Συμμαχία

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation"Ακόμα και ο πιο γενναίος δεν μπορεί να αγωνιστεί πέρα από τη δύναμή του." Όμηρος

Ο Όμηρος γνώριζε την αξία των δυνατών συμμάχων. Στην Αρχαία Ελλάδα οι συμμαχίες μεταξύ διαφορετικών κρατών-πόλεων ήταν μείζονος πολιτικής σημασίας. Η Σπάρτη έγινε αντίπαλος της Αθήνας, μόνο όταν έκανε συμμαχία με την Κόρινθο και το Άργος. Αυτό ισχύει και για εσάς: θα πρέπει να επιλέξετε εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε μία συμμαχία ή να δημιουργήσετε μία δική σας.

Στο Grepolis, όλοι οι παίκτες έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν σε μια συμμαχία. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί το ποσοστό στήριξης που μπορεί να κερδίσετε από άλλους παίκτες στην προσπάθειά σας και αντίστοιχα, να στηρίξετε με την σειρά σας τους πιο αδύναμους ή σε κίνδυνο συμπαίκτες σας. Χωρίς την υποστήριξη μιας συμμαχίας, είναι πιο πιθανό να δεχθείτε επίθεση από παίκτες που ψάχνουν για εύκολη λεία.
Επίσης δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για θέματα διπλωματίας ή αντίποινα από αντίπαλες συμμαχίες. Οι συμμαχίες μπορούν να υποστηρίξουν και να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε και να ευημερήσετε στο Grepolis, καθώς και να προσθέσετε ένα εντελώς νέο επίπεδο διασκέδασης στο παιχνίδι, να κάνετε νέες γνωριμίες και να διευρύνετε τις γνώσεις σας.


Αναζήτηση Συμμαχίας"Μάθε να υπακούς πριν να διατάζεις" - Σόλων ο Αθηναίος

Εάν είναι η πρώτη φορά που παίζετε παιχνίδια στρατηγικής, είναι προτιμότερο να ενταχθείτε σε μια υπάρχουσα συμμαχία, παρά να ιδρύσετε μία δική σας. Να ιδρύσετε την δική σας συμμαχία είναι εύκολο, αλλά να την διαχειριστείτε χωρίς εμπειρία και χωρίς βασικές γνώσεις του παιχνιδιού είναι πολύ δύσκολο. Σύντομα θα βρεθείτε σε απόγνωση και ίσως χωρίς πόλη!

Katataxi.jpg

Πρώτα απ' όλα είναι προτιμότερο να μην ζητήσετε να σας κάνουν δεκτό σε συμμαχία με υψηλά ποσοστά, γιατί συνήθως οι 'νεοσύλλεκτοι' απορρίπτονται. Η συμμαχία, που λογικά θα μπορέσετε να συμμετέχετε, θα είναι αυτή που έχει παίκτες πιο κοντά σ' εσάς. Αυτό σημαίνει ότι οι σύμμαχοί σας θα μπορούν να σας προσφέρουν γρήγορα υποστήριξη σε πιθανές επιθέσεις ή/και να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε πιο σύντομα. Οι συμμαχίες με έμπειρους παίχτες που είναι επιτυχημένες σε άλλους κόσμους, είναι αυτές που θα σας δώσουν σημαντική ώθηση στην ανάπτυξή σας.
Βρίσκετε από την Κατάταξη την καρτέλα Συμμαχίες και ξεκινάτε την αναζήτηση.

Katataxi1.jpg

Για να ενταχθείτε σε μια συμμαχία, θα πρέπει να λάβετε πρόσκληση από παίκτη-μέλος της συμμαχίας με το προνόμιο να σας καλέσει. Όταν λάβετε την πρόσκληση, θα λάβετε μια ειδοποίηση στην καρτέλα Αναφορές. Μπορείτε να αποδεχτείτε μια πρόσκληση πατώντας στην καρτέλα Συμμαχία.

Simmaxia.jpg

Symmaxia1.jpg

Για να γίνετε μέλος μιας συμμαχίας, πατήστε το πράσινο κουτάκι, δίπλα από το όνομα της συμμαχίας. Αν δεν θέλετε να αποδεχτείτε μια πρόσκληση, πατήστε το κόκκινο X το οποίο θα διαγράψει την πρόσκληση. Μπορεί να λάβετε κάποιες προσκλήσεις άμεσα ή μπορείτε να ζητήσετε μια πρόσκληση από μια άλλη συμμαχία μέσω του συστήματος μηνυμάτων του παιχνιδιού.
Αν είστε ήδη μέλος σε μια συμμαχία και θέλετε να ενταχθείτε σε άλλη, θα πρέπει πρώτα να αποχωρήσετε από την πρώτη συμμαχία για να μπορέσετε να δείτε τις άλλες προσκλήσεις και να επιλέξετε αυτήν που θέλετε.

Simmaxia81.jpg

Δημιουργία και Διοίκηση Συμμαχίας"Μια μικρή χώρα δεν μπορεί να υποστηρίξει μια μεγάλη, οι λίγοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν τους πολλούς, ο ασθενής δεν μπορεί να υποστηρίξει τον ισχυρό" - Mencius

Το να ιδρύσετε την δική σας συμμαχία είναι ένα μεγάλο βήμα στην ανάπτυξή σας ως παίχτης του Grepolis. Περιλαμβάνει πολλή δουλειά και πολλά καθήκοντα και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποκτήσετε αρκετή εμπειρία από το παιχνίδι.

Ίδρυση ΣυμμαχίαςΓια να ιδρύσετε την συμμαχία σας, θα πρέπει να πατήσετε στο 'Συμμαχία' στην αριστερή μπάρα της οθόνης σας. Στο νέο παράθυρο μπορείτε να παρατηρήσετε όλες τις προσκλήσεις και να ιδρύσετε μία συμμαχία. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να καταχωρήσετε το όνομα της νέας σας συμμαχίας. Το όνομα μπορεί να αλλάξει και αργότερα.
Για να ρυθμίσετε τη δομή της συμμαχίας σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να κάνετε πρώτα.

Symmaxia.jpg

Πολύ συχνά θα πρέπει να ενημερώνετε το προφίλ της συμμαχίας σας, όπου παρουσιάζει στο παιχνίδι το δημόσιο προφίλ της. Το να προσκαλείτε μέλη είναι μια πολύ σημαντική κίνηση. Οι πιο κοντινοί με εσάς παίχτες είναι σημαντικό να στρατολογηθούν, γιατί μπορούν να σας παρέχουν άμεση υποστήριξη. Τα υποψήφια μέλη θα πρέπει να είναι κοντά στην περιοχή σας, ιδανικά να είναι κοντά στην κατάταξη με εσάς αλλά το βασικότερο, να είναι ενεργοί παίχτες. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε έναν δυνατό πυρήνα και μπορείτε με σχετική άνεση και ευκολία να επικρατήσετε στην περιοχή σας και σιγά σιγά να επεκταθείτε.

Αν προσέξετε ότι κάποιο μέλος έχει κάποια σχετική εμπειρία, θα πρέπει να το προάγετε σε κάποια θέση που θα μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Αν και το όριο μελών μιας συμμαχίας είναι αρκετά μεγάλο, μία καλή συμμαχία έχει περίπου 30-40 ενεργά μέλη και ένα πολύ δραστήριο φόρουμ.

(Σημείωση:.. Δεν είναι ωφέλιμο να δημιουργήσετε μια συμμαχία τη πρώτη φορά που παίζετε, δεδομένου ότι μπορεί να είναι ένα αρκετά επίπονο κομμάτι εργασίας. Παίζοντας σε άλλες συμμαχίες μπορεί να σας δώσει την εμπειρία που απαιτείται για να δημιουργήσετε μια συμμαχία με δική σας διαχείριση).

Symmaxia4.jpg

Σημείωση: Το όνομα της συμμαχίας δεν μπορεί να έχει παραπάνω από 24 χαρακτήρες και θα πρέπει να μην θίγει ή να προσβάλλει πρόσωπα ή καταστάσεις με οποιονδήποτε τρόπο, βάσει των κανονισμών του παιχνιδιού.

Μπορείτε να ανεβάσετε στο προφίλ της συμμαχίας σας μια εικόνα η οποία να σας αντιπροσωπεύει, αυτή η εικόνα θα είναι το σημείο αναγνώρισής σας. Επίσης μπορείτε να γράψετε ένα κειμενάκι με τους κανόνες της συμμαχίας σας, τα πιστεύω σας, τα άτομα με τα οποία μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος, ή ότι άλλο θέλετε να μάθουν για την συμμαχία σας οι υπόλοιποι παίκτες.

Επίσης μπορείτε να επιλέξετε το banner της συμμαχίας σας.
Τι είναι το banner?
Είναι ένα μικρό σημαιάκι που μπαίνει στις πόλεις των παικτών της συμμαχίας σας, για πιο εύκολη αναγνώριση και καταξίωση. Στην ουσία είναι το λάβαρό σας, η σημαία σας, το σήμα κατατεθέν της συμμαχίας σας. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα σημαιάκια ανάλογα με τους συνολικούς πόντους της συμμαχίας σας. Όσο ανεβαίνετε σε πόντους, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από την επόμενη ομάδα.

Symmaxia5.jpg

Mε την εμπειρία, τη συνοχή και με λίγη τύχη, η συμμαχία θα αυξηθεί και θα γίνει μεγάλη και τρανή και όλος ο κόσμος θα την τρέμει!

ΔιπλωματίαΤο πιο σημαντικό από όλα όσα έχετε να κάνετε στην συμμαχία σας είναι να ορίσετε την διπλωματία σας. Δηλαδή να ορίσετε τους συμμάχους σας και τους εχθρούς σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με άλλους παίκτες που ανήκουν σε άλλες συμμαχίες και μετά από συζητήσεις υψηλού στρατηγικού επιπέδου, να αποφασίσετε αν θα υπάρξετε στην συνέχεια του παιχνιδιού, σύμμαχοι ή εχθροί.
Δημιουργώντας την διπλωματία σας, επιτυγχάνετε την εγκαθίδρυσή σας στην περιοχή που βρίσκεστε. Όσο πιο καλές συμφωνίες κλείσετε, τόσο πιο γρήγορα θα αναπτυχθείτε και θα εδραιωθείτε στην περιοχή σας και στην περιοχή που θα επεκταθείτε.

Sin8ikes.jpg

Πως θα αναγνωρίσετε τους συμμάχους ή τους εχθρούς σας? Το Grepolis σας δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίζετε τους συμμάχους από τους εχθρούς, από τα διαφορετικά χρώματα που έχουν τα σημαιάκια πάνω από τις πόλεις.

Εικόνα Ονομασία Περιγραφή
Polisou.jpg Πόλεις δικές σου Κίτρινο χρώμα
Ex8ros.jpg Εχθρικές πόλεις Κόκκινο χρώμα
Symmaxos.jpg Πόλεις υπερσυμμαχίας Πράσινο χρώμα
Oudeteros.jpg Πόλεις παικτών χωρίς διπλωματικές σχέσεις Καφέ χρώμα
Fantasma.jpg Πόλεις εγκαταλελειμμένες Γκρι χρώμα
Simmaxos.jpg Πόλεις συμπαικτών σου Μπλε χρώμαΣτρατολόγησηΓια να ξεκινήσετε, μπορείτε να στείλετε προσκλήσεις σε κοντινούς με σας παίκτες ελπίζοντας κάποιοι ότι θα ενταχθούν ή να στοχεύσετε σε μερικά επίλεκτα μέλη της προηγούμενης συμμαχίας σας.

Μπορείτε επίσης να στρατολογήσετε μελλοντικούς παίκτες, πείθοντας φίλους σας να ξεκινήσουν το παιχνίδι στέλνοντας τους την ειδική πρόσκληση μέσω e-mail ή το ειδικό λινκ (banner), όπως φαίνεται στις εικόνες παρακάτω. Υπάρχει επίσης η επιλογή της διαφήμισης της συμμαχίας σας στο εξωτερικό φόρουμ.
Βρείτε το φόρουμ του κόσμου σας και να δημιουργήστε ένα νήμα στο υπο-φόρουμ "Στρατολογήσεις".

Prosklisi1.jpg


Proskliseis.jpg

Για να στείλετε πρόσκληση σε κάποιον παίκτη μέσα στο παιχνίδι, επιλέγετε το όνομά του, σας ανοίγει ένα παράθυρο με τις πληροφορίες που τον αφορούν, δλδ το όνομά του, την κατάταξή του, τις πόλεις του, το προφίλ του. Κάτω από το όνομά του θα βρείτε τα παρακάτω εικονίδια με τα οποία μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί του.

Prosklisi.jpg

Η καλύτερη στρατηγική για να προσθέσετε άτομα στην συμμαχία σας είναι να στείλετε πρώτα κάποιο μήνυμα στον επιλεγμένο παίκτη, πατώντας το κουτάκι με τον ταχυδρομικό φάκελο, εξηγώντας για ποιον λόγο θα θέλατε να τον εντάξετε στην συμμαχία σας και να γνωριστείτε καλύτερα με αυτό τον τρόπο.
Μπορείτε όμως να παρακάμψετε αυτό το βήμα και να του στείλετε απευθείας πρόσκληση πατώντας το κουμπάκι με τον σταυρό.

Δημιουργία πρωτοκόλλωνΜπορείτε να δημιουργήσετε κάποιο σύνολο πρωτοκόλλων, όπως οι περιορισμοί σχετικά με το ποιος μπορεί να ενταχθεί συμμαχία σας, ποιοι παίκτες έχουν αξιώματα, ποιοι είναι υπεύθυνοι σε κάθε τομέα κλπ.
Αυτά μπορείτε να τα συζητήσετε με τα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας σας και να τα ανακοινώσετε στο προφίλ της συμμαχίας σας. Όσο πιο συγκεκριμένοι είστε σχετικά με την πορεία σας στο παιχνίδι, τόσο πιο εύκολα θα επιτύχετε τον στόχο σας.

Anakoinwseis.jpg

Δημιουργία Συμμαχικού ΦόρουμΜόλις η συμμαχία συσταθεί, θα πρέπει να ετοιμαστεί το φόρουμ της, έτσι ώστε να επιτρέπει στα μέλη της να συστήνουν τους εαυτούς τους. Θα είναι το μέρος όπου θα συζητάτε τις τακτικές και τις στρατηγικές της συμμαχίας σας. Το φόρουμ της συμμαχίας μπορεί αργότερα να επεκταθεί και να προσαρμοστεί σε νέα θέματα ανάλογα με τις ανάγκες της συμμαχίας.
Για να δημιουργήσετε και εσείς το συμμαχικό σας φόρουμ, ακολουθείστε αυτά τα απλά βήματα:

Forum 1.png


1. Στην επισκόπηση της πόλης σας, επιλέξτε το σύνδεσμο Forum συμμαχίας.

Forum 2.png


2. Στη σελίδα που θα σας εμφανιστεί, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Διαχείριση forum.

Forum 3.png


3. Τέλος, στη σελίδα που θα εμφανιστεί, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Νέο forum και αρχίστε να στήνετε το δικό σας συμμαχικό φόρουμ.

Παράδειγμα συμμαχικού φόρουμ :

Forum2.jpg

Γραφεία και Δικαιώματα στην ΣυμμαχίαΕίναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε με ιδιαίτερη προσοχή τα προνόμια που θα δώσετε στα μέλη της συμμαχίας σας. Μια λάθος επιλογή μπορεί να σας κοστίσει μέχρι και την διάλυση της συμμαχίας σας στην χειρότερη περίπτωση ή την διαρροή σημαντικών πληροφοριών στις αντίπαλες συμμαχίες.
Επιλέγετε να δείτε τα μέλη της συμμαχίας σας, και από εκεί μπορείτε να βάλετε όσα προνόμια θέλετε στον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Τα προνόμια, πλην του ιδρυτή που μπαίνουν όλα υποχρεωτικά, δίδονται και μεμονωμένα.

Pronomia.jpg

Εικόνα Ονομασία Περιγραφή
Gründer.png Ιδρυτής Σαν ιδρυτής, αυτός ο παίχτης είναι ο απόλυτος αρχηγός και έχει τα πλήρη δικαιώματα στις λειτουργίες της συμμαχίας. Έτσι, οι ιδρυτές μπορούν να αλλάξουν το όνομα της συμμαχίας ή να την διαλύσουν.
Leiter.png Αρχηγός Ο αρχηγός είναι ο βοηθός του ιδρυτή. Έχει μερικά από τα δικαιώματα του ιδρυτή και επιπλέον όλα τα παρακάτω.
Einladungen.png Προσκλήσεις Με αυτό το δικαίωμα οι παίχτες μπορούν να προσκαλούν άλλους παίχτες στην συμμαχία. Μπορούν επίσης να ακυρώσουν μια πρόσκληση.
Diplomatie.png Διπλωματία Ο διπλωμάτης μπορεί να αλλάξει την διπλωματική κατάσταση της συμμαχίας μεταξύ άλλων συμμαχιών, όπως σε σύμφωνο μη επίθεσης ή σε πόλεμο.
Rundmail.png Ομαδικό mail Ο παίχτης με το δικαίωμα ομαδικό e-mail έχει το δικαίωμα να στείλει το ίδιο μήνυμα σε όλα τα μέλη της συμμαχίας. Αυτό κάνει τις ανακοινώσεις πολύ εύκολες. Η διαδικασία απαιτεί να περάσετε από αναγνώριση με την διαδικασία captcha.
Moderator im Forum.png Συντονιστής φόρουμ Ως συντονιστής του φόρουμ, ο παίχτης μπορεί να επεξεργαστεί ή/και να διαγράψει στοιχεία του φόρουμ. Μπορεί να διαχειριστεί το φόρουμ, να ανοίξει νέους τομείς, να μετονομάσει, να σβήσει και να αλλάξει την προβολή τους.
Zugang zu dem internen Foren.png Πρόσβαση στα εσωτερικά (κρυφά) φόρουμ Αυτό το δικαίωμα επιτρέπει στους παίχτες να βλέπουν τα εσωτερικά φόρουμ όπου σχεδιάζονται οι μάχες, οι τακτικές και οι στρατηγικές.Διαχειριστής ΦόρουμΗ δουλειά των διαχειριστών του forum είναι να κρατήσουν το forum καθαρό, εύκολα προσβάσιμο, και αναγνώσιμο, να επιβάλουν τους κανόνες της συμμαχίας και να κατευθύνουν τους παίκτες ως προς την σωστή χρήση του. Θα μπορούν να διαγράψουν, να «αρχειοθετήσουν» παλιά νήματα (δηλαδή τα θέματα που έχουν λήξει και που αποστέλλουν σε ένα κρυφό φόρουμ που ονομάζεται Αρχείο) για να μην δημιουργείται σύγχυση στο φόρουμ. Μπορούν επίσης να διαγράψουν ή να επεξεργαστούν τα μηνύματα σε περίπτωση που κάποιος παραβαίνει τους κανόνες της συμμαχίας, όπως περιπτώσεις αισχρολογίας, επιβλέποντας τα νήματα των γενικών spamming. Όσο πιο καθαρό είναι ένα φόρουμ, τόσο πιο εύκολα προσελκύει τους υπόλοιπους παίκτες να συμμετάσχουν.
Συνήθως υπάρχει πραγματική ανάγκη συνήθως για έναν μόνο ή ενδεχομένως και δύο διαχειριστών σε μια μεγάλη συμμαχία. Επίσης, σημειώστε ότι, εάν ένας συντονιστής φόρουμ είναι λίγο οξύθυμος, τότε με το δικαίωμα αυτό, έχει την ικανότητα να αφαιρέσει ή ακόμα και να καταστρέψει ό,τι έχει δημιουργηθεί στο φόρουμ. Είναι ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα για μια συμμαχία, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε ένα άτομο αξιόπιστο και επικοινωνιακό.

Κατασκοπεία εντός συμμαχίαςΟρισμένοι παίκτες, μέσα στα πλαίσια της προσωπικής τους ανάπτυξης ή την ανάπτυξη της συμμαχίας τους, μπορούν να εισέλθουν σε μια άλλη συμμαχία, με σκοπό να κατασκοπεύουν. Αυτό μπορεί να γίνει και άθελά τους, σπάνια όμως, να παρασυρθούν και να δώσουν πληροφορίες σε αντιπάλους. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι δίνουν οποιεσδήποτε πληροφορίες που εμφανίζονται στο φόρουμ.
Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, σε κάποιους παίκτες, δίνονται και προνόμια για να εισέλθουν σε μια συμμαχία και έχουν πρόσβαση στο κρυφό φόρουμ. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ πιο συχνό σε μεγαλύτερες συμμαχίες που δεν δίνουν σημασία ποιους παίκτες καλούν.
Σε κάποιες άλλες συμμαχίες, είναι πιο πιθανό -αν θέλει κάποιος να εισέλθει-, να πρέπει να περάσει από πολλαπλά τεστ προκειμένου να ελεγχθεί η ταυτότητά του, αλλά δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα ή να το κατακρίνετε, καθώς αφορά την ασφάλεια της συμμαχίας και κατ' επέκταση και την δική σας.
Η χρήση ενός κρυφού φόρουμ με ελεγχόμενη πρόσβαση παικτών όσο και η χρήση ειδικών δωματίων συνομιλιών εκτός παιχνιδιού, μπορεί να βοηθήσει ώστε να μην χρειάζεται να δημοσιεύσετε ευαίσθητες πληροφορίες στο φόρουμ και να έχετε τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων της συμμαχίας σας.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται όμως και στο θέμα της κλοπής των κωδικών του λογαριασμού σας, με ολέθρια αποτελέσματα. Πληροφορίες για το θέμα αυτό μπορείτε να βρείτε [1]εδώ]

Κακόβουλη διάλυση συμμαχίαςΜία από τις πιο αμφιλεγόμενες τακτικές είναι να προσκληθεί κάποιος παίκτης Χ σε μια συμμαχία και ο ιδρυτής να πεισθεί να δώσει προνόμια ιδρυτή στον Χ και στη συνέχεια αυτός ο Χ να διαλύσει τη συμμαχία. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί εάν ένας από τους ιδρυτές θυμώσει/τσακωθεί και αποφασίσει να εκδικηθεί διαλύοντας την συμμαχία.
Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί πιο συχνά σε συμμαχίες με λιγότερο έμπειρους παίκτες. Ο παίκτης μπαίνει σε μια συμμαχία ισχυριζόμενος ότι έχει μεγάλη εμπειρία και απαιτεί υψηλά προνόμια. Μια λύση είναι να κάνετε περισσότερους ελέγχους σε αυτούς που ζητούν προνόμια και να μην εμπιστεύεστε άτομα που δεν γνωρίζετε ή σας πιέζουν να κάνετε κάτι που δεν θέλετε.

Υπ' όψιν ότι, άπαξ και διαλυθεί μια συμμαχία, κανείς δεν μπορεί να την επαναφέρει στην προηγούμενη μορφή της!!

Συγχωνεύσεις συμμαχιώνΈνα επίσης συχνό φαινόμενο στον κόσμο του Grepolis είναι η συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων συμμαχιών. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε ότι η Συμμαχία Α συγχωνεύετε με την συμμαχία Β είτε οι συμμαχίες Α και Β συγχωνεύονται σε μία νέα συμμαχία Γ (σημειώστε ότι κάνοντας μια νέα συμμαχία θα μηδενιστούν τα στατιστικά στην κατάταξη).
Αυτή η λύση χρησιμοποιείται συχνά από δύο μικρές σε μέγεθος συμμαχίες που θέλουν να εδραιώσουν την εξουσία τους με ειρηνικό τρόπο και επομένως να αναλάβουν έναν ωκεανό και να αντεπεξέλθουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ενάντια σε έναν κοινό εχθρό.

Πολλές συμμαχίες γράφουν ότι δεν θα συγχωνευθούν σε μια άλλη συμμαχία στο προφίλ τους, όμως, αυτό είναι συχνά αναληθές. Με μια σοβαρή προσέγγιση και λογικά επιχειρήματα μπορείτε να επιτύχετε το καλύτερο για τις συμμαχίες σας.

Σημειώστε ότι αν η Συμμαχία Α συγχωνευτεί σε μια Συμμαχία Β, θα καταστραφούν όλα τα Θαύματα της συμμαχίας Α, όπως επίσης, αν συγχωνευτούν οι Α και Β και ιδρύσουν μια νέα συμμαχία Γ, θα καταστραφούν τα θαύματα και των δύο συμμαχιών.

Πώς λειτουργεί μια συγχώνευση

Αν οι συμμαχίες Α και Β συμφώνησαν να συγχωνευθούν, θα πρέπει να αποφασιστεί ποια θα συγχωνευτεί σε ποια και ποιες θέσεις θα λάβουν τα νέα μέλη. Η διαδικασία είναι απλή. Κάποιος από την συμμαχία Β, εισέρχεται στην Α, του δίνονται προνόμια πρόσκλησης και θα πρέπει να καλέσει όλους τους παίκτες. Οι παίκτες πρέπει να εγκαταλείψουν στη συνέχεια την συμμαχία Β και να αποδεχθούν την πρόσκληση της συμμαχίας Α.
Ο τελευταίος που θα μείνει στην συμμαχία Β θα είναι ο ιδρυτής, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να διαλύσει την συμμαχία και θα ακολουθήσει τους παίκτες του.

Αν οι συμμαχίες Α και Β πρόκειται να συγχωνευθούν και να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα συμμαχία Γ, κάποιος πρέπει πρώτα να δημιουργήσει την συμμαχία Γ και στη συνέχεια να καλέσει όλα τα μέλη και από τις δύο συμμαχίες.

Αποχώρηση από την Συμμαχία«Μια ισχυρή συμμαχία δεν είναι ποτέ εμπιστοσύνης" - ΦΑΙΔΡΟΣ

Θέλετε να εγκαταλείψετε την συμμαχία σας; Στο Grepolis τίποτα δε σας δένει για πάντα με μια συμμαχία. Μπορείτε να αποχωρήσετε από την συμμαχία σας κάθε στιγμή κάνοντας 'κλικ' στο αντίστοιχο κουμπί στην καρτέλα της συμμαχίας σας. Τότε μπορείτε να μπείτε σε μία νέα συμμαχία ή να ιδρύσετε μία δική σας.

Να προσέχετε όμως τέτοιου είδους τακτικές. Δε θα είστε δημοφιλής στη παλιά σας συμμαχία και μπορεί να μη σας εμπιστεύονται στην νέα, το πιθανότερο δε είναι να δείτε επιθέσεις εναντίον σας από πρώην συμπαίκτες σας, ως αντίποινα για την φυγή σας!

Συχνές ερωτήσειςΕ: Το προνόμιο του εσωτερικού forum σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις εσωτερικές ανακοινώσεις;

Α: Όχι! Δεν σας το επιτρέπει σίγουρα, απλά σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο κρυφό forum, τίποτα περισσότερο.

Ε: Το προνόμιο του διαχειριστή forum σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις εσωτερικές ανακοινώσεις;

Α: Όχι, μπορείτε να επεξεργαστείτε μόνο μηνύματα και θέματα του forum της συμμαχίας.

Ε: Το προνόμιο του διαχειριστή forum σας δίνει αυτόματα πρόσβαση στα εσωτερικά forum;

Α: Όχι, μπορείτε να επεξεργαστείτε μόνο μηνύματα και θέματα του forum της συμμαχίας, να μετακινήσετε θέματα συζήτησης, άλλα όχι να βλέπετε τα κρυφά forum.