Οδηγός εφαρμογής θεϊκών δυνάμεων

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Δίας

Θεϊκός οιωνός: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη μόνο πάνω σε πόλη δική του ή άλλου παίκτη και προσφέρει ένα άρμα στη φρουρά της επιλεγμένης πόλης. Απαιτήσεις: 50 εύνοια για την εφαρμογή και 4 θέσεις ελεύθερο πληθυσμό στην ευνοούμενη πόλη.

Κεραυνός: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη πάνω σε οποιαδήποτε εχθρική πόλη και καταστρέφει ένα τυχαίο κτήριο κατά ένα επίπεδο. Απαιτήσεις: 200 εύνοια.

Ούριος άνεμος: Εφαρμόζεται από τον παίκτη μόνο σε εξερχόμενη δική του επίθεση και ενισχύει τη μαχητικότητα των ναυτικών δυνάμεων κατά 10%. Αν ακυρωθεί η επίθεση, η εύνοια δεν επιστρέφεται. Απαιτήσεις 250 εύνοια.

Η οργή του Δία: Εφαρμόζεται από τον παίκτη μόνο σε περίπτωση εισερχομένης επιθέσεως σε δική του πόλη και καταστρέφει 10-30% των μονάδων ξηράς που επιτίθενται στην πόλη αυτή. Απαίτηση: 300 εύνοια.


Αθηνά

Θεά προστάτιδα: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη σε οποιαδήποτε πόλη και προσφέρει 5 τυχαίες μονάδες στη φρουρά της επιλεγμένης πόλης. Απαιτήσεις: 60 εύνοια και τουλάχιστον 5 ελεύθερο πληθυσμό στην ευνοούμενη πόλη.

Σοφία: Εφαρμόζεται από τον παίκτη μόνο σε περίπτωση εισερχομένης επίθεσης και δίνει μια αναφορά για την ποσότητα και το είδος των μονάδων που επιτίθενται. Απαιτήσεις: 140 εύνοια.

Προστασία της πόλης: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη σε οποιαδήποτε πόλη και η επιλεγμένη πόλη αποκτά ασπίδα απέναντι σε οποιαδήποτε εφαρμογή θεϊκού οιωνού για τις επόμενες 12 ώρες. Απαιτήσεις: 130 εύνοια.

Ηρωική δύναμη: Εφαρμόζεται από τον παίκτη μόνο σε περίπτωση δική του εξερχόμενης επίθεσης και προσφέρει 10% περισσότερη μαχητικότητα στις μονάδες που στέλνει στην επίθεση αυτή. Απαιτήσεις: 200 εύνοια.
Ήρα

Γάμος: Εφαρμόζεται από οποιοδήποτε παίκτη σε δική του ή άλλου παίκτη πόλη και η επιλεγμένη πόλη λαμβάνει 125 ξύλο, 200 πέτρα και 200 ασήμι. Απαιτήσεις: 30 εύνοια.

Ευτυχία: Εφαρμόζεται από οποιοδήποτε παίκτη σε δική του ή άλλου παίκτη πόλη και η επιλεγμένη πόλη για 12 ώρες θα έχει αυξημένη παραγωγή κατά 50% σε όλους τους πόρους. Απαιτήσεις 120 εύνοια. (Συμβουλή: είναι προτιμότερο να εφαρμόζουμε τον ξόρκι σε πόλη με τα εργοτάξια πόρων στο μεγαλύτερο επίπεδο).

Αύξηση πληθυσμού: Εφαρμόζεται από οποιοδήποτε παίκτη σε δική του ή άλλου παίκτη πόλη και μειώνει στο μισό το χρόνο κατασκευής μονάδων στρατού ξηράς για τις επόμενες 12 ώρες. Φροντίζουμε να ανοίξουμε την επισκόπηση του στρατώνα και να δώσουμε την εντολή για την κατασκευή των μονάδων μας αφού εφαρμόσουμε το ξόρκι. Απαιτήσεις: 120 εύνοια.

Επιθυμία: Εφαρμόζεται από τον παίκτη μόνο σε περίπτωση εισερχομένης επίθεσης και μειώνει κατά 10% τη μαχητικότητα των επιτιθεμένων μονάδων. Απαιτήσεις: 140 εύνοια.
Ποσειδώνας

Δώρο της θάλασσας: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη σε δική του ή οποιαδήποτε άλλη πόλη και η επιλεγμένη πόλη λαμβάνει 800 ξύλα. Απαιτήσεις: 25 εύνοια.

Κάλεσμα της θάλασσας: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη σε δική του ή οποιαδήποτε άλλη πόλη και μειώνει στο μισό το χρόνο κατασκευής πλοίων στο λιμάνι της συγκεκριμένης πόλης που έλαβε το ξόρκι. Προσοχή : Φροντίζουμε πρώτα να εφαρμόσουμε το ξόρκι και αμέσως μετά να ανοίξουμε την επισκόπηση του λιμανιού και να δώσουμε την εντολή κατασκευής. Απαιτήσεις: 60 εύνοια.

Σεισμός: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη σε δική του ή οποιαδήποτε άλλη πόλη και ρίχνει το τείχος της επιλεγμένης πόλης κατά 1-3 επίπεδα. Συνήθως εφαρμόζουμε τον οιωνό σε πόλη που πρόκειται να επιτεθούμε, λίγο πριν την επίθεση. Άλλος λόγος είναι η "εκδίκηση" ή φθορά του αντιπάλου. Απαιτήσεις: εύνοια (350).

Καταιγίδα στη θάλασσα: Εφαρμόζεται από τον παίκτη μόνο σε περίπτωση εισερχομένης ναυτικής επίθεσης και καταστρέφει 10-30% των πολεμικών πλοίων του αντιπάλου. Απαιτήσεις: εύνοια 280.
Άδης

Πανούκλα: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη σε οποιαδήποτε πόλη και μειώνει τη βασική παραγωγή πρώτων υλών στην επιλεγμένη πόλη κατά 50% για Χ ώρες. Απαιτήσεις: 250 εύνοια.

Επιστροφή από τον κάτω κόσμο: Εφαρμόζεται από τον παίκτη μόνο σε περίπτωση δικής του εξερχόμενης επίθεση και χαρίζει την ελευθερία στο 10% των μονάδων ξηράς που θα ηττηθούν κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής, οι οποίες μονάδες θα αναβιώσουν στην αρχική τους πόλη μετά το πέρας της επίθεσης. Απαιτήσεις: εύνοια 400.

Θησαυροί του κάτω κόσμου: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη σε οποιαδήποτε πόλη και η επιλεγμένη πόλη λαμβάνει 500 ασημένια νομίσματα. Απαιτήσεις: εύνοια 30.

Κράνος της αφάνειας: Εφαρμόζεται από τον παίκτη μόνο σε περίπτωση δικής του εξερχόμενης επίθεσης και τα στρατεύματά της επίθεσης αυτής παραμένουν αόρατα για το 10% της διαδρομής τους. Απαιτήσεις: εύνοια 120.
Άρτεμις

Εφαρμόζονται μόνο στους κόσμους των Ηρώων:

Δώρο της Φύσης: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη σε πόλη και η επιλεγμένη πόλη λαμβάνει 650 πέτρες. Απαιτήσεις: εύνοια 30.

Σημάδι της κυνηγού: Εφαρμόζεται από τον παίκτη μόνο σε περίπτωση εξερχόμενης δικής του επίθεσης και οι μονάδες της επίθεσης αυτής είναι κατά 15% δυνατότερες. Προσοχή : αφορά μόνο μονάδες στρατού ξηράς που χτυπούν από μακρυά, δλδ τα εκηβόλα όπλα. Απαιτήσεις: εύνοια 100.

Ψευδαίσθηση: Εφαρμόζεται από οποιονδήποτε παίκτη σε πόλη αντιπάλου και έχει σκοπό να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας αληθινής επίθεσης. Το ξόρκι αυτό έχει την ταχύτητα ενός πλοίου φάρου. Απαιτήσεις: εύνοια 260.

Εξαγνισμός: Εφαρμόζεται από τον παίκτη πάνω σε πόλη του ή σε εισερχόμενη-εξερχόμενη επίθεση με σκοπό να εξαλείψει οποιοδήποτε ξόρκι έχει ανατεθεί ήδη. Προσοχή: δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαλείψει το ξόρκι "Προστασία της Πόλης". Απαιτήσεις: εύνοια 200.


Εικονογραφημένος οδηγός άσκησης θεϊκής δύναμης επί εισερχομένης ή εξερχομένης επιθέσεωςΠροσοχή, το παρακάτω αφορά απλά ένα παράδειγμα εφαρμογής θεϊκών οιωνών.


Εφ-ξο.jpgΟι χρόνοι αφορούν ταχύτητα κόσμων 1. Ο Οδηγός αυτός είναι από το Forum του Ελληνικού Grepolis, μορφοποιημένος για την ελληνική wiki.