BB-κώδικες παιχνιδιού

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Χρήση BB-codes

Κάποια στιγμή στο Grepolis θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν κώδικα γραφής, τα λεγόμενα Bb-codes. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμος, ειδικά όταν θα πρέπει να δώσετε κάποια στοιχεία σχετικά με κάποια πόλη σας, ή κάποιο νησί σας, κάποια συμμαχία, ή να διασκεδάσετε με τους συμμάχους σας ανεβάζοντας μια εικόνα, ή μια ενδιαφέρουσα σελίδα στο ίντερνετ. Ειδικά, όταν πρέπει να ζητήσετε βοήθεια για μια συγκεκριμένη πόλη είτε δική σας, είτε άλλου παίκτη, είναι πολύ βασικό να δώσετε στους συμμάχους σας να καταλάβουν απλά και γρήγορα τι είδους βοήθεια χρειάζεστε και που. Όσο πιο σαφής είστε στην περιγραφή σας, τόσο πιο γρήγορα θα λάβετε την αντίστοιχη βοήθεια.

Bbcode.JPG


Περιγραφή εικονιδιών

Εικόνα Ονομασία Περιγραφή
Bold.jpg Έντονη γραφή Η χρήση του αφορά τον τονισμό της λέξης ή της πρότασης με έντονα γράμματα, ειδικά όταν θέλουμε να τονίσουμε την συγκεκριμένη έννοια. Δίνει έμφαση στην συγκεκριμένη λέξη/πρόταση, δηλώνει την σπουδαιότητά της, δίνει ύφος έντασης στην φωνή μας αν αντί να το γράφαμε, το λέγαμε.
Italic.jpg Πλάγια γραφή Η χρήση του υποδηλώνει την πλάγια γραφή, (συνήθως όταν θέλουμε να ψιθυρίσουμε κάτι). Περισσότερο διακοσμητικός ο χαρακτήρας της πλάγιας γραφής, ορισμένες φορές όμως χρήσιμος, ειδικά όταν θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική χροιά σε αυτό που λέμε, χωρίς να δείχνουμε έντονο ύφος.
Underline.jpg Με υπογράμμιση Η χρήση του υποδηλώνει την υπογράμμιση της λέξης/πρότασης. Υπογράμμιση συνήθως σημαίνει υπενθύμιση, αλλά ο καθένας μπορεί να φτιάξει το προσωπικό του στυλ γραφής, οπότε και η χρήση είναι η ανάλογη.
Diakriti.jpg Διακριτή γραφή Η χρήση του υποδηλώνει την διακριτή γραφή. Μια συνεχόμενη γραμμή περνάει πάνω από την λέξη/πρόταση σαν να την σβήνει. Δηλαδή, σε μια λίστα θεμάτων που πρέπει να γίνουν, τραβάμε μια παύλα στην συγκεκριμένη εργασία, δηλώνοντας ότι έχει γίνει, χωρίς να σβήσουμε την εργασία αυτή όμως από την λίστα μας.
Center.jpg Κεντραρισμένος/η/ο Το συγκεκριμένο εικονίδιο το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να κεντράρουμε στην μέση ακριβώς του χώρου που γράφουμε, αυτό που γράφουμε. Το σύστημα αναγνωρίζει τον επιτρεπόμενο χώρο που έχουμε, και βάζει την λέξη/πρόταση μας ακριβώς στην μέση, με ίσες αποστάσεις από τα όρια που έχουμε, αριστερά και δεξιά δηλαδή.
Quote.jpg Παράθεση Τα εισαγωγικά μας βοηθάνε να απαντήσουμε/σχολιάσουμε σε κάτι συγκεκριμένο. Ανάμεσα στα εισαγωγικά αυτά αντιγράφουμε κάτι που έχει ήδη ειπωθεί από κάποιον, και θέλουμε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο θέμα. Στην τελική του μορφή, το κείμενο βγαίνει ανάμεσα σε ένα άσπρο πλαίσιο με μικρότερα γράμματα.
Link.jpg Διεύθυνση- (εξωτερικό link) Ο εξωτερικός σύνδεσμος μας παραπέμπει σε μια εξωτερική σελίδα ίντερνετ (εκτός του Grepolis), την οποία θέλουμε να δείξουμε στους συμπαίκτες μας. Θέλουμε όμως να μην είναι αναγκασμένοι να την κάνουν αντιγραφή-επικόλληση, αλλά να πατάνε απευθείας επάνω στο λινκ και να μεταφέρονται στην σελίδα αυτή. Με την χρήση του κώδικα, ο εξωτερικός σύνδεσμος στην τελική του μορφή εμφανίζεται με μπλε γράμματα και ανοίγει σε άλλη καρτέλα, χωρίς να χάσουμε εμείς την σελίδα μας στο Grepolis.
Player.jpg Παίκτης Για να αναγνωρίσει το σύστημα τους παίκτες, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το όνομα που έχει ορίσει στο Grepolis. Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί κάθε παίκτης είναι μοναδικό, οπότε προσοχή στο τρόπο γραφής του. Το παραμικρό λάθος γράμμα, ή νούμερο μας φανερώνει άλλον παίκτη ή κανέναν.
Ally.jpg Συμμαχία Για να αναγνωρίσει το σύστημα τις συμμαχίες, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το όνομα που έχει ορίσει στο Grepolis. Το όνομα που χρησιμοποιεί κάθε συμμαχία είναι μοναδικό, οπότε προσοχή στο τρόπο γραφής του. Το παραμικρό λάθος γράμμα, ή νούμερο μας φανερώνει άλλη συμμαχία ή καμία.
City.jpg Πόλη Η αναγραφή της πόλης στο φόρουμ είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε παίκτης απαραίτητα. Για να μην καθυστερούν οι παίκτες να καταλάβουν τι εννοείτε όταν χρειάζεστε βοήθεια, ούτε να ψάχνουν ανάμεσα στις πόλεις σας ποια είναι η σωστή και χρονοτριβούν, με μια απλή κίνηση αναγράφουμε το όνομα της πόλης στο κουτάκι, και το σύστημα βγάζει αυτόματα -με έντονα καφέ γράμματα- την πόλη που ορίσαμε, την οποία αν πατήσουμε επάνω της με το ποντίκι, μας παραπέμπει στην θέση της στον χάρτη, καθώς επίσης και τις υπόλοιπες ενέργειες που μπορούμε να εκτελέσουμε.
Mege8os.jpg Μέγεθος γραμματοσειράς Το κουμπί αυτό αλλάζει το μέγεθος των γραμμάτων της λέξης/πρότασης που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Τα μεγέθη είναι: Πολύ μικρό, Μικρό, Κανονικό, Μεγάλο, Πολύ μεγάλο.
Image.jpg Εικόνα Ο συγκεκριμένος κώδικας εξυπηρετεί το "ανέβασμα" εικόνων από το διαδίκτυο της μορφής http:://. Η εικόνα εμφανίζεται αυτούσια στο φόρουμ μας. Συνήθως η διαδικασία αυτή μας εξυπηρετεί να δείξουμε κομμάτια που μας ενδιαφέρουν από τις πόλεις μας, ή τον στρατό μας, χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να γράφουμε τις λεπτομέρειες, που είναι εξαιρετικά χρονοβόρο.
Colour.jpg Χρώμα Το φόρουμ δεν υπάρχει μόνο για την αυστηρή τήρηση των θεμάτων του παιχνιδιού. Λίγη διασκέδαση δεν έβλαψε κανέναν, και λίγο χρώμα ομορφαίνει την ζωή μας. Παίξτε με τα χρώματα και διασκεδάστε με τους συμπαίκτες σας.
Report.jpg Αναφορά Μπορείτε να εισάγετε αναφορές που έχετε λάβει σε ένα θέμα στο φόρουμ ή σε προσωπικό μήνυμα που θα στείλετε , με το κουμπί της αναφοράς. Μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίσετε ολόκληρη την αναφορά που σας έχει σταλεί ή να αποκρύψετε απλά μέρη αυτής. Για να γίνει αυτό πηγαίνετε στις Αναφορές σας ,επιλέγετε την αναφορά που θέλετε, και πατήστε Δημοσίευση, αφού την επεξεργαστείτε. Θα σας δοθεί ο κωδικός της δημοσίευσης, τον οποίο μπορείτε να δημοσιεύσετε με 2 τρόπους: !) επισυνάπτετε με αντιγραφή-επικόλληση σε μήνυμα ή στο φόρουμ τον κωδικό αυτό, ή πατήστε το κουμπάκι της Αναφοράς και επιλέξετε ποια απ' όλες θέλετε να δημοσιευτεί.
Brabeio.jpg Βραβείο Μπορείτε να εισάγετε τα βραβεία σας σε ένα θέμα του φόρουμ, στο κείμενο του προφίλ σας, στο ταχυδρομείο του παιχνιδιού και διάφορες άλλες θέσεις με το κουμπί "Βραβείο". Μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίσετε όλα τα βραβεία σας, ή απλά βραβεία από ένα συγκεκριμένο κόσμο, ή ακόμα και ένα ειδικό βραβείο και να καυχηθείτε στους συμπαίκτες σας.
Island.jpg Νησί Εξίσου σημαντική η ανακοίνωση στο φόρουμ ενός συγκεκριμένου νησιού αφορά αυτό το κουμπί στην νέα έκδοση του Grepolis 2.0. Η ανακοίνωσή του στο φόρουμ είναι ανάλογη με την αναφορά μιας πόλης. Ανακοινώνοντας στο φόρουμ το νησί αυτό δίνετε στους συμπαίκτες σας ακριβή στοιχεία των πολεμικών επιχειρήσεών σας
Pinakas.jpg Πίνακας Καινούρια σημαντική βοήθεια στην νέα έκδοση ο Πίνακας. Χωρίζεται σε σειρές και στήλες, όπου αναγράφουμε τα δεδομένα μας, και αυτά εμφανίζονται ως πίνακας στο φόρουμ μας, βοηθώντας να έχουμε μια καλύτερη εικόνα κάποιων ενεργειών που αφορά ο πίνακας αυτός.
Grammatoseira.jpg Γραμματοσειρά Άλλος ενας εμπλουτισμένος τρόπος γραφής μας στο φόρουμ, αυτή τη φορά με την διαφορά της γραφής μας. Οι γραμματοσειρές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλην της βασικής που μας δίνει το παιχνίδι, είναι άλλες τρεις :Serif, Sans-Serif, Monospace
Reservation.JPG Κράτηση πόλης Καταχωρήστε μια πόλη που έχετε κάνει κράτηση ή θέλετε να κάνει κράτηση κάποιος. Θα μπορείτε απλά να εισάγετε το όνομα της πόλης στην μπάρα που ανοίγει, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τον κώδικα της πόλης.
Spoiler.JPG spoiler Θα μπορείτε να τοποθετήσετε το κείμενο / τις αναφορές σας σε σπόιλερ. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί 'Spoiler', θα ανοίξετε το σπόιλερ, τοποθετήστε απλά αυτό που θέλετε ανάμεσα στις αγκύλες [spoiler=Spoiler]ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ[/spoiler]
Vathmologia.JPG Grepolisscore Μπορείτε να κοινοποιήσετε την βαθμολογία σας στο Grepolis. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Βαθμολογία θα εμφανίσει ένα εικονίδιο με την βαθμολογία που έχετε πετύχει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Πρόσθετες πληροφορίες

Τα πρώτα 5 εικονίδια όπως επίσης τα εικονίδια Μέγεθος γραμματοσειράς και Γραμματοσειρά, αφορούν τον τρόπο γραφής μας στο φόρουμ. Δηλαδή είναι ένας τρόπος να "μιλήσουμε" γραπτώς. Ανάλογα τι θέλουμε να πούμε, να τονίσουμε κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, ή απλά να γίνουμε κατανοητοί. Όπως τα κεφαλαία γράμματα, που υποδηλώνουν συνήθως "δυνατή φωνή". Καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε μόνο όταν είναι απαραίτητο, ειδάλλως κινδυνεύετε να παρεξηγήσει κάποιος αυτό που λέτε/γράφετε και να νομίζει ότι του βάζετε αδίκως τις φωνές.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε την συγκεκριμένη λέξη/πρόταση ανάμεσα στον συγκεκριμένο επιθυμητό κώδικα. Συνήθως (αφορά τα περισσότερα κουμπάκια), γράφουμε πρώτα το κείμενο μας, το μαυρίζουμε με το ποντίκι και πατάμε το ανάλογο κουμπάκι. Αν είμαστε γνώστες του θέματος, γράφουμε κώδικα και κείμενο με το πληκτρολόγιο. Παραθέτουμε κάποια παραδείγματα.

Image Function Code
Bold.jpg Bold [b]ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ[/b]
Italic.jpg Italics [i]ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ[/i]
Underline.jpg Underline [u]ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ[/u]
Diakriti.jpg Strike Through [s]ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ[/s]

Προσοχή στα κενά και στον τρόπο αναγραφής του κώδικα, το κείμενό μας πρέπει να μπει ανάμεσα στον κώδικα, και όχι πριν ή μετά, ή πριν τις αγκύλες. Άλλος τρόπος απλά δεν θα αναδείξει αυτό που θέλουμε να πούμε.