Αποστολές Νησιού

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Οι Αποστολές Νησιού απεικονίζουν τυχαία γεγονότα στη ζωή ενός κυβερνήτη. Λαμβάνοντας τις δικές σας αποφάσεις για το πώς θα αντεπεξέλθετε σε συγκεκριμένες αποστολές, θα καθορίσει τη πορεία σας ως κυβερνήτης.

Από τον Μάιο του 2017, το σύστημα αποστολών έχει αναβαθμιστεί, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό και να δίνει καλύτερες ανταμοιβές στους παίκτες. Διαβάστε εδώ το νέο σύστημα Αποστολών. Τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας θα αναβαθμιστούν σύντομα.

Τι είναι οι Αποστολές Νησιού;

Οι Αποστολές Νησιού είναι ένα νέο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι (Μάιος 2013), που επεκτείνουν την εμπειρία σας στο παιχνίδι ανάλογα με την απόφαση που λαμβάνετε κάθε φορά. Ακριβώς σαν αυτές που πρέπει να λάβει και ένας Κυβερνήτης δηλαδή. Οι αποστολές αυτές θα εμφανίζονται σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη συνολική βαθμολογία πόντων του καθένα:

Πόντοι Συχνότητα
Κάτω από 10.000 Κάθε 2 ώρες.
10.001 – 50.000 Κάθε 4 ώρες.
Πάνω από 50.000 Κάθε 8 ώρες.

Σημείωση: Η ταχύτητα του κόσμου δεν έχει καμία επίδραση στη συχνότητα


Μόλις εμφανιστεί μια αποστολή νησιού, θα τοποθετηθεί σ ένα τυχαίο νησί όπου θα έχετε κάποια πόλη. Μπορούν να υπάρχουν μόνο 2 αποστολές νησιού σε κάθε νησί που έχετε αγροτικά χωριά. Έτσι εάν έχετε 5 πόλεις σε κάποιο νησί, μπορείτε να έχετε 2 ενεργές αποστολές για το νησί αυτό.

  • Νησιά που δεν έχουν αγροτικά χωριά δεν θα παρέχουν αποστολές νησιού.
  • Επιπλέον, μπορούν να υπάρχουν μόνον 10 ενεργές αποστολές νησιού στα νησιά σας.

Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο…

Ένας παίκτης μπορεί να έχει μέχρι και 10 αποστολές διαθέσιμες, παρόλα αυτά μπορεί να αποδεχτεί μόνο 3 αποστολές την ίδια στιγμή (οπότε πρέπει να αποφασίσετε ποιες αποστολές να αποδεχθείτε). Μπορείτε να έχετε δύο ενεργές αποστολές σε ένα νησί, όμως ποτέ περισσότερες από δύο και δεν γίνεται να έχετε αποστολές νησιών σε νησιά χωρίς αγροτικά χωριά.

Πως βρίσκω τις Αποστολές;

Μην ανησυχείτε, δε χρειάζεται να ψάχνετε όλα τα νησιά σας για διαθέσιμες αποστολές, αφού μπορείτε να την βρείτε πολύ απλά μέσω της λίστας πόλεων (κάνοντας κλικ στο όνομα της πόλης σας, στη γωνία πάνω αριστερά ). Κάθε πόλη με διαθέσιμη αποστολή νησιού στο νησί θα έχει και το αντίστοιχο εικονίδιο δίπλα. Επιλέγοντας το εικονίδιο αυτό θα σας ανοίξει και το αντίστοιχο παράθυρο.

Πως εμφανίζονται οι Αποστολές νησιού;

Οι διαθέσιμες αποστολές νησιού θα εμφανίζονται έτσι:

Quest marker.jpg

Πως επιλέγω τις Αποστολές;

Επιλέγοντας το εικονίδιο της αποστολής θα σας εμφανίσει και το αντίστοιχο παράθυρο:

Apostolinisiou.jpg

Αρχικά, θα σας γίνει μια εισαγωγή της αποστολής με μια μικρή περιγραφική ιστορία. Από κάτω θα βρείτε 2 κουτάκια, το κάθε ένα αντιπροσωπεύει μια επιλογή για να αντιδράσετε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κάθε επιλογή έχει μια ανταμοιβή που θα τη λάβετε εφόσον ολοκληρώσετε την αποστολή που επιλέξατε. Τον τύπο αποστολής μπορείτε να τον δείτε απ’ το αντίστοιχο κουμπί που ονομάζετε «Λήψη Απόφασης». Θα σας εμφανιστούν περισσότερες πληροφορίες όταν περάσετε το ποντίκι πάνω απ’ το κουμπί. Πριν πάρετε την απόφασή σας για την συγκεκριμένη αποστολή, έχετε τη δυνατότητα να ανταλλάξετε την αποστολή αυτή με μια άλλη επιλέγοντας απλά το κουμπί «Περιστροφή» (αυτή η ενέργεια θα σας κοστίσει 50 χρυσό).

Τα διαφορετικά μονοπάτια

Πρέπει να επιλέξετε ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσετε, το ένα θα έχει μια 'Επιθετική Επιλογή' (π.χ. Καταδίωξε τους αιρετικούς) και μια άλλη επιλογή θα είναι η 'Ειρηνική' (π.χ. Χάρισε τη ζωή στους αιρετικούς). Το ποιο μονοπάτι θα επιλέξετε είναι δική σας απόφαση, μιας και πρέπει να αποφασίσετε για το τι Κυβερνήτης θέλετε να είστε. Το κάθε μονοπάτι θα σας δώσει διαφορετικά καθήκοντα και διαφορετικές ανταμοιβές. Για παράδειγμα:

Μονοπάτι Παράδειγμα
"Επιθετικός" Epi8etikiapostoli.jpg
"Ειρηνικός" Eirinikiapostoli.jpg

Έτσι, τα διαφορετικά μονοπάτια δίνουν διαφορετικά οφέλη, που καθορίζουν την πορεία σας όπως ακριβώς καθόριζε και την πορεία των αρχαίων Ελλήνων.

Αποδεκτές Αποστολές

Εάν αποφασίσετε τελικά να κάνετε αλλαγή μιας αποστολής, τότε αυτομάτως τη δέχεστε και η προηγούμενη σας αποστολή δε θα είναι πια διαθέσιμη.

StadioAapostolis.jpg
StadioBapostolis.jpg

  • Μια αποδεκτή αποστολή νησιού θα σας εμφανίζεται στην δεξιά πλευρά του παιχνιδιού, έτσι ώστε να είστε συνεχώς ενημερωμένοι για όλες τις αποστολές που έχετε αποδεχτεί. Όταν δε τελειώσει θα είναι αυτής της μορφής
Eidopoiisi.jpg


  • Μπορείτε να έχετε μέχρι και 3 ενεργές Αποστολές Νησιού τη φορά.
  • Απ’ τη στιγμή που αποδέχεστε μια Αποστολή Νησιού, δε μπορείτε να την ανταλλάξετε για χρυσό, μπορείτε όμως είτε να την ολοκληρώσετε επιτυχώς είτε να περιμένετε μέχρι να εξαφανιστεί αυτόματα, μετά από 24 ώρες δηλαδή. Στη περίπτωση που στείλατε μονάδες να υποστηρίξουν την επίτευξη της Αποστολής Νησιού, τότε με την ολοκλήρωσή της θα γυρίσουν και πίσω στη πόλη σας.

Ολοκλήρωση Αποστολών

Για να αλληλεπιδράσετε με μια Αποστολή Νησιού, μπορείτε πολύ απλά να επιλέξετε το «Κουμπί Πρόκλησης» για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αντίστοιχο αναδυόμενο παράθυρο.

Olokliromeniapostoli.jpg

Το μενού επιλογών μπορεί να εξαρτάται ανάλογα με το είδος της αποστολής. Εφόσον όλες οι προϋποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί και η μπάρα προόδου έχει φτάσει το 100%, δε χρειάζεται να ανησυχείτε ότι η Αποστολή Νησιού θα εξαφανιστεί αυτόματα, μιας και μπορείτε να λάβετε την ανταμοιβή σας όποτε το θελήσετε. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν σε κάποια πόλη σας, είτε να το αποθηκεύσετε στα Αποθέματα σας.

Επίπεδο των Ανταμοιβών

Πολλές επιρροές έχουν ρωμαϊκή αρίθμηση, που υποδηλώνουν το επίπεδο της αποστολής. Το επίπεδο συνήθως επηρεάζει τη διάρκεια ή τη ποιότητα αυτής της επιρροής. Το επίπεδο των ανταμοιβών εξαρτάται απ’ τη δυσκολία της Αποστολής Νησιού και καθορίζεται απ’ το μέσο όρο της πόλης στο νησί, απ’ όπου εμφανίστηκε η αποστολή αυτή.

Μέσος Όρος Επίπεδο Αποστολής
Κάτω από 301 1
301 - 600 2
601 - 1000 3
1.001 - 2.000 4
2.001 – 3.500 5
3.501 - 6.000 6
6.001 - 9.000 7
9.001 - 13.000 8
Περισσότερο από 13.000 9

Σημείωση: Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένα οφέλη δεν μπορούν να έχουν κάποιο επίπεδο επειδή η ένταση του είναι ανάλογη με το σύνολο των πόντων της πόλης που εφαρμόζεται. Η βασική παραγωγή ξύλου που αυξήθηκε κατά ένα ποσοστό θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο αν η πόλη έχει επίπεδο 30 αντί για επίπεδο 1 στο Ξυλουργείο.