Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Protected.png Αυτή η σελίδα είναι πλήρως προστατευόμενη και μπορεί να δεχθεί επεξεργασία μόνο από τους διαχειριστές. Η προστασία τέθηκε λόγω της υψηλής κίνησης της σελίδας ή/και σε απόπειρες βανδαλισμού της. ~ March 2010Αυτή η σελίδα περιέχει σημαντικές πληροφορίες για το πώς να κρατήσετε τον λογαριασμό σας στο Grepolis ασφαλή και προστατευμένο από πιθανούς παρείσακτους. Συνιστάται να ακολουθήσετε τις παρακάτω συστάσεις, καθώς η Innogames δε φέρει ευθύνη για την απώλεια ενός λογαριασμού εξ' αιτίας του χρήστη.

Πληροφορίες για τον Κωδικό (password)

Ο κωδικός σας καταχωρείται στο Grepolis σε κωδικοποιημένη μορφή. Δεν είναι δυνατό να αποκωδικοποιηθεί ο κωδικός. Οι μοναδικοί τρόποι για να ξέρει κάποιος τον κωδικό σας είναι :

  • Να έχετε επιλέξει κωδικό που είναι εύκολο να μαντέψει κάποιος.
  • Να έχετε συνδεθεί σε δημόσιο υπολογιστή και να έχετε αποθηκεύσει τον κωδικό / ή κάποιος να σας είδε την ώρα που πληκτρολογούσατε τον κωδικό.
  • Να έχετε πέσει θύμα φάρσας.

Συμβουλές για να προστατευτείτε από τα παραπάνω

Ορίστε μερικοί τρόποι για το πώς να προστατευτείτε από τα προαναφερθέντα. Οι τρόποι ίσως ακουστούν ανόητοι ή υπερβολικοί, αλλά γνωρίζουμε από πολυάριθμα "ticket" που λαμβάνουμε πως πολλοί χρήστες χάνουν τον λογαριασμό τους, αποτυγχάνοντας να ακολουθήσουν απλά και ευνόητα μέτρα ασφαλείας.

  • Ο κωδικός σας δεn πρέπει να είναι ίδιος με το όνομα το επώνυμο ή και το όνομα χρήστη (username) σας. Επίσης προτείνεται να μη χρησιμοποιείτε κωδικούς όπως : "1234", "password" ή "qwerty" καθώς μπορούν να βρεθούν εύκολα. Είναι καλύτερο να συνδυάζετε γράμματα με αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες. Ο αριθμός ή ο ειδικός χαρακτήρας καλό θα ήταν να επιλέγεται τυχαία. Ακούγεται περίπλοκο, αλλά απλά προσθέτοντας έναν ειδικό χαρακτήρα ή αριθμό αυξάνει την ασφάλεια του κωδικού αισθητά.
  • Αν είστε σε δημόσιο χώρο, για παράδειγμα, εάν συνδέεστε στο δίκτυο του σχολείου ή από internet cafe, βεβαιωθείτε πως δεν έχετε συνδεθεί μόνιμα. Αν σας ζητηθεί από τον φυλλομετρητή να αποθηκεύσετε τον κωδικό, είναι σημαντικό να επιλέξετε "Όχι". Επίσης, βεβαιωθείτε πως κανείς δεν κάθεται πίσω σας και κοιτάει καθώς πληκτρολογείτε τον κωδικό σας.
  • Η ομάδα υποστήριξης του Grepolis δε θα ρωτήσει ποτέ τον κωδικό σας. Αν κάποιος θέλει τον κωδικό σας, να είστε υποψιασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Σε ορισμένες σελίδες είναι πιθανό να σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό σας. Αν πρόκειται για "εξωτερική πιστοποίηση" και η διεύθυνση περιέχει "www.grepolis.net/...." , τότε είναι ασφαλής έλεγχος. Αυτές οι σελίδες έχουν την ίδια διάταξη με το Grepolis, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να σας πάρουν τον κωδικό.
  • Γενικότερα συνιστάται να μη χρησιμοποιείτε τον κωδικό του Grepolis σας σε οποιοδήποτε άλλο site. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο κωδικός σας με αυτόν που έχετε ταυτίσει με την ηλεκτρονική διεύθυνση σας στο Grepolis, να είναι διαφορετικοί. Αν ο κωδικός σας "σπάσει" με τον οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να τον αλλάξετε χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική διεύθυνσή σας. Εάν όμως λογαριασμός της ηλ. διεύθυνσής σας υποκλαπεί, είναι σχεδόν αδύνατο να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στο παιχνίδι.


Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό (password) μπορείτε να το κάνετε σε αυτή την διεύθυνση: Αλλαγή Κωδικού.