Στρατόπεδο Ληστών

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Στους νέους Κόσμους με το χαρακτηριστικό των Χωριών Πόντων Μάχης, θα υπάρχει καί ένα νέο χαρακτηριστικό(το Στρατόπεδο των Ληστών) που θα είναι διαθέσιμο μόνο στο πρώτο σας νησί και με το οποίο θα μπορείτε να μάχεστε μονάδες μη τακτικού στρατού (Αντάρτες). Το στρατόπεδο αυτό θα είναι η αφετηρία όλων των ασσύμετρων απειλών και είναι στο χέρι σας να εξουδετερώσετε τις δυνάμεις των. Θα διατίθενται 100 αποστολές στο σύνολο, με κάποιο χρόνο επαναφοράς μεταξύ αυτών.

Γιατί όμως να πολεμήσετε αυτά τα ύπουλα όντα; Λοιπόν, από την μία θα λαμβάνετε για κάθε νίκη σας, μεγάλες ανταμοιβές για την πόλη σας και από την άλλη θα μαζεύετε πόντους μάχης για να χτίσετε και να αναβαθμίσετε τα Χωριά Πόντων Μάχης. Μπορεί να σκεφτείτε ότι δεν έχετε αρκετές μονάδες για να πολεμήσετε τους ληστές, αλλά κάθε τόσο θα λαμβάνετε ως ανταμοιβή από το Στρατόπεδο τους κάποιες μονάδες (ακόμα και τύπους μονάδων που δεν έχετε ακόμα ερευνήσει). Μετά από κάθε νικηφόρα επέλαση, θα πρέπει να περιμένετε ένα χρονικό διάστημα πριν να σας δοθεί η δυνατότητα να επιτεθείτε και πάλι. Αυτοί οι χρόνοι αναμονής θα γίνονται ολοένα και μεγαλύτεροι καθώς συνεχίζονται οι νίκες σας. Επίσης οι μάχες θα γίνονται όλο και πιο σκληρές αλλά βέβαια στην αρχή θα λαμβάνετε άμεσες στρατολογήσεις μονάδων ως ανταμοιβή.

Γενικά

Οι ακόλουθοι κανόνες έχουν εφαρμογή στο Στρατόπεδο των Ληστών:

 • Το Στρατόπεδο των Ληστών περιέχει 100 αποστολές μάχης πριν εξαφανιστεί τελείως από τον χάρτη. Με την ολοκλήρωση και της 100ης αποστολής, θα λάβετε 100 χρυσά νομίσματα.
 • Θα λαμβάνετε πόντους μάχης για κάθε εχθρική μονάδα που εξουδετερώσατε. Το σύνολο των πόντων μάχης που θα λαμβάνετε θα ισούται με το σύνολο του πληθυσμού των ηττημένων μονάδων. Να ελέγχετε τις αναφορές μάχης για να εξακριβώνετε πόσους πόντους μάχης λάβατε.
 • Για να υπάρχει ισόνομη αντιμετώπιση των παικτών, όλες οι πόλεις ενός νησιού απέχουν το ίδιο από το Στρατόπεδο των Ληστών, ανεξάρτητα από την οπτικά διαφοροποιημένη απόσταση.
 • Μετά από κάθε νικηφόρα μάχη, θα παίρνει λίγο χρόνο πριν να μπορέσετε να επιτεθείτε και πάλι. Ο χρόνος αυτός μετρά από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η μάχη και όχι από την στιγμή που θα αποδεχθείτε την ανταμοιβή.
 • Μπορείτε να στείλετε παραπάνω από μία επιθέσεις ταυτόχρονα προς το Στρατόπεδο των Ληστών, από διάφορες πόλεις πάνω στο νησί. Μόλις όμως εξουδετερωθούν όλοι οι Ληστές, οι εναπομείνασες επιθέσεις που ήταν στο δρόμο, θα επιστρέψουν άμεσα στις πόλεις τους.
 • Το Στρατόπεδο των Ληστών τοποθετείται μόνο στο νησί της πρώτης σας πόλης σε κάθε Κόσμο. Αν χάσετε όλες τις πόλεις σας σε αυτό το νησί τότε δεν θα έχετε το Στρατόπεδο των Ληστών για να του επιτίθεστε, εκτός αν κατακτήσετε εκ νέου μία πόλη σε αυτό το νησί.
 • Αν κάνετε επανεκκίνηση σε ένα Κόσμο τότε το Στρατόπεδο των Ληστών ξεκινά την εμφάνισή του από την αρχή στο νέο νησί που τοποθείται η πρώτη σας πόλη μετά την επανεκκίνηση.
 • Το Στρατόπεδο των Ληστών δεν είναι επιλέξιμο αν δεν έχετε ως τρέχουσα πόλη κάποια από αυτές στο ίδιο νησί με το Στρατόπεδο των Ληστών.
 • Το παράθυρο ελέγχου του Στρατοπέδου των Ληστών θα κλείσει αυτόματα μόλις μετακινηθείτε σε μία πόλη που δεν βρίσκεται στο ίδιο νησί με το Στρατόπεδο των Ληστών.
  • Αυτό δεν ισχύει με το παράθυρο της Ανταμοιβής. Θα μπορείτε να συλλέξετε την ανταμοιβή από οποιαδήποτε πόλη σας.

Χρόνος Μετάβασης

 • Οι πρώτες 10 επιθέσεις έχουν ένα σταθερό χρόνο μετάβασης των 5 δευτερολέπτων.
 • Μετά την 10η επίθεση, ο χρόνος μετάβασης υπολογίζεται ως εξής: (ακέραιο μέρος)(50*50/ταχύτητα μονάδας)+300

Χάνοντας τις πόλεις του νησιού με το Στρατόπεδο των Ληστών

 • Το Στρατόπεδο των Ληστών είναι συνδεδεμένο με το πρώτο σας νησί. Μόλις σταματήσετε να κατέχετε μία πόλη σε αυτό το νησί, δεν θα μπορείτε να επιτίθεστε στο Στρατόπεδο των Ληστών. Πρέπει να κατακτήσετε εκ νέου μία πόλη σε αυτό το νησί για να συνεχίσετε την αλληλεπίδραση με το Στρατόπεδο των Ληστών.

Κανόνες Επίθεσης

 • Μπορείτε να επιτεθείτε στο ίδιο επίπεδο πολλές φορές, όπως επίσης και να κάνετε επιθέσεις από διαφορετικές πόλεις πάνω στο νησί.
  • Μόλις ένα επίπεδο ολοκληρωθεί νικηφόρα, όλες οι επερχόμενες επιθέσεις θα επιστρέψουν άμεσα.
 • Ο χρόνος επαναφοράς ξεκινά μόλις ολοκληρωθεί ένα επίπεδο.

Σύμβολα

Κατάσταση Σύμβολο Χάρτη Αναδυόμενο παράθυρο
Ετοιμότητα Bandit map.gif 800px-Bandit attackspot hint.jpg
Ετοιμότητα

(Ο στρατός σας προελαύνει προς τους Ληστές)

Bandit attackspot.png 800px-Bandit attackspot hint.jpg
Ετοιμότητα

(Λάθος επιλεγμένη πόλη)

Bandit attackspot.png 800px-Bandit attackspot hint2.jpg
Συλλογή ανταμοιβής Bandit attackspot3.png 800px-Bandit attackspot victory.jpg
Χρόνος επαναφοράς Bandit attackspot4.png 800px-Bandit attackspot hint3.jpg