Αποίκηση

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation


Colonize.png

Η Αποίκηση είναι μία από τις μεθόδους για να αποκτήσετε μία καινούργια πόλη στο Grepolis. Είναι μία ειρηνική μέθοδος και δεν έχει ανάγκη επιθέσεως ή υπερασπίσεως της πόλης, προκειμένου να την αποκτήσετε. Η Αποίκηση είναι γνωστή και ως Ίδρυση, επειδή χτίζετε μία νέα πόλη από το μηδέν. Αντίθετα με τις άλλες πτυχές του παιχνιδιού, η αποίκηση δεν εξαρτάται από τις Ρυθμίσεις του Κόσμου. Πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από την ταχύτητα του κόσμου, ή αν είναι σε κατάκτηση ή εξέγερση.

 • Λάβετε υπόψη σας, ότι όπως με τις άλλες μεθόδους απόκτησης νέων πόλεων, το Αποικιακό Πλοίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άπαξ. Μόλις ιδρυθεί η νέα σας πόλη, το Αποικιακό Πλοίο θα εξαφανιστεί.

Προϋποθέσεις Αποίκησης

Για να έχετε την δυνατότητα Αποίκησης, πρέπει να πληρείτε τρεις βασικές προϋποθέσεις. Αυτές είναι: Κτήρια, Μονάδες και Πολιτισμό.

Κτήρια

Κτήριο Ελάχιστο Επίπεδο Σκοπός
Ακαδημία Ακαδημία Επίπεδο 13 Απαραίτητο για την έρευνα Αποικιακών Πλοίων
Λιμάνι Λιμάνι Επίπεδο 10 απαραίτητο για την κατασκευή Αποικιακών Πλοίων

Μονάδες

Για να ιδρύσετε μία πόλη, απαιτείται ένα Αποικιακό πλοίο (αναφέρεται επίσης και ως ΑΠ). Αυτό μπορεί να κατασκευαστεί στο Λιμάνι, και θα είναι διαθέσιμο όταν αυτό έχει ερευνηθεί

Μονάδα Όνομα Κόστος
Αποικιακό Πλοίο Αποικιακό Πλοίο 10,000 Wood.png 10,000 Stone.png 10,000 Silver.png 170 Pop.png

Πολιτισμός

Η τελευταία προϋπόθεση είναι να έχετε ικανοποιητικό αριθμό πόντους πολιτισμού, για να αποκτήσετε μία νέα πόλη. Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι, θα έχετε μία ελεύθερη θέση για την δεύτερη πόλη σας που δεν θα απαιτεί πόντους πολιτισμού, αλλά για κάθε επιπρόσθετη από κει και πέρα θα κοστίζει πόντους πολιτισμού.

Αγκυροβόλια

Καθώς η πόλη μεγαλώνει και ξεκινάτε την περαιτέρω εξερεύνηση του χάρτη, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν κενές θέσεις σε μερικά από τα μεγάλα και μικρότερα νησιά. Αυτές λέγονται Αγκυροβόλια και είναι σημεία που μπορεί ο παίχτης να ιδρύσει μία νέα πόλη. Υπάρχουν δύο τύποι Αγκυροβολίων. Αυτά που τα συναντάτε στα μικρότερα νησιά και αυτά που απαντώνται στα μεγαλύτερα νησιά. Αυτό που θα πρέπει όλοι να έχετε υπόψη σας είναι ότι αφού επιλέξετε το σημείο για την αποίκηση και ιδρύσετε την πόλη, δεν μπορείτε μετά να την καταστρέψετε και να αρχίσετε κάπου αλλού.

Αγκυροβόλια Μικρών Νήσων

Small Anchor.png

Στην αρχή του παιχνιδιού το πιο πιθανό είναι ότι έχετε συναντήσει γύρω στον τοπικό ωκεανό σας, τα μικρότερα νησιά. Αυτά είναι διάσπαρτα στους ωκεανούς και αρχικά ακατοίκητα. Πολλά από αυτά είναι δίπλα σε μεγαλύτερα νησιά. Αποικώντας αυτά τα νησιά μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολο, καθώς δεν υπάρχουν πάνω σε αυτά αγροτικά χωριά για να σας προμηθεύουν με πόρους. Εξαιτίας αυτού η καινούργια σας πόλη θα εξαρτάται από τα δικά της μέσα παραγωγής πόρων και το εμπόριο με τις άλλες πόλεις σας.

Αγκυροβόλια Μεγάλων Νήσων

Anchor Point Frame.png

Αυτά τα αγκυροβόλια εμφανίζονται, μετά την διαγραφή λογαριασμού κάποιου παίχτη, ή πριν το νησί γεμίσει με πόλεις. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή παίχτες διαγράφουν, ή επαννεκινούν τον λογαριασμό τους. Αυτά τα σημεία είναι προτιμητέα για να ξεκινήσετε μία νέα πόλη, διότι αντίθετα με τα μικρά νησιά, θα έχετε πρόσβαση στα αγροτικά χωριά του νησιού για παροχή πόρων και έτσι μπορείτε να εστιάσετε στην κατασκευή περισσότερων στρατευμάτων αντί να αναβαθμίζετε τα κτήρια παροχής πόρων σε υψηλότερο επίπεδο. Φυσικά μπορείτε ταυτόχρονα να εμπορεύεστε με τις άλλες πόλεις σας ώστε να επιταχύνετε την κατασκευή της πόλης σας.

Πως Να Αποικήσετε: Βήμα προς Βήμα

City Founding.png
Αποικιακό καθοδόν.png

Επιτέλους, έχετε λιμάνι επιπέδου 10, μόλις ερευνήσατε τα Αποικιακά Πλοία και τώρα έχετε ένα ολοκαίνουργιο αποικιακό πλοίο που περιμένει στο λιμάνι σας. Είναι ώρα να ξεκινήσετε την ίδρυση της νέας πόλης σας.

 • Πρώτα επιλέγετε το ιδανικό σημείο για αποικισμό. Προτιμητέο είναι να βρίσκεται κοντά στην πόλη από την οποία θα ξεκινήσετε, ώστε να χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να φτάσετε εκεί. Ή μπορείτε να επιλέξετε ένα σημείο κοντά σε άλλη πόλη ή μελών της συμμαχίας σας.

  • Σημείωση: Η τοποθεσία πρέπει να είναι εντός του βεληνεκούς των 48 ωρών του ΑΠ.

 • Ξεκινήστε, κάνοντας κλικ στη θέση που θέλετε να ιδρύσετε την πόλη σας. Έτσι θα αναδυθεί το παράθυρο που βλέπετε στα δεξιά.

 • Πρέπει να επιλέξετε ποιες μονάδες θα συνοδεύσουν το ΑΠ. Πρέπει να στείλετε μαζί του μονάδες ξηράς και ναυτικές ως συνοδεία στην θέση της νέας σας πόλης. Αυτές οι μονάδες ονομάζονται μονάδες συνοδείας. Οι μονάδες ξηράς θα χρειαστούν μεταφορικά πλοία που απαιτούνται για την αποστολή.

Για την αποστολή του ΑΣ πρέπει να επιλέξετε στρατό ξηράς με μεταφορικά, ή ιπτάμενες μονάδες και οπωσδήποτε ένα πολεμικό πλοίο (Πλοίο φάρο, διήρη ή τριήρη).

 • Μόλις ολοκληρώσετε την επιλογή των μονάδων, πατήστε Ίδρυσε μία πόλη. Ο στόλος σου θα αποπλεύσει προς την θέση της νέας σας πόλης. Αυτή η αποστολή δεν μπορεί να ακυρωθεί αφού ξεκινήσει.

 • Μόλις το ΑΠ φτάσει στον προορισμό του, θα πάρει 24 ώρες για να εγκαθιδρυθεί η πόλη. Κατά την διάρκεια αυτή, ούτε εσείς ή άλλος παίχτης θα μπορείτε να δείτε οτιδήποτε που να υποδηλώνει ύπαρξη πόλης σε αυτήν την τοποθεσία, μέχρι να ολοκληρωθεί.

  • Σημείωση: Η διάρκεια των 24 ωρών δεν επηρεάζεται από την Ταχύτητα του Κόσμου.

 • Μόλις η περίοδος κατασκευής τελειώσει, θα ειδοποιηθείτε ότι αποκτήσατε μία νέα πόλη με ανάλογη ειδοποίηση και αναφορά (επίσης θα χάσετε το ΑΠ). Συγχαρητήρια, τώρα έχετε μία νέα πόλη!

Η Νέα σας Πόλη

Μία πόλη που δημιουργείται με την Αποίκηση, θα ξεκινήσει με 997 πόντους και θα έχει:

Τα μόνα στρατεύματα που θα βρίσκονται στην πόλη θα είναι αυτά που ήρθαν ως συνοδεία με το Αποικιακό Πλοίο. Θεωρούνται ως μονάδες υποστήριξης και δεν θα είναι διαθέσιμες προς χρήση από αυτή την πόλη.

Η Αποίκηση ως Στρατηγική

Η Αποίκηση δεν εξετάζεται πάντα ως ενδεδειγμένος τρόπος απόκτησης νέας πόλης. Πολλοί βετεράνοι και πεπειραμένοι παίκτες απορρίπτουν αυτή τη μέθοδο. Ένας λόγος είναι ότι προτιμούν να κατακτήσουν μία μεγαλύτερη πόλη, που θα τους εξοικονομήσει από την προσπάθεια πλήρους ανάπτυξης μίας πόλης από το μηδέν. Καθώς απαιτείται μία πλήρης ημέρα για να εγκαθιδρυθεί η νέα πόλη, ο παίκτης μπορεί στο διάστημα αυτό, δυνητικά να πάρει όσες περισσότερες πόλεις έχει τη δυνατότητα.
Εντούτοις, επειδή η αποίκηση είναι ένας ειρηνικός τρόπος επέκτασης, ο παίκτης αποκτά εγγυημένα τη νέα πόλη, χωρίς να χρειάζεται να πολεμήσει γι' αυτήν. Επιπρόσθετα, η Αποίκηση είναι διαθέσιμη νωρίτερα, καθώς απαιτείται μόλις επίπεδο 13 στην Ακαδημία, όταν η Κατάκτηση / Εξέγερση απαιτούν επίπεδο 28, και φυσικά τις απαραίτητες μονάδες στρατού για να καταλάβουν και να υπερασπιστούν την πόλη.
Από πλευράς στρατηγικής, μία ιδρυθείσα με αποίκηση πόλη έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Καθώς η πόλη δεν σημειώνεται στον χάρτη παρά μόνο όταν ολοκληρωθεί η 24ωρη περίοδος ίδρυσης, μπορείτε να τοποθετήσετε μία πόλη στον εχθρικό χώρο και να την συνοδέψετε με μεγάλο αριθμό διήρεων για την άμυνά της. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε πόλεις εντατικής παραγωγής πόρων στα μικρά νησιά, έτσι ώστε οι άλλες σας πόλεις να αφοσιωθούν στην παραγωγή στρατευμάτων.
Τέλος, μία από τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβετε το βραβείο του Καταξιωμένου Ήρωα, είναι και η αποίκηση.