Συντονιστής Επίθεσης

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Καπετάνιος: Συντονιστής Επίθεσης

Sintonistis menu.png
Sintonistis01.png

Για να είναι διαθέσιμη η λειτουργία "Συντονιστής Επίθεσης" πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τον "Καπετάνιο" από τις λειτουργίες premium. Ο Συντονιστής Επίθεσης είναι μόνο ένα υποβοηθητικό εργαλείο, τις πραγματικές επιθέσεις πρέπει να τις στείλετε τελικά εσείς χειροκίνητα. Για να φτιάξετε ένα νέο σχέδιο επίθεσης ανοίξτε το συντονιστή επίθεσης, που βρίσκεται στο μενού των διαχειριστών (το σύμβολο που μοιάζει με πυραμίδα) στο πάνω μέρος της οθόνης. Εφόσον είναι διαθέσιμη η λειτουργία θα σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο.

Sintonistis02.png
Sintonistis03.png

Επιλέξτε Δημιουργία νέου σχεδίου επίθεσης. Δώστε ότι όνομα θέλετε στο σχέδιο. Ακολούθως επιλέξτε την πόλη - στόχο, γράφοντας μερικά γράμματα από το όνομά της και επιλέξτε από την λίστα αυτήν που θέλετε. Κατόπιν κάντε κλικ στην επιλογή "Δημιουργία ενός σχεδίου".

Το επόμενο παράθυρο εμφανίζει μία λίστα με τις πόλεις σας και τα διαθέσιμα στρατεύματα σε κάθε μία από αυτήν. Επίσης κάτω από κάθε είδος στρατεύματος εμφανίζονται οι χρόνοι ταξιδιού για να φτάσουν στην πόλη - στόχος. Από την πόλη που θέλετε π.χ. να στείλετε αποικιακό κάντε κλικ στο κουτάκι με το νούμερο 1 κάτω από το εικονίδιο του αποικιακού. Θα ανοίξει μία φόρμα με διάφορες επιλογές στην εν λόγω πόλη όπου το αποικιακό θα έχει προστεθεί και μπορείτε να προσθέσετε και άλλα στρατεύματα.

Σε αυτή τη φόρμα μπορείτε τώρα να συμπληρώσετε επιπλέον μονάδες στρατού από την τρέχουσα πόλη. Ο χρόνος που χρειάζεται η συγκεκριμένη επίθεση για να φτάσει στο στόχο ενημερώνεται καθώς προσθέτετε ή αφαιρείτε μονάδες. Δίπλα στο εικονίδιο με το ρολόι, θα ορίσετε πότε θέλετε να φτάσουν τα στρατεύματα που έχετε επιλέξει πιο πάνω, στην πόλη - στόχο. Προσέξτε να επιλέξετε την σωστή ημερομηνία και ώρα! Τέλος επιλέγετε αν θέλετε να είναι επίθεση ή υποστήριξη, κάνοντας κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο, δίπλα ακριβώς από την επιλογή της ώρας άφιξης. Αφού είστε βέβαιοι για τις επιλογές σας, πατήστε στην ένδειξη "Προσθήκη εντολής".

Sintonistis03 1.png
Sintonistis04.png

Επαναλαμβάνετε τα παραπάνω για όσες πόλεις θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο συγκεκριμένο σχέδιο. Όταν έχετε τελειώσει με τις προσθήκες των αποστολών σας, πατήστε επάνω δεξιά στην ένδειξη "Σχέδια". Επιλέγοντας το σχέδιο επίθεσης που θέλετε, θα δείτε μία επισκόπηση των προγραμματισμένων επιθέσεών σας γι' αυτό. Μπορείτε να δείτε τον προγραμματισμό κατά αύξουσα χρονική στιγμή άφιξης, ή ανά πόλη εκκίνησης.

Μόλις ένα σχέδιο ολοκληρωθεί, ο συντονιστής παρακολουθεί με βάση το χρόνο του παιχνιδιού τις ώρες αφίξεως των αποστολών. Όταν φτάσει η ώρα για να αναχωρήσει μία αποστολή (επίθεση ή υποστήριξη) θα λάβετε μία ειδοποίηση με τη μορφή αναφοράς. Γι' αυτό είναι καλό να έχετε βάλει ένα χρονικό διάστημα ως περιθώριο (π.χ. 5 λεπτά) στις αφίξεις σας, όταν προγραμματίζετε το σχέδιό σας, ώστε να λάβετε την ειδοποίηση έγκαιρα. Κάνοντας κλικ στην ειδοποίηση, ανοίγει το παράθυρο του συντονιστή και μπορείτε να αποστείλετε την στιγμή που θέλετε την αποστολή σας, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ξίφους με το πράσινο βέλος δεξιά του ονόματος της πόλης. Ανοίγει η φόρμα επίθεσης (ή υποστήριξης) και επιλέγετε "Αποστολή".