Από Wiki Grepolis GR
Αναθεώρηση ως προς 22:14, 19 Ιανουαρίου 2014 από τον Jbgt (Συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πίσω στην κεντρική σελίδα όλων των Μονάδων


Pegasus 40x40.png < Militia 40x40.png Ξιφομάχος Εκσφενδονιστής Τοξότης Οπλίτης Ιππέας Άρμα Καταπέλτης > Attack ship 40x40.png
Υπόμνημα
Εικονίδιο Όνομα Περιγραφή
Επίθεση με κρουστικό Επίθεση με κρουστικό όπλο Η επιθετική ισχύς μίας μονάδας με κρουστικό όπλο. Όσο υψηλότερο το νούμερο, τόσο ισχυρότερη είναι η μονάδα όταν επιτίθεται.
Επίθεση με διατρητικό Επίθεση με διατρητικό όπλο Η επιθετική ισχύς μίας μονάδας με διατρητικό όπλο. Όσο υψηλότερο το νούμερο, τόσο ισχυρότερη είναι η μονάδα όταν επιτίθεται.
Επίθεση με εκηβόλο Επίθεση με εκηβόλο όπλο Η επιθετική ισχύς μίας μονάδας με εκηβόλο όπλο. Όσο υψηλότερο το νούμερο, τόσο ισχυρότερη είναι η μονάδα όταν επιτίθεται.
Άμυνα ενάντια σε κρουστικά όπλα Άμυνα (Κρουστικά) Αυτή είναι η αμυντική ισχύς της μονάδας ενάντια σε μονάδες με κρουστικό όπλο. Μονάδες κρουστικών όπλων είναι οι Ξιφομάχοι και οι Ιππείς.
Άμυνα ενάντια σε διατρητικά όπλα Άμυνα (Διατρητικά) Αυτή είναι η αμυντική ισχύς της μονάδας ενάντια σε μονάδες με διατρητικό όπλο. Μονάδες διατρητικών όπλων είναι οι Οπλίτες και τα Άρματα.
Άμυνα ενάντια σε εκηβόλα όπλα Άμυνα (Εκηβόλα) Αυτή είναι η αμυντική ισχύς της μονάδας ενάντια σε μονάδες με εκηβόλα όπλα. Μονάδες εκηβόλων όπλων είναι οι Τοξότες και οι Εκσφενδονιστές.
Λάφυρα Λάφυρα Αυτό το νούμερο είναι ο μέγιστος φόρτος σε ύλες που μπορεί να μεταφέρει η μονάδα.
Ταχύτητα Ταχύτητα Αυτή είναι η ταχύτητα της μονάδας. Όσο υψηλότερο είναι το νούμερο, τόσο ταχύτερη είναι η μονάδα.
Κάθε χερσαία μονάδα έχει ένα συγκεκριμένο επιθετικό όπλο, κρουστικό, διατρητικό ή εκηβόλο. Επίσης, κάθε μονάδα έχει τρεις αμυντικές τιμές, μία για κάθε είδος επιθετικού όπλου. Για παράδειγμα, αν επιτεθείτε με 10 εκσφενδονιστές, η συνολική επιθετική τους τιμή θα είναι 230 εκηβόλου όπλου. Οι τοξότες αμύνονται εναντίον εκηβόλων όπλων με τιμή 12. Άρα οι 10 εκσφενδονιστές θα εξουδετερώσουν 19 ή 20 τοξότες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προσομοιωτή για λεπτομερείς υπολογισμούς.
Χερσαίες Μονάδες
Μονάδες Περιγραφή Ύλες/Πληθ Όπλο/Άμυνα
Militia 40x40.png

Εθνοφρουρά

Η εθνοφρουρά είναι ένας ειδικός τύπος στρατεύματος που δεν μπορεί να στρατολογηθεί στο Στρατώνα. Αντιθέτως, θα την ενεργοποιήσετε από την Φάρμα. Δεν κοστίζει σε ύλες, ούτε απαιτεί διαθέσιμο πληθυσμό. Εντούτοις, μόλις την ενεργοποιήσετε, η παραγωγή υλών μειώνεται κατά 50% για 3 ώρες. Η εθνοφρουρά είναι καθαρά αμυντική μονάδα, δεν μπορεί να επιτεθεί, ούτε να την στείλετε σε άλλες πόλεις, έστω σαν υποστήριξη. Μετά από 3 ώρες εξαφανίζεται (αν δεν έχουν σκοτωθεί ήδη οι εθνοφρουροί) και η παραγωγή θα επανέλθει στο 100%. Η παραγωγή της πόλης παραμένει στο 50% για 3 ώρες, ακόμα και αν οι εθνοφρουροί σκοτωθούν όλοι δευτερόλεπτα μετά την ενεργοποίηση της εθνοφρουράς.

0 Ξύλο 0 Επίθεση με κρουστικό όπλο
0 Πέτρα 6 Άμυνα εναντίον κρουστικού όπλου
0 Ασήμι 8 Άμυνα εναντίον διατρητικού όπλου
0 Πληθυσμός 4 Άμυνα εναντίον εκηβόλου όπλου
Ξιφομάχος

Ξιφομάχος

Οι ξιφομάχοι είναι μία αργή μονάδα με βαριά θωράκιση. Είναι αποτελεσματικοί στην άμυνα ενάντια σε αρκετές μονάδες. Δεν θα πρέπει να προτιμώνται σε επιθέσεις και να χρησιμοποιούνται καθαρά ως αμυντικές μονάδες. Αμύνονται ισχυρότερα απέναντι σε μονάδες με εκηβόλο όπλο, όπως οι εκσφενδονιστές.

95 Ξύλο 5 Επίθεση με κρουστικό όπλο
0 Πέτρα 14 Άμυνα εναντίον κρουστικού όπλου
85 Ασήμι 8 Άμυνα εναντίον διατρητικού όπλου
1 Πληθυσμός 30 Άμυνα εναντίον εκηβόλου όπλου
Εκσφενδονιστής

Εκσφενδονιστής

Οι εκσφενδονιστές είναι σχετικά φθηνές αμυντικές μονάδες. Είναι αρκετά γρήγοροι και σε μεγάλους αριθμούς, έχουν αρκετή επιθετική κρούση. Στην άμυνα είναι μάλλον ακατάλληλοι. Επιτίθενται καλύτερα εναντίον οπλιτών και εκσφενδονιστών.

55 Ξύλο 23 Επίθεση με εκηβόλο όπλο
100 Πέτρα 7 Άμυνα εναντίον κρουστικού όπλου
40 Ασήμι 8 Άμυνα εναντίον διατρητικού όπλου
1 Πληθυσμός 2 Άμυνα εναντίον εκηβόλου όπλου
Τοξότης

Τοξότης

Οι τοξότες είναι σχετικά γρήγοροι και μπορούν να μεταφέρουν αρκετή ποσότητα υλών. Όμως δεν είναι δυνατοί στην επίθεση. Είναι όμως απαραίτητο στοιχείο μιας καλής αμυντική διάταξης. Αμύνονται καλύτερα εναντίον οπλιτών και αρμάτων.

120 Ξύλο 8 Επίθεση με εκηβόλο όπλο
0 Πέτρα 6 Άμυνα εναντίον κρουστικού όπλου
75 Ασήμι 25 Άμυνα εναντίον διατρητικού όπλου
1 Πληθυσμός 12 Άμυνα εναντίον εκηβόλου όπλου
Οπλίτης

Οπλίτης

Οι οπλίτες είναι μία αργή μονάδα με διατρητικό όπλο. Είναι καλοί στην επίθεση και στην άμυνα, ικανοποιητικά. Συχνά οι οπλίτες αναφέρονται ως μία αργή έκδοση των αρμάτων, αλλά είναι λίγο φθηνότεροι και χρειάζονται λιγότερο πληθυσμό σε σχέση με την επιθετική τους ισχύ.

0 Ξύλο 16 Sharp Attack
75 Πέτρα 18 Άμυνα εναντίον κρουστικού όπλου
150 Ασήμι 12 Άμυνα εναντίον διατρητικού όπλου
1 Πληθυσμός 7 Άμυνα εναντίον εκηβόλου όπλου
Ιππέας

Ιππέας

Ο ιππέας είναι πολύ ισχυρή επιθετική μονάδα με μεγάλη ταχύτητα και μπορεί να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες υλών. Είναι αρκετά ακριβός με φτωχές αμυντικές δυνατότητες. Επιθετικά είναι καλύτερος εναντίον οπλιτών.

240 Ξύλο 55 Επίθεση με κρουστικό όπλο
120 Πέτρα 18 Άμυνα εναντίον κρουστικού όπλου
36 Ασήμι 1 Άμυνα εναντίον διατρητικού όπλου
3 Πληθυσμός 24 Άμυνα εναντίον εκηβόλου όπλου
Άρμα

Άρμα

Το άρμα είναι μία γρήγορη και ισχυρή μονάδα. Είναι εξίσου δυνατό σε άμυνα και επίθεση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξόρκι "Θεϊκός Οιωνός" του Δία για να λάβετε άρματα. Τα άρματα είναι ακριβά αλλά αποτελεσματικά. Κατά την επίθεση είναι πιο αποτελεσματικά εναντίον τοξοτών και ιππέων.

200 Ξύλο 56 Επίθεση με διατρητικό όπλο
440 Πέτρα 76 Άμυνα εναντίον κρουστικού όπλου
320 Ασήμι 16 Άμυνα εναντίον διατρητικού όπλου
4 Πληθυσμός 56 Άμυνα εναντίον εκηβόλου όπλου
Καταπέλτης

Καταπέλτης

Οι καταπέλτες είναι ειδικές μονάδες. Δεν λαμβάνουν μέρος σε μία μάχη, αλλά μπορούν να κατεδαφίσουν το τείχος του εχθρού. Είναι ακριβή μονάδα και απαιτεί αρκετό πληθυσμό, αλλά αν στείλετε περίπου 25 σε μία επίθεσή σας, μπορεί να κατεδαφίσουν τελείως ένα τείχος επιπέδου 25.

1200 Ξύλο 100 Επίθεση με εκηβόλο όπλο
1200 Πέτρα 30 Άμυνα εναντίον κρουστικού όπλου
1200 Ασήμι 30 Άμυνα εναντίον διατρητικού όπλου
15 Πληθυσμός 30 Άμυνα εναντίον εκηβόλου όπλου