Από Wiki Grepolis GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Τριήρης
Τριήρης Κόστος
ΞύλοΞύλο 2000
ΠέτραΠέτρα 1300
ΑσήμιΑσήμι 1300
ΕύνοιαΕύνοια 0
ΠληθυσμόςΠληθυσμός 16
Πληροφορίες μονάδας
Τιμή ΕπίθεσηςΤιμή Επίθεσης 250
Τιμή ΆμυναςΤιμή Άμυνας 250
Χωρητικότητα ΜεταφοράςΧωρητικότητα Μεταφοράς 0
ΤαχύτηταΤαχύτητα 15

Απαιτήσεις

Περιγραφή

Η τριήρης είναι ένας ισχυρός εχθρός αν τον αντιμετωπίσεις σε ναυμαχία, η αμυντική του δύναμη είναι ισχυρότατη και έχει καταστροφικά όπλα. Ωστόσο είναι ακριβή στην κατασκευή της.

Το μέγεθος όπως και τα όπλα της τριήρεως είναι δυνατότερα από την διήρη, γι’ αυτό και όταν πρόκειται για άμυνα η τριήρης υπερισχύει, όσο για την επίθεση της είναι παρόμοια με του Πλοίου Φάρος (κατά 50 ισχυρότερη) αν και απαιτεί 16 άτομα ελεύθερου πληθυσμού για την στρατολόγησή της. Αυτό την κάνει μια υβριδική μονάδα που μπορεί και να επιτεθεί αλλά και να αμυνθεί, ενώ στην επίθεση κινείται γρηγορότερα από τους Φάρους, με ταχύτητα ίση με αυτή του γρήγορου μεταφορικού. Πάραυτα το υψηλό κόστος της (κυρίως σε πληθυσμό) την καθιστά δυσκολόχρηστη σε κόσμο με μέθοδο κατάκτησης την Εξέγερση.

Σε κόσμους με Πολιορκία, όπου ο παίκτης πρέπει να κερδίσει σε ναυμαχία και μάχη ξηράς τον στόλο και στρατό του αμυνόμενου για να περάσει το Αποικιακό πλοίο, η χρησιμότητα της αυξάνεται. Στους κόσμους με Πολιορκία είναι πολύ καλή επιλογή να τη στείλετε μαζί με το αποικιακό αφού η υψηλή της δύναμη βοηθάει στην είσοδο του αποικιακού στην πόλη, ενώ η μεγάλη της άμυνα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του αποικιακού ενάντια στον εχθρό που θα προσπαθήσει να το σπάσει.