Πολιτισμός

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Πόντοι ΠολιτισμούΓια να αναπτυχθείτε στο παιχνίδι και να ανεβάσετε το επίπεδο πολιτισμού σας, θα πρέπει να έχετε τους ανάλογους Πόντους Πολιτισμού ή αλλιώς ΠΠ. Κάθε επίπεδο πολιτισμού σας δίνει την δυνατότητα να έχετε στην κατοχή σας μια επιπλέον πόλη. Ξεκινάτε το παιχνίδι με μία πόλη και με επίπεδο πολιτισμού 2, δλδ μπορείτε να έχετε στην κατοχή σας δύο πόλεις.
(Στον κόσμο των ηρώων ξεκινάτε με τρεις πόλεις στην κατοχή σας, αλλά για να έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε την επόμενη πόλη, θα πρέπει να εξασφαλίσετε τους ανάλογους πόντους πολιτισμού, όπως και στους υπόλοιπους κόσμους)
.
Παρακάτω σας δίνεται ένας πίνακας με την αναλογία πόντων πολιτισμού που χρειάζονται για να κατακτήσετε την επόμενη πόλη σας :

Επίπεδο
Πολιτισμού
Πόντοι
Πολιτισμού
Απαιτούμενοι
Πόντοι
Πολιτισμού
1 0 0
2 0 0
3 3 + 3
4 9 + 6
5 18 + 9
6 30 + 12
7 45 + 15
8 63 + 18
9 84 + 21
10 108 + 24Για τα επόμενα επίπεδα πολιτισμού, μέχρι να φτάσετε το επίπεδο πολιτισμού Ν, Μπορείτε να υπολογίσετε πόσους πόντους πολιτισμού χρειάζεστε, βάσει του παρακάτω τύπου : ΠΠ = 3/2(N^2-3N+2)

Τρόποι απόκτησης Πόντων Πολιτισμού


Agora.jpg
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε τους πολυπόθητους Πόντους Πολιτισμού ή αλλιώς ΠΠ στο Grepolis. Οι τρόποι αυτοί είναι: Γιορτές Πόλης, Ολυμπιακοί Αγώνες, Παρελάσεις Θριάμβου, και Θεατρικές Παραστάσεις . Όλα αυτά τα γεγονότα μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε στην Αγορά και απ' όλα αυτά, να συγκεντρώνετε 1 πόντο πολιτισμού κάθε φορά. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε από αυτά τα γεγονότα πρέπει να κάνετε κλικ στην Αγορά και στη συνέχεια μεταβείτε στην καρτέλα Πολιτισμού.
Agora1.jpg
Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, οι απαιτήσεις για κάθε έναν από τους τρόπους απόκτησης πόντων πολιτισμού είναι συγκεκριμένες, οι οποίες θα αναλυθούν ξεχωριστά παρακάτω.
Σημείωση: Σε κάθε πόλη σας μπορείτε να διοργανώσετε από ένα γεγονός είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, δλδ μια γιορτή πόλης και έναν ολυμπιακό αγώνα και μία παρέλαση θριάμβου, ή μια θεατρική παράσταση και μια παρέλαση θριάμβου.

Γιορτές Πόλης


Ο πιο εύκολος και "ειρηνικός" τρόπος αύξησης επιπέδου πολιτισμού, για παίκτες που τους είναι ευκολότερο να συγκεντρώσουν αρκετούς πόρους και να διοργανώσουν μια Γιορτή πόλης, παρά να αναλωθούν σε μία μάχη. Η μέθοδος αυτή, αυξάνει τους πόντους πολιτισμού κατά 1 κάθε φορά που τελειώνει η Γιορτή.
Για να οργανώσετε μια γιορτή πόλης θα πρέπει να έχετε Ακαδημία επίπεδο 30. Κάθε γιορτή πόλης θα σας κοστίζει 15000 ξύλο, 18000 πέτρα και 15000 ασήμι.
Αυτή η μέθοδος συγκέντρωσης πόντων πολιτισμού χρειάζεται 24 ώρες σε έναν κόσμο με ταχύτητα 1. Επιτρέπεται μόνο μία γιορτή ανά πόλη κάθε φορά.

Ολυμπιακοί Αγώνες


Η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων είναι η μόνη μέθοδος απόκτησης πόντων πολιτισμού που χρειάζεται χρυσό (Premium) για να λειτουργήσει. Η μέθοδος αυτή είναι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, καθώς δεν χρησιμοποιεί ούτε τους πόρους, ούτε πόντους μάχης για να ολοκληρωθεί, μόνο χρυσό.
Για κάθε διοργάνωση ΟΑ, πρέπει να πληρώσετε 50 χρυσά και επίσης πρέπει να έχετε την Ακαδημία στην επιλεγμένη πόλη στο επίπεδο 30. Η μέθοδος αυτή σας εξασφαλίζει επίσης με 1 πόντο πολιτισμού κάθε φορά που χρησιμοποιείται.
Κάθε Ολυμπιακός Αγώνας διαρκεί 24 ώρες για να ολοκληρωθεί σε ένα κόσμο ταχύτητας 1 και μπορείτε να διοργανώσετε σε κάθε πόλη σας από έναν κάθε φορά.

Παρελάσεις Θριάμβου


Αυτή είναι η κύρια μέθοδος που χρησιμοποιείτε για να μαζέψετε πόντους πολιτισμού, αφού δεν κοστίζει πόρους ή κάποιο χρυσό. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση πόντων μάχης (ΠΜ) - είτε επιθετικών, είτε αμυντικών-. Κάθε παρέλαση θριάμβου αυξάνει τον πολιτισμό σας κατά 1.
Σας επιτρέπεται να κάνετε μία παρέλαση θριάμβου ανά 300 πόντους μάχης που κερδίζετε. Οι πόντοι μάχης που συνυπολογίζονται μπορεί να είναι τόσο επιθετικοί, (όταν επιτεθείτε σε έναν παίκτη και έχετε σκοτώσει στρατιωτικές μονάδες/πλοία), όσο και αμυντικοί, (όταν σας κάνει κάποιος επίθεση και έχετε σκοτώσει δικές του στρατιωτικές μονάδες/πλοία). Επίσης, επιτρέπεται μόνο μία παρέλαση θριάμβου σε κάθε πόλη ανά 8 ώρες σε ταχύτητα κόσμου 1, ωστόσο, μπορείτε να διοργανώσετε αρκετές παρελάσεις ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις.

Θεατρικές Παραστάσεις


Αυτός επίσης είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος απόκτησης πόντων πολιτισμού, καθώς είναι εφικτός μόνο αν έχετε χτίσει ένα Θέατρο ως μία από τις επιλογές ειδικών κτιρίων σας. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή δεν σας κοστίζει κανένα χρυσό ή πόντο μάχης, παρά μόνο πόρους, 10000 Ξύλο, 12000 Πέτρα και 10000 Ασήμι, ανεβάζοντας τους Πόντους πολιτισμού σας κατά 1, κάθε 5 ημέρες σε ταχύτητα κόσμου 1.

Χρήσεις Πόντων Πολιτισμού


Οι Πόντοι Πολιτισμού στην ουσία έχουν δύο χρήσεις: Η μία χρήση είναι όταν πρέπει να ακυρώσετε κάποια Έρευνα που δεν σας χρειάζεται, η οποία όμως σας αφαιρεί ένα πόντο πολιτισμού από το σύνολο και η άλλη χρήση είναι για να αυξήσετε τα επίπεδα πολιτισμού σας.

Επαναφορά έρευνας


Επαναφορά έρευνας σημαίνει ότι, στην ακαδημία σας, για κάποιους λόγους, θα πρέπει να ακυρώσετε μια έρευνα που δεν την χρειάζεστε πλέον για να την αντικαταστήσετε με κάποια άλλη πιο χρήσιμη. Η επαναφορά των ερευνών δεν γίνεται πολύ συχνά, καθώς η μόνη μέθοδος για να γίνει, είναι να ακυρώσετε έναν πόντο πολιτισμού, γι' αυτό πρέπει να γίνει με σύνεση.

Αύξηση επίπεδου πολιτισμού


Με την αύξηση του επίπεδου πολιτισμού σας, μπορείτε να αποκτήσετε νέες πόλεις είτε μέσω ίδρυσης, είτε κατάκτησης. Κάθε επίπεδο πολιτισμού χρειάζεται τους ανάλογους πόντους πολιτισμού, όπως περιγράψαμε παραπάνω.