Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
μ
Γραμμή 218: Γραμμή 218:
 
Συσκευές iOS
 
Συσκευές iOS
 
*iPod touch 4, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 5, iPad, iPad 2, iPad mini, ή iPad με οθόνη Retina
 
*iPod touch 4, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 5, iPad, iPad 2, iPad mini, ή iPad με οθόνη Retina
*iOS 6.0 ή νεότερη έκδοση
+
*iOS 6.1 ή νεότερη έκδοση
 
*Σύνδεση στο Internet στη συσκευή σας
 
*Σύνδεση στο Internet στη συσκευή σας
  

Αναθεώρηση της 07:43, 2 Αυγούστου 2014

Logo1.png

Το Grepolis App προσφέρει ένα εύχρηστο τρόπο για να παίζετε Grepolis στην κινητή σας συσκευή και σας παρέχει την πλήρη πρόσβαση σε όλα τα ανάλογα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του λογαριασμού σας παιχνίδι. Αυτή η σελίδα wiki θα σας βοηθήσει να χειριστείτε σωστά την εφαρμογή, καθορίζοντας το περιβάλλον εργασίας του λογαριασμού σας, αλλά και θα σας ενημερώσει για τις μικρές διαφορές στην χρηστικότητα των εφαρμογών μεταξύ των κινητών συσκευών (app) και την έκδοση του προγράμματος περιήγησης (browser).

 • Σημειώστε ότι η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε IOS.

Διαθεσιμότητα

iOS
.GR
Apple store big.png
Android
.GR
Playstore.jpeg

Βασικά Χαρακτηριστικά

 • Γρήγορη και εύκολη διαχείριση λογαριασμού
 • Πλήρης κινητή πρόσβαση
 • Push κοινοποιήσεις
 • Απλές λειτουργίες αφής

Εγγραφή και Σύνδεση

Αν είστε νέος παίκτης, μπορείτε να επιλέξετε να παίξετε άμεσα το παιχνίδι χωρίς εγγραφή ενός λογαριασμού. Αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει αυτόματα ένα λογαριασμό επισκέπτη για σας. Για να σώσετε την πρόοδο του παιχνιδιού σας ωστόσο, θα πρέπει να καταχωρήσετε το λογαριασμό σας κάποια στιγμή πριν αποσυνδεθείτε. Αυτό θα μπορέσετε να το ενεργοποιήσετε σε συγκεκριμένη αποστολή κατά την διάρκεια της εκμάθησης (tutorial). Η συγκεκριμένη αποστολή θα σας ζητήσει να επιλέξετε ένα όνομα και να καταχωρήσετε το λογαριασμό σας.

App direct play 1.pngApp direct play 2.png
Αν έχετε παίξει στην έκδοση του προγράμματος περιήγησης πριν (browser), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στο παιχνίδι τον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας (login). Αλλά μπορείτε επίσης να δηλώσετε ένα νέο λογαριασμό χρησιμοποιώντας την οθόνη εγγραφής (register) της εφαρμογής (app).
App login.pngApp register.png

Η διασύνδεση του χρήστη


Αρχικό Μενού


App top menu.png

Το αρχικό μενού εμφανίζεται σε όλη την εφαρμογή, ανεξάρτητα ποια οθόνη χρησιμοποιείτε (π.χ. νησί ή επισκόπηση της πόλης).

Αυτό το μενού εμφανίζει τους πόρους σας (ξύλο, πέτρα, ασημένια νομίσματα, τον ελεύθερο πληθυσμό και την ποσότητα του χρυσού (premium)), την τρέχουσα κατάταξή σας, την επιλεγμένη πόλη σας, τον Θεό που λατρεύει αυτή η πόλη, την τρέχουσα εύνοια του Θεού και σημαντικά γεγονότα όπως μια εισερχόμενη επίθεση. Το εικονίδιο επίθεση θα αναβοσβήνει αν υπάρχει μια εισερχόμενη επίθεση σε μια από τις πόλεις σας.


Κουμπιά Αφής


Κουμπί
Δράση
Αποτέλεσμα
Διπλό χτύπημαApp double tap.png Διπλό χτύπημα στο πλαίσιο της πόλης, ενώ βρίσκεστε στην προβολή του χάρτη Μετάβαση στο χάρτη της περιοχής της επιλεγμένης πόλης
Τράβηγμα

App flick.png

Τραβήξτε το πλαίσιο της πόλης προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά Μετάβαση στην προηγούμενη ή στην επόμενη πόλη στη λίστα
Μονό χτύπημαApp tap.png
 • Πατήστε στο πλαίσιο της κατάταξης
 • Πατήστε στο πλαίσιο του ενεργού Θεού
 • Πατήστε πάνω στο πλαίσιο της πόλης
 • Πατήστε το αριστερό ή δεξί βέλος δίπλα από το όνομα της πόλης
 • Ανοίγει την οθόνη κατάταξης
 • Ανοίγει το μενού ξόρκια
 • Ανοίγει την λίστα των πόλεων
 • Μετάβαση στην προηγούμενη ή στην επόμενη πόλη της λίστας

Λίστα Πόλεων


Αγγίζοντας το πλαίσιο της πόλης θα ανοίξει η λίστας των πόλεών σας. Εδώ θα έχετε μια λίστα με όλες τις πόλεις σας και τα σημεία τους. Αγγίζοντας το όνομα της πόλης θα μεταφερθείτε στην επισκόπηση της αντίστοιχης πόλης. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του βασικού καταλόγου της πόλης και τον κατάλογο της πόλης με ένα ενεργοποιημένο διαχειριστή. Όταν ο διαχειριστής είναι ενεργοποιημένος, η λίστα έχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε μία από τις πόλεις σας. Επιπλέον θα εμφανίζονται οι διαθέσιμοι πόροι και οι τρέχουσες δραστηριότητες, όπως η συνεχιζόμενη κατασκευή κτιρίων ή η κατασκευή στρατού.
App city list.pngApp city list premium.png

Αγγίζοντας το βέλος δίπλα στο όνομα της πόλης θα σας μεταφέρει απευθείας στην επισκόπηση επόμενης πόλης, εκτός αν βρίσκεστε στο χάρτη, οπότε θα μεταφερθείτε στην γενική άποψη της πόλης αυτής.

Κατάταξη

Αγγίζοντας το εικονίδιο της κατάταξης, θα ανοίξει ο πίνακας κατάταξης. Μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα από τους ακόλουθους τύπους της κατάταξης:

 • παίκτες,
 • οι παίκτες των ωκεανών,
 • συμμαχίες,
 • ναυτικές συμμαχίες,
 • επιτιθέμενοι,
 • αμυνόμενοι,
 • μαχητές,
 • επιτιθέμενοι συμμαχιών,
 • αμυνόμενοι συμμαχιών,
 • μαχητές συμμαχιών και
 • θαύματα του κόσμου.


App ranking.png

Ξόρκια

Αγγίζοντας εικονίδιο του Θεού, θα ανοίξει το παράθυρο ξόρκι. Μπορείτε να επιλέξετε να ρίξετε άμεσα ξόρκι στην επιλεγμένη πόλη σας από εδώ.
App cast spell.png

Κύριο μενού

Το κύριο μενού εμφανίζεται σε όλη την εφαρμογή και έχει μια σειρά λειτουργιών. Διαθέτει τα ακόλουθα κουμπιά:

 • Χάρτης / Πόλη
 • Μηνύματα
 • Αναφορές
 • Διαχειριστής
 • Συμμαχία
 • Premium
 • Φόρουμ συμμαχίας
 • προφίλ
 • Ρυθμίσεις
 • Αποσύνδεση


App main menu.png

Κουμπιά αφής


Κουμπί
Δράση
Αποτέλεσμα
Τράβηγμα

App flick.png

Τραβήξτε το πλαίσιο του κυρίως μενού προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά Μετάβαση στο προηγούμενο ή στο επόμενο μενού στη λίστα
Μονό χτύπημαApp tap.png
 • Πατήστε ένα κουμπί στο κύριο μενού
 • Πατήστε σε ένα βέλος στα αριστερά ή δεξιά από το κύριο μενού
 • Ανοίγει την αντίστοιχη οθόνη
 • Μεταφερθείτε στο προηγούμενο ή το επόμενο κουμπί του μενού


Κυκλικό Μενού


Το κυκλικό μενού θα εμφανιστεί όταν πατήσετε ένα επιλέξιμο στοιχείο στο χάρτη. Ανάλογα με το αντικείμενο, όλες οι πιθανές αλληλεπιδράσεις που εμφανίζονται στη μορφή κύκλου. Σε αυτό το παράδειγμα, έχουμε επιλέξει μια εχθρική πόλη και μπορείτε τώρα να επιλέξετε να επιτεθείτε ή να υποστηρίξετε αυτή την πόλη, το εμπόριο ή να θέσετε ένα ξόρκι σε αυτό, ή να στείλετε έναν κατάσκοπο.
App ring menu.png

Πλαίσιο Δράσης

Το αριστερό πλαίσιο είναι το λεγόμενο πλαίσιο δραστηριότητας. Πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο θα ανοίξει το πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες που αφορούν την επιλεγμένη πόλη: κατασκευή στρατού, κινήσεις στρατευμάτων, το εμπόριο και ξόρκια. Αγγίξτε οποιοδήποτε από τα σύμβολα, θα σας μεταφέρει αμέσως στην αντίστοιχη επισκόπηση.
App activity frame.png

Πλαίσιο Κοινοποίησης

Το δεξί πλαίσιο είναι το πλαίσιο κοινοποίησης. Πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο θα ανοίξει το πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό εμφανίζει τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις. Αγγίζοντας οποιαδήποτε από τις κοινοποιήσεις θα σας μεταφέρει αμέσως στο αντίστοιχο μήνυμα ή αναφορά.
App notification frame.png

Ο χάρτης

Η οθόνη του χάρτη είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του app, επειδή χρησιμοποιείται για την κύρια πλοήγηση. Παρέχει μια σαφή εικόνα για τα νησιά συμπεριλαμβανομένων όλες τις πόλεις, τα αγροτικά χωριά, ελεύθερες θέσεις για ίδρυση, θαύματα του κόσμου, καθώς και άλλες πληροφορίες που είναι ενδιαφέρον για τους παίκτες. Το ζουμάρισμα συνδυάζει την επισκόπηση νησιού καθώς και την επισκόπηση κόσμου,(διαφορετικά από την έκδοση του browser) σε ένα μόνο χαρακτηριστικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του νησιού και χάρτη στον κόσμο πια. Μπορείτε να εναλλάσσεστε αρμονικά ανάμεσα στο χάρτη με την απλή χρήση του zoom out και Zoom in, όπως αναφέρεται εδώ:
App map navigation.png

Η πόλη

Η επισκόπηση της πόλης είναι παρόμοια με την έκδοση του browser. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε σε όλα τα κτίρια που διατίθενται στην πόλη σας πατώντας επάνω τους. Για να αυξηθεί η χρηστικότητα αυτής της εφαρμογής μπορείτε να κάνετε zoom out και Zoom in και επίσης να μετακινήσετε την πόλη σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε σημεία του ενδιαφέροντός σας όπως ακριβώς την πλοήγηση στο χάρτη.
App city overview.png350px

Κατασκευή

Το μενού των κτιριακών κατασκευών μέσω της συγκλήτου έχει διαφορετική διάταξη σε σχέση με την έκδοση του browser. Τα κτίρια που δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί είναι γκρίζα και κάθε κτίριο έχει μια ένδειξη του τρέχοντος επιπέδου του. Μπορείτε να δείτε επίσης τις τρέχουσες κατασκευές. Στο παράδειγμά μας, το αγρόκτημα βρίσκεται υπό αναβάθμιση από το επίπεδο 12 με 13 που φαίνεται από τη γραμμή προόδου και την ένδειξη "12> 13". Στην κορυφή αυτού του παραθύρου μπορείτε άμεσα να σύρετε το μενού στην ουρά κατασκευής για να δείτε την τρέχουσα πρόοδο της κατασκευής στην πόλη σας.
App senate.pngApp construction.pngApp construction queue.png

Στρατολόγηση

Η διαδικασία κατασκευής στρατού στο στρατώνα και το λιμάνι είναι επίσης ελαφρώς διαφορετική από την έκδοση του browser. Κάθε μονάδα έχει μια διαφορετική οθόνη πληροφοριών και μπορείτε να εισάγετε το επιθυμητό ποσό μονάδων που θα κατασκευαστούν ή απλά να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση στο κάτω μέρος για να καθορίσετε το επιθυμητό νούμερο. Τις τρέχουσες προσλήψεις μπορείτε επίσης να τις πληροφορηθείτε από τη μπάρα προόδου.
App recruitement.pngApp recruitment queue.png

Έρευνα

Το μενού Ερευνών της Ακαδημίας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πληροφορίες για κάθε έρευνα, καθώς και η διαθεσιμότητά του. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε για την έρευνα οποιαδήποτε διαθέσιμη τεχνολογία και επίσης να ελέγξετε ποιες τεχνολογίες έχουν ήδη ερευνηθεί σε αυτή την πόλη. Στην κορυφή αυτού του παραθύρου μπορείτε άμεσα να σύρετε την μπάρα στην ουρά της έρευνας για να δείτε την τρέχουσα πρόοδο της έρευνας στην πόλη σας.
App research.pngApp research queue.png

Θεοί

Είναι πολύ εύκολο να ελέγξετε ποιο Θεό λατρεύει η πόλη σας στην επισκόπηση του ναό σας. Στην κορυφή μπορείτε να σύρετε μεταξύ των Θεών και να χρησιμοποιήσετε το κουμπί στο κέντρο της οθόνης για να λατρέψετε ή να αλλάξετε τον Θεό σας. Το κουμπί πληροφορίες θα εμφανίσει πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον αντίστοιχο θεό.
App god.PNG

Εκμάθηση και Αποστολές

Η εκμάθηση και το σύστημα αποστολών του παιχνιδιού θα είναι πλήρως προσβάσιμες εφαρμογές, ωστόσο θα εμφανίζονται κάπως διαφορετικά σε σχέση με την έκδοση του προγράμματος περιήγησης του Grepolis. Οι πρώτες αποστολές-εκμάθηση θα εμφανιστούν αυτόματα όταν είναι διαθέσιμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε κλικ στο σύμβολο αναζήτηση στο περιβάλλον σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα αναζήτηση. Σε αυτή τη λίστα όλες οι διαθέσιμες αποστολές εμφανίζονται. Επίσης δείχνει την τρέχουσα κατάσταση (π.χ. ανοικτή ή ενεργό). Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε απλά μια αναζήτηση για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες και δράσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη αναζήτηση. Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να καθοδηγήσει τα πρώτα σας βήματα στο παιχνίδι. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τις αποστολές για να πληροφορηθείτε τα χαρακτηριστικά της κάθε μίας.
App quest overview (1).png

Απαιτήσεις

Συσκευές iOS

 • iPod touch 4, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 5, iPad, iPad 2, iPad mini, ή iPad με οθόνη Retina
 • iOS 6.1 ή νεότερη έκδοση
 • Σύνδεση στο Internet στη συσκευή σας

Συσκευές Android

 • Λειτουργικό Android 2.3 και άνω
 • Ανάλυση Οθόνης 160dpi και άνω
 • Σύνδεση στο Internet στη συσκευή σας

Επίδειξη

Πατήστε εδώ για μία επίδειξη [[1]]