και τόσο φυσιολογική σχέση στην Ελληνική Μυθολογία. Είναι η θεά του γάμου και της τεκνοποιίας και συχνά αναφέρεται ως θεά της οικογένειας. Εδώ αναφέρεται ότι είναι γνωστή και για τις επιρροές της σε φυσικά φαινόμενα. Στο Grepolis η Ήρα έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη της Άρπυιας και της Μέδουσας. Η Άρπυια – μισός αετός, μισή γυναίκα – είναι το δεύτερο πιο γρήγορο είδος. Στην Ελληνική Μυθολογία οι Άρπυιες ταξίδευαν με τη βοήθεια του ανέμου. Αυτό το πλεονέκτημα ταχύτητας, είναι χρήσιμο για επιθετικούς λόγους αλλά δεν είναι πολύ καλό για αμυντικούς λόγους. Η Μέδουσα – ένα τέρας με μαλλιά από φίδια – λέγεται ότι είχε τη δύναμη να μετατρέπει τους ανθρώπους σε πέτρες. Στο Grepolis η Μέδουσα είναι ένα πάρα πολύ δυνατό είδος σε όλα τα επίπεδα (επίθεση και άμυνα). Η Ήρα είναι γνωστή για την επιρροή της στα συναισθήματα, για αυτό οι θεϊκές δυνάμεις της βοηθάνε στην αύξηση ηθικού των πολιτών σας. Όταν η Ήρα ετοιμάζεται για την γαμήλια γιορτή της, η πόλη λαμβάνει δώρα από φίλους σας. Μπορεί, επίσης, να φτάσει στη καρδιά των ανθρώπων σας και να τους επηρεάσει στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους ή να επιταχύνει την παραγωγή πολεμικών μονάδων στους Στρατώνες. Η Ήρα μπορεί να σας βοηθήσει όταν ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Οι επιτιθέμενοι στρατιώτες αισθάνονται κουρασμένοι και άρρωστοι και χάνουν λίγο από τη δύναμή τους.

Θεϊκές Δυνάμεις

 • Γάμος:Η πόλη παραλαμβάνει 125 Ξύλο, 200 Πέτρα και 200 Ασημένια νομίσματα.
 • Ευτυχία:Αυξάνει τη παραγωγικότητα σε Ξύλο, Πέτρα και Ασημένια νομίσματα κατά 50% για 12 ώρες.
 • Αύξηση πληθυσμού:Στους Στρατώνες, όλες οι στρατολογήσεις επιταχύνονται κατά 100% για τις επόμενες 12 ώρες.
 • Πόθος:Οι επιτιθέμενες μονάδες πολεμούν με 10% λιγότερη δύναμη.

Μυθικά Είδη

Αθηνά

Η Αθηνά είναι η κόρη του Δία. Είναι η προστάτιδα θεά της πόλης των Αθηνών και τα ψευδώνυμά της είναι "Η Ακατανίκητη" και "Η Ακούραστη". Στην Ελληνική Μυθολογία, η Αθηνά ήταν η θεότητα των τακτικών πολέμου και της στρατηγικής, γνωστή για τη συμμετοχή της στο Τρωικό πόλεμο, στο πλευρό των Ελλήνων. Στο Grepolis η Αθηνά έχει τη δυνατότητα να καλέσει τα Μυθικά είδη του Κενταύρου και του Πήγασου. Ό Κένταυρος – μισός άνθρωπος, μισός άλογο – είναι ένα γρήγορο αμυντικό είδος, αρματωμένο με ένα τόξο και βέλη. Ό Πήγασος – ένα μυθικό άλογο – είναι το παιδί του Ποσειδώνα και της Μέδουσας. Στο Grepolis ο Πήγασος είναι το πιο γρήγορο είδος, με δυνατές αμυντικές δεξιότητες. Εάν ψάχνετε για μία θεότητα που θα σας προστατέψει από εχθρικούς σεισμούς και κεραυνούς, η Αθηνά είναι αυτή που χρειάζεστε. Με τη Προστασία Πόλης, η πόλη σας δεν μπορεί να επηρεαστεί από τις θεϊκές δυνάμεις άλλων θεοτήτων για 12 ώρες. Η Αθηνά έχει τη δυνατότητα να κατασκοπεύσει τις επιτιθέμενες μονάδες πριν αυτές φτάσουν στη πόλη σας. Και, ως προστάτιδα θεά, σας δίνει 5 πολεμιστές, οι οποίοι θα ενταχθούν στον στρατό σας. Η Αθηνά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στις μάχες, εμψυχώνοντας το στρατό σας και κάνοντάς τον να πολεμήσει με 10% περισσότερη δύναμη.

Θεϊκές Δυνάμεις

 • Ενίσχυση:Η πόλη παραλαμβάνει 5 τυχαία πολεμικά στρατεύματα.
 • Σοφία:Παραλαβή μίας κατασκοπευτικής αναφοράς, σχετικά με τον στρατό που σας κάνει επίθεση.
 • Προστασία Πόλης:Η πόλη δεν επηρεάζετε από καμιά θεϊκή δύναμη για 12 ώρες.
 • Δύναμη Ηρώων: Οι επίγειες στρατιωτικές δυνάμεις είναι 10% πιο δυνατές στην επόμενης επιθέση.

Μυθικά Είδη