Εξέγερση

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation


Στο Grepolis υπάρχουν δύο διαδικασίες μέσω των οποίων μπορείτε να αποκτήσετε μία νέα πόλη, η Αποίκηση και η Κατάκτηση. Από αυτές, η κατάκτηση θεωρείται ως η πλέον αποτελεσματική, παρόλο που είναι λίγο πιο περίπλοκη. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να την κάνετε, η Πολιορκία και η Εξέγερση: Μερικοί κόσμοι χρησιμοποιούν την πολιορκία και άλλοι την εξέγερση και μπορείτε να δείτε ποια μέθοδος χρησιμοποιείται στον κόσμο που παίζετε πατώντας στις Πληροφορίες Κόσμων. Σε αυτήν εδώ τη σελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την μέθοδο της Εξέγερσης.

 • Λάβετε υπόψη σας ότι όπως και με τις άλλες μεθόδους απόκτησης νέων πόλεων, το Αποικιακό Πλοίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά. Μόλις πάρετε τη νέα σας πόλη, το Αποικιακό Πλοίο θα εξαφανιστεί.

Γενικά

Η Εξέγερση υιοθετήθηκε για πρώτη φορά στις 5 Μαΐου 2010 στον Κόσμο Gama και απαιτεί από τον παίκτη να υποκινήσει μία εξέγερση στην πόλη που θέλει, πριν στείλει ένα αποικιακό πλοίο και την καταλάβει.

Προαπαιτούμενα

Για να κατακτήσετε μία πόλη με αυτή τη μέθοδο, πρέπει να διαθέτετε τα παρακάτω:

Παρόλο που τα ανωτέρω είναι τα ελάχιστα προαπαιτούμενα, θα ήταν καλό να διατηρείτε ικανοποιητικό αριθμό στρατού ξηράς και ναυτικού έτσι ώστε να νικήσετε τις αμυντικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στην πόλη που προσπαθείτε να πάτε.

Επιλέγοντας μία Πόλη

Απαιτήσεις

 • Πόντοι Πόλης: Οι πόντοι μίας πόλης υποδηλώνουν πόσο ανεπτυγμένη είναι. Μία πόλη 175 πόντων έχει μόνο τα βασικά κτήρια, ενώ σε μία πόλη όπου όλα τα κτήρια έχουν αναβαθμιστεί στο μέγιστο δυνατό έχει 13.716 πόντους. Είναι λοιπόν σημαντικό όταν επιλέγετε τον στόχο σας, να βρείτε μία πόλη στο κατάλληλο μέγεθος. Αν καταλάβετε μία πόλη με λιγότερους από 2.000 πόντους, είναι πιθανό να καθυστερήσει την ανάπτυξή σας.

 • Πόντοι Αντιπάλου Παίκτη: "Μην δαγκώνετε παραπάνω απ' όσο μπορείτε να μασήσετε". Αν στοχεύσετε σε πόλη ενός παίκτη, πολύ ισχυρότερου από εσάς, είναι πολύ πιθανό να έχει αρκετή άμυνα για να καταστρέψει τις επιτιθέμενες δυνάμεις σας. Οι πόλεις φαντάσματα είναι καλοί στόχοι καθώς δεν προβάλλουν καμία αντίσταση.

 • Συμμαχία του Αντιπάλου Παίχτη: Αν η συμμαχία του αντιπάλου παίκτη είναι δυνατή και καλά οργανωμένη, τότε θα είναι αρκετά επικίνδυνο να επιτεθείτε, χωρίς να έχετε την υποστήριξη μιας εξίσου δυνατής συμμαχίας.

 • Τοποθεσία: Σκεφτείτε την θέση της δεύτερης πόλης σας με προσοχή. Κατακτώντας μία πόλη στο ίδιο νησί που βρίσκεται και η πρώτη σας, ή σε νησί χωρίς αγροτικά χωριά, θα περιορίσει αρκετά την ανάπτυξή σας. Επίσης σκεφτείτε πως θα αλληλοϋποστηρίζετε τις πόλεις σας, ένα ταξίδι 48 ωρών με το αποικιακό πλοίο δεν θα σας βοηθήσει αν δεχθείτε επίθεση.

 • Κρατήσεις Συμμαχίας: Αν είστε μέλος μιας Συμμαχίας τότε ελέγξτε αν έχει κρατηθεί από έναν άλλον σύμμαχό σας.

Βασικά, θέλετε μία πόλη που δεν θα προκαλέσει πολλές συνέπειες, αλλά θα είναι αρκετά μεγάλη που να αξίζει να κατακτηθεί. Θυμηθείτε, δεν υπάρχει τρόπος να εγκαταλείψετε μία πόλη, οπότε μόλις αποκτήσετε μία, είστε δέσμιος αυτής, μέχρι να κατακτηθεί από έναν άλλο παίκτη.

Παραδείγματα

Ακολουθούν τρία παραδείγματα πόλης προς κατάκτηση και στο τέλος η προτεινόμενη επιλογή

Παραδείγματα Πόλεων

Μερικά παραδείγματα:

 • Ξεκινάτε μόλις τώρα, είστε ένας παίκτης 3.000 π. χωρίς συμμαχία.

  • Η πόλη που στοχεύετε ανήκει σε παίκτη 20.000 π. που είναι μέλος μιας αξιοπρεπούς συμμαχίας.

  • Το καλύτερο είναι να μην πάτε για την πόλη αυτή. Ακόμα και αν ο τρόπος που παίζουν είναι πολύ κακός, απλά ο στρατός τους θα είναι υπεράριθμος του δικού σας και θα είναι πολύ δύσκολο να πετύχετε. Δεδομένου του μεγέθους σας είναι καλύτερο: Α) Να εισέλθετε σε μία συμμαχία το συντομότερο δυνατό - δεν είναι πάντα οι μεγαλύτερες συμμαχίες οι καλύτερες και Β) να κατακτήστε πόλη ενός παίκτη αντιστοίχου μεγέθους με σας, ή το καλύτερο κατακτήστε μία πόλη φάντασμα.

 • Είστε ένας παίκτης 3.000 π. και ανήκετε σε μία πολύ καλή συμμαχία.

  • Η πόλη που στοχεύετε ανήκει σε παίκτη 30.000 π. που είναι μέλος μιας κακής συμμαχίας.

  • Ορμήξτε! Μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από σας, αλλά είναι μόνοι τους. Περιμένετε και προσπαθήστε να διαγνώσετε πότε δεν είναι συνδεδεμένοι και χτυπήστε τότε. Πείτε στους συμμάχους σας να καθαρίσουν την πόλη για σας, ενημερώστε τους για την ακριβή (στο δευτερόλεπτο) ώρα άφιξης του ΑΠ στο στόχο και βάλτε τους να σας υποστηρίξουν μετά.

Προετοιμασία για Κατάκτηση

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προετοιμάσετε πριν την διαδικασία της κατάκτησης.

Κράτηση Πόλης

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα κράτησης ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα πέσετε πάνω σε κάποιον άλλον!

Εκκαθάριση Πόλης

Πριν την κατάκτηση μιας πόλης, πρέπει να την καθαρίσετε, ή αλλιώς να εξουδετερώσετε όλα τα στρατεύματα που στρατοπεδεύουν μέσα στην πόλη. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:

 1. Κατασκοπεύστε την πόλη ώστε να δείτε πόση αντίσταση θα συναντήσετε.

 2. Επιτεθείτε στην πόλη με κατάλληλες δυνάμεις για να καταστρέψετε όλες τις δυνάμεις μέσα της. Μετά από αυτό πρέπει απλώς να μείνετε σίγουροι ό,τι η πόλη παραμένει καθαρή από στρατεύματα.


Κατασκευάζοντας Αποικιακό Πλοίο

Πρέπει να κατασκευάσετε ένα Αποικιακό Πλοίο για να κατακτήσετε μία πόλη. Αυτό θέλει το χρόνο του καθώς πρέπει να συγκεντρώσετε έως και 10.000 από κάθε πόρο και μετά να περιμένετε περί τις 12 ώρες για να κατασκευαστεί, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι το έχετε κατασκευάσει πριν προχωρήσετε.

Η διαδικασία της εξέγερσης

Revolt attack.png

Αυτή εδώ η παράγραφος είναι η πιο σημαντική της σελίδας, καθώς εξηγεί πως δουλεύει η διαδικασία της κατάκτησης με εξέγερση. Είναι λίγο πιο περίπλοκη από την κατάκτηση με πολιορκία. Στέλνετε μία συγκεκριμένη επίθεση εξέγερσης στην πόλη που θέλετε να κατακτήσετε (πρέπει να επιλέξετε 'επίθεση εξέγερσης' όταν στέλνετε την επίθεση) και αν είναι επιτυχημένη, τότε βάζετε τους σπόρους της εξέγερσης. Ξεκινά μία περίοδος 12 ωρών, κατά την οποία οι πράκτορές σας υποκινούν με φήμες, διαδόσεις και ψευδείς ειδήσεις, την δυσαρέσκεια ενάντια στον τρέχοντα ηγέτη της πόλης. Μόλις λήξει αυτή η περίοδος, τότε ο πληθυσμός της πόλης εξεγείρεται και η πόλη τελεί υπό πλήρη επανάσταση. Αν καταφέρετε να βάλετε ένα αποικιακό πλοίο μέσα στην νέα αυτή περίοδο επανάστασης που διαρκεί 12 ώρες, τότε η πόλη θα καταληφθεί.

Περιληπτικά:

 1. Στέλνετε μία επίθεση συγκεκριμένα χαρακτηρισμένη ως επίθεση εξέγερσης.

 2. Μετά 12 ώρες από την άφιξη της επίθεσης εξέγερσης, μία νέα περίοδος 12 ωρών ξεκινά όπου μπορείτε να βάλετε ΑΠ στην πόλη.

 3. Μεταξύ 12 και 24 ωρών από την άφιξη της επιτυχημένης επίθεσης εξέγερσης, φθάνει στη πόλη το αποικιακό πλοίο σας (προσοχή με κανονική επίθεση).

 4. Την στιγμή που θα μπει το ΑΠ επιτυχημένα στην πόλη, η πόλη γίνεται δική σας.

Περισσότερες λεπτομέρειες...


Συγχρονισμός Επιθέσεων

Πρέπει να κρατήσετε τις επιθέσεις σας όσο πιο κοντά χρονικά γίνεται και όσο πιο αποφασιστικές μπορείτε.

Η Επίθεση Εξέγερσης

Όταν αποφασίσετε να στείλετε την επίθεση εξέγερσης, πρέπει να στείλετε απανωτά κύματα επιθέσεων εκκαθαρίσεως (με πολλά - πολλά στρατεύματα, σχεδιασμένες ώστε να υπερνικήσουν τις άμυνες της πόλης) και όλες αυτές οι επιθέσεις να αποσταλούν ως εξεγέρσεις, ώστε έστω και μία να είναι νικηφόρα, να ξεκινήσει η εξέγερση.

Κρατήστε την Πόλη καθαρή

Επειδή ο αμυνόμενος διατηρεί τον έλεγχο της πόλης του κατά την περίοδο της εξέγερσης, είναι καλή ιδέα να στέλνετε περιοδικά κύματα εκκαθαρίσεων ώστε να διατηρείτε την πόλη καθαρή από αμυνόμενα στρατεύματα.

Το Αποικιακό Πλοίο

Το ΑΠ πρέπει να μπει στην, υπό εξέγερση, πόλη μέσα στο δεύτερο 12ωρο από την επίθεση εξέγερσης. Το ιδανικό είναι να φτάσει αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου 12ωρου, ώστε ο αμυνόμενος να έχει τον ελάχιστο δυνατό χρόνο να λάβει υποστήριξη από τους συμμάχους του.

Λόγω της μικρής ταχύτητας του ΑΠ, μπορεί να πρέπει να το ξεκινήσετε ακόμα και πριν την επίθεση εξέγερσης, γι αυτό να έχετε στο νου σας συνεχώς τον χρόνο άφιξής του, αλλιώς μπορεί να μην την πάρετε την πόλη.

Επιπρόσθετα, θέλετε να είστε σίγουροι ότι ο αμυνόμενος δεν έλαβε υποστήριξη τελευταία στιγμή. Έτσι προγραμματίστε ένα κύμα εκκαθαριστικών επιθέσεων να φτάνει αμέσως πριν την άφιξη του ΑΠ, ώστε αυτό να μην σκοτωθεί.

Τέλος να θυμάστε ότι αφού το ΑΠ είναι ήδη καθ' οδόν επί 10 λεπτά, περνάτε το σημείο που μπορείτε να το ανακαλέσετε, οπότε μετά από αυτή τη χρονική στιγμή, πρέπει να συνεχίσετε με την κατάκτηση, αλλιώς θα χάσετε ένα πολύτιμο ΑΠ για το τίποτα.

Μετά την Κατάκτηση

Μόλις κατακτήσετε την πόλη υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να τακτοποιήσετε.

Έρευνες

Μερικές φορές η πόλη που κατακτάτε, έχει ερευνήσει ορισμένες έρευνες τις οποίες θεωρείτε ότι δεν αξίζουν. Για το διορθώσετε αυτό όμως πρέπει να αφαιρεθεί ένας πόντος πολιτισμού, γι' αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν επαναφέρετε τις έρευνες.

Θεός

Αν η κατακτηθείσα πόλη έχει ναό και λάτρευε ένα συγκεκριμένο θεό, τότε θα συνεχίσει την ίδια λατρεία. Προτείνεται να λατρεύετε διαφορετικό θεό στη νέα σας πόλη απ' ότι στις άλλες σας πόλεις, έτσι ώστε να έχετε όσο το δυνατό περισσότερες θεϊκές δυνάμεις.

Γείτονες

Προσπαθείστε να μάθετε τους γείτονες και το νησί της νέας σας πόλης, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο στο μέλλον.

Για τον Αμυνόμενο

Σημείωση: Αν έχετε κτήρια, μονάδες ή έρευνες στην ουρά κατασκευής και ένα αποικιακό πλοίο εισέλθει στην πόλη σας, τότε όλα αυτά που βρίσκονται στην ουρά ακυρώνονται.

Ως αμυνόμενος στη διαδικασία κατάκτησης με εξέγερση, έχετε μερικές επιλογές.

Ανιχνεύοντας την Επίθεση Κατάκτησης

 • Καταλαβαίνετε ότι μία απόπειρα κατάκτησης της πόλης σας έχει ξεκινήσει καθώς ο επιτιθέμενος έχει θέσει την πόλη σας σε εξέγερση.

  • Καθώς όμως ο επιτιθέμενος μπορεί να στείλει το ΑΠ οποτεδήποτε εντός του δεύτερου 12ώρου, πρέπει να κοιτάτε τις επιθέσεις για να δείτε ποια είναι αυτή που έχει το ΑΠ.

 • Δείτε για ασυνήθιστα μεγάλο χρόνο ταξιδείου μιας εισερχόμενης επίθεσης.

 • Σημειώστε ότι η τελευταία από ένα κύμα επιθέσεων δεν είναι πάντα αυτή που έχει το ΑΠ, καθώς μερικοί παίκτες στέλνουν επιθέσεις και μετά την είσοδο του ΑΠ, ώστε να σας παραπλανήσουν.


Ετοιμαστείτε για την επίθεση

Να θυμάστε ότι κατά την διαδικασία της κατάκτησης με εξέγερση, ως αμυνόμενος έχετε συνεχώς τον πλήρη έλεγχο της πόλης σας.

 • Ζητείστε από συμμάχους σας να στείλουν υποστηρίξεις, οι οποίες να φτάνουν ακριβώς πριν την άφιξη του εχθρικού ΑΠ (αν δεν ξέρετε πότε φτάνει το ΑΠ, ζητείστε οι υποστηρίξεις να φτάσουν ακριβώς πριν την λήξη του πρώτου 12ωρου).

 • Βγάλτε έξω τις αμυντικές μονάδες σας, με υποστήριξη σε μία πόλη 175 πόντων, αρκετά μακριά ώστε να επιστρέψουν λίγο πριν την είσοδο του ΑΠ.

 • Αν έχετε Πυρπολικά, τότε κρατήστε τα μέσα στην πόλη για να αμυνθούν ενάντια στις εκκαθαριστικές επιθέσεις. Τα πυρπολικά δεν μπορούν να επιτεθούν σε ΑΠ ή μεταφορικά, οπότε αν τα βγάλετε μαζί με τα αμυντικά ή τα επιθετικά σας στρατεύματα, θα καταλήξουν να βοηθούν τον επερχόμενο κατακτητή.

Επιπρόσθετες Τακτικές

Μερικές φορές, κάποιοι στέλνουν όλες τις επιθέσεις τους ως εξέγερσης, απλά για να φοβίσουν τον αντίπαλο, ή αν περάσει κάποια από αυτές να δουν μήπως μπορούν να πάρουν κάποια πόλη. Όταν λοιπόν κάποιος ξεκινήσει μία εξέγερση σε πόλη σας, μην πανικοβληθείτε. Προετοιμαστείτε για την επίθεση κατάκτησης, αλλά μην εκπλαγείτε, αν αυτή δεν έρθει ποτέ.