Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Rome 2015 Logo.png


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Ο διοικητής της Ρώμης», εσείς ως ένας έμπειρος ηγέτης θα αναλάβετε τη διοίκηση του ρωμαϊκού στρατού και θα πάρετε μέρος στον επερχόμενο πόλεμο. Σε εκείνες τις σκοτεινές εποχές, ο πανίσχυρος Ρωμαίος Marcus Vitellus σας ζητά να τον βοηθήσετε στην στρατιωτική εκστρατεία για να διεκδικήσει το θρόνο της Ρώμης. Χρειάζεται τις ικανότητές σας ως διοικητής του στρατού του. Θα σας ζητήσει να νικήσετε τον αντίπαλό του Βεσπασιανό, που θέλει να διεκδικήσει και αυτός τον τίτλο του αυτοκράτορα. Θα οδηγήσετε τα καλύτερα Ρωμαϊκά στρατεύματα στον πόλεμο με ένα ισχυρό πυροβολικό στη διάθεσή σας. Θα συντρίψετε τις λεγεώνες του εχθρού, θα κερδίσετε μοναδικές ανταμοιβές και να μείνετε στην ιστορία για την συμμετοχή σας.

Ο χάρτης εκστρατείας


Το σχέδιο επίθεσης κατά του φρουρίου εμφανίζεται στο χάρτη, όπου μπορείτε να δείτε όλα τα διαφορετικά πεδία μάχης. Κάθε πεδίο μάχης επισημαίνεται με ένα σύμβολο ανάλογα με την κατάσταση του:

Σύμβολο Επεξήγηση
Symbol attack.png Σε αυτό το πεδίο μάχης μπορείτε να επιτεθείτε με τους Ρωμαίους στρατιώτες σας.
Symbol cooldown.png Αυτό το πεδίο μάχης έχει δεχτεί επίθεση πρόσφατα και πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσουν νέα εχθρικά στρατεύματα.
Symbol locked.png Δεν έχετε ακόμη προχωρήσει αρκετά για να επιτεθείτε σε αυτό το πεδίο μάχης. Θα πρέπει να νικήσετε το προηγούμενο πεδίο μάχης τουλάχιστον μία φορά για να το ξεκλειδώσετε.
Symbol lootable.png Υπάρχει ακόμα μια ανταμοιβή σε αυτό το πεδίο μάχης για να παραλάβετε. Δεν μπορείτε να επιτεθείτε ξανά αν δεν διεκδικήσετε την λεία σας.

Μερικές φορές θα σας δοθεί η ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο δρόμους. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποια ανταμοιβή θα επιλέξετε! Ωστόσο, θα είστε επίσης ελεύθερος να καθαρίσετε κάθε πεδίο μάχης!

Μάχη εναντίον των εχθρών

Εάν επιλέξετε ένα πεδίο μάχης που μπορείτε να επιτεθείτε, το παράθυρο επίθεση θα ανοίξει. Οι εχθροί που βρίσκονται εκεί και η δύναμή τους θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος με τις κόκκινες στολές τους. Μπορείτε να επιλέξετε τους δικούς σας Ρωμαίους στρατιώτες στο πάνω μέρος του παραθύρου, οι οποίοι είναι ντυμένοι στα μπλε.

Rome yourarmy.jpg

Λάβετε υπόψη σας ότι κάθε πεδίο μάχης έχει τους δικούς του περιορισμούς, σχετικά με το πόσες μονάδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε περισσότερους στρατιώτες υπό τις διαταγές σας από όσους το πεδίο μάχης επιτρέπει, θα πρέπει να πάρετε μια στρατηγική απόφαση για ποιον τύπο μονάδας και ποια ποσότητα θέλετε να στείλετε σε μάχη. Κάθε μονάδα έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και αδυναμίες έναντι συγκεκριμένων μονάδων.


Παράδειγμα:

Οι Hastatii επιφέρουν 50% επιπλέον ζημιά ενάντια στους Alarii. Εάν υπάρχουν 50 Alarii στο πεδίο μάχης και έχετε 70 Hastatii έτοιμους να συμμετάσχουν, είναι μια καλή ιδέα να επιλέξετε 50 Hastatii. Το επιπλέον μπόνους δεν προσμετράτε αν υπάρχουν περισσότεροι Hastatii. Ας υποθέσουμε ότι στα όρια του πεδίου μάχης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 80 στρατιώτες, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες 30 υποδοχές (50 έχουν ήδη καταληφθεί από το 50 Hastatii που επιλέξατε), σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο. Ωστόσο, δεν θα ήταν σοφό να στείλετε Legionarii, καθώς οι εχθρικοί Alarii θα επιφέρουν επιπλέον ζημιά εναντίον τους!

Όπως βλέπετε, χρειάζεται μια στρατηγική!

Hastatii unit.png
Legionarii unit.png
Saggitarii unit.png
Allarii unit.png
Vexillarii unit.png

Εάν η έκβαση της μάχης είναι νικηφόρα, θα λάβετε το αντίστοιχο βραβείο για το συγκεκριμένο πεδίο μάχης. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε την ανταμοιβή στο πεδίο της μάχης μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και να την διεκδικήσετε σε οποιοδήποτε μεταγενέστερο χρονικό σημείο. Αν έχετε συλλέξει την ανταμοιβή σας, οι εχθροί θα κατοικήσουν το πεδίο της μάχης και πάλι μετά από 4 ώρες, αλλά κάθε φορά οι δυνάμεις τους θα έχουν γίνει ακόμη ισχυρότερες από ό,τι πριν. Σκεφτείτε το σαν οι Βεσπασιανοί να έχουν παρατηρήσει μια αδυναμία στην άμυνά τους και θέλουν να την ενισχύσουν. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να πάρετε κατ 'επανάληψη την ίδια αμοιβή, ενώ η πρόκληση συνεχίζει να αυξάνεται.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμη και αν ηττηθείτε, όταν επιτεθείτε στους εχθρούς, οι απώλειες από την πλευρά του εχθρού είναι μόνιμες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποδυναμώσετε τον εχθρό με πολλά μικρότερα σχήματα επίθεσης, μέχρι η τελική μάχη να είναι νικηφόρα.


Βολές Πυροβολικού

Όταν επιτίθεστε σε ένα πεδίο μάχης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπλα αποστάσεως - "πυροβολικό" - για να υποστηρίξετε την επίθεσή σας. Ανυψώνει το ηθικό των στρατιωτών σας, καθιστώντας τους πλέον αποτελεσματικούς, ενώ η μαχητική τους ισχύ ανεβαίνει κατά 20%. Μετά τα πυρά υποστηρίξεως, το πυροβολικό σας πρέπει να επαναγεμίσει τα όπλα του. Η προμήθεια των απαιτούμενων πυρομαχικών παίρνει λίγο χρόνο. Αν όμως το επιθυμείτε, μπορείτε άμεσα να αγοράσετε νέα πυρομαχικά με λίγο χρυσό.

Units artillery.png
Units artillery info.jpg

Οι Ρωμαίοι Στρατιώτες

Αν και ξεκινάτε την διαδρομή σας μέσα στην εκδήλωση με μία ομάδα πιστών στρατιωτών, δεν θα πρέπει να βασιστείτε εξ' ολοκλήρου σε μία τόσο μικρή δύναμη. Οι ακόλουθες δραστηριότητες μέσα στο παιχνίδι, που αναδεικνύουν την δύναμή σας, έχουν ως αποτέλεσμα την στρατολόγηση μίας τυχαίας ομάδας στρατιωτών που θα ενσωματωθεί στον στρατό σας:

  • Επιθέσεις και άμυνες
  • Στρατολόγηση μονάδων
  • Έρευνα τεχνολογίας
  • Κατασκευή και αναβάθμιση κτηρίων
  • Εξαπόλυση θεϊκών δυνάμεων (ξόρκια)
Rome soldiers overview 01.jpg

Όταν μία ομάδα στρατιωτών ενσωματώνεται στις τάξεις του στρατού σας, απαριθμεί 8 - 12 τυχαίες μονάδες (Hastatii, Legionarii, Sagittarii, Alarii, Vexillarii). Λάβετε υπόψη σας ότι κάθε μέρα μπορείτε να λαμβάνετε μέχρι 10 ομάδες στρατιωτών κατά μέγιστο. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε 10 στρατιώτες αντί χρυσού, που παραμένουν μαζί σας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης. Η τιμή σε χρυσό για κάθε είδος μονάδας ανεβαίνει με κάθε αγορά. Κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα, η τιμή επανέρχεται στην βασική.

Οι στρατιώτες που αποκτάτε, δεν χάνονται ποτέ. Χάρη σ' ένα επιδέξιο θεραπευτή, οι στρατιώτες που τραυματίστηκαν στη μάχη, μπορούν να γιατρευτούν από τις πληγές τους, μετά από κάποιο χρόνο. Κάθε 7 ώρες ο θεραπευτής, επισκέπτεται το στρατόπεδό σας και περιποιείται όλους τους τραυματίες μαχητές. Αν βέβαια θέλετε τον στρατό σας άμεσα διαθέσιμο για την επόμενη μάχη, μπορείτε να πληρώσετε τον θεραπευτή με χρυσό και αυτός θα καταφθάσει άμεσα.

Troy healer.png

Θα λάβετε ένα ειδικό βραβείο την πρώτη φορά που θα καθαρίσετε το τελικό πεδίο μάχης (πεδίο 33).

Βαθμοί Κατάταξης

Ranking2.png

Όλοι οι παίκτες μπορούν να διαγωνιστούν μεταξύ τους, όσον αφορά τις ολοκληρωμένες αποστολές στα πεδία μάχης. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μία τέτοια αποστολή, θα λαμβάνετε ένα τυχαίο αριθμό από Βαθμούς Τιμής (μέχρι 10 βαθμούς). Η κατάταξή σας βασίζεται σε αυτούς τους Βαθμούς Τιμής. Έχετε πάντα τις ίδιες πιθανότητες να λάβετε Βαθμούς Τιμής, ανεξάρτητα από την ανταμοιβή του πεδίου μάχης ή πόσες μονάδες εξουδετερώσατε.

Ημερήσια Κατάταξη

Αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την αποστολή στο πρώτο πεδίο κάθε ημέρα θα τοποθετηθείτε στην ημερήσια κατάταξη. Ο νικητής της ημέρας (1η θέση στην κατάταξη) θα κερδίσει ένα βραβείο και μία ανταμοιβή - επίδραση. Κάθε μέρα στις 8 το βράδι, η κατάταξη οριστικοποιείται και μηδενίζεται. Τα βραβεία και οι ανταμοιβές απονέμονται αμέσως μόλις η αποτίμηση της κατάταξης ολοκληρωθεί.

Award: Κύριος του Πολέμου

Award daily war master.png

Γενική κατάταξη

Η γενική κατάταξη γίνεται όπως περίπου και η ημερήσια κατάταξη, αλλά δεν μηδενίζει. Θα συνεχίζει να εξελίσσεται καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι πρώτοι 10 πάικτε της γενικής κατάταξης θα λάβουν αρκετές επιπλέον ανταμοιβές, μόλις τελειώσει η εκδήλωση. Οι ανταμοιβές θα δοθούν ανάλογα με την τελική θέση του παίκτη στην κατάταξη, που σημαίνει για παράδειγμα ότι οι 4 πρώτοι παίκτες θα κερδίσουν εξαιρετικές βελτιώσεις επιθέσεως διαφορετικής ισχύος και εξαίρετα και μοναδικά βραβεία.

Οι ανταμοιβές για τους πρώτους 4 παίκτες της γενικής κατάταξης:

Ηρωϊκός Διοικητής 2015

Θέση κατάταξης 1 Θέση κατάταξης 2 Θέση κατάταξης 3 Θέση κατάταξης 4
Award heroic commander 1.png
Award heroic commander 2.png
Award heroic commander 3.png
Award heroic commander 4.png

Ανταμοιβές για τους πρώτους 10 παίκτες της γενικής κατάταξης:

Θέση Ανταμοιβή
1 Overall lightshipattack30.png 20x 30% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 2 ημέρες)

Overall culture level.png One entire culture level

2 Overall lightshipattack30.png 12x 30% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 2 ημέρες)
3 Overall lightshipattack20.png 15x 20% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 2 ημέρες)
4 Overall lightshipattack20.png 12x 20% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 2 ημέρες)
5 Overall lightshipattack20.png 10x 20% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 2 ημέρες)
6 Overall lightshipattack10.png 14x 10% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 2 ημέρες)
7 Overall lightshipattack10.png 12x 10% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 2 ημέρες)
8 Overall lightshipattack10.png 10x 10% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 1 ημέρα)
9 Overall lightshipattack10.png 8x 10% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 1 ημέρα)
10 Overall lightshipattack10.png 6x 10% Αυξημένη ισχύς επίθεσης πλοίων - φάρων (κάθε επίδραση διαρκεί 1 ημέρα)

Επιπρόσθετα Βραβεία

Καταστροφέας των Λεγεώνων

Σκότωσες 250 μονάδες Σκότωσες 1500 μονάδες Σκότωσες 5000 μονάδες Σκότωσες 10000 μονάδες
Award crusher of legions1.png Award crusher of legions2.png Award crusher of legions3.png Award crusher of legions4.png

Βασικές Καταλήψεις

Εκκαθάριση 3 πεδίων Εκκαθάριση 8 πεδίων Εκκαθάριση 20 πεδίων Εκκαθάριση 50 πεδίων
Award captured banners 1.png Award captured banners 2.png Award captured banners 3.png Award captured banners 4.png

Διοικητής των Λεγεώνων

Διοικητής 50 στρατιωτών Διοικητής 200 στρατιωτών Διοικητής 500 στρατιωτών Διοικητής 1200 στρατιωτών
Award commander of legions1.png Award commander of legions2.png Award commander of legions3.png Award commander of legions4.png

Ανταμοιβή Τελευταίου Επιπέδου

Rome victory noneheroworld.jpg

Στους Κόσμους χωρίς Ήρωες, όλοι οι παίκτες θα λάβουν δωρεάν ένα ολόκληρο επίπεδο πολιτισμού.


Rome victory heroworld.jpg

Σε Κόσμους με Ήρωες, θα λάβετε, εκτός του επιπέδου πολιτισμού και τον νέο αποκλειστικό Ήρωα "Αφιλείδη".