Εμπόριο

Από Wiki Grepolis GR
Αναθεώρηση ως προς 09:39, 23 Μαρτίου 2014 από την Mata (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Jump to navigation

Το Παζάρι σας επιτρέπει να εμπορεύεστε τους 3 πόρους σας Ξύλο, Πέτρα και Ασημένια νομίσματα. Επειδή κάθε νησί είναι φυσικά προικισμένο με ένα είδος πόρου σε πλεόνασμα και με λιγότερο παραγωγή στα άλλα δύο, το εμπόριο είναι πολύ σημαντικό για την απόκτησή τους και την ανάπτυξη της πόλης σας.

Εμπόριο με τα αγροτικά χωριά

Το Παζάρι την στιγμή που χτίζεταιΓια να εξισορροπήσετε την παραγωγή των τριών πόρων, είναι σημαντικό να εμπορεύεστε τους πλεονάζοντες πόρους με τα αγροτικά χωριά κάθε νησιού. Μην ξεχνάτε ότι σε κάθε νησί οι συναλλαγές με κάθε αγροτικό χωριό είναι διαφορετικές.

Προϋποθέσεις

Για να εμπορεύεστε τις πλεονάζουσες ύλες σας, θα πρέπει να έχετε ένα Παζάρι. Για την κατασκευή του θα πρέπει να έχετε την Σύγκλητο στο επίπεδο 9 και την Αποθήκη σας στο επίπεδο 5.

Τα τοπικά χωριά θα πρέπει να έχουν διάθεση τουλάχιστον 80% για να εμπορευθείτε. Επίσης θα πρέπει να έχετε στην πόλη σας το Παζάρι σας στο επίπεδο 5 τουλάχιστον.

Αναλογίες

Μόλις βρείτε ένα τοπικό χωριό που είναι έτοιμο να εμπορευθεί μαζί σας, πάτε στο μενού του χωριού και πατήστε κλικ πάνω στο κουμπί της συναλλαγής TradeButton.png για να δείτε ποιοι πόροι μπορούν να εμπορευθούν. Το πράσινο βέλος δείχνει το τι θα παραλάβετε και το κίτρινο βέλος δείχνει τι πρέπει να αποστείλετε.
Εμπόριο

Στο παράδειγμα πάνω μπορείτε να δείτε ότι οι ντόπιοι επιθυμούν να εμπορευθούν Πέτρα (Stone.png) και σε αντάλλαγμα επιθυμούν να παραδώσουν Ασήμι (Silver.png).


Εμπορικές αναλογίες

Οι εμπορικές αναλογίες μπορούν επίσης να φανούν στο μενού (σε αυτή τη περίπτωση: 1.09). Δείχνει την αναλογία που έχει το χωριό για να εμπορευθεί. Για παράδειγμα, 1.00 δείχνει ότι το χωριό θα κάνει συναλλαγή με αναλογία 1:24.

Στο παράδειγμά μας η εμπορική αναλογία είναι 1:1.24, άρα:

  • Για κάθε Stone.png 100 πέτρα θα πάρετε Silver.png 124 Ασήμι.


Τα τοπικά χωριά κρατούν 2000 πόρους για εμπόριο σε κάθε χρονική στιγμή, το οποίο εξαρτάται από το επίπεδο του Παζαριού σας.

Σημείωση: Το ελάχιστο ποσό που μπορείτε να εμπορευθείτε είναι 100 πόροι.

Ενέργειες

Για να ξεκινήσετε να εμπορεύεστε, πάτε στο Συναλλαγή. Σε αυτήν την οθόνη μπορείτε να επιλέξετε πόσους πόρους θέλετε να στείλετε και μπορείτε να δείτε πόσους πόρους θα παραλάβετε σε αντάλλαγμα και το χρονικό όριο που θα χρειαστεί για αυτήν τη συναλλαγή. Μόλις ολοκληρώσετε, πατήστε Επιβεβαίωση, για να στείλετε τους εμπόρους σας στα τοπικά χωριά.Όταν ξεκινήσει η συναλλαγή, οι εμπορεύσιμοι πόροι (100 Ξύλο) αφαιρούνται άμεσα από την Αποθήκη. Σε λίγα λεπτά οι έμποροι των τοπικών χωριών θα αφιχθούν, κουβαλώντας τους πόρους που συμφώνησαν να σας δώσουν (109 Πέτρα).

  • Όταν οι έμποροι των τοπικών χωριών φθάσουν, θα παραλάβετε μία αναφορά με τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.
  • Το εμπόριο με τα τοπικά χωριά επιδρά είτε στη διάθεση είτε στη δύναμη.
  • Μετά την συναλλαγή, η εμπορική αναλογία πέφτει κατά 0.03 πόντους για κάθε 100 παραδιδόμενους πόρους.
  • Ανεξάρτητα από την διάθεση ή την δύναμη των τοπικών χωριών, η εμπορική αναλογία θα αυξηθεί κατά 0.02 πόντους ανά ώρα μέχρι να φτάσει το 1.25 για άλλη μία φορά.