Πόλη Φάντασμα

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Τι είναι η Πόλη - Φάντασμα

Στον χάρτη, οι πόλεις - φαντάσματα (ή εγκαταλελλειμένες πόλεις) εμφανίζονται με μία γκρίζα σημαία. Ο όρος "Φαντάσματα" αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία η πόλη ενός παίκτη μετατρέπεται σε πόλη - φάντασμα.

Μία Πόλη - Φάντασμα

Μία πόλη - φάντασμα μπορεί να δημιουργηθεί με πολλούς τρόπους, αλλά η βασική αιτία είναι ότι ο παίκτης που κατέχει την πόλη, εγκατέλειψε τον κόσμο στον οποίο βρίσκεται η πόλη. Πιο συγκεκριμένα:

 • Ο παίκτης δεν έχει συνδεθεί με το παιχνίδι για *τουλάχιστο* 15 ημέρες και δεν έχει ενεργοποιήσει την λειτουργία των διακοπών.

  • Αν στον παίκτη έχει επιβληθεί αποκλεισμός από το παιχνίδι, τότε σταδιακά, αφού δεν μπορούν να συνδεθούν στο παιχνίδι, οι πόλεις τους μετατρέπονται σε φαντάσματα.

 • Ο παίκτης αποφάσισε να διαγράψει τον λογαριασμό του από τον τρέοχντα κόσμο.

 • Ο παίκτης έκανε επανεκκίνηση του λογαριασμού του στον τρέχοντα κόσμο.

Σημείωση: Αν έχετε απόθεμα χρυσού στον λογαριασμό σας, η όλη διαδικασία, μπορεί να καθυστερήσει, αλλά στο τέλος η πόλη σας θα μετατραπεί σε Πόλη - Φάντασμα.


Όταν μία πόλη μετατρέπεται σε Πόλη - Φάντασμα, παραμένει στην κατάσταση που ήταν πριν την έναρξη αυτής της διαδικασίας, δηλ. επίπεδα κτηρίων, αριθμός στρατευμάτων και έρευνες παραμένουν ως έχουν. Όμως κάθε μέρα που περνά χάνουν πόντους καθώς ανά ημέρα, ένα τυχαίο κτήριο χάνει ένα επίπεδο αναβάθμισής του. Ο αριθμός των μονάδων στρατού θα μειώνεται καθημερινά, καθώς θα σκοτώνονται από κομμάτια των κτηρίων που αποσπώνται καθώς δεν υπάρχει κανείς για να τα συντηρήσει.

Επιθέσεις στις Πόλεις - Φαντάσματα

Αυτές οι πόλεις μπορούν να δεχθούν επιθέσεις όπως οποιαδήποτε πόλη. Εξακολουθούν να παράγουν πόρους (αν και ο ρυθμός παραγωγής των πόρων θα μειώνεται καθώς το επίπεδο των κτηρίων παραγωγής πόρων μειώνεται). Μπορείτε επίσης να κατακτήσετε μία πόλη - φάντασμα όπως κάθε άλλη πόλη. Αν και θα πρέπει να θυμάστε, όπως προαναφέρθηκε, ότι μπορεί αυτές οι πόλεις να έχουν μέσα στρατεύματα, αυτά που είχαν πριν την έναρξη της διαδικασίας μετατροπής των σε φάντασμα, είναι όμως πολύ πιθανό να μην έχουν καθόλου μονάδες, ή κάποιος άλλος παίκτης να έχει ήδη επιτεθεί και να τις έχει εξουδετερώσει. Είναι λοιπόν καλή ιδέα να κατασκοπεύετε τις πόλεις - φαντάσματα.

Σημεία άξιας προσοχής

 • Αντίθετα με ότι συμβαίνει σε μία κανονική πόλη, δεν μπορείτε να εξαπολύσετε ένα ξόρκι σε πόλη - φάντασμα.

 • Σε κόσμους με σύστημα κατάκτησης την Εξέγερση, δεν χρειάζεται να θέσετε την πόλη σε κατάσταση εξέγερσης. Απλά στείλτε το αποικιακό πλοίο.

  • Δεν χρειάζεται να έχετε ερευνήσει την Εξέγερση στην Ακαδημία σας.

  • Σε κόσμους με σύστημα κατάκτησης την Πολιορκία, πρέπει να έχετε ερευνήσει την "Κατάκτηση".

Υποστηρίζοντας τις Πόλεις Φαντάσματα

Μπορείτε να στείλετε υποστηρίξεις σε μία πόλη φάντασμα, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι καθώς οι πόλεις - φαντάσματα διαλύονται και γίνονται ερείπια, τα στρατεύματά σας μπορεί να παγιδευτούν στα χαλάσματα των κτηρίων και να χαθούν. Τότε θα σας έρθει μία αναφορά που θα έχει τίτλο: Μερικά από τα στρατεύματά σας στην Πόλη ΧΧΧ θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια ενός κτηρίου που κατέρρευσε. Αν η πόλη διαλυθεί τελείως, τότε όλες οι μονάδες που σταθμεύσατε εκεί, θα χαθούν.

 • Σημείωση: Τα πλοία είναι το ίδιο ευάλωτα σε αυτήν την κατάσταση όπως ο στρατός ξηράς.

Υπέρ και Κατά

Τα υπέρ είναι με Μπλε χρώμα,

Τα κατά είναι με Κόκκινο χρώμα,

... επίθεσης / κατάκτησης μίας Πόλης - Φάντασμα

Επίθεση

 • Οι μονάδες στρατού που βρίσκονται στις πόλεις - φαντάσματα είναι ουσιαστικά δωρεάν πόντοι μάχης. Μπορείτε να επιτεθείτε και να καταστρέψετε τα στρατεύματα σε αυτές και να μην ανησυχείτε ότι θα σας αντεπιτεθεί κάποιος γι' αυτό.

 • Δωρεάν πόροι!

 • Οι άνθρωποι συχνά στέλνουν υποστηρίξεις στις Πόλεις - Φαντάσματα. Αν είστε ένας από αυτούς, μπορεί να μπείτε στο παιχνίδι μία μέρα και να βρείτε ότι ο στρατός που είχατε στείλει υποστήριξη σε τέτοια πόλη, χάθηκε.

 • Αν το επίπεδο του τείχους της πόλης φάντασμα είναι υψηλό, τότε θα έχετε αρκετές απώλειες σε κάθε επίθεση και οι πόροι που λαμβάνετε από αυτήν να μην καλύπτουν την αναπλήρωση των χαμένων μονάδων (το οποίο εξαρτάται προφανώς και από το πόσες μονάδες στείλατε συνολικά).

Κατάκτηση:

 • Είναι πιο εύκολο να κατακτήσετε τις πόλεις - φαντάσματα και αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να ενδιαφέρεται για την ίδια πόλη, δεν θα συναντήσετε ιδιαίτερη αντίσταση.

 • Στους κόσμους με σύστημα κατάκτησης Εξέγερση, δεν χρειάζεται να έχετε ερευνήσει την Εξέγερση. Αυτό σας γλυτώνει από χρόνο και αρκετούς πόρους.

  • Επίσης καταλαμβάνετε την πόλη μόλις φτάσει το ΑΠ, αποκτώντας έτσι πόλεις γρήγορα, αν έχετε τους απαιτούμενους πόντους πολιτισμού και βέβαια κάποιες αξιόλογες πόλεις - φαντάσματα γύρω σας.

 • Αν πρόκειται να κατακτήσετε μία μεγάλη Πόλη - Φάντασμα, είναι πιθανό και κάποιος άλλος παίκτης να έχει την ίδια με σας ιδέα. Μπορεί λοιπόν να ενισχύσουν την άμυνα της εν λόγω πόλης, καθώς προετοιμάζονται για να την καταλάβουν. Για αυτό στείλτε κατασκοπείες στην πόλη για να δείτε αν οι αριθμοί των μονάδων στρατού αλλάζουν.

 • Αν η πόλη - φάντασμα έχει λιγότερους πόρους απ'ότι χωρούν κατά μέγιστο αποθήκες της, είναι προφανές ότι κάποιος άλλος την χρησιμοποιεί ως φάρμα. Στείλτε μαζί με το ΑΠ αρκετά αμυντικά στρατεύματα (ειδικά σε κόσμους με το σύστημα κατάκτησης την Πολιορκία), αλλιώς κινδυνεύετε να χάσετε το στρατό σας από μία επιδρομή συλλογής πόρων κάποιου άλλου παίκτη.

...Υποστηρίζοντας μία Πόλη - Φάντασμα

 • Οι πόλεις - φαντάσματα είναι πολύ χρήσιμες όταν προσπαθείτε να κρύψετε στρατεύματα.

 • Μία καλή ιδέα είναι να παγιδεύσετε την πόλη - φάντασμα αποστέλλοντας ως υποστήριξη, μία μικρή δύναμη (5 ξιφομάχους και 2 διήρεις για παράδειγμα). Αν διαπιστώσετε ότι κάποιος αντίπαλος στέλνει τακτικά επιθέσεις σε αυτήν την πόλη τότε στέλνετε μία ισχυρή υποστήριξη έτσι ώστε να καταστρέψετε τις δυνάμεις επιθέσεως του άλλου (και αν είστε και τυχερός και το ΑΠ του).

 • Προφανώς αν θέλετε να καταλάβετε την πόλη, τότε είναι πολύ καλή ιδέα να την υποστηρίζετε, αποτρέποντας άλλους παίκτες από το να την καταλάβουν οι ίδιοι.

 • Μπορεί να συνδεθείτε μία μέρα στο παιχνίδι και να διαπιστώσετε ότι τα ερείπια ενός κτηρίου καταπλάκωσαν κάποιες μονάδες σας και τις χάσατε.

 • Αν κρύβετε μονάδες σε πόλη - φάντασμα, μπορεί μία μέρα να σας τις καταστρέψει κάποιος αντίπαλος που θέλει να καθαρίσει την πόλη για να την καταλάβει.

 • Δεν λαμβάνετε πόντους μάχης από την υποστήριξη σε μία πόλη - φάντασμα.