Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κύκλωπας
Κύκλωπας Κόστος
ΞύλοΞύλο 1800
ΠέτραΠέτρα 3780
ΑσήμιΑσήμι 3024
ΕύνοιαΕύνοια 360
PopulationΠληθυσμός 40
Πληροφορίες μονάδας
Είδος όπλουΕίδος όπλου Εκηβόλο
Ζημιά ΕπίθεσηςΖημιά 756
Άμυνα ενάντια σε κρουστικόΆμυνα ενάντια σε κρουστικό 945
Άμυνα ενάντια σε διατρητικόΆμυνα ενάντια σε διατρητικό 10
Άμυνα ενάντια σε εκηβόλοΆμυνα ενάντια σε εκηβόλο 1310
ΧωρητικότηταΧωρητικότητα 320
ΤαχύτηταΤαχύτητα 8Κύκλωψ Με την ονομασία "Κύκλωπες" αναφέρονται τρεις κατηγορίες γιγάντιων τεράτων της Ελληνικής Μυθολογίας. Πρώτη κατηγορία

Η πρώτη κατηγορία αφορά έναν λαό τερατόμορφων ανθρώπων που φέρουν έναν και μοναδικό οφθαλμό στην μέση του μετώπου. Αναφέρονται στην Οδύσσεια ως κατοικούντες, πιθανώς, στην νήσο Σικελία, στην Δυτική Μεσόγειο. Άγριοι χωρίς κάποια στοιχεία πολιτισμού και κοινωνικής οργάνωσης, εξόντωναν (και έτρωγαν) όσους πλησίαζαν στην περιοχή τους.

Ο Οδυσσέας και οι ναύτες του προσορμίστηκαν στην ακτή τους και εγκλωβίστηκαν στην σπηλιά του ισχυρότερου από αυτούς του Πολύφημου. Τελικά μετά από ένα περιβόητο τέχνασμα του Οδυσσέα, κατόρθωσαν να διαφύγουν, όχι όμως χωρίς απώλειες.


Δεύτερη κατηγορία

Η δεύτερη κατηγορία αφορά μία τριάδα τερατόμορφων θεοτήτων που εμφανίζονται στην Θεογονία. Αυτοί είναι τρεις: Βρόντης, Άργης και Αστερόπης. Δεν έχουν σχέση με τον λαό της Σικελίας, παρά μόνον στην μορφή. Έχουν τεράστια δύναμη και γι αυτό φυλακίζονται από τον θεό Ουρανό (θεωρούμενοι ότι απειλούν την εξουσία του). Ακολούθως, ο Κρόνος και οι Τιτάνες τους απελευθερώνουν, για να τους βοηθήσουν στην πτώση του Ουρανού, αλλά όταν έρχονται στην εξουσία, τους φυλακίζουν και πάλι στα Τάρταρα. Τέλος, ο Ζεύς και οι Ολύμπιοι τους απελευθερώνουν και πάλι και με την βοήθεια τους κατανικούν τους Τιτάνες.

Αυτοί έφτιαξαν τον κεραυνό του Δία και χάρισαν στον Ποσειδώνα την τρίαινα και στον Πλούτωνα την κυνή, ένα είδος κράνους φτιαγμένο από δέρμα σκύλου (κυνός). Όταν ο Ζεύς έρχεται στην εξουσία τους αναθέτει την φύλαξη των Τιτάνων στα Τάρταρα.


Τρίτη κατηγορία

Η τρίτη κατηγορία αφορά έναν λαό γιγάντιων ανθρώπων στους οποίους οι Έλληνες της κλασσικής εποχής απέδιδαν την κτίση των γιγάντιων τειχών που τα υπολείμματα τους διατηρούνταν σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτοί θεωρήθηκαν ότι ήταν οι κατασκευαστές και των Κυκλώπειων Τειχών της Τίρυνθας, του Άργους και των Μυκηνών. Προφανώς, όλα αυτά είχαν κτιστεί από τις προηγμένες κοινωνίες της Μυκηναϊκής περιόδου.