Αγορά

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Πίσω: ΚτίριαΠεριγραφήΣτην αγορά μπορείς να πάρεις πληροφορίες για τον στρατό μέσα και έξω από την πόλη. Εδώ μπορείς να δεις τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, όπως επίσης μπορείς να επεξεργαστείς τα επιθετικά/αμυντικά σου σχέδια στον προσομοιωτή.

Αγορά άμυναAgoraamina.jpg

Agoraamina1.jpg

Σε αυτή την καρτέλα θα δείτε τον ακριβή στρατό που έχετε εντός της πόλης, όχι μόνο όμως τον δικό σας, αλλά και τα στρατεύματα υποστήριξης άλλων παικτών.

Αγορά εξωτερικάAgoraeksoterika.jpg

Agoraeksoterika1.jpg

Στην αγορά μπορείς να πάρεις πληροφορίες για τον στρατό που έχεις έξω από την πόλη και σε ποια πόλη συγκεκριμένα, καθώς και τα ακριβή στρατεύματα που λείπουν.

ΠροσομοιωτήςProsomoiotis.jpg

Στον προσομοιωτή μπορείς να κάνεις μια εικονική μάχη, προσθέτοντας τα στρατεύματά σου, τα στρατεύματα του αντιπάλου και διάφορες άλλες πληροφορίες, όπως ηθικό, επίπεδο τείχους, έρευνες κτλ. Έτσι μπορείς να πάρεις μια ιδέα αν θα νικήσεις η θα χάσεις από ένα αντίπαλο. Όσο πιο ακριβής είσαι στις πληροφορίες που θα προσθέσεις, τόσο πιο επιτυχημένα αποτελέσματα θα λάβεις από τον προσομοιωτή, με κάποια απόκλιση πάντα λόγω της τύχης, η οποία είναι πάντα ένα τυχαίο νούμερο, που δεν έχει να κάνει με το premium ή το πόσο καλός ή κακός παίκτης είσαι, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί παίκτες.

Πόντοι πολιτισμούAgora 2.jpg

Στην αγορά μπορείς να διοργανώσεις διάφορες εορτές, για να κερδίσεις πόντους πολιτισμού. Ειδικότερα :

  • 1) Όταν η Ακαδημία φτάσει στο επίπεδο 30, θα μπορείς να διοργανώσεις γιορτές πόλεις. Οι γιορτές διαρκούν 24 ώρες σε ταχύτητα κόσμου 1. Οι απαιτήσεις για μια γιορτή είναι 15000 ξύλο, 18000 πέτρα και 15000 ασήμι. Επιτρέπεται μόνο μία γιορτή ανά πόλη κατά το διάστημα αυτό.  • 2) Όταν η Ακαδημία φτάσει στο επίπεδο 30, θα μπορείς να διοργανώσεις Ολυμπιακούς αγώνες. Κοστίζουν 50 χρυσά νομίσματα και μπορεί να διοργανωθεί μόνο ένας αγώνας ανά πόλη. Διαρκεί 24 ώρες σε ταχύτητα κόσμου 1.  • 3) Παρελάσεις θριάμβου μπορείς να διοργανώσεις όταν μαζέψεις πόντους μάχης. Ανά 300 πόντους μπορεί να ξεκινήσει μία παρέλαση, η οποία θα διαρκέσει 8 ώρες σε ταχύτητα κόσμου 1. Μόνο μία παρέλαση μπορεί να διοργανωθεί ανά πόλη κατά το διάστημα αυτό.  • 4) Όταν η Ακαδημία φτάσει στο επίπεδο 30 και έχεις χτίσει ως ειδικό κτίριο το Θέατρο, θα μπορείς να διοργανώσεις θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες διαρκούν 5 ημέρες σε ταχύτητα κόσμου 1. Οι απαιτήσεις μιας παράστασης είναι 10000 ξύλο, 12000 πέτρα και 10000 ασήμι. μπορεί να διοργανωθεί μόνο μία παράσταση ανά πόλη κατά το διάστημα αυτό.  • 5) Ανάλογα με το επίπεδο πολιτισμού που έχεις σαν παίκτης, αντίστοιχα τόσες πόλεις μπορείς να έχεις στην κατοχή σου, είτε με Κατάκτηση / Εξέγερση, είτε με ίδρυση.  • 6) Η ένδειξη αυτή δείχνει πόσες πόλεις έχεις στην κατοχή σου και πόσες απομένουν να πάρεις ακόμα.  • 7) Για να έχεις το δικαίωμα να κατακτήσεις την επόμενη πόλη σου θα πρέπει να έχεις ικανό αριθμό πόντων πολιτισμού. Όταν ξεκινάς το παιχνίδι, σου δίνονται αυτόματα 2 πόντοι πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να χτίσεις μία αποικία η να καταλάβεις μία άλλη πόλη μόνο.Στον πίνακα παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τους πόντους πολιτισμού που έχουμε στην αρχή αλλά και πως μπορούμε να τους ανεβάσουμε.

Επίπεδο πολιτισμού Πόντοι πολιτισμού
1 0
2 0
3 3
4 9
5 18
6 30
7 45
8 63
9 84
10 108