Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Oktoberfest banner.png

OktoberfestO στόχος της γιορτής αυτής, που θα πραγματοποιηθεί εντός παιχνιδιού, είναι να μοιάσει στην πραγματική γιορτή Oktoberfest και θα έχει διάρκεια 8 μέρες. Η γιορτή αυτή θα παρέχει πολλά δώρα όπως ξόρκια, πρώτες ύλες για ανταμοιβή στους παίκτες.


Oktoberfest1.jpg

Γενική επισκόπηση

Oktoberfest3.jpg

-Το Oktoberfest ξεκινάει μόλις ενεργοποιηθεί. Αλλά οι παίκτες δε θα μπορούν να επωφεληθούν από το γεγονός παρά μόνο εάν αρχίσουν να παράγουν μπύρα. Όσο περισσότερη παραγωγή μπύρας θα έχετε, τόσους περισσότερους επισκέπτες θα προσελκύετε στην Oktoberfest. Μια κλίμακα θα δείχνει σε κάθε παίκτη πόσοι επισκέπτες έχουν εξυπηρετηθεί στην γιορτή. Με κάθε Χ επισκέπτες που θα έχετε σερβίρει, θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε συγκεκριμένα δώρα για μια χρήση μόνο. Η αξία των ανταμοιβών θα αυξάνεται με την αύξηση αριθμού των επισκεπτών.

-Για την παραγωγή της μπύρας ο παίκτης χρειάζεται δύο πράγματα: Λυκίσκους και Αμφορείς. Στο παράθυρο των χαρακτηριστικών ο παίκτης θα μπορεί να βρει το δικό του ζυθοποιείο. Εδώ θα μπορείτε να παράγετε την μπύρα από τα διαθέσιμα υλικά. Οι παίκτες θα μπορούν να προσδιορίσουν τους χρόνους παραγωγής σε δικές τους μετρήσεις (5,20,60 ή 120 λεπτά). Οι διαφορετικές χρονικές στιγμές παραγωγής απαιτούν και διαφορετικές ποσότητες λυκίσκου και αμφορέα. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή παραγωγής θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο εάν θα υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι πόροι.

-Ο λυκίσκος μπορεί να καλλιεργηθεί σε αγροτικά χωριά. Όσο η γιορτή θα είναι ενεργή, οι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν μια συγκεκριμένη ποσότητα λυκίσκου, απαιτώντας ή λεηλατώντας τα αγροτικά χωριά. Η ποσότητα του λυκίσκου εξαρτάται από το ποσό της απαίτησης/ λεηλάτησης, όπως και για τα πόρους.
- Ο Αμφορέας μπορεί να βρεθεί στο γενικό παγκόσμιο χάρτη. Επιπλέουν στη θάλασσα ακριβώς όπως οι κολοκύθες στις Απόκριες.

Λυκίσκος από Αγροτικά χωριά (Απαίτηση/λεηλάτηση)- Όταν γίνεται απαίτηση ή λεηλάτηση υλικών από τα αγροτικά χωριά, οι παίκτες θα πάρουν συγκεκριμένη ποσότητα λυκίσκου, πέραν των συνηθισμένων πόρων. Μετά τα λάφυρα της απαίτησης/ζήτησης, ένας μετρητής λυκίσκου θα εμφανιστεί και θα αυξάνεται στο παράθυρο της γιορτής του κάθε παίκτη. Με αυτό το τρόπο οι παίκτες θα μπορούν να δούν πάντα το ακριβές ποσό του λυκίσκου. Ένας παίκτης μπορεί να έχει μέγιστο 2000 γραμμάρια λυκίσκου στις αποθήκες. -Το ποσό του λυκίσκου που παίρνετε = Ποσό των πόρων.

Η συλλογή του Αμφορέα

Oktoberfest7.jpg

- Σε κάθε κόσμο θα υπάρχει ίδια ποσότητα Αμφορέων που θα επιπλέουν σε τυχαία θέση στη θάλασσα. Η θέση του Αμφορέα θα καθοριστεί από την έναρξη του γεγονότος. Κάνοντας κλικ σε μια κούπα, ο παίκτης μπορεί να την συλλέξει και έτσι αυτό θα εξαφανιστεί από το χάρτη. Μετά από κάθε συλλογή της κούπας ο μετρητής θα εμφανιστεί και θα αυξηθεί στο παράθυρο της γιορτής του κάθε παίκτη.Με αυτό το τρόπο ο παίκτης θα γνωρίζει την ακριβή ποσότητα Αμφορέων που έχει στη διάθεσή του. Ένας παίκτης μπορεί να έχει μέχρι 15 Αμφορείς σε απόθεμα.

-Ποσό Αμφορέων στο χάρτη: 5000 τεμάχια.

Παραγωγή μπύρας

Oktoberfest2.jpg

-Στο παράθυρο των γεγονότων εμφανίζεται ένα ζυθοποιείο. Κάτω από το ζυθοποιείο υπάρχουν δύο αντικείμενα(λυκίσκος και αμφορέας). -στην αριστερή μπάρα εμφανίζεται μία εικόνα του λυκίσκου. Η ποσότητα του λυκίσκου εμφανίζεται κάτω δεξιά από το αντικείμενο. -στη δεξιά μπάρα εμφανίζεται μία εικόνα κούπας με μπύρα. Η ποσότητα του οποίου εμφανίζεται κάτω δεξιά από το αντικείμενο. -Κάτω από τα 2 στοιχεία υπάρχουν 4 κουμπιά (παρόμοιο με το Event του Πάσχα, όπου υπήρχαν 4 κουμπιά για την αναζήτηση τροφής). Αυτά τα 4 κουμπιά συνδέονται με την ποσότητα του λυκίσκου και του Αμφορέα. Τα κουμπιά είναι γκρίζα και γίνονται ενεργά μόλις υπάρχει η απαραίτητη ποσότητα λυκίσκου και αμφορέα για κάποιο συγκεκριμένο κουμπί. -Όταν η παραγωγή ενεργοποιείται, το αντίστοιχο ποσό του λυκίσκου και του αμφορέα αφαιρούνται από τα αποθέματα του παίκτη.

Χρόνος παραγωγής
Απαιτούμενη ποσότητα λυκίσκου
Απαιτούμενη ποσότητα Αμφορέων
Παραγώμενη μπύρα
5
100
1
10
20
300
2
25
60
750
4
55
120
1000
6
85

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, μια γραμμή προόδου συμπεριλαμβανομένου του μετρητή αντίστροφης μέτρησης είναι ορατό. Αυτό το στοιχείο αποκρύπτει τα 4 κουμπιά για να ξεκινήσει μια παραγωγή.

-μόλις μια παραγωγή τελειώσει (μόλις η αντίστροφη μέτρηση έχει εξαντληθεί), ο παίκτης πρέπει να παραδώσει την μπύρα που παράχθηκε στο Oktoberfest. Το αντίστοιχο κουμπί θα εμφανιστεί στο ίδιο σημείο όπου ήταν πριν η γραμμή προόδου. Το κουμπί «Κέρασμα μπύρας» πρέπει να πατηθεί πριν η κλίμακα της μπύρας αυξηθεί από την αντίστοιχη ποσότητα μπύρας που έχει παραχθεί.

Εικονίδιο στο χάρτη

Oktoberfest3.jpg Oktoberfest4.jpg

-Μια κούπα μπύρας κάτω δεξιά θα ανοίγει το παράθυρο της γιορτής. -υπάρχουν 3 καταστάσεις για αυτή την εικόνα: α) η ζυθοποιία δεν παράγει μπύρα. β) σε εξέλιξη: η ζυθοποιία παράγει μπύρα. γ) έτοιμα να συλλεγούν: η παραγωγή μπύρας έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.Ανταμοιβές

Oktoberfest6.jpg

Υπάρχουν 10 ανταμοιβές που μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο μία φορά αφού έχουν ξεκλειδωθεί. Οι ανταμοιβές ξεκλειδώνονται αυτόματα μόλις η καθορισμένη ποσότητα μπύρας (σε λίτρα) έχει δοθεί για το σύνολο της εκδήλωσης αυτής. Ο παίκτης μπορεί να ενεργοποιήσει μια ανταμοιβή σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, ακόμη και μέρες μετά αφού τις έχει ξεκλειδώσει.

Αντίστροφη μέτρηση

Oktoberfest5.jpg

Στην κορυφή του παραθύρου, όπως και στις άλλες εκδηλώσεις, μια αντίστροφη μέτρηση που δείχνει την εναπομένουσα διάρκεια της εκδήλωσης θα εμφανίζεται. Η αντίστροφη μέτρηση διάταξης είναι:
Hμέρες, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα.

Επιτεύγματα / ΒραβείαΕπίπεδα
Απαιτούμενη ποσότητα μπύρας
Ανταμοιβή
1
100
500 Ξύλα και 500 πέτρες και 500 ασήμι
2
250
Ξόρκι: Ευτυχία
3
450
1000 Ξύλα και 1000 πέτρες και 1000 ασήμι
4
700
2000 Ξύλα και 2000 πέτρες και 2000 ασήμι
5
1000
3000 Ξύλα και 3000 πέτρες και 3000 ασήμι
6
1400
4000 Ξύλα και 4000 πέτρες και 4000 ασήμι
7
1900
5000 Ξύλα και 5000 πέτρες και 5000 ασήμι
8
2500
Διπλοί πόντοι μάχης για 24 ώρες
9
3200
1 πόντος πολιτισμού
10
4000
200 χρυσά (premium)