Innogames

Από Wiki Grepolis GR
Jump to navigation
Inno.png

Ιστορική Αναδρομή

Το πρώτο χειρόγραφο σχέδιο του Eike Klindworth's που απεικονίζει το χωριό στο παιχνίδι Φυλετικές Μάχες

Η ανάπτυξη του λογισμικού άρχισε στο Αμβούργο από το 2003. Στις αρχές εκείνου του έτους, οι αδελφοί Eike και Hendrik Klindworth, μαζί με τον Michael Zillmer, ξεκίνησαν την δημιουργία του δικτυακού παιχνιδιού Φυλετικές Μάχες (Tribal Wars). Παρακινήθηκαν από την ιδέα της δημιουργίας ενός παιχνιδιού που οι ίδιοι θα παίζανε με ευχαρίστηση και που θα τους προσέφερε ευχάριστη απασχόληση για ένα μακρύ διάστημα.
Αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως απασχόληση ελεύθερου χρόνου, γρήγορα μεγάλωσε πολύ περισσότερο απ' ότι περιμένανε και οι ίδιοι.
Μετά την δημοσίευση του παιχνιδιού τον Ιούνιο του 2003, ο αριθμός των παικτών ανέβηκε σε μερικές χιλιάδες νωρίς το 2004, έτσι ώστε ένας νέος κόσμος προστέθηκε στο παιχνίδι. Εν τω μεταξύ το σύστημα βελτιωνόταν συνεχώς και μέχρι το φθινόπωρο του 2005, ο αριθμός των παικτών ανέβηκε στους 50.000.

Από τον ερασιτεχνισμό στον επαγγελματισμό

Η ομάδα της ΙnnoGames στα κεντρικά του Αμβούργου το 2012

Επειδή το παιχνίδι διογκωνόταν με γρήγορο ρυθμό, οι τρεις ιδρυτές του, αποφάσισαν το 2005 να εργαστούν πλέον πάνω στα δικτυακά παιχνίδια, ως πλήρη απασχόληση. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς, εκδόθηκε μία νέα έκδοση του παιχνιδιού με αρκετές δραστικές βελτιώσεις στο οπτικό κομμάτι του.
H InnoGames ιδρύθηκε στις αρχές του 2007 για να διαχειριστεί την λειτουργία και την συνεχιζόμενη εξέλιξη του παιχνιδιού. Από τότε η εταιρεία αναπτύσσεται διαρκώς και πλέον με πάνω από 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένους παίκτες, είναι μία από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δικτυακών παιχνιδιών πολλαπλών παικτών (MMO: Massive Multiplayer Online) στον κόσμο. Όχι μόνο έχει μεγαλώσει σε αριθμό παικτών αλλά και σε αριθμό εργαζομένων: Σήμερα πάνω από 250 άνθρωποι από 20 και πλέον εθνικότητες, εργάζονται πλήρους απασχόλησης στα κεντρικά του Αμβούργου.
Η ανάπτυξη της εταιρείας επίσης είναι διεθνής. Στις 1 Απριλίου 2010, η InnoGames έγινε η πρώτη Γερμανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτυακών παιχνιδιών που δημιούργησε θυγατρική στην Κορέα. Η InnoGames Korea Ltd. είναι 100% θυγατρική της InnoGames GmbH. Ο Sang-Soo Lee διευθύνει την εταιρεία μαζί με τον Michael Zillmer. Τον Μάιο του 2010, ο επενδυτικός όμιλος Fidelity Growth Partners Europe (FGPE) ένωσε τις δυνάμεις του με την InnoGames, αγοράζοντας ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών. Πέραν της οικονομικής υποστήριξης, η "συμμαχία" αυτή έδωσε πρόσβαση στην InnoGames σε ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών, σε μία συνεχή προσπάθεια επιτάχυνσης του παγκόσμιου χώρου παραγωγής παιχνιδιών. Τον Φεβρουάριο του 2013, η InnoGames άνοιξε τοπικό παράρτημα στο Sao Paulo της Βραζιλίας, προκειμένου να εισέλθει στην αυξανόμενη βιομηχανία των δικτυακών παιχνιδιών στην περιοχή αυτή. Ο Marcus Imaizumi έχει τοποθετηθεί επικεφαλής της InnoGames Brazil και έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της εταιρείας στην Ν. Αμερική.

Το παρελθόν και το παρόν

To 2012, η InnoGames έκανε την πιο επιτυχημένη πρεμιέρα δικτυακού παιχνιδιού παγκοσμίως: Παρουσίασε το Forge of Empires. Το παιχνίδι έφτασε μέσα στους πρώτους 6 μήνες της λειτουργίας του, πάνω από 5 εκατομμύρια παίκτες, καθιστώντας το ως το παιχνίδι με την καλύτερη πρεμιέρα στην ιστορία της εταιρείας.

Η εταιρεία το 2013 έστρεψε το βάρος των προσπαθειών της στις εφαρμογές για φορητές συσκευές (Android και iOS). Ήδη κυκλοφορούν οι πρώτες εφαρμογές για το Grepolis και το Tribal Wars και ακολουθούν αυτές γι το Forge of Empires.

iOS Android
Apple store big.png
Playstore.jpeg

Φυλετικές Μάχες (Tribal wars)

Klanhaboru.jpeg

Οι Φυλετικές Μάχες είναι ένα on-line παιχνίδι που παίζεται στον μεσαίωνα. Ο κάθε παίκτης ελέγχει ένα χωριό και επιδιώκει δόξα και δύναμη. Κατασκευάστε και επεκτείνετε περισσότερα από 15 διαφορετικά κτήρια, όπως η Ακαδημία, ή μία Κρυψώνα. Ενισχύστε τις γραμμές του στρατού σας με έως και 9 διαφορετικά είδη αμυντικών και επιθετικών μονάδων, όπως ακοντιστές και ιππικό. Μαζί με άλλους παίκτες φτιάξτε μία Φυλή και κηρύξτε τον πόλεμο σε άλλες Φυλές!

Στα πρώτα στάδια αυτού του παιχνιδιού καλείστε να μεγαλώσετε το μικρό χωριό σας και να αυξήσετε τον αριθμό των στρατευμάτων σας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας μία ποικιλία από κτήρια, όπως ένα εργοτάξιο ξυλοκόπων. Με την βοήθεια των στρατώνων, εκπαιδεύετε μονάδες στρατού για μάχη, αμυντική ή επιθετική.

Σε αυτό το παιχνίδι έχετε επίσης την ευκαιρία να κάνετε μάχες με άλλους παίκτες. Ενωθείτε πολλοί σύμμαχοι μαζί σε μία Φυλή, ώστε να έχετε καλύτερη προστασία στα χωριά σας, αλλά και ενώστε τα στρατεύματά σας σε κοινή μάχη ενάντια σε άλλες φυλές, επεκτείνοντας τα όρια της φυλής σας. Ποια θα είναι η Φυλή που θα θριαμβεύσει και θα κυριαρχήσει στις Φυλετικές Μάχες;

The-West

West.png

Παίξτε το δωρεάν δικτυακό παιχνίδι The West και δημιουργώντας το δικό σας ήρωα, ακολουθήστε τα ηρωϊκά χνάρια των περιβόητων ανδρών της άγριας Δύσης, όπως ο Μπάφαλο Μπιλ και ο Μπίλυ δε Κιντ. Διαλέξτε μεταξύ των τεσσάρων ειδών χαρακτήρων, τον εργάτη, τον στρατιώτη, τον τυχοδιώκτη ή τον μονομάχο και ολοκληρώστε ενδιαφέρουσες αποστολές. Προκαλέστε άλλους παίκτες σε μονομαχίες, φτιάξτε μία πόλη μαζί τους και πάρτε μέρος μαζί σε στρατηγικές μάχες φρουρίων!

Το δικτυακό παιχνίδι ρόλου της InnoGames, "The West" σας βάζει στη θέση ενός νεοφερμένου που καλείται να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της Άγριας Δύσης. Φτιάξτε τον χαρακτήρα σας και μαζέψτε εμπειρία, ολοκληρώνοντας αποστολές και κάνοντας διάφορες εργασίες. Μεταμορφωθείτε σε πιστολέρο προκαλώντας άλλους παίκτες σε μονομαχία. Αποδείξτε τις ικανότητές σας στο τραπέζι του πόκερ, ή ισοπεδώστε φρούρια μαζί με άλλους παίκτες.

Φτιάξτε μία παρέα με άλλους συμπαίκτες σας και δουλέψτε ομαδικά για να οικοδομήσετε την πόλη σας. Οι πόλεις, όχι μόνο σας επιτρέπουν να εργάζεστε μαζί με άλλους παίκτες, αλλά αναβαθμίζοντάς τις κερδίζετε επιπλέον πόντους, που αποδεικνύονται πολύ χρήσιμοι κατά τις μεταγενέστερες φάσεις του παιχνιδιού.

Grepolis

Grepolistown.jpeg

Το δωρεάν δικτυακό παιχνίδι Grepolis σας μεταφέρει στην αρχαία Ελλάδα και σας επιτρέπει να την διαμορφώσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Σχηματίστε πανίσχυρες συμμαχίες με άλλους παίκτες και κινηθείτε υπό την προστασία των δυνάμεων των Ελλήνων θεών, όπως ο Δίας, ο Ποσειδώνας, η Ήρα, η Αθηνά και ο Άδης. Στρατολογείστε στρατεύματα στη θάλασσα και στην ξηρά και αγοράστε μυθικές μονάδες, όπως η Ύδρα, ο Πήγασος και ο Μαντιχώρας. Κατασκευάστε μοναδικά Θαύματα του Κόσμου κι όλα αυτά για να γίνετε ο ηγέτης του Κόσμου σας!

Το παιχνίδι σας ξεκινά με μία μικρή πόλη, την οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε στο πέρασμα του χρόνου, μέχρι να γίνει μετρόπολη. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 13 διαφορετικά κτήρια και 8 μνημεία, για να διαμορφώσετε την αυτοκρατορία σας. Θα φτιάξετε ορυχεία ασημιού, λιμάνια και εργοτάξια ξυλοκόπων. Επιπλέον, πάνω από 30 διαφορετικές έρευνες είναι διαθέσιμες για εξερεύνηση στην Ακαδημία της πόλης σας. Μεταξύ άλλων αυτές οι έρευνες επιταχύνουν τις κατασκευές σας και σας δίνουν την ικανότητα να καταλάβετε άλλες πόλεις.

Το παιχνίδι σας επιτρέπει να διαμορφώσετε την πόλη όπως θέλετε και να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλούς θεούς ως πολιούχο της. Η θεά Ήρα για παράδειγμα, σας βοηθά να ανεβάσετε την παραγωγή στην πόλη σας, ενώ ο θεός Ποσειδών μπορεί να εξασθενήσει σημαντικά μία επερχόμενη δια θαλάσσης επίθεση σε σας.

Forge of Empires

Foe.jpeg

Σε αυτό το δικτυακό παιχνίδι μπορείτε να φτιάξετε την δική σας πόλη και να βιώσετε όλη την Ιστορία από την οπτική γωνία που θα επιλέξετε - από την Λίθινη Εποχή διαμέσου των αιώνων. Ανακαλύψτε νέες τεχνολογίες που θα σηματοδοτήσουν την είσοδο σε μία νέα εποχή. Αφήστε το στίγμα σας, με μοναδικά, σύγχρονα κτήρια και ιδρύστε μία γιγαντιαία πρωτεύουσα, που δεν θα έχει όμοιό της πουθενά. Αυξήστε τα όρια της αυτοκρατορίας σας με έξυπνα στρατηγικές εκστρατείες και ικανές ενέργειες στο Forge of Empires. Φτιάξτε τον Κόσμο όπως εσείς θέλετε, μορφοποιήστε την δική σας Αυτοκρατορία!

Το παιχνίδι είναι στρατηγικής και σας μεταφέρει σε διαφορετικές εποχές της ιστορίας, καθώς ανακαλύπτετε νέους τύπους κτηρίων και τεχνολογιών που θα δίνουν συνέχεια στην εξέλιξη των εγκαταστάσεών σας. Αντιμετωπίστε τις προκλήσεις των εκστρατειών για ένα παίκτη, μέχρι να κυβερνήσετε μία ολόκληρη ήπειρο, ή ανταγωνιστείτε με άλλους παίκτες σε διαδραστικό περιβάλλον πολλών παικτών. Αφιερωθείτε στην έρευνα και την παραγωγή πιο εξελιγμένων μονάδων στρατού, καινοτόμα προϊόντα ή εντυπωσιακά κτήρια. Παίκτες με πάθος στις κατασκευές θα έχουν ευκαιρίες να αναπτύξουν και να καλλωπίσουν τις πόλεις τους σε αυτό το παιχνίδι στρατηγικής. Στο Forge of Empires απαιτείται καλή οικονομική διαχείριση για να χρηματοδοτήσετε σωστά την ανάπτυξη της αυτοκρατορίας σας με τους φόρους των πολιτών σας.

Δεν θα είναι όμως όλα ειρηνικά. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες μάχες, με ποικιλία μονάδων στρατού που θα εκμεταλλεύονται τα γεωφυσικά χαρακτηριστικά του εδάφους για να νικήσουν. Στο πεδίο της μάχης μπορείτε να επιλέξετε να αντιμετωπίσετε την στρατηγική του συστήματος ή να δώσετε ένα καλό μάθημα στρατηγικής σε άλλους πραγματικούς παίκτες. Εσείς είστε που καθοδηγείτε την μοίρα της αυτοκρατορίας σας!

Lagoonia

Lagoonia-offline.png

Το δικτυακό παιχνίδι Lagoonia δεν είναι πλέον διαθέσιμο.