Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Οι κόσμοι


Ένας κόσμος είναι μια άλλη εξήγηση για ένα διακομιστή (σέρβερ-server) του Grepolis. Κάθε κόσμος περιλαμβάνει τις ίδιες βασικές αρχές του παιχνιδιού εκτός από τις δευτερεύουσες αλλαγές στο αρχείο ρυθμίσεων (όπως θα δείτε παρακάτω). Ένας παίκτης μπορεί να συμμετάσχει σε πολλαπλούς κόσμους με τον ίδιο λογαριασμό, όμως δεν μπορεί να παίζει στον ίδιο κόσμο με διαφορετικούς λογαριασμούς (βλ. κανόνες). Πληροφορίες για όλους τους κόσμους και τις ρυθμίσεις τους μπορείτε να βρείτε εδώ

Ρύθμιση Περιγραφή
Ταχύτητα κόσμου Η ταχύτητα κόσμου καθορίζει πόσο γρήγορα λαμβάνουν χώρα όλες οι ενέργειες σε έναν κόσμο . Αυτό περιλαμβάνει τα κτίρια, τους πόρους, κάποιες θεϊκές δυνάμεις, την διάθεση και την δύναμη αναγέννησης, κλπ.
Ταχύτητα μονάδων Η ταχύτητα μονάδας καθορίζει την ταχύτητα με την οποία οι μονάδες ταξιδεύουν κατά μήκος του χάρτη. Είναι η μόνη ρύθμιση ταχύτητας που είναι ανεξάρτητη από την ταχύτητα κόσμου.
Νυχτερινό μπόνους Το μπόνους νύχτας παρέχει ένα μπόνους για τον αμυνόμενο όταν δεχτεί επίθεση κατά την διάρκεια της νύχτας. Το μπόνους αυτό διαφέρει ανά τον κόσμο, ωστόσο ωφελεί κατά 100% της συνολικής αξίας την υπεράσπιση του αμυνόμενου.
Προστασία αρχαρίων Ο χρόνος από τη στιγμή που ένας παίκτης συμμετέχει σε έναν κόσμο κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπορεί να δεχθεί επίθεση. Η διάρκεια συνδέεται με την ώρα του server και ως εκ τούτου δεν επηρεάζεται από την ταχύτητα κόσμου.
Ηθικό Το ηθικό αποδυναμώνει το πλεονέκτημα ενός ισχυρότερου παίκτη όταν επιτίθεται σε έναν πιο αδύναμο παίκτη.
Όριο μελών συμμαχίας Ο μέγιστος αριθμός παικτών που επιτρέπεται να είναι σε μια συμμαχία την ίδια στιγμή.
Ειρήνη Η ειρήνη δείχνει τις φορές κατά τη διάρκεια της οποίας οι παίκτες δεν θα είναι σε θέση να επιτεθεί ο ένας τον άλλο. Συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μεγάλων εορτών όπως τα Χριστούγεννα.