Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
<br>
 
<br>
==> Κανόνες Παιχνιδιού: <==
+
= Κανόνες Παιχνιδιού =
  
§1) Ένας Λογαριασμός για κάθε παίκτη
+
==§1) Ένας Λογαριασμός για κάθε παίκτη==
  
Οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε κάθε κόσμο με ένα μόνο λογαριασμό. Η κοινή χρήση κωδικού με άλλους παίκτες απαγορεύεται. Ο κάθε λογαριασμός του παιχνιδιού μπορεί να ελέγχεται από ένα μόνον παίκτη.
+
Οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε κάθε κόσμο με ένα μόνο λογαριασμό. Η κοινή χρήση κωδικού με άλλους παίκτες απαγορεύετε.Ο κάθε λογαριασμός του παιχνιδιού μπορεί να ελέγχεται από ένα μόνο παίκτη.
Παραδείγματα:
 
  
    * Οι παίχτες μπορούν να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή για παραπάνω από ένα λογαριασμούς. <BR>    Οι παίχτες αυτοί που μοιράζονται την σύνδεση πρέπει να δώσουν βάση στον κανόνα 2.
+
'''Παραδείγματα''':
    * Απαγορεύεται να ελέγχεις λογαριασμό άλλου παίχτη ακόμα και αν παίκτης αυτός απουσιάζει για <BR>    οποιοδήποτε λόγο.
 
    * Απαγορεύεται να επιχειρήσεις να εισέλθεις σε άλλους λογαριασμούς.
 
  
§2) Αρκετοί παίκτες σε μία μόνο σύνδεση στο internet
+
*Οι παίχτες μπορούν να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή για παραπάνω από ένα λογαριασμούς. Οι παίχτες αυτοί που μοιράζονται την σύνδεση πρέπει να δώσουν βάση στον κανόνα 2.
 +
*Απαγορεύεται να ελέγχεις λογαριασμό άλλου παίχτη ακόμα και αν παίκτης αυτός απουσιάζει για οποιοδήποτε λόγο.
 +
*Απαγορεύεται να επιχειρήσεις να εισέλθεις σε άλλους λογαριασμούς.
  
Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι παίκτες χρησιμοποιούν μία σύνδεση Internet ή έναν υπολογιστή, κοινές αλληλεπιδράσεις με τρίτους παίκτες επιτρέπεται μόνο εάν έχουν περάσει 48 ώρες από την προηγούμενη δράση. Ο κανόνας αυτός ισχύει για όλους που παίζουν από ένα υπολογιστή ή δίκτυο, όπως το ίδιο το σπίτι, το χώρο εργασίας ή το σχολείο. Δεν έχει σημασία αν αυτό είναι μια καθημερινή ή μια σπάνια δραστηριότητα.
+
==§2) Αρκετοί παίκτες σε μία μόνο σύνδεση στο internet==
Παραδείγματα:
 
  
    * Οι παίκτες Α και Β μοιράζονται μια σύνδεση Internet στο χώρο εργασίας τους. Και οι δύο θέλουν <BR>     να επιτεθούν στον παίκτη Γ, σε μια κοντινή Πόλη του. Θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες<BR>    ανάμεσα στις επιθέσεις μεταξύ τους. Ο παίχτης Α θα μπορούσε να επιτεθεί μέχρι και 5 φορές μέσα σε<BR>    2 ώρες, αλλά όταν ο παίχτης Β θα θέλει να επιτεθεί θα πρέπει να περιμένει 48 ώρες από την τελευταία<BR>    επίθεση του παίχτη Α.
+
Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερα παίκτες χρησιμοποιούν μία σύνδεση Internet ή ένα υπολογιστή πρέπει να το δηλώσουν στο παιχνίδι. Αυτό γίνεται από τις ρυθμίσεις--> Κοινή σύνδεση. Κοινές αλληλεπιδράσεις με τρίτους παίκτες επιτρέπεται μόνο εάν έχουν περάσει 48 ώρες από την προηγούμενη δράσηκανόνας αυτός ισχύει για όλους που παίζουν από ένα υπολογιστή ή δίκτυο, όπως το ίδιο το σπίτι, ο χώρο εργασίας ή το σχολείο.Δεν έχει σημασία αν αυτό είναι μια καθημερινή ή μια σπάνια δραστηριότητα.
    * Οι παίκτες Ε και ΣΤ μοιράζονται ένα δίκτυο στο σπίτι. Και οι δύο θέλουν να στείλουν πόρους στον παίχτη<BR>    Ζ, ένα σύμμαχο. Πρέπει να περάσουν 48 ώρες από την ώρα άφιξης των πόρων του παίκτη Ε για να μπορεί ο<BR>    παίχτης ΣΤ να αποστείλει πόρους.
 
  
§3) Επικοινωνία
+
'''Παραδείγματα''':
  
Προσβολές ενάντια σε άλλους παίκτες δεν επιτρέπονται. Πολιτικά ακραίο, πορνογραφικό ή άλλο παράνομο ή ακατάλληλο υλικό απαγορεύεται στο παιχνίδι, καθώς και συνδέσεις με το εν λόγω υλικό. Επίσης, δεν επιτρέπουμε διαφημίσεις / συνδέσεις με άλλα web-based games, συστήματα αναφορών ή προβολή στοχευμένων διαφημίσεων. Αυτό αφορά όλους τους τομείς του παιχνιδιού όπου οι παίκτες μπορούν να δημοσιεύσουν το δικό τους κείμενο ή τα γραφικά τους.
+
*Οι παίκτες Α και Β μοιράζονται μια σύνδεση Internet στο χώρο εργασίας τους. Και οι δύο θέλουν να επιτεθούν στον παίκτη C, μια κοντινή Πόλη χαμηλό επίπεδο. Θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες ανάμεσα στις επιθέσεις μεταξύ τους. Ο παίχτης Α θα μπορούσε να επιτεθεί μέχρι και 5 φορές μέσα σε 2 ώρες, αλλά όταν ο παίχτης Β θα θέλει να επιτεθεί θα πρέπει να περιμένει 48 ώρες από την τελευταία επίθεση του παίχτη Α.
Παραδείγματα:
+
*Οι παίκτες Ε και ΣΤ μοιράζονται ένα δίκτυο στο σπίτι. Και οι δύο θέλουν να στείλουν πόρους στον παίχτη Ζ, ένα σύμμαχο. Πρέπει να περάσουν 48 ώρες από την ώρα άφιξης των πόρων του παίκτη Ε για να μπορεί ο παίχτης ΣΤ να αποστείλει πόρους.
  
    * Επιτρέπεται να καλέσετε έναν παίκτη "αρχάριο" (noob).
+
==§3) Επικοινωνία==
    * Απαγορεύεται η προσβολή άλλων παικτών.
 
    * Εκβιασμός άλλων παικτών για χρυσό (premium) απαγορεύεται αυστηρά.
 
    * Απαγορεύεται να ονομάσεις την πόλη σου απρεπώς.
 
    * Ονόματα παικτών όπως "Αδόλφος Χίτλερ" ή "βιαστής" θα τους οδηγήσει σε άμεσο αποκλεισμό από το παιχνίδι.
 
    * Επιτρέπεται η σύνδεση με κατάλληλα βίντεο Youtube
 
    * Επιτρέπεται η σύνδεση με άλλα παιχνίδια της InnoGames GmbH, αλλά με κανένα άλλο.
 
  
§4) Πώληση Λογαριασμών
+
Προσβολές ενάντια σε άλλους παίκτες δεν επιτρέπονται.Πολιτικά ακραίο, πορνογραφικό ή άλλο παράνομο ή ακατάλληλο υλικό απαγορεύεται στο παιχνίδι, καθώς και συνδέσεις με το εν λόγω υλικό. Επίσης, δεν επιτρέπουμε διαφημίσεις / συνδέσεις με άλλα web-based games, συστήματα αναφορών ή προβολή στοχευμένων διαφημίσεων. Αυτό αφορά όλους τους τομείς του παιχνιδιού όπου οι παίκτες μπορούν να δημοσιεύσουν το δικό τους κείμενο ή τα γραφικά τους.
  
Απαγορεύεται οι λογαριασμοί να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα. Ένας λογαριασμός δεν μπορεί να προσφερθεί για πώληση.
+
'''Παραδείγματα''':
Παραδείγματα:
 
  
    * Ένας παίκτης δεν μπορεί να προμηθευτεί, να πουλήσει ή προσφέρει ένα λογαριασμό παιχνιδιού στο ebay ή<BR>    σε άλλο μέσο πωλήσεων.
+
*Επιτρέπεται να καλέσετε έναν παίκτη αρχάριος (noob).
    * Η προσφορά χρυσού(Premium) σε άλλους παίχτες με σκοπό την ανταλλαγή δραστηριοτήτων εντός παιχνιδιού,<BR>    όπως επίθεση σε άλλους παίκτες απαγορεύεται αυστηρά.
+
*Απαγορεύεται η προσβολή άλλων παίκτων.
 +
*Εκβιασμός άλλων παίκτων για χρυσό(premium) απαγορεύεται αυστηρά.
 +
*Απαγορεύεται να ονομάσεις την πόλη σου απρεπέστατα.
 +
*Ονόματα παικτών όπως "Αδόλφος Χίτλερ" ή "βιαστής" θα οδηγήσει σε άμεσο αποκλεισμό από το παιχνίδι.
 +
*Εθνικιστικά, Πολιτικά και Ρατσιστικά ονόματα απαγορεύονται
 +
*Επιτρέπεται η σύνδεση με κατάλληλα βίντεο Youtube
 +
*Επιτρέπεται η σύνδεση με άλλα παιχνίδια της InnoGames GmbH, αλλά με κανένα άλλο.
  
§5) Bugs
+
==§4) Μεταβίβαση λογαριασμού σε άλλο παίχτη==
  
Κάθε παίκτης οφείλει να αναφέρει κρίσιμα προβλήματα του παιχνιδιού αμέσως, με την υποστήριξη παιχνιδιού. Η εκμετάλλευση ενός Bug θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το παιχνίδι ή την κατάλληλη τιμωρία.
+
Ένας παίχτης μπορεί να δώσει τον λογαριασμό του σε άλλο παίχτη. Και οι δυο παίχτες πρέπει να κάνουν Αίτηση Υποστήριξης δηλώνοντας ότι θα υπάρξει αλλαγή κατόχου στον λογαριασμό.
Παραδείγματα
 
  
    * Αν παρατηρήσετε ότι η Πόλη σας παράγει περισσότερους πόρους από ό,τι θα έπρεπε, θα πρέπει να το<BR>    αναφέρετε.
+
'''Παραδείγματα''':
    * Αν παρατηρήσετε ένα ορθογραφικό λάθος, λάθος στη μετάφραση ή τυπογραφικό λάθος, δεν χρειάζεται να το<BR>    αναφέρετε.
 
  
§6) Bots
+
*Ο παίχτης Α θα δώσει τον κωδικό του λογαριασμού του στον παίχτη Β. Ο παίχτης Β (ο νέος ιδιοκτήτης του λογαριασμού) θα θέσει τον παλαιό του λογαριασμό σε διαγραφή και τότε θα συνδεθεί στον νέο του λογαριασμό και θα πρέπει να αλλάξει αμέσως την διεύθυνση e-mail και τον κωδικό του λογαριασμού. Ο παίχτης Β δεν πρέπει να συνδεθεί στον παλαιό του λογαριασμό. Αν δεν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα θα αποκλειστείτε. Δεν επιτρέπεται ένας παίχτης να διαφημίσει ότι δίνει τον λογαριασμό του.
  
Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με ένα συμβατικό πρόγραμμα περιήγησης. Bots ή άλλα προγράμματα που συνδέονται αυτόματα ή ενεργοποιούν δράσεις στο παιχνίδι απαγορεύονται.
+
==§5)Πωλήση Λογαριασμών==
Παράδειγμα:
 
  
    * Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που βάζει αυτόματα ουρές εργασιών για ένα λογαριασμό.
+
Απαγορεύεται οι λογαριασμοί να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα. Ένας λογαριασμός δεν μπορεί να προσφερθεί για πώληση.
 
 
§7) Γλώσσα
 
 
 
Επειδή αυτή είναι η ελληνική έκδοση του Grepolis, η οποία δημιουργήθηκε για την Ελλάδα, στην οποία η πλειονότητα των παικτών μας είναι ελληνόφωνοι, ζητάμε τα προφίλ να είναι γραμμένα στα ελληνικά ή να έχουν μια ελληνική μετάφραση των κειμένων. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επικοινωνίες μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 
Παραδείγματα:
 
  
    * Πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε σε ερωτήσεις από την ομάδα διαχείρισης σε καλά ελληνικά.
+
'''Παραδείγματα''':
    * Το φόρουμ μιας συμμαχίας στο παιχνίδι μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 
    * Οι επικοινωνίες μεταξύ των παικτών μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 
    * Μια συμμαχία δεν μπορεί να εμποδίσει έναν παίκτη από την ένταξη του, λόγω της εθνικότητάς του.
 
  
§8) Διαγραφή λογαριασμού
+
*Ένας παίκτης δεν μπορεί να προμηθευτεί, να πουλήσει ή προσφέρει ένα λογαριασμό παιχνιδιού στο ebay ή σε άλλο μέσο πωλήσεων.
 +
*Η προσφορά χρυσού(Premium) σε άλλους παίχτες με σκοπό την ανταλλαγή δραστηριοτήτων εντός παιχνιδιού, όπως επίθεση σε άλλους παίκτες απαγορεύεται αυστηρά.
  
Ένας παίκτης μπορεί να διαγραφεί για διάφορους λόγους. Εάν ένας λογαριασμός είναι ανενεργός για πάνω από 14 ημέρες μπορεί να διαγραφεί αυτόματα. Η ομάδα υποστήριξης δεν θα διαγράψει τον λογαριασμό εκ μέρους κανενός παίκτη.
+
==§6) Bugs==
Παραδείγματα:
 
  
    * Δεν υπάρχει επιστροφή χρησιμοποιημένου χρυσού (premium) αν ένας λογαριασμός έχει αποκλειστεί σε έναν<BR>    κόσμο για οποιοδήποτε λόγο.
+
Κάθε παίκτης οφείλει να αναφέρει κρίσιμα προβλήματα του παιχνιδιού, αμέσως με την υποστήριξη παιχνιδιού. Η εκμετάλλευση ενός Bug θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το παιχνίδι ή την κατάλληλη τιμωρία.
    * Ακατάλληλη συμπεριφορά προς τη διαχείριση ή την ομάδα υποστήριξης, καθώς και η κατάχρηση του<BR>    συστήματος υποστήριξης, μπορεί να οδηγήσει ένα λογαριασμό σε αποκλεισμό.
 
    * Οι κανόνες μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Μια αλλαγή των κανόνων θα ανακοινώνεται στο<BR>    φόρουμ και στην αρχική σελίδα του Grepolis.
 
<br />
 
<br>
 
  
==> Κανόνες Φόρουμ: <==
+
'''Παραδείγματα''':
  
1) Ανοίγοντας Θέματα
+
*Αν παρατηρήσετε ότι η Πόλη σας παράγει περισσότερους πόρους από ότι θα έπρεπε, θα πρέπει να το αναφέρετε.
 +
*Αν παρατηρήσετε ένα ορθογραφικό λάθος, λάθος στη μετάφραση ή τυπογραφικό λάθος, δεν χρειάζεται να το αναφέρετε.
  
-Μόνο Ελληνικά
+
==§7) Bots==
Αυτό εδώ είναι ένα ελληνικό φόρουμ αν δεν αναφέρετε τίποτα άλλο σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Προσπαθήστε θα γράφετε μόνο ελληνικά. Για αγγλικούς κανόνες διαβάστε τους κανόνες του αγγλικού φόρουμ.
 
  
-Greeklish
+
Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με ένα συμβατικό πρόγραμμα περιήγησης. Bots ή άλλα προγράμματα που συνδέονται αυτόματα ή ενεργοποιούν δράσεις στο παιχνίδι απαγορεύονται.
Σε αυτό εδώ το φόρουμ απαγορεύονται τα Greeklish. Η τιμωρία για άτομα που γράφουν Greeklish είναι infraction με 5 πόντους για κάθε μήνυμα η απάντηση σε Greeklish. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 4 μηνύματα η απαντήσεις με Greeklish μπαίνει αποκλεισμός για 1 μήνα. Απαγορεύονται οι αιτήσεις υποστήριξης γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες (Greeklish) και τέτοιες δεν θα απαντιούνται.
 
  
 +
'''Παράδειγμα''':
  
2) Γενικά
+
*Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα βάζει αυτόματα ουρές εργασιών για ένα λογαριασμό.
  
    * Παρακαλώ να συμπεριφέρεστε μεταξύ σας με σεβασμό και να παραμένετε ευγενικοί. Είστε σε θέση να<BR>    χρησιμοποιήσετε τις τακτικές σας για να κερδίσετε τις εντυπώσεις απέναντι στους αντιπάλους σας στο<BR>    παιχνίδι, στα φόρουμ των κόσμων (Βλέπε Π & Π)
+
==§8) Γλώσσα==
  
    * Προσωπικές ύβρεις δεν επιτρέπονται πουθενά σε αυτό το φόρουμ, καθώς η δυσφήμησε και τα προσωπικά<BR>    μηνύματα.
+
Επειδή αυτή είναι η ελληνική έκδοση του Grepolis, η οποία δημιουργήθηκε για την Ελλάδα στην οποία η πλειοψηφία των παικτών μας είναι ελληνόφωνοι ζητάμε τα προφίλ να είναι γραμμένα στα ελληνικά ή έχουν μια ελληνική μετάφραση των κειμένων. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επικοινωνίες μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε γλώσσα.
  
    * Οι χρήστες δεν επιτρέπονται να προκαλούν τους διαχειριστές.
+
'''Παραδείγματα''':
  
    * Spam και εκτός θέματος σχόλια θα διαγράφονται. Αυτό περιλαμβάνει σχόλια όπως "Στο θέμα πριν κλειδωθεί"<BR>    και μονολεκτικά θέματα.
+
*Πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε σε ερωτήσεις από την ομάδα διαχείρισης σε καλά ελληνικά.
 +
*Το φόρουμ μιας συμμαχίας στο παιχνίδι μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 +
*Οι επικοινωνίες μεταξύ των παικτών μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 +
*Μια συμμαχία δεν μπορεί να εμποδίσει έναν παίκτη από την ένταξη του, λόγω της εθνικότητάς του.
  
 +
==§9) Διαγραφή λογαριασμού==
  
    * Οι παίκτες που ενεργούν σκοπίμως εναντίον της οικοδόμησης της κοινότητας μας, θα τους απαγορεύετε η<BR>    πρόσβαση σε αυτά τα φόρουμ.
+
Ένας παίκτης μπορεί να διαγραφεί για διάφορους λόγους. Εάν ένας λογαριασμός είναι ανενεργός για πάνω από 14 ημέρες μπορούν να διαγραφεί αυτόματα. Η ομάδα υποστήριξης δεν θα διαγράψει τον λογαριασμό εκ μέρους κανενός παίκτη.
  
    * Μην χρησιμοποιείτε υλικό που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα στα θέματα σας.
+
'''Παραδείγματα''':
  
    * Δεν επιτρέπεται να σχολιάζετε άλλο χρήστη, σχετικά με τη γραμματική του 'η την ορθογραφία του. <BR>    Αν η γραμματική / ορθογραφία του χρήστη είναι τόσο κακή, παρακαλούμε αναφέρετε το συγκεκριμένο σχόλιο.
+
*Δεν υπάρχει επιστροφή χρησιμοποιημένου χρυσού (premium) αν ένας λογαριασμός έχει αποκλειστεί σε έναν κόσμο για οποιοδήποτε λόγο.
 +
*Ακατάλληλη συμπεριφορά προς τη διαχείριση ή την ομάδα υποστήριξης, καθώς και η κατάχρηση του συστήματος υποστήριξης, μπορεί να οδηγήσει ένα λογαριασμό σε αποκλεισμό.
 +
*Οι κανόνες μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Μια αλλαγή των κανόνων θα ανακοινώνεται στο φόρουμ και στην αρχική σελίδα του Grepolis.
  
    * Παρακαλούμε να μην περιλαμβάνετε πολλά περιττά σχόλια
+
==§10) Δίκαιο και Ισόνομο Παιχνίδι==
  
 +
Σε οποιαδήποτε περίπτωση που ένας παίχτης ή μια ομάδα παιχτών λειτουργεί βάση των κανόνων αλλά παρεμβαίνουν με τις πράξεις τους στο δίκαιο και ισόνομα παιχνίδι, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα σε κάποιον, έχουμε το δικαίωμα να τους τιμωρήσουμε. λογαριασμών.
  
 +
'''Παράδειγμα''':
  
3) Εικόνες
+
*Ένας παίχτης χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του μόνο για να μοιράζει πόρους και να βοηθάει άλλους παίχτες θα τιμωρείτε για παράβαση της αρχής των πολλαπλών λογαριασμών.
 +
<br />
 +
<br>
  
    * Μέγιστο μέγεθος εικόνας που σας επιτρέπεται είναι 640 pixels πλάτος, 600 pixels ύψος.
+
= Κανόνες Φόρουμ =
  
    * Δεν επιτρέπονται κινούμενες εικόνες.
+
===Ανοίγοντας Θέματα===
  
 +
==Μόνο Ελληνικά==
 +
Αυτό είναι ένα Ελληνικό φόρουμ, και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσπαθήσετε να γράφετε μόνο Ελληνικά. Για Αγγλικούς κανόνες, παρακαλούμε διαβάστε τους κανόνες του Αγγλικού Φόρουμ.
  
4) Θέματα
 
  
    * Βεβαιωθείτε δημιουργείτε θέματα στο σωστό φόρουμ.
+
==Greeklish==
 +
Σε αυτό εδώ το φόρουμ απαγορεύονται τα Greeklish. Η τιμωρία για άτομα που γράφουν Greeklish είναι infraction με 5 πόντους για κάθε μήνυμα. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 4 μηνύματα γραμμένα σε Greeklish μπαίνει αποκλεισμός για 1 μήνα. Απαγορεύονται οι αιτήσεις υποστήριξης γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες (Greeklish) και τέτοιες δεν θα απαντιούνται.
  
    * Αποφύγετε την επανάληψη των θεμάτων. Αν γραφτεί ένα θέμα που έχει επαναληφθεί, παρακαλούμε να<BR>    ειδοποιείται ο διαχειριστής!
 
  
    * Επιλέξτε κατάλληλους τίτλους για τα θέματα σας. Ένα κακό παράδειγμα θα ήταν "Βοήθεια!" Ή "Ερώτηση".
+
==Γενικά==
 +
*Παρακαλώ να συμπεριφέρεστε μεταξύ σας με σεβασμό και να παραμένετε ευγενικοί. Είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τις τακτικές σας για να κερδίσετε τις εντυπώσεις απέναντι στους αντιπάλους σας στο παιχνίδι, στα φόρουμ των κόσμων (Βλέπε Π & Π).
 +
*Προσωπικές ύβρεις δεν επιτρέπονται πουθενά σε αυτό το φόρουμ. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσετε εδώ. Σημειώστε πως λέξεις των οποίων τα γράμματα έχουν αντικατασταθεί με διάφορα σύμβολα (π.χ. *, @ κλπ) απαγορεύονται καθώς είναι απολύτως κατανοητή η σημασία τους.
 +
*Οι χρήστες δεν επιτρέπεται να παριστάνουν τους διαχειριστές.
 +
*Spam και εκτός θέματος σχόλια θα διαγράφονται. Αυτό περιλαμβάνει σχόλια όπως «Στο θέμα πριν κλειδωθεί» και μονολεκτικές απαντήσεις.
 +
*Το κυνήγι των αναρτήσεων (posthunting) απαγορεύεται. Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι, χρησιμοποιείστε το κουμπί "Επεξεργασία" που υπάρχει κάτω από τα μηνύματά σας.
 +
*Στο φόρουμ «Τα πάντα όλα» μπορείτε να εκφραστείτε πιο ελεύθερα. Εδώ μπορείτε να γράψετε για ότι σας απασχολεί εντός και εκτός παιχνιδιού. '''Μην ξεχνάτε ότι και εδώ ισχύουν όλοι οι κανόνες του φόρουμ.'''
 +
*Οι παίκτες που σκοπίμως ενεργούν εναντίον της οικοδόμησης της κοινότητας, θα αποκλείονται από το φόρουμ.
 +
*Μην χρησιμοποιείτε υλικό που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα στα θέματα σας.
 +
*Δεν επιτρέπεται να σχολιάζετε άλλο χρήστη, σχετικά με τη γραμματική του ή την ορθογραφία του. Αν η γραμματική / ορθογραφία του χρήστη είναι πολύ κακή σε σημείο που δεν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοεί, παρακαλούμε αναφέρετε το συγκεκριμένο σχόλιο.
 +
*Παρακαλούμε να μην περιλαμβάνετε πολλά περιττά σχόλια.
 +
*'''Ζητήματα για την τιμωρία παιχτών μέσα στο παιχνίδι θα κλειδώνονται άμεσα. Τέτοια θέματα συζητούνται μονάχα μέσω του κέντρου υποστήριξης αφού οι Forum Admin δεν είναι αρμόδιοι για τέτοια θέματα.'''
 +
*Η αφαίρεση σχολίου σε ποστ που έχει γίνει από διαχειριστή απαγορεύεται, και μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε επιπλέον τιμωρία.
 +
*Ρατσιστικά και εθνικιστικά σχόλια απαγορεύονται.
 +
*Απαγορεύεται να αντιγράφετε συνομιλίες με το Κέντρο Διαχείρισης στο εξωτερικό φόρουμ.
  
  
5) Π & Π (Πολιτική και Προπαγάνδα)
+
==Εικόνες==
 +
*Το μέγιστο μέγεθος των εικόνων που μπορείτε να συμπεριλάβετε στα ποστ σας, είναι 640 pixels πλάτος, και 600 pixels ύψος.
 +
Αν θέλετε να εισάγετε εικόνα της οποίας το μέγεθος ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια, παρακαλούμε αντικαταστήστε την εικόνα με τον αντίστοιχο σύνδεσμο που οδηγεί σε αυτή.
 +
*Δεν επιτρέπονται κινούμενες εικόνες.
  
-Η ιδέα της Π & Π είναι για το σχολιασμό τρεχουσών συγκρούσεων σε μια προσπάθεια για τη διάδοση πληροφοριών, ιδεών ή ακόμη και φημών για να βοηθήσετε τον εαυτό σας ή να βλάψετε τους αντιπάλους σας. Το Π & Π μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για το φόρουμ και να φέρει νέα στοιχεία στο παιχνίδι. Για να μπορεί ένα θέμα να χαρακτηριστεί ως Π & Π, πρέπει να μπει κατά τη δημιουργία του θέματος το πρόθεμα Π & Π.
 
Όλα τα Π & Π, θα πρέπει να γίνονται με γενικούς χαρακτηρισμούς. Δεν επιτρέπονται οι προσωπικές επιθέσεις ή flaming.
 
-Για παράδειγμα "Ο παίκτης Joe είναι ένας δειλός γιατί κρύβει τα στρατεύματά του από τις επιθέσεις μας." Ή "Metropolis είναι γεμάτη noobs που δεν μπορούν να πυροβολούν οι εκσφεντονιστές τους ευθεία"
 
Απαράδεκτα παραδείγματα: "Ο παίκτης ο Joe χρειάζεται ψυχίατρο και πραγματικά πρέπει να κλείσει τον υπολογιστή. "
 
  
6) Διαφήμιση
+
==Θέματα==
 +
*Βεβαιωθείτε ότι τα θέματά σας είναι γραμμένα στο σωστό φόρουμ.
 +
Σημειώστε ότι πολλές ενότητες του φόρουμ έχουν τις δικές τους υποκατηγορίες. Σιγουρευτείτε πως το θέμα σας είναι γραμμένο στη σωστή υποκατηγορία (αν υπάρχει).
 +
*Αποφύγετε την επανάληψη των θεμάτων. Αν δημιουργήσετε ένα θέμα το οποία έχει δημιουργηθεί ξανά, παρακαλούμε ειδοποιείστε ένα διαχειριστή φόρουμ.
 +
*Επιλέξτε κατάλληλους τίτλους για τα θέματα σας. Ένα κακό παράδειγμα θα ήταν «Βοήθεια!» ή «Ερώτηση».
  
-Απαγορεύονται Θέματα και / ή τα σχόλια που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το σκοπό την διαφήμιση άλλης ιστοσελίδας που δεν είναι συνδεδεμένη με το Grepolis ή την InnoGames GmbH.
 
Σύνδεσμοι για τρόπους κλεψίματος στο παιχνίδι απαγορεύονται αυστηρά. Επιτρέπονται οι συζητήσεις σχετικά με άλλα μη-browser παιχνίδια.
 
  
7) Υπογραφές και Άβαταρ
+
==Π & Π (Πολιτική και Προπαγάνδα)==
 +
Η ιδέα της Πολιτικής & Προπαγάνδας, είναι η διάδοση πληροφοριών που έχουν να κάνουν με το παιχνίδι, μέσα από το σχολιασμό τρεχουσών συγκρούσεων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διάδοση ιδεών ή φημών σε μια προσπάθεια να βοηθήσετε τον εαυτό σας και να βλάψετε τους αντιπάλους σας. Η Π & Π είναι πολύτιμο στοιχείο του Φόρουμ, και φέρνει νέα στοιχεία στο παιχνίδι. Για να μπορεί ένα θέμα να χαρακτηριστεί ως Π & Π, θα πρέπει να μπει κατά τη δημιουργία ενός θέματος το πρόθεμα «Π & Π». Σε όλα τα θέματα προπαγάνδας, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται γενικοί χαρακτηρισμοί που έχουν σχέση με το παιχνίδι. Προσωπικές προσβολές και «flaming» δεν επιτρέπονται.
  
-Τα άβαταρ μπορούν να είναι μέχρι 80χ80 εικονοστοιχεία.
+
'''Για παράδειγμα''': «Ο παίκτης Joe είναι ένας δειλός γιατί κρύβει τα στρατεύματά του από τις επιθέσεις μας.» ή «Η Metropolis είναι γεμάτη noobs που οι εκσφεντονιστές τους δεν μπορούν να πυροβολήσουν ευθεία.»
Οι υπογραφές μπορούν να έχουν έχω και 120 εικονοστοιχεία ύψος και 700 εικονοστοιχεία μήκος.
 
Και τα δυο πρέπει να υπακούν όλους τους προηγούμενους κανόνες.
 
Δεν μπορούν αν είναι κινούμενα.
 
  
 +
'''Απαράδεκτα παραδείγματα''': «Ο παίκτης Joe χρειάζεται ψυχίατρο και πραγματικά πρέπει να κλείσει τον υπολογιστή.»
  
8) Διαχείριση
 
  
  -Πληροφορίες:
+
==Διαφήμιση==
-Όλοι οι διαχειριστές είναι εθελοντές και επιλέγονται από τον Community Manager.
+
*Απαγορεύονται Θέματα και / ή τα σχόλια που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την διαφήμιση άλλης ιστοσελίδας που δεν είναι συνδεδεμένη με το Grepolis ή την InnoGames GmbH.
Υπάρχουν δύο ειδών διαχειριστές, φόρουμ και παιχνιδιού.
+
*Σύνδεσμοι για τρόπους κλεψίματος στο παιχνίδι απαγορεύονται αυστηρά.
-Οι διαχειριστές του φόρουμ διαχειρίζονται τα θέματα του φόρουμ και απαντάνε σε ερωτήσεις όσον αναφορά την λειτουργία του.
+
*Απαγορεύονται αυστηρά τα θέματα ή/και τα ποστ που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη διαφήμιση άλλης ιστοσελίδας με σκοπό το προσωπικό όφελος.
-Οι διαχειριστές του παιχνιδιού δεν ασχολούνται ενεργά με το φόρουμ. Για να μιλήσετε μαζί τους πρέπει να στείλετε αίτηση υποστήριξης.
+
*Οι συζητήσεις σχετικά με άλλα μη-browser παιχνίδια επιτρέπονται.
  
  -Οδηγίες για το φόρουμ
 
  
-Αν έχεις κάποια απορία ή πρόβλημα με την διαχείριση μην ανοίγεις θέμα στο φόρουμ. Στείλε προσωπικό μήνυμα στον Zaitsev.
 
  
9) Τιμωρίες
+
=Υπογραφές και Άβαταρ=
 +
*Τα άβαταρ μπορούν να είναι μέχρι 80x80 εικονοστοιχεία.
 +
*Οι υπογραφές μπορούν να έχουν έως και 120 εικονοστοιχεία ύψος και 700 εικονοστοιχεία μήκος. '''Προσοχή''': Αυτό είναι το επιτρεπόμενο μέγεθος της συνολικής υπογραφής, και όχι των επί μέρους τμημάτων της.
 +
'''Ακολουθεί η λίστα με το ύψος κάθε είδους περιεχομένου που μπορεί να αποτελεί την υπογραφή σας.'''
  
    * Την πρώτη φορά που θα παραβείς ένα κανόνα θα λάβεις ειδοποίηση. Την επόμενη θα τιμωρηθείς.
+
Μια γραμμή κειμένου (μέγεθος 2) = 15px
 +
Μια γραμμή μικρού κειμένου (μέγεθος 1) = 10px
 +
Μια κενή γραμμή = 15px
 +
Μια παράθεση με χρήση BB-code = 65px
 +
Δύo ή τρεις γραμμές παράθεσης με χρήση BB-code = 80px
 +
Spoiler = 50px
 +
Mια εικόνα = οποιοδήποτε ύψος έχει η εικόνα έως 80px φυσικά το μέγιστο (το βλέπετε με δεξί κλικ από το ποντίκι σας πάνω σην εικόνα και "ιδιότητες").
 +
Τα emoticons του forum = 15 px (πρόκειται για τα , , κλπ)
 +
*Και τα δυο πρέπει να υπακούν όλους τους προηγούμενους κανόνες.
 +
*Δεν μπορούν να είναι κινούμενα.
  
    * Σε ακραίες περιπτώσεις θα υπάρχει απευθείας τιμωρία.
 
    * Αν αποκλεισθείς από το φόρουμ, απαγορεύεται να φτιάξεις δεύτερο λογαριασμό στο φόρουμ. <BR>    Εάν το κάνεις η τιμωρία σου θα αυξηθεί κατά ένα μήνα.
 
  
    * Διαφωνία με την ομάδα διαχείρισης που έφτιαξε αυτούς τους κανόνες θα τιμωρείτε και τα θέματα που<BR>    δημιουργούνται με σκοπό να προκαλέσουν προβλήματα θα διαγράφονται.
 
  
    * Επαναλαμβανόμενες καταπατήσεις των κανόνων θα οδηγούν σε μόνιμο αποκλεισμό από το φόρουμ.
 
  
    * Διατηρούμε το δικαίωμα να τιμωρήσουμε παίχτες ακόμα και αν δεν έχουν παραβεί του δηλωμένους κανόνες<BR>    του φόρουμ.
+
=Διαχείριση=
 +
==Πληροφορίες==
 +
*Όλοι οι διαχειριστές είναι εθελοντές και επιλέγονται από τον Community Manager.
 +
*Υπάρχουν δύο ειδών διαχειριστές, οι διαχειριστές φόρουμ και παιχνιδιού.
 +
*Οι διαχειριστές του φόρουμ διαχειρίζονται τα θέματα του φόρουμ και απαντάνε σε ερωτήσεις όσον αναφορά την λειτουργία του.
 +
*Οι διαχειριστές του παιχνιδιού δεν ασχολούνται ενεργά με το φόρουμ. Για να μιλήσετε μαζί τους πρέπει να στείλετε αίτηση υποστήριξης.
  
  
10) Λοιπά
+
==Οδηγίες για το φόρουμ==
 +
*Αν έχετε κάποια απορία ή πρόβλημα με την διαχείριση μην ανοίξετε θέμα στο φόρουμ. Στείλτε μια Αίτηση Υποστήριξης.
 +
*Προβλήματα εισόδου στο φόρουμ θα πρέπει επίσης να αναφέρονται στο Κέντρο Υποστήριξης μέσω Αίτησης Υποστήριξης.
 +
*Αν έχετε πρόβλημα με τη συμπεριφορά κάποιου διαχειριστή, παρακαλούμε αναφέρετέ το μέσω Αίτησης Υποστήριξης. Μην ανοίξετε νέο θέμα στο φόρουμ για να κάνετε τα παράπονά σας.
  
-Προσωπικά μηνύματα
 
  
    * Συνομιλίες, συζητήσεις και διαφωνίες πρέπει να γίνονται προσωπικά, είτε μέσω του συστήματος<BR>    μηνυμάτων του παιχνιδιού είτε μέσω άλλων προγραμμάτων (IRC, Skype...)
+
==Τιμωρίες==
 +
*Την πρώτη φορά που θα παραβείτε κάποιο κανόνα, θα λάβετε προειδοποίηση. Όλες οι επόμενες παραβάσεις σας μετά από την προειδοποίηση αυτή, τιμωρούνται με πόντους ποινής.
 +
*Σε ακραίες περιπτώσεις θα υπάρχει απευθείας τιμωρία.
 +
*Αν αποκλειστείτε από το φόρουμ, απαγορεύεται να φτιάξετε δεύτερο λογαριασμό για να αποφύγετε την τιμωρία σας. Εάν το κάνετε η τιμωρία σας θα αυξηθεί κατά ένα μήνα.
 +
*Διαφωνία με την ομάδα διαχείρισης που έφτιαξε αυτούς τους κανόνες θα τιμωρείται και τα θέματα που δημιουργούνται θα διαγράφονται εάν ο χρήστης έχει σκοπό να προκαλέσει πρόβλημα στην κοινότητα. Μέσω εποικοδομητικής συζήτησης μπορούμε να συζητήσουμε όλα τα θέματα.
 +
*Επαναλαμβανόμενες καταπατήσεις των κανόνων θα οδηγούν σε μόνιμο αποκλεισμό από το φόρουμ.
 +
*Αν δεχθείτε κάποια ποινή με την οποία δεν συμφωνείτε ή έχετε κάποια απορία για αυτή, παρακαλούμε στείλτε μια Αίτηση Υποστήριξης. Το άνοιγμα νέου θέματος για σχολιασμό κάποιας ποινής απαγορεύεται.
 +
*Απαγορεύεται η εκπροσώπηση παικτών οι οποίοι εκτίουν ποινή.
 +
*Διατηρούμε το δικαίωμα να τιμωρήσουμε παίχτες ακόμα και αν δεν έχουν παραβεί του δηλωμένους κανόνες του φόρουμ.
  
    * Μην παρενοχλείτε άλλους παίχτες μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Η επανειλημμένη αποστολή προσωπικών<BR>    μηνυμάτων (spamming) με σκοπό το προσωπικό όφελος ή την ενόχληση κάποιων παιχτών θα τιμωρείται. <BR>    Οι κανόνες του φόρουμ ισχύουν και για τα προσωπικά μηνύματα.
+
=Λοιπά =
  
 +
==Προσωπικά μηνύματα==
 +
*Συνομιλίες, συζητήσεις και διαφωνίες πρέπει να γίνονται προσωπικά, είτε μέσω του συστήματος μηνυμάτων του παιχνιδιού είτε μέσω άλλων προγραμμάτων (IRc, Skype....)
 +
*Απαγορεύεται η ανάρτηση προσωπικών μηνυμάτων μέσα από το παιχνίδι ή ποστ από τα εσωτερικά φόρουμ των συμμαχιών.
 +
*Μην παρενοχλείτε άλλους παίχτες μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Η επανειλημμένη αποστολή προσωπικών μηνυμάτων (spamming) με σκοπό το προσωπικό όφελος ή την ενόχληση κάποιων παιχτών θα τιμωρείται. Οι κανόνες του φόρουμ ισχύουν και για τα προσωπικά μηνύματα.
  
  
-Εάν είστε αβέβαιος για το αν θα παραβείτε έναν κανόνα, στείλτε μήνυμα σε ένα διαχειριστή φόρουμ και περιμένετε να σας απαντήσει πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.
+
Εάν είστε αβέβαιος για το αν θα παραβείτε έναν κανόνα, στείλτε μήνυμα σε ένα διαχειριστή φόρουμ και περιμένετε να σας απαντήσει πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.
 
<br />
 
<br />

Αναθεώρηση της 21:47, 3 Απριλίου 2011


Κανόνες Παιχνιδιού

§1) Ένας Λογαριασμός για κάθε παίκτη

Οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε κάθε κόσμο με ένα μόνο λογαριασμό. Η κοινή χρήση κωδικού με άλλους παίκτες απαγορεύετε.Ο κάθε λογαριασμός του παιχνιδιού μπορεί να ελέγχεται από ένα μόνο παίκτη.

Παραδείγματα:

 • Οι παίχτες μπορούν να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή για παραπάνω από ένα λογαριασμούς. Οι παίχτες αυτοί που μοιράζονται την σύνδεση πρέπει να δώσουν βάση στον κανόνα 2.
 • Απαγορεύεται να ελέγχεις λογαριασμό άλλου παίχτη ακόμα και αν παίκτης αυτός απουσιάζει για οποιοδήποτε λόγο.
 • Απαγορεύεται να επιχειρήσεις να εισέλθεις σε άλλους λογαριασμούς.

§2) Αρκετοί παίκτες σε μία μόνο σύνδεση στο internet

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερα παίκτες χρησιμοποιούν μία σύνδεση Internet ή ένα υπολογιστή πρέπει να το δηλώσουν στο παιχνίδι. Αυτό γίνεται από τις ρυθμίσεις--> Κοινή σύνδεση. Κοινές αλληλεπιδράσεις με τρίτους παίκτες επιτρέπεται μόνο εάν έχουν περάσει 48 ώρες από την προηγούμενη δράση.Ο κανόνας αυτός ισχύει για όλους που παίζουν από ένα υπολογιστή ή δίκτυο, όπως το ίδιο το σπίτι, ο χώρο εργασίας ή το σχολείο.Δεν έχει σημασία αν αυτό είναι μια καθημερινή ή μια σπάνια δραστηριότητα.

Παραδείγματα:

 • Οι παίκτες Α και Β μοιράζονται μια σύνδεση Internet στο χώρο εργασίας τους. Και οι δύο θέλουν να επιτεθούν στον παίκτη C, μια κοντινή Πόλη χαμηλό επίπεδο. Θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες ανάμεσα στις επιθέσεις μεταξύ τους. Ο παίχτης Α θα μπορούσε να επιτεθεί μέχρι και 5 φορές μέσα σε 2 ώρες, αλλά όταν ο παίχτης Β θα θέλει να επιτεθεί θα πρέπει να περιμένει 48 ώρες από την τελευταία επίθεση του παίχτη Α.
 • Οι παίκτες Ε και ΣΤ μοιράζονται ένα δίκτυο στο σπίτι. Και οι δύο θέλουν να στείλουν πόρους στον παίχτη Ζ, ένα σύμμαχο. Πρέπει να περάσουν 48 ώρες από την ώρα άφιξης των πόρων του παίκτη Ε για να μπορεί ο παίχτης ΣΤ να αποστείλει πόρους.

§3) Επικοινωνία

Προσβολές ενάντια σε άλλους παίκτες δεν επιτρέπονται.Πολιτικά ακραίο, πορνογραφικό ή άλλο παράνομο ή ακατάλληλο υλικό απαγορεύεται στο παιχνίδι, καθώς και συνδέσεις με το εν λόγω υλικό. Επίσης, δεν επιτρέπουμε διαφημίσεις / συνδέσεις με άλλα web-based games, συστήματα αναφορών ή προβολή στοχευμένων διαφημίσεων. Αυτό αφορά όλους τους τομείς του παιχνιδιού όπου οι παίκτες μπορούν να δημοσιεύσουν το δικό τους κείμενο ή τα γραφικά τους.

Παραδείγματα:

 • Επιτρέπεται να καλέσετε έναν παίκτη αρχάριος (noob).
 • Απαγορεύεται η προσβολή άλλων παίκτων.
 • Εκβιασμός άλλων παίκτων για χρυσό(premium) απαγορεύεται αυστηρά.
 • Απαγορεύεται να ονομάσεις την πόλη σου απρεπέστατα.
 • Ονόματα παικτών όπως "Αδόλφος Χίτλερ" ή "βιαστής" θα οδηγήσει σε άμεσο αποκλεισμό από το παιχνίδι.
 • Εθνικιστικά, Πολιτικά και Ρατσιστικά ονόματα απαγορεύονται
 • Επιτρέπεται η σύνδεση με κατάλληλα βίντεο Youtube
 • Επιτρέπεται η σύνδεση με άλλα παιχνίδια της InnoGames GmbH, αλλά με κανένα άλλο.

§4) Μεταβίβαση λογαριασμού σε άλλο παίχτη

Ένας παίχτης μπορεί να δώσει τον λογαριασμό του σε άλλο παίχτη. Και οι δυο παίχτες πρέπει να κάνουν Αίτηση Υποστήριξης δηλώνοντας ότι θα υπάρξει αλλαγή κατόχου στον λογαριασμό.

Παραδείγματα:

 • Ο παίχτης Α θα δώσει τον κωδικό του λογαριασμού του στον παίχτη Β. Ο παίχτης Β (ο νέος ιδιοκτήτης του λογαριασμού) θα θέσει τον παλαιό του λογαριασμό σε διαγραφή και τότε θα συνδεθεί στον νέο του λογαριασμό και θα πρέπει να αλλάξει αμέσως την διεύθυνση e-mail και τον κωδικό του λογαριασμού. Ο παίχτης Β δεν πρέπει να συνδεθεί στον παλαιό του λογαριασμό. Αν δεν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα θα αποκλειστείτε. Δεν επιτρέπεται ένας παίχτης να διαφημίσει ότι δίνει τον λογαριασμό του.

§5)Πωλήση Λογαριασμών

Απαγορεύεται οι λογαριασμοί να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα. Ένας λογαριασμός δεν μπορεί να προσφερθεί για πώληση.

Παραδείγματα:

 • Ένας παίκτης δεν μπορεί να προμηθευτεί, να πουλήσει ή προσφέρει ένα λογαριασμό παιχνιδιού στο ebay ή σε άλλο μέσο πωλήσεων.
 • Η προσφορά χρυσού(Premium) σε άλλους παίχτες με σκοπό την ανταλλαγή δραστηριοτήτων εντός παιχνιδιού, όπως επίθεση σε άλλους παίκτες απαγορεύεται αυστηρά.

§6) Bugs

Κάθε παίκτης οφείλει να αναφέρει κρίσιμα προβλήματα του παιχνιδιού, αμέσως με την υποστήριξη παιχνιδιού. Η εκμετάλλευση ενός Bug θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το παιχνίδι ή την κατάλληλη τιμωρία.

Παραδείγματα:

 • Αν παρατηρήσετε ότι η Πόλη σας παράγει περισσότερους πόρους από ότι θα έπρεπε, θα πρέπει να το αναφέρετε.
 • Αν παρατηρήσετε ένα ορθογραφικό λάθος, λάθος στη μετάφραση ή τυπογραφικό λάθος, δεν χρειάζεται να το αναφέρετε.

§7) Bots

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με ένα συμβατικό πρόγραμμα περιήγησης. Bots ή άλλα προγράμματα που συνδέονται αυτόματα ή ενεργοποιούν δράσεις στο παιχνίδι απαγορεύονται.

Παράδειγμα:

 • Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα βάζει αυτόματα ουρές εργασιών για ένα λογαριασμό.

§8) Γλώσσα

Επειδή αυτή είναι η ελληνική έκδοση του Grepolis, η οποία δημιουργήθηκε για την Ελλάδα στην οποία η πλειοψηφία των παικτών μας είναι ελληνόφωνοι ζητάμε τα προφίλ να είναι γραμμένα στα ελληνικά ή έχουν μια ελληνική μετάφραση των κειμένων. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επικοινωνίες μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Παραδείγματα:

 • Πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε σε ερωτήσεις από την ομάδα διαχείρισης σε καλά ελληνικά.
 • Το φόρουμ μιας συμμαχίας στο παιχνίδι μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 • Οι επικοινωνίες μεταξύ των παικτών μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.
 • Μια συμμαχία δεν μπορεί να εμποδίσει έναν παίκτη από την ένταξη του, λόγω της εθνικότητάς του.

§9) Διαγραφή λογαριασμού

Ένας παίκτης μπορεί να διαγραφεί για διάφορους λόγους. Εάν ένας λογαριασμός είναι ανενεργός για πάνω από 14 ημέρες μπορούν να διαγραφεί αυτόματα. Η ομάδα υποστήριξης δεν θα διαγράψει τον λογαριασμό εκ μέρους κανενός παίκτη.

Παραδείγματα:

 • Δεν υπάρχει επιστροφή χρησιμοποιημένου χρυσού (premium) αν ένας λογαριασμός έχει αποκλειστεί σε έναν κόσμο για οποιοδήποτε λόγο.
 • Ακατάλληλη συμπεριφορά προς τη διαχείριση ή την ομάδα υποστήριξης, καθώς και η κατάχρηση του συστήματος υποστήριξης, μπορεί να οδηγήσει ένα λογαριασμό σε αποκλεισμό.
 • Οι κανόνες μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Μια αλλαγή των κανόνων θα ανακοινώνεται στο φόρουμ και στην αρχική σελίδα του Grepolis.

§10) Δίκαιο και Ισόνομο Παιχνίδι

Σε οποιαδήποτε περίπτωση που ένας παίχτης ή μια ομάδα παιχτών λειτουργεί βάση των κανόνων αλλά παρεμβαίνουν με τις πράξεις τους στο δίκαιο και ισόνομα παιχνίδι, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα σε κάποιον, έχουμε το δικαίωμα να τους τιμωρήσουμε. λογαριασμών.

Παράδειγμα:

 • Ένας παίχτης χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του μόνο για να μοιράζει πόρους και να βοηθάει άλλους παίχτες θα τιμωρείτε για παράβαση της αρχής των πολλαπλών λογαριασμών.Κανόνες Φόρουμ

Ανοίγοντας Θέματα

Μόνο Ελληνικά

Αυτό είναι ένα Ελληνικό φόρουμ, και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσπαθήσετε να γράφετε μόνο Ελληνικά. Για Αγγλικούς κανόνες, παρακαλούμε διαβάστε τους κανόνες του Αγγλικού Φόρουμ.


Greeklish

Σε αυτό εδώ το φόρουμ απαγορεύονται τα Greeklish. Η τιμωρία για άτομα που γράφουν Greeklish είναι infraction με 5 πόντους για κάθε μήνυμα. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 4 μηνύματα γραμμένα σε Greeklish μπαίνει αποκλεισμός για 1 μήνα. Απαγορεύονται οι αιτήσεις υποστήριξης γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες (Greeklish) και τέτοιες δεν θα απαντιούνται.


Γενικά

 • Παρακαλώ να συμπεριφέρεστε μεταξύ σας με σεβασμό και να παραμένετε ευγενικοί. Είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τις τακτικές σας για να κερδίσετε τις εντυπώσεις απέναντι στους αντιπάλους σας στο παιχνίδι, στα φόρουμ των κόσμων (Βλέπε Π & Π).
 • Προσωπικές ύβρεις δεν επιτρέπονται πουθενά σε αυτό το φόρουμ. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσετε εδώ. Σημειώστε πως λέξεις των οποίων τα γράμματα έχουν αντικατασταθεί με διάφορα σύμβολα (π.χ. *, @ κλπ) απαγορεύονται καθώς είναι απολύτως κατανοητή η σημασία τους.
 • Οι χρήστες δεν επιτρέπεται να παριστάνουν τους διαχειριστές.
 • Spam και εκτός θέματος σχόλια θα διαγράφονται. Αυτό περιλαμβάνει σχόλια όπως «Στο θέμα πριν κλειδωθεί» και μονολεκτικές απαντήσεις.
 • Το κυνήγι των αναρτήσεων (posthunting) απαγορεύεται. Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι, χρησιμοποιείστε το κουμπί "Επεξεργασία" που υπάρχει κάτω από τα μηνύματά σας.
 • Στο φόρουμ «Τα πάντα όλα» μπορείτε να εκφραστείτε πιο ελεύθερα. Εδώ μπορείτε να γράψετε για ότι σας απασχολεί εντός και εκτός παιχνιδιού. Μην ξεχνάτε ότι και εδώ ισχύουν όλοι οι κανόνες του φόρουμ.
 • Οι παίκτες που σκοπίμως ενεργούν εναντίον της οικοδόμησης της κοινότητας, θα αποκλείονται από το φόρουμ.
 • Μην χρησιμοποιείτε υλικό που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα στα θέματα σας.
 • Δεν επιτρέπεται να σχολιάζετε άλλο χρήστη, σχετικά με τη γραμματική του ή την ορθογραφία του. Αν η γραμματική / ορθογραφία του χρήστη είναι πολύ κακή σε σημείο που δεν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοεί, παρακαλούμε αναφέρετε το συγκεκριμένο σχόλιο.
 • Παρακαλούμε να μην περιλαμβάνετε πολλά περιττά σχόλια.
 • Ζητήματα για την τιμωρία παιχτών μέσα στο παιχνίδι θα κλειδώνονται άμεσα. Τέτοια θέματα συζητούνται μονάχα μέσω του κέντρου υποστήριξης αφού οι Forum Admin δεν είναι αρμόδιοι για τέτοια θέματα.
 • Η αφαίρεση σχολίου σε ποστ που έχει γίνει από διαχειριστή απαγορεύεται, και μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε επιπλέον τιμωρία.
 • Ρατσιστικά και εθνικιστικά σχόλια απαγορεύονται.
 • Απαγορεύεται να αντιγράφετε συνομιλίες με το Κέντρο Διαχείρισης στο εξωτερικό φόρουμ.


Εικόνες

 • Το μέγιστο μέγεθος των εικόνων που μπορείτε να συμπεριλάβετε στα ποστ σας, είναι 640 pixels πλάτος, και 600 pixels ύψος.

Αν θέλετε να εισάγετε εικόνα της οποίας το μέγεθος ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια, παρακαλούμε αντικαταστήστε την εικόνα με τον αντίστοιχο σύνδεσμο που οδηγεί σε αυτή.

 • Δεν επιτρέπονται κινούμενες εικόνες.


Θέματα

 • Βεβαιωθείτε ότι τα θέματά σας είναι γραμμένα στο σωστό φόρουμ.

Σημειώστε ότι πολλές ενότητες του φόρουμ έχουν τις δικές τους υποκατηγορίες. Σιγουρευτείτε πως το θέμα σας είναι γραμμένο στη σωστή υποκατηγορία (αν υπάρχει).

 • Αποφύγετε την επανάληψη των θεμάτων. Αν δημιουργήσετε ένα θέμα το οποία έχει δημιουργηθεί ξανά, παρακαλούμε ειδοποιείστε ένα διαχειριστή φόρουμ.
 • Επιλέξτε κατάλληλους τίτλους για τα θέματα σας. Ένα κακό παράδειγμα θα ήταν «Βοήθεια!» ή «Ερώτηση».


Π & Π (Πολιτική και Προπαγάνδα)

Η ιδέα της Πολιτικής & Προπαγάνδας, είναι η διάδοση πληροφοριών που έχουν να κάνουν με το παιχνίδι, μέσα από το σχολιασμό τρεχουσών συγκρούσεων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διάδοση ιδεών ή φημών σε μια προσπάθεια να βοηθήσετε τον εαυτό σας και να βλάψετε τους αντιπάλους σας. Η Π & Π είναι πολύτιμο στοιχείο του Φόρουμ, και φέρνει νέα στοιχεία στο παιχνίδι. Για να μπορεί ένα θέμα να χαρακτηριστεί ως Π & Π, θα πρέπει να μπει κατά τη δημιουργία ενός θέματος το πρόθεμα «Π & Π». Σε όλα τα θέματα προπαγάνδας, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται γενικοί χαρακτηρισμοί που έχουν σχέση με το παιχνίδι. Προσωπικές προσβολές και «flaming» δεν επιτρέπονται.

Για παράδειγμα: «Ο παίκτης Joe είναι ένας δειλός γιατί κρύβει τα στρατεύματά του από τις επιθέσεις μας.» ή «Η Metropolis είναι γεμάτη noobs που οι εκσφεντονιστές τους δεν μπορούν να πυροβολήσουν ευθεία.»

Απαράδεκτα παραδείγματα: «Ο παίκτης Joe χρειάζεται ψυχίατρο και πραγματικά πρέπει να κλείσει τον υπολογιστή.»


Διαφήμιση

 • Απαγορεύονται Θέματα και / ή τα σχόλια που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την διαφήμιση άλλης ιστοσελίδας που δεν είναι συνδεδεμένη με το Grepolis ή την InnoGames GmbH.
 • Σύνδεσμοι για τρόπους κλεψίματος στο παιχνίδι απαγορεύονται αυστηρά.
 • Απαγορεύονται αυστηρά τα θέματα ή/και τα ποστ που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη διαφήμιση άλλης ιστοσελίδας με σκοπό το προσωπικό όφελος.
 • Οι συζητήσεις σχετικά με άλλα μη-browser παιχνίδια επιτρέπονται.


Υπογραφές και Άβαταρ

 • Τα άβαταρ μπορούν να είναι μέχρι 80x80 εικονοστοιχεία.
 • Οι υπογραφές μπορούν να έχουν έως και 120 εικονοστοιχεία ύψος και 700 εικονοστοιχεία μήκος. Προσοχή: Αυτό είναι το επιτρεπόμενο μέγεθος της συνολικής υπογραφής, και όχι των επί μέρους τμημάτων της.

Ακολουθεί η λίστα με το ύψος κάθε είδους περιεχομένου που μπορεί να αποτελεί την υπογραφή σας.

Μια γραμμή κειμένου (μέγεθος 2) = 15px Μια γραμμή μικρού κειμένου (μέγεθος 1) = 10px Μια κενή γραμμή = 15px Μια παράθεση με χρήση BB-code = 65px Δύo ή τρεις γραμμές παράθεσης με χρήση BB-code = 80px Spoiler = 50px Mια εικόνα = οποιοδήποτε ύψος έχει η εικόνα έως 80px φυσικά το μέγιστο (το βλέπετε με δεξί κλικ από το ποντίκι σας πάνω σην εικόνα και "ιδιότητες"). Τα emoticons του forum = 15 px (πρόκειται για τα , , κλπ)

 • Και τα δυο πρέπει να υπακούν όλους τους προηγούμενους κανόνες.
 • Δεν μπορούν να είναι κινούμενα.Διαχείριση

Πληροφορίες

 • Όλοι οι διαχειριστές είναι εθελοντές και επιλέγονται από τον Community Manager.
 • Υπάρχουν δύο ειδών διαχειριστές, οι διαχειριστές φόρουμ και παιχνιδιού.
 • Οι διαχειριστές του φόρουμ διαχειρίζονται τα θέματα του φόρουμ και απαντάνε σε ερωτήσεις όσον αναφορά την λειτουργία του.
 • Οι διαχειριστές του παιχνιδιού δεν ασχολούνται ενεργά με το φόρουμ. Για να μιλήσετε μαζί τους πρέπει να στείλετε αίτηση υποστήριξης.


Οδηγίες για το φόρουμ

 • Αν έχετε κάποια απορία ή πρόβλημα με την διαχείριση μην ανοίξετε θέμα στο φόρουμ. Στείλτε μια Αίτηση Υποστήριξης.
 • Προβλήματα εισόδου στο φόρουμ θα πρέπει επίσης να αναφέρονται στο Κέντρο Υποστήριξης μέσω Αίτησης Υποστήριξης.
 • Αν έχετε πρόβλημα με τη συμπεριφορά κάποιου διαχειριστή, παρακαλούμε αναφέρετέ το μέσω Αίτησης Υποστήριξης. Μην ανοίξετε νέο θέμα στο φόρουμ για να κάνετε τα παράπονά σας.


Τιμωρίες

 • Την πρώτη φορά που θα παραβείτε κάποιο κανόνα, θα λάβετε προειδοποίηση. Όλες οι επόμενες παραβάσεις σας μετά από την προειδοποίηση αυτή, τιμωρούνται με πόντους ποινής.
 • Σε ακραίες περιπτώσεις θα υπάρχει απευθείας τιμωρία.
 • Αν αποκλειστείτε από το φόρουμ, απαγορεύεται να φτιάξετε δεύτερο λογαριασμό για να αποφύγετε την τιμωρία σας. Εάν το κάνετε η τιμωρία σας θα αυξηθεί κατά ένα μήνα.
 • Διαφωνία με την ομάδα διαχείρισης που έφτιαξε αυτούς τους κανόνες θα τιμωρείται και τα θέματα που δημιουργούνται θα διαγράφονται εάν ο χρήστης έχει σκοπό να προκαλέσει πρόβλημα στην κοινότητα. Μέσω εποικοδομητικής συζήτησης μπορούμε να συζητήσουμε όλα τα θέματα.
 • Επαναλαμβανόμενες καταπατήσεις των κανόνων θα οδηγούν σε μόνιμο αποκλεισμό από το φόρουμ.
 • Αν δεχθείτε κάποια ποινή με την οποία δεν συμφωνείτε ή έχετε κάποια απορία για αυτή, παρακαλούμε στείλτε μια Αίτηση Υποστήριξης. Το άνοιγμα νέου θέματος για σχολιασμό κάποιας ποινής απαγορεύεται.
 • Απαγορεύεται η εκπροσώπηση παικτών οι οποίοι εκτίουν ποινή.
 • Διατηρούμε το δικαίωμα να τιμωρήσουμε παίχτες ακόμα και αν δεν έχουν παραβεί του δηλωμένους κανόνες του φόρουμ.

Λοιπά

Προσωπικά μηνύματα

 • Συνομιλίες, συζητήσεις και διαφωνίες πρέπει να γίνονται προσωπικά, είτε μέσω του συστήματος μηνυμάτων του παιχνιδιού είτε μέσω άλλων προγραμμάτων (IRc, Skype....)
 • Απαγορεύεται η ανάρτηση προσωπικών μηνυμάτων μέσα από το παιχνίδι ή ποστ από τα εσωτερικά φόρουμ των συμμαχιών.
 • Μην παρενοχλείτε άλλους παίχτες μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Η επανειλημμένη αποστολή προσωπικών μηνυμάτων (spamming) με σκοπό το προσωπικό όφελος ή την ενόχληση κάποιων παιχτών θα τιμωρείται. Οι κανόνες του φόρουμ ισχύουν και για τα προσωπικά μηνύματα.


Εάν είστε αβέβαιος για το αν θα παραβείτε έναν κανόνα, στείλτε μήνυμα σε ένα διαχειριστή φόρουμ και περιμένετε να σας απαντήσει πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.