Η Πόλη σας

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Η Πόλη σας

Στο Grepolis, όπως κάθε παίκτης, θα ξεκινήσετε με μία Πόλη (3 στον Κόσμο των Ηρώων). Στην πόλη αυτή θα αρχίσετε να δημιουργείτε τους στρατιώτες και τα κτίρια. Αυτή θα είναι για το επόμενο διάστημα η αφετηρία σας, πριν ξεκινήσετε να κατακτήσετε (με Πολιορκία ή με Εξέγερση, ανάλογα τον Κόσμο που είστε) ή να ιδρύσετε μια άλλη Πόλη.

Στην Πόλη σας θα κατασκευάσετε όλα τα κτίρια, αλλά και όλους τον στρατό σας. Εκεί θα τελειοποιήσετε την τεχνολογία μέσω της Ακαδημίας. Από την Πόλη σας θα ξεκινήσετε τις επιθετικές σας επιχειρήσεις με τους συμπαίκτες σας.

Μια τελειωμένη από κτίρια Πόλη μπορεί να έχει 13.716 πόντους. (Στον Κόσμο των Ηρώων το νούμερο αυτό φτάνει τους 17.786 πόντους).

Ο ρόλος της Πόλης

Όλοι οι παίκτες ξεκινώντας το παιχνίδι έχουν μία Πόλη. Η Πόλη αυτή είναι η σύνδεσή σας με το ουσιαστικό μέρος του παιχνιδιού. Μέσω της Πόλης σας, μπορείτε να στείλετε στρατεύματα για να επιτεθείτε και να υποστηρίξετε συμμάχους, μπορείτε να κάνετε εμπόριο, καθώς επίσης μέσω αυτής μπορείτε να αναπτυχθείτε. Θα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συμπαίκτες σας και να καταστρώνετε τα επεκτατικά σας σχέδια!!

Η αυτοτέλεια της Πόλης

Σε μια πόλη υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν για την ανάπτυξή της. Αυτοί είναι:

  • Κτίρια
  • Έρευνες
  • Στρατός ξηράς
  • Ναυτικές μονάδες
  • Το εμπόριο
  • Παραγωγή των πόρων

Όλες οι παράγοντες που μόλις αναφέρθηκαν είναι ξεχωριστοί τομείς ανά πόλη, μπορούν να μοιραστούν έμμεσα (στην περίπτωση των στρατευμάτων με την υποστήριξη, ανταλλαγή πόρων μεταξύ των πόλεων κτλ.), αλλά όλες οι πόλεις πρέπει να αναπτυχθούν ξεχωριστά και όχι σαν σύνολο.

Ο μόνος παράγοντας που αντιμετωπίζεται ως σύνολο είναι οι Θεϊκές δυνάμεις ή ξόρκια. Αυτό σημαίνει ότι όσες πόλεις κι αν έχετε με Ναό και λατρεία σε κάποιον Θεό, η εύνοια αυτού του Θεού ισχύει για το σύνολο των πόλεών σας σαν παίκτης.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι Πόλεις ενός παίκτη είναι, σχεδόν εξ ολοκλήρου, χωριστές οντότητες που τυχαίνει να ελέγχονται από ένα μυαλό. Οι Πόλεις του παίκτη μοιράζονται τις θεϊκές δυνάμεις και την αδυναμία να επιτεθούν η μία στην άλλη. (Αν σας επιτεθεί το στράτευμα μιας δικής σας Πόλης, τα στρατεύματα δεν χάνονται, και η αναφορά σας ενημερώνει ότι απλά επισκεφθήκατε την πόλη σας).

Episkepsi.JPG

Δυνατότητες της Πόλης


Μια Πόλης μπορεί να κάνει εμπόριο, να επιτεθεί, να υποστηρίξει, να δημιουργήσει στρατεύματα, να κάνει έρευνες και να κατασκευάσει κτίρια.

Εμπόριο


Δείτε Εμπόριο

Έρευνα


Δείτε Έρευνα

Κτίρια


Τα Κτίρια μπορούν να οικοδομηθούν στην Σύγκλητο. Με την ανάπτυξη των κτιρίων κερδίζετε πόντους.

Κερδίζοντας / Χάνοντας Πόλη


Προκειμένου να αποκτήσετε μια Πόλη πρέπει να την κατακτήσετε είτε να την ιδρύσετε. Μπορεί όμως να χάσετε Πόλη σας από άλλους παίκτες που κατάφεραν να τη κατακτήσουν.
Χάνοντας μία πόλη αυτομάτως αποκτάτε δικαίωμα κατάκτησης / ίδρυσης για μία νέα πόλη.