Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Δίας

Dias.jpg

Σαν κυρίαρχος του ουρανού και της γης, ο Δίας θεωρείται από τους Αρχαίους Έλληνες ο πιο δυνατός θεός από όλους τους υπόλοιπους. Κατάφερε να πάρει το θρόνο του Ολύμπου όταν σκότωσε τον πατέρα του τον Κρόνο σε μία φοβερή μάχη. Στο Grepolis ο Δίας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τις Μυθικές μονάδες του Μινώταυρου και του Μαντιχώρα. Ο Μινώταυρος –μισός άνθρωπος, μισός ταύρος– είναι μία δυνατή αμυντική μονάδα. Ο Μαντιχώρας –τέρας που μοιάζει με ιπτάμενο λιοντάρι– είναι μία δυνατή επιθετική μονάδα. Ο Δίας είναι γνωστός για την επιθετικότητά του, για αυτό οι θεϊκές του δυνάμεις επηρεάζουν το ρόλο της επίθεσης. Με το κεραυνό του Δία, μπορείτε να καταστρέψετε ένα εχθρικό κτίριο κατά ένα επίπεδο ή να διαλύσετε τον εχθρικό στρατό. Εάν έχετε αρκετούς θεϊκούς πόντους, μπορείτε να καλέσετε τον Δία να δυναμώσει τις ναυτικές μονάδες σας ή να εξαπολύσει την καταστροφική οργή του εναντίον των μονάδων του εχθρού.


Θεϊκές Δυνάμεις (Ξόρκια)

Ξόρκι Ονομασία Περιγραφή Εύνοια
Arma.jpg Θεϊκός οιωνός Μια ακτίνα φωτός διαπερνά τα σύννεφα! Ένα άρμα κατεβαίνει στην πόλη.

Η επιλεγμένη πόλη λαμβάνει ένα άρμα.

50 Favor.png
Keraunos.jpg Κεραυνός Μαύρα σύννεφα εμφανίζονται σε μια πόλη. Μια αστραπή χτυπάει κάτω και αφήνει ένα κατεστραμμένο κτίριο πίσω.

Καταστρέφει ένα τυχαίο κτίριο στην επιλεγμένη πόλη (υπάρχει χρονόμετρο για αυτό το ξόρκι, όπου για κάποιο διάστημα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλο ξόρκι στην ίδια πόλη).

200 Favor.png
Ouriosanemos.jpg Ούριος άνεμος Η φωνή του Δία αντηχεί στον αέρα. Ο άνεμος γεμίζει τα πανιά των πλοίων, τα βέλη και οι κεραυνοί χτυπούν τον εχθρό με χειρουργική ακρίβεια.

Οι ναυτικές δυνάμεις αυξάνουν την δύναμή τους κατά 10% κατά την διάρκεια της επόμενης επίθεσης (μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μια εξερχόμενη επίθεση).

250 Favor.png
Orgitoydia.jpg Η οργή του Δία O Δίας σχίζει τον ουρανό με κεραυνούς και εκσφενδονίζει στρατιώτες στον αέρα. Ορισμένοι γαντζώνονται στα δέντρα, ενώ άλλοι καταπίνονται από τον ουρανό.

Καταστρέφει 10-30% των μονάδων ξηράς που επιτίθενται (μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μια εισερχόμενη επίθεση).

300 Favor.png

Μυθικά Είδη

Ποσειδώνας

Poseidon.jpg

Ο Ποσειδώνας είναι αδελφός του Δία. Είναι κυρίαρχος της θάλασσας και ζει στα βάθη των ωκεανών στο Κρυστάλλινο Παλάτι του. Οι Έλληνες ναυτικοί θυσιάζουν άλογα προς τιμήν του, για να έχουν ασφαλή ταξίδια. Ο Ποσειδώνας είναι γνωστός για την έχθρα του με τον Οδυσσέα, ο οποίος τύφλωσε ένα από τα παιδιά του θεού, τον Κύκλωπα Πολύφημο. Στο Grepolis ο Ποσειδώνας έχει τη δυνατότητα να καλέσει τις Μυθικές μονάδες του Κύκλωπα και της Ύδρας. Οι Κύκλωπες – γίγαντες με ένα μάτι – είναι δυνατοί σε όλα αλλά είναι και ευάλωτοι σε απευθείας άμεσες επιθέσεις, επιθέσεις όπως αυτή που έκανε ο Οδυσσέας στον Πολύφημο, τον οποίο και τύφλωσε με τη χρήση ενός δόρατος. H Ύδρα – ένα γιγαντιαίο ερπετό με εννέα κεφάλια - είναι το μοναδικό μυθικό τέρας της θάλασσας. Είναι πολύ δυνατό απέναντι σε οποιοδήποτε ναυτικό στόλο αλλά πολύ ακριβό για να παραχθεί. Ο Ποσειδώνας είναι γνωστός για τις δυνάμεις του στη θάλασσα, για αυτό οι θεϊκές δυνάμεις του αφορούν επί το πλείστον ναυμαχίες. Ο Ποσειδώνας μπορεί να δημιουργήσει καταιγίδες που μπορούν να καταστρέψουν ναυτικούς στόλους ή σεισμούς για να καταστρέψουν τα τείχη μίας εχθρικής πόλης. Παρόλα αυτά, ο Ποσειδώνας έχει και μία φιλική όψη. Συχνά, μπορεί να σας εφοδιάζει με ξύλο και να κάνει τους ναυπηγούς σας να δουλεύουν πιο γρήγορα για τη δημιουργία πλοίων στο Λιμάνι.

Θεϊκές Δυνάμεις (Ξόρκια)

Ξόρκι Ονομασία Περιγραφή Εύνοια
Dwro8alassas.jpg Δώρο της θάλασσας Στις ακτές της πόλης ξεβράζονται ξύλα. Ο Ποσειδώνας δείχνει την καλή του πλευρά.

Η πόλη λαμβάνει 800 ξύλα.

25 Favor.png
Kalesma.jpg Κάλεσμα της θάλασσας Δυνατά κύματα ξεσπούν στη στεριά, οι εργάτες κατακλύζονται από ένα αίσθημα βιασύνης να ακολουθήσουν το κάλεσμα της θάλασσας.

Στο λιμάνι όλες οι εργασίες κατασκευής επιταχύνονται κατά 100% μέσα στις επόμενες 6 ώρες.

60 Favor.png
Αρχείο:Seismos.jpg Σεισμός To έδαφος σείεται και τρέμει και μεγάλα κομμάτια του τείχους της πόλης χάνονται στα βάθη της Αβύσσου.

Το τείχος της πόλης χάνει 1-3 επίπεδα.

350 Favor.png
Kataigida.jpg Καταιγίδα στη θάλασσα Ο Ποσειδώνας σηκώνεται και τα κύματά του χτυπούν τα πλοία με μανία. Η μέρα δεν ενδείκνυται για τους ναυτικούς.

Καταστρέφει 10-30% των πλοίων του στόχου.

280 Favor.png

Μυθικά Είδη

Ήρα

Hra.jpg

Η Ήρα είναι αδελφή και σύζυγος του Δία, μία όχι και τόσο φυσιολογική σχέση στην Ελληνική Μυθολογία. Είναι η θεά του γάμου και της τεκνοποιΐας και συχνά αναφέρεται ως θεά της οικογένειας. Εδώ αναφέρεται ότι είναι γνωστή και για τις επιρροές της σε φυσικά φαινόμενα. Στο Grepolis η Ήρα έχει τη δυνατότητα να καλέσει τις Μυθικές μονάδες την Αρπυια και την Μέδουσα. Η Άρπυια –μισός αετός, μισή γυναίκα– είναι η δεύτερη πιο γρήγορη επιθετική μονάδα. Στην Ελληνική Μυθολογία οι Άρπυιες ταξίδευαν με τη βοήθεια του ανέμου. Αυτό το πλεονέκτημα ταχύτητας, είναι χρήσιμο για επιθετικούς λόγους αλλά δεν είναι πολύ καλό για αμυντικούς λόγους. Η Μέδουσα – ένα τέρας με μαλλιά από φίδια – λέγεται ότι είχε τη δύναμη να μετατρέπει τους ανθρώπους σε πέτρες. Στο Grepolis η Μέδουσα είναι μια πάρα πολύ δυνατή μονάδα σε όλα τα επίπεδα (επίθεση και άμυνα). Η Ήρα είναι γνωστή για την επιρροή της στα συναισθήματα, για αυτό οι θεϊκές δυνάμεις της βοηθάνε στην αύξηση ηθικού των πολιτών σας. Όταν η Ήρα ετοιμάζεται για την γαμήλια γιορτή της, η πόλη λαμβάνει δώρα από φίλους σας. Μπορεί, επίσης, να φτάσει στη καρδιά των ανθρώπων σας και να τους επηρεάσει στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους ή να επιταχύνει την παραγωγή πολεμικών μονάδων στους Στρατώνες. Η Ήρα μπορεί να σας βοηθήσει όταν ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Οι επιτιθέμενοι στρατιώτες αισθάνονται κουρασμένοι και άρρωστοι και χάνουν λίγο από τη δύναμή τους.

Θεϊκές Δυνάμεις (Ξόρκια)

Ξόρκι Ονομασία Περιγραφή Εύνοια
Gamos.jpg Γάμος Ευγενείς καταφθάνουν από τις γύρω περιοχές για να φέρουν δώρα στην κόρη του βασιλιά που παντρεύεται και στην πόλη.

Η πόλη λαμβάνει 125 ξύλα, 200 πέτρες και 200 ασημένια νομίσματα.

30 Favor.png
Eutuxia.jpg Ευτυχία Τη νύχτα, η Ήρα τοποθετεί ένα ζεστό πέπλο πάνω από τους κουρασμένους εργάτες και τα καυτά μεσημέρια τους δροσίζει γλυκά.

Αυξάνει την παραγωγή ξύλου, πέτρας και ασημιού για Χ ώρες κατά 50% της βασικής παραγωγής.

120 Favor.png
Auxisipli8ismou.jpg Αύξηση πληθυσμού Γεννήθηκε άλλος ένας περήφανος πολεμιστής. Οι προθέσεις της Ήρας για την πόλη είναι πολύ καλές.

Στον στρατώνα όλες οι ανατιθέμενες στρατολογήσεις επιταχύνονται κατά 100% μέσα στις επόμενες Χ ώρες.

80 Favor.png
Epi8ymia.jpg Επιθυμία Η επιθυμία του νόστου κυριεύει τους γενναίους πολεμιστές. Η καρδιά τους χτυπά όχι πια για τον πόλεμο αλλά αναζητά την οικογένεια και το σπίτι τους πίσω στην πατρίδα.

Οι επιτιθέμενες μονάδες ξηράς και ναυτικές μονάδες μάχονται με 10% λιγότερη δύναμη.

140 Favor.png


Μυθικά Είδη

Αθηνά

Athina.jpg

Η Αθηνά είναι η κόρη του Δία. Είναι η προστάτιδα θεά της πόλης των Αθηνών και τα ψευδώνυμά της είναι "Η Ακατανίκητη" και "Η Ακούραστη". Στην Ελληνική Μυθολογία, η Αθηνά ήταν η θεότητα των τακτικών πολέμου και της στρατηγικής, γνωστή για τη συμμετοχή της στο Τρωικό πόλεμο, στο πλευρό των Ελλήνων. Στο Grepolis η Αθηνά έχει τη δυνατότητα να καλέσει τις Μυθικές μονάδες του Κενταύρου και του Πήγασου. Ό Κένταυρος –μισός άνθρωπος, μισός άλογο– είναι ένα γρήγορο αμυντικό είδος, αρματωμένο με ένα τόξο και βέλη. Ό Πήγασος –ένα μυθικό άλογο– είναι το παιδί του Ποσειδώνα και της Μέδουσας. Στο Grepolis ο Πήγασος είναι το πιο γρήγορο είδος, με δυνατές αμυντικές δεξιότητες. Εάν ψάχνετε για μία θεότητα που θα σας προστατέψει από εχθρικούς σεισμούς και κεραυνούς, η Αθηνά είναι αυτή που χρειάζεστε. Με τη Προστασία Πόλης, η πόλη σας δεν μπορεί να επηρεαστεί από τις θεϊκές δυνάμεις άλλων θεοτήτων για 12 ώρες. Η Αθηνά έχει τη δυνατότητα να κατασκοπεύσει τις επιτιθέμενες μονάδες πριν αυτές φτάσουν στη πόλη σας. Και, ως προστάτιδα θεά, σας δίνει 5 πολεμιστές, οι οποίοι θα ενταχθούν στον στρατό σας. Η Αθηνά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στις μάχες, εμψυχώνοντας το στρατό σας και κάνοντάς τον να πολεμήσει με 10% περισσότερη δύναμη.

Θεϊκές Δυνάμεις (Ξόρκια)

Ξόρκι Ονομασία Περιγραφή Εύνοια
8eaprostatida.jpg Θεά-προστάτιδα Γενναίοι πολεμιστές ακούν το κάλεσμα και τρέχουν προς την πόλη της θεάς-προστάτιδας.

Η πόλη λαμβάνει 5 τυχαίες μονάδες ξηράς.

60 Favor.png
Sofia.jpg Σοφία Μια κουκουβάγια κάνει κύκλους πάνω από τα εχθρικά στρατεύματα και δίνει πληροφορίες σχετικά με τη δύναμή τους.

Λαμβάνεις μια αναφορά κατασκοπείας σχετικά με το στράτευμα του εχθρού.

140 Favor.png
Prostasiapolis.jpg Προστασία της πόλης Η Αθηνά απλώνει την ασπίδα της κατά μήκος της πόλης.

Η πόλη δεν μπορεί να επηρεαστεί από οποιεσδήποτε δυνάμεις για 6 ώρες.

130 Favor.png
Irwikidynami.jpg Ηρωϊκή δύναμη Οι στρατιώτες πλημμυρίζονται με δύναμη και κουράγιο. Τρέχουν γενναία προς τον εχθρό με δυνατούς αλαλαγμούς.

Οι μονάδες ξηράς θα είναι κατά 10% σχυρότερες στην επόμενη μάχη.

200 Favor.png

Μυθικά Είδη


Άδης

Hades.jpg

Ο Άδης είναι ο κυρίαρχος του κάτω κόσμου. Αποτελεί τον κυρίαρχο του βασιλείου των νεκρών και επιβλέπει τον πλούτο του κάτω κόσμου. Μισητός τόσο από τους θεούς όσο και από τους ανθρώπους, κρατάει τους νεκρούς φυλακισμένους και σπέρνει αρρώστιες και πόνο. Η είσοδος του βασιλείου του φυλάσσεται από τον Κέρβερο, το σκύλο με τα τρία κεφάλια. Τα κεφάλια των Ερινύων ήταν τυλιγμένα με φίδια, και όλη η εμφάνισή τους ήταν απωθητική και τρομακτική. Αναλάμβαναν την εκτέλεση των ποινών που έθεταν οι κριτές του Άδη και της Δίκης στους ανθρώπους.

Θεϊκές δυνάμεις (Ξόρκια)

Ξόρκι Ονομασία Περιγραφή Εύνοια
Panoukla.jpg Πανούκλα Ο πληθυσμός χτυπήθηκε από μία τρομερή επιδημία.

Μειώνει τη βασική παραγωγή πρώτων υλών στην επιλεγμένη πόλη κατά 50% για Χ ώρες.

250 Favor.png
Epistrofi.jpg Επιστροφή από τον κάτω κόσμο Ο Άδης χαρίζει την ελευθερία στους πιο θαρραλέους σου πολεμιστές.

Το 10% των μονάδων ξηράς, οι οποίες θα ηττηθούν κατά τη διάρκεια μίας επίθεσης, θα αναβιώσει στην αρχική τους πόλη.

400 Favor.png
8isayroi.jpg Θησαυροί του κάτω κόσμου Η γη που βρίσκεται από κάτω σου παρέχει πρόσβαση σε απίστευτο πλούτο.

Λαμβάνεις 500 ασημένια νομίσματα.

30 Favor.png
Kranos.jpg Κράνος της αφάνειας Ο Άδης δίνει στα στρατεύματά σου τη δύναμη του κράνους του.

Τα στρατεύματά σου παραμένουν αόρατα για το 10% της διαδρομής τους.

120 Favor.png


Μυθικά Είδη

Άρτεμις

Artemis1.jpg

Ένας νέος θεός θα είναι διαθέσιμος στον Κόσμο των Ηρώων, ή για την ακρίβεια μια Θεά: Η Άρτεμις. Έχει 4 νέα ξόρκια και 2 νέες μυθικές μονάδες για το πεδίο της μάχης.

Είναι αυστηρή και φρικτή θεά, και εχθρική προς όλους τους άνδρες. Ως αφέντρα του ζωικού βασιλείου είναι αφέντρα του Καλυδώνιου κάπρου, και ελέγχει τους Γρύπες στον ουρανό. Οι θεϊκές δυνάμεις της μπορούν να προκαλέσουν στους εχθρούς της παραισθήσεις. Επιπλέον μπορεί να δυναμώσει τον στόχο των μαχητών και να εξαφανίσει τα ξόρκια των εχθρών. Η ευελιξία της στην μάχη είναι υπολογίσιμη δύναμη.

Τα ξόρκια της Αρτέμιδος

Τα ξόρκια της Άρτεμις
Nature's Gift

Δώρο της Φύσης

Ένα μυστηριώδες βαγόνι γεμάτο πέτρες εμφανίζεται πίσω από τις πύλες της πόλης. Δοξάστε την Άρτεμις!

Η επιλεγμένη πόλη λαμβάνει 650 πέτρες.

30 Favor.png
Aim of the Huntress

Στοχευστε τους κυνηγούς

Ο στόχος των μακρινών σας πολεμιστών ενισχύεται από την Αρτεμις.

Οι μαχητές που χτυπάνε από μακριά είναι κατά 15% δυνατότεροι. (μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μια εξερχόμενη επίθεση).

100 Favor.png
Illusion

Ψευδαίσθηση

Η Άρτεμις εξαπολύει ένα ξόρκι που δημιουργεί παραισθήσεις σε μια εχθρική πόλη. Ο ιδιοκτήτης της πόλης θα δει μια εισερχόμενη επίθεση, όμως όταν η επίθεση φτάσει θα ανακαλύψει ότι ήταν απλά μια ψευδαίσθηση.

Αυτό το ξόρκι μιμείται μια επίθεση και ο παίκτης βλέπει μια ψεύτικη εισερχόμενη επίθεση. Όταν η επίθεση "φτάσει", μια αναφορά εμφανίζεται και αναφέρει ότι ήταν απλά μια ψευδαίσθηση. Το ξόρκι χρησιμοποιείται πάνω σε μια πόλη, και έχει την ταχύτητα ενός πλοίου φάρου.

260 Favor.png
Purification

Εξαγνισμός

Η Άρτεμις διώχνει από μια πόλη ή στρατεύματα όλα τα ενεργά ξόρκια.

Αυτό το ξόρκι χρησιμοποιείται μόνο σε δικές σας πόλεις όπως και σε εξερχόμενες ή εισερχόμενες επιθέσεις. Το ξόρκι απομακρύνει όλα τα ξόρκια από μια πόλη ή επίθεση.

200 Favor.png

Μυθικά Είδη