2.0

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation

Grepol11.pngΝέο περιβάλλον

Φόντο του Χάρτη

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές, σε σύγκριση με τις άλλες ενημερωμένες εκδόσεις, είναι ο Νέος Παγκόσμιος Χάρτης. Αυτό δίνει στον παίκτη μια καλύτερη ιδέα για το πού βρίσκεται στον παγκόσμιο χάρτη. Είναι πλέον εύκολο να εντοπίσει τα αγροτικά χωριά και τις αντίπαλες πόλεις που βρίσκονται στα κοντινά νησιά. Μπορεί να μετακινήσει το χάρτη για να εξερευνήσει τις κοντινές περιοχές. Επίσης, σημειώστε ότι ο χάρτης μπορεί να εμφανιστεί σε ολόκληρη την οθόνη και όχι μόνο ένα μικρό ορθογώνιο όπως στην προηγούμενη έκδοση.

Διαχείριση Παραθύρων

Ο νέος σχεδιασμός του Grepolis επιτρέπει στους παίχτες να χρησιμοποιούν πολλαπλά παράθυρα μαζί. Τώρα οι παίχτες έχουν τη δυνατότητα να εμφανίσουν το φόρουμ συμμαχίας και την επισκόπηση πόλεων μαζί. Σχεδόν όλα τα παράθυρα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν και να κινηθούν. Οι ελαχιστοποιημένες καρτέλες καταχωρούνται στο κάτω αριστερό σημείο της οθόνης. Το κουμπί που μαρκάρεται με το ם κλείνει όλα τα ανοικτά παράθυρα μαζί.

Ειδοποιήσεις

Τα νέα γεγονότα ή τα περιστατικά του παιχνιδιού, παραδείγματος χάριν αναφορές επίθεσης ή τα μηνύματα θα εμφανίζονται στη δεξιά πλευρά της οθόνης ως μικρές αναδυόμενες επισημάνσεις. Αυτές οι επισημάνσεις μπορούν να διαγραφούν μία - μία ή όλες μαζί. Οι επισημάνσεις συνδέονται με τις αντίστοιχες αναφορές ή τα μηνύματα.

Screen1.png

Βελτίωση του συστήματος ανάγνωσης αναφορών

Τώρα είναι δυνατόν να δείτε τις αναφορές σας απλά κυλώντας προς τα κάτω τη σελίδα. Αυτό είναι απλούστερο και θα εξοικονομήσετε χρόνο όταν ψάχνετε για κάποια συγκεκριμένη αναφορά σας. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε τον προηγούμενο τρόπο επισκόπησης των αναφορών σας.

Αρχική Μπάρα Φόρτωσης

Όπως καταλαβαίνετε η έκδοση 2.0 θα χρειαστεί περισσότερους πόρους συστήματος και θα περιέχει ένα μεγαλύτερο ποσό δεδομένων, γιαυτό μία αρχική μπάρα φόρτωσης θα εμφανιστεί κατά την έναρξη του παιχνιδιού. Αν ρυθμίσετε να επιτρέπονται τα cookies για το Grepolis ο χρόνος φόρτωσης θα μειωθεί σημαντικά.

Ο Έμπορος της Φοινίκης

Ώρες Αφίξεως και Επισκέψεως

Ο Έμπορος της Φοινίκης θα μπορεί να επισκεφθεί το λιμάνι σας κάθε 24 ώρες αρκεί να υπάρχει κατασκευασμένο παζάρι. Ο Έμπορος θα μπορεί να μείνει στην πόλη το μέγιστο 8 ώρες πριν επισκεφθεί κάποιο από τα άλλα λιμάνια σας. Ο παίχτης δεν θα μπορεί να επιλέξει ποια πόλη θα επισκεφθεί ο Έμπορος της Φοινίκης, η επιλογή θα είναι τυχαία.

Ανταλλαγή Πόρων

Ο Έμπορος της Φοινίκης προσφέρει δύο πιθανές επιλογές πόρων για συναλλαγή. Ο παίχτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πόρους που δεν χρησιμοποιούνται από τον έμπορο για να πληρώσει για μία εκ των δύο επιλογών. Το κόστος μετατροπής του Εμπόρου της Φοινίκης είναι 1:1.5. Ας σας δώσουμε ένα μικρό παράδειγμα:

Ο Έμπορος προσφέρει Ξύλο και Πέτρα. Γνωρίζουμε ότι ο έχουμε την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε ασημένια νομίσματα για να συναλλαχθούμε για μια εκ των δύο επιλογών (όχι και τις δύο). Ας πούμε ότι θέλουμε πέτρα. 100 ασημένια νομίσματα θα μας δώσουν 150 πέτρα ( κόστος μετατροπής 1:1.5 ).

Screen2.png

Αγοράζοντας μονάδες

Ο Έμπορος της Φοινίκης θα μπορεί επίσης να πουλήσει και Στρατιωτικές Ενισχύσεις. Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι από μονάδες που μπορεί να προσφέρει, με αντάλλαγμα ασήμι. Το είδος μονάδων που θα προσφέρει είναι τυχαίο, αλλά κάποιες μονάδες θα παρουσιάζονται πιο συχνά, ενώ οι Μυστικές μονάδες μπορούν επίσης να προσφερθούν, αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές.

Τα Θαύματα του Κόσμου

Τα θαύματα προσφέρουν μια νέα και συναρπαστική δυναμική στο παιχνίδι,και θα επηρεάζουν ιδιαίτερα την πορεία των συμμαχιών για το τέλος του κόσμου. Επτά νέα κτήρια θα είναι διαθέσιμα,τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν σε συγκεκριμένα νησιά. Αν μια συμμαχία ελέγχει ολόκληρο νησί (Word Wonder) και οι απαιτήσεις για "Την Εποχή των Θαυμάτων του Κόσμου" (The Age of World Wonders) έχουν εκπληρωθεί, τότε η κατασκευή του θαύματος μπορεί να ξεκινήσει. Πόροι και εύνοια είναι αναγκαία για την κατασκευή.

The Age of World Wonders-Η Εποχή των Θαυμάτων του Κόσμου

Η εποχή των θαυμάτων αρχίζει όταν πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Ο κόσμος έχει υπάρξει για περισσότερο από 6 μήνες.
  • Η συνολική βαθμολογία από τις καλύτερες 50 συμμαχίες είναι τουλάχιστον 250.000.000.
  • 9 μήνες μετά τη δημιουργία του κόσμου,η απαιτούμενη (250 000 000) συνολική βαθμολογία από τις κορυφαίες συμμαχίες, θα μειώνεται κατά 13.000.000 το μήνα.

Screen3.png

Ποιος κερδίζει;

Αν μια συμμαχία μπορέσει να πάρει τέσσερα από τα επτά θαύματα του κόσμου υπό τον έλεγχό της, θα κερδίσει τον κόσμο. Ένας "Κόσμος Ηρώων" είναι τώρα ανοιχτός για τους καλύτερους παίκτες. Ο "κόσμος των Ηρώων" έχει ειδικές ρυθμίσεις, παραμέτρους και χαρακτηριστικά που είναι αποκλειστικά σε αυτόν.

Άδης

Άδης, ο θεός του κάτω κόσμου, θα βοηθήσει τους παίχτες στην έκδοση 2.0 του Grepolis και θα είναι ο πέμπτος θεός. Τα χαρακτηριστικά του αποτελούνται από μια σειρά νέων θεϊκών δυνάμεων και δύο νέες μοναδικές μυθικές μονάδες.

Μυθικές Μονάδες:

Οι πόλεις που λατρεύουν τον Θεό Άδη θα έχουν στην διάθεση τους τις εξής νέες μονάδες:

  • Ερινύες: Αυτά τα πλάσματα πολεμούν για τις παρανομίες εις βάρος των νεκρών και ζητούν εκδίκηση από τους ζωντανούς. Οι υπερφυσικές τους κραυγές οδηγούν τους αντιπάλους τους στα όρια της τρέλας. Είναι ο χειρότερος εχθρός των ζωντανών.
  • Κέρβερος: Ο κυνηγός της κόλασης με τα τρία κεφάλια φυλάει τις πύλες του κάτω κόσμου. Όποιος τολμήσει να περάσει από μπροστά του θα κατασπαραχτεί και θα αφανιστεί. Κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να δαμάσει αυτό το θηρίο.

Screen4.png

Οι θεϊκές δυνάμεις του Άδη:

Τέσσερα ξόρκια είναι διαθέσιμα σε εσάς αν επιλέξετε να λατρεύετε τον Άδη:

  • Η επιστροφή των νεκρών: Ένα μέρος των μονάδων που σκοτώθηκαν στην μάχη επιστρέφουν στην πόλη τους.
  • Οι Θησαυροί του κάτω κόσμου: Λαμβάνεις 500 ασημένια νομίσματα.
  • Το αόρατο κράνος: Τα στρατεύματα σου θα είναι αόρατα για το πρώτο 10% του ταξιδιού τους
  • Πανούκλα: Μειώνει την παραγωγή πόρων κατά 50% για 3 ώρες, στην πόλη που έχει δεχτεί την κατάρα.

Νέο Σύστημα Farming

Κατάληψη αγροτικών χωριών

Ο αριθμός των αγροτικών χωριών που μπορεί να είναι κάτοχος ένας παίκτης εξαρτάται από το μέγεθος και το είδος του στρατού. Κατά την έναρξη του παιχνιδιού επιτρέπεται να έχετε δύο αγροτικά χωριά. Όλα τα αγροτικά χωριά που εμφανίζουν μια κόκκινη σημαία δεν ανήκουν σε εσάς. Για να κατακτήσετε ένα αγροτικό χωριό, οι μονάδες που υπερασπίζονται το χωριό πρέπει να ηττηθούν. Για να το κάνετε αυτό, απλά κάντε κλικ πάνω στο αγροτικό χωριό και στείλτε αρκετούς στρατιώτες για να τους νικήσουν.

Επέκταση αγροτικών χωριών

Τα αγροτικά χωριά μπορούν να επεκταθούν.Ένα επεκταμένο αγροτικό χωριό μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερα φορτία πόρων.

Φορτία πόρων

Εάν ένα αγροτικό χωριό βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός παίκτη,θα δημιουργήσει τα φορτία των πόρων που μπορούν να σταλούν στην πόλη του παίκτη. Είναι δυνατή η ζήτηση φορτίων πόρων πριν να τελειώσουν και με την ολοκλήρωση τους θα μεταφερθούν. Φορτία πόρων μπορούν να συσσωρεύσουν σε ένα μικρό βαθμό, έτσι ώστε οι παίκτες δεν θα χάσουν τόσους πόρους, εάν δεν συνδεθούν για μια ημέρα ή ακόμα και για δύο.

Λεηλασία πόρων

Οι πόροι μπορούν επίσης να λεηλατούνται χωρίς τη συγκατάθεση του αγροτικού χωριού. Ωστόσο,η ενέργεια αυτή θα μειώσει τη διάθεση του αγροτικού χωριού. Αν η διάθεση πέσει πολύ χαμηλά , οι κάτοικοι μπορούν ακόμα και να εξεγερθούν και να σκοτώσουν όλα τα σταθμευμένα στρατεύματα στο χωριό σας, αυτό μπορεί επίσης να μειώσει προσωρινά τα φορτία των πόρων.

Screen5.png

Στρατολόγηση από τα αγροτικά χωριά

Μπορείτε επίσης να ζητάτε στρατεύματα από τα αγροτικά χωριά. Επίπεδο στρατώνα 3, είναι απαραίτητο για αυτήν την ενέργεια. Εντούτοις πρέπει να είστε προσεκτικοί, η ενέργεια αυτή προκαλεί μείωση στη διάθεση του αγροτικού χωριού.

Χαρακτηριστικά Premium

Συντονιστής επίθεσης

Ο Συντονιστής επίθεσης είναι ένα εργαλείο που θα λάβεις με την ενεργοποίηση του "Καπετάνιου". Μπορείς να δημιουργήσεις ένα πλάνο επιθέσεων και να το μοιραστείς με τους φίλους και συμμάχους σου. Θα σε βοηθήσει στον σχεδιασμό κατάκτησης του στόχου σου.

Screen6.png

Ένα σχέδιο επίθεσης μπορεί να περιλαμβάνει πολλές πόλεις. Η απόσταση μεταξύ όλων των πόλεων ενός παίκτη και ο στόχος θα υπολογίζεται και θα εμφανίζεται. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι πόλεις για να επιτεθούν σε ένα επιλεγμένο στόχο. Ο χρόνος άφιξης και ο αριθμός των μονάδων ελέγχονται από τον παίκτη.

Νέα επισκόπηση του Διαχειριστή

Η νέα προβολή της πόλης, σας προσφέρει μια πλήρη απεικόνιση όλων των γεγονότων που συμβαίνουν στην πόλη σας. Στρατεύματα, Επίπεδα Κτιρίων, Πόροι και Έρευνες είναι όλα διαθέσιμα με μια απλή ματιά.

Μείωση του χρόνου άφιξης του Έμπορου από τη Φοινίκη

Με τον χρυσό, μπορείς να καλέσεις τον Έμπορο από τη Φοινίκη και να μειώσεις το χρόνο άφιξης του. Η λειτουργία του θα είναι παρόμοια με την μείωση του χρόνου κτισίματος στη Σύγκλητο.

Μείωση του χρόνου έρευνας στην Ακαδημία

Με τον χρυσό, μπορείς να μειώσεις το χρόνο έρευνας στην Ακαδημία. Η λειτουργία του θα είναι παρόμοια με την μείωση του χρόνου κτισίματος στη Σύγκλητο.

Διαχωρισμός Επισκοπήσεων Μονάδων

Μπορείς να δεις τα στρατεύματα σε δύο διαφορετικές επισκοπήσεις, Στρατολόγησης & Στρατευμάτων.

"Drag&Drop"- Οργάνωση πόλεων

Με την ενεργοποίηση του Διαχειριστή θα μπορείς να οργανώσεις τις πόλεις σου κατά ομάδες.

Επέκταση Θεϊκών δυνάμεων

Με τον χρυσό θα μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια θεϊκών δυνάμεων όπως η "Ευτυχία". Η επέκταση θα έχει φθίνουσα απόδοση και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιορισμένες φορές.

Χάρτης κόσμου

Κυκλικό Μενού Πόλεων

Μόλις κάνετε κλικ σε μία πόλη ή ένα χωριό στο χάρτη,ένα κυκλικό μενού εμφανίζεται με εικονίδια δράσης. Αυτό μεταφέρει τον παίκτη με εικονίδια στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι, όπως: επίθεση, η αποστολή πόρων κ.λ.π.

Screen7.png

Χάρτης σε ολόκληρη οθόνη

Η απεικόνιση του χάρτη τώρα καλύπτει ολόκληρη την οθόνη, δίνοντας στους παίκτες μια μεγαλύτερη εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Νέου είδους νησιά

Grepolis 2.0 έχει νέους τύπους νησιών, με εντυπωσιακά γραφικά. Αυτά θα είναι αποκλειστικά στους 2.0 κόσμους για αρχή.

Σημάνσεις ενεργών πόλεων

Η πόλη στην οποία βρίσκεσαι, δεν σημειώνεται στο χάρτη με μια χρωματιστή σημαία πια. Αντ' αυτού η ενεργή πόλη θα χαρακτηρίζεται από ένα λευκό δακτύλιο που περιβάλλει την πόλη.

Ρυθμίσεις

Διαχείριση παραθύρων

Ο παίκτης μπορεί να ελέγξει πόσα παράθυρα μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα. Εάν ορίσετε το μέγιστο αριθμό παράθυρο στο "1", το τρέχον ανοικτό παράθυρο θα κλείσει αυτόματα όταν ανοίγετε ένα νέο παράθυρο (παρόμοια με την παλιά έκδοση).

Τοπική αποθήκευση δεδομένων

Για να φορτώσετε το παιχνίδι πιο γρήγορα, κάποια από τα δεδομένα του παιχνιδιού θα είναι αποθηκευμένα στο σκληρό σας δίσκο. Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα ή να διαγράψετε την τοπική μνήμη cache, μπορείτε να το κάνετε αυτό από το μενού "Ρυθμίσεις".

Κτίσιμο στην επισκόπηση πόλης

Η έκδοση 2.0 δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να κατασκευάσει κτίρια από την επισκόπηση της πόλης. Εάν κάνετε κλικ στο μικρό σφυρί δίπλα στο κτίριο, το επίπεδο θα αναβαθμιστεί. Αυτή η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί από το μενού Ρυθμίσεις. Την σειρά κατασκευών κάτω από την επισκόπηση της πόλης μπορείτε επίσης να την απενεργοποιήσετε εκεί.

Διάφορα

Αλλαγές στις Έρευνες της Ακαδημίας

Η έρευνα ‘Απαίτηση Στρατευμάτων’ αφαιρέθηκε από την ακαδημία στην έκδοση 2.0. Στην 2.0 θα είναι στην διάθεση όλων των παιχτών χωρίς να την εξερευνήσουν. Η ακαδημία τώρα προσφέρει την ‘Κατασκοπία’ στην θέση της. Ένα χαρακτηριστικό που ανεβάζει την ταχύτητα του κατασκόπου κατά 10%.

Επισκόπηση Πόλης

Τα γραφικά για την επισκόπηση της πόλης έχουν αλλαχθεί ολοκληρωτικά, κάνοντας την πόλη ποιο καθαρή και φιλική προς τον παίχτη.

Screen9.png

Στην 2.0, όλα τα κτήρια μπορούν να αναβαθμιστούν από την επισκόπηση της πόλης. Για να αναβαθμιστεί ένα κτήριο απλά πατάς στο σύμβολο (σφυρί) που βρίσκεται σε κάθε κτήριο. Η σειρά κατασκευής φαίνεται επίσης κάτω από την επισκόπηση της πόλης, δίνοντας στον παίχτη περισσότερες πληροφορίες για το επίπεδο κάθε κτηρίου.

Νέες απαιτήσεις στους Στρατώνες

Οι απαιτήσεις για την κατασκευή του στρατώνα έχουν αλλάξει στην 2.0. Οι παλιές απαιτήσεις ήταν: Σύγκλητος (επίπεδο 4) και Φάρμα (επίπεδο 4). Οι νέες απαιτήσεις είναι: Ορυχείο Ασημιού (επίπεδο 1), Σύγκλητος(επίπεδο 2), Φάρμα(επίπεδο 3) και Ξυλουργείο (επίπεδο 4)

Νέος Οδηγός Παιχνιδιού

Ο νέος οδηγός αποτελείται από 2 μέρη, εξηγώντας την μηχανική του παιχνιδιού, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Οι παίχτες μαθαίνουν για την μηχανική των κτηρίων και των χωριών Φάρμες. Ο οδηγός για τις Φάρμες είναι ωστόσο προαιρετικό

Screen8.png

Ο Windows Internet Explorer 6 δεν υποστηρίζεται

Παρακαλώ προσέξτε ότι η έκδοση του Internet explorer 6.0 και προηγούμενες από αυτές δεν υποστηρίζονται πλέον. Συνιστούμε να τον αναβαθμίσετε στην πιο νέα έκδοση που υπάρχει.